KeuruuSuomi

Image for Default Image

Koe Keuruu

Idyllinen Keuruu tarjoaa matkailijalle joukon suomalaisia ylpeyksiä: vanhaa tunnelmaa, tapahtumia ja luontoa, jonka vertaista matkailija ei muualta maailmasta löydä.

Keuruu on houkutteleva matkakohde jokaiselle, joka arvostaa luonnon eteeristä kauneutta ja loputtoman mielenkiintoista elämänkulkua metsien vehreissä latvustoissa, havupuiden katveessa ja järvien pohjassa. Kun teet matkan Keuruuseen, pääset lähelle luontoa juuri niin rauhallisissa tai vauhdikkaissa merkeissä kuin itse haluat. Nauti Keski-Suomen maisemista, samoile pitkin kauniita luontopolkuja ja levähdä vaikkapa perinteisesti nuotion loimussa, tai tartu frisbeehen ja vietä hauska päivä jollakin Keuruun useista frisbeegolfradoista. Talvella uljaat maisemat houkuttelevat hiihtäjiä lomalle Keuruuseen, mutta erityisesti kesäkaudella Keuruu mielenkiintoisine tapahtumineen on vertaansa vailla oleva kohde.

Varsinainen Keuruu-niminen pitäjä perustettiin vuonna 1652, ja kaupunkistatuksen se sai vuonna 1986. Erityisen vaikuttava muisto Keuruun historiasta on 1700-luvun puolivälissä valmistunut Keuruun vanha kirkko. Haalistuneille seinälaudoille pehmeästi levittäytyvä valo ja askeleen alla hiljaa narisevat lattialankut luovat hartaan tunnelman, jonka hiljaisesta kauneudesta vierailija haluaa nauttia pidempäänkin. Perinteisen paanukaton sisäpuolelle levittäytyvät koristeelliset kattomaalaukset kiinnittävät katselijan huomion rauhallisella sommitelmallaan.

Luonnonkauniin kaupungin tunnelman kruunaavat somat historialliset puurakennukset, jotka istuvat täydellisesti romanttiseen keskisuomalaiseen maisemaan. Pastellisiin sävyihin ja koristeellisiin vuorilautoihin puettujen talojen suojista matkailija voi löytää mielenkiintoisia vierailukohteita, näyttelyitä, kahviloita ja myymälöitä – puhumattakaan aidosta vanhan ajan tunnelmasta. Keuruun ihastuttava rautatieasema sekä Vanha pappila ovat todellisia talokaunottaria ja mielenkiintoisia vierailukohteita, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Vanhan Keuruun aittapuodeista löydät taidokkaita käsitöitä ja parhaat tuliaisostokset.

Historiasta kiinnostuneen toivekohde Keuruun alueella on Haapamäen Höyryveturipuisto. Vain lyhyen ajomatkan päässä Keuruun keskustasta sijaitsevan puiston houkutuksiin kuuluvat esimerkiksi rautatien historiaan liittyvä näyttely, Suomen pisin pienoisrautatie sekä tietenkin rautateiden romantiikkaa henkivät aidot veturit. Kesäaikaan vierailijat saavat pistää jalalla koreasti puiston tanssipaviljongissa ja nauttia esityksistä kesäteatterissa.

Kaupunkiloma Keuruulla ei ole täydellinen ennen kuin tutustut alueen monipuoliseen kesätapahtumatarjontaan. Kesäinen Keuruu kuhisee elämää, sillä alueella on paljon loma-asutusta, ja kesäkauden asukkaat tuovat vipinää rauhalliseen kaupunkikuvaan. Keuruun kesätapahtumien klassikko on heinäkuiset Keuruun Markkinat, jotka ovat vuosien myötä kasvaneet todelliseksi spektaakkeliksi. Markkinoilla saat nauttia taidokkaista esityksistä, tivolilaitteista ja kilpailuista, samalla kuin erilaisia tuotteita tarjoavat myyjät pitävät markkinatunnelman korkealla.

Matkat Keuruulle ovat helppoja toteuttaa, sillä kaupunki sijaitsee niin rautateiden kuin suurten maanteidenkin risteyskohdassa. Esimerkiksi Tampereelta Keuruulle ajaa vain parissa tunnissa. Helsingistä ja Turusta matka kestää runsaat kolme tuntia. Vaikka Keuruu on lähellä, kaupunki kiidättää sinut kauas arjesta joko historian siivin tai hauskojen tapahtumien myötävirrassa.

Huippuhotellit kohteessa Keuruu

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotelli Viikinhovi
Hotelli Viikinhovi
3.5 out of 5
Unio Sarlinintie 2, Keuruu

Keurusselän liikuntapuisto on 1,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Haapamäen Höyryveturipuisto ja Himmaanmäen näköalatorni sijaitsevat 25 kilometrin ...

4.1/5Very Good! (60 arvostelua)

"Siisti huone. Aamupala olisi voinut olla hieman runsaampi, tälläkin tosin pärjäsi. Majoituksen hinta korkeahko."…"

Arvosteltu 10.9.2019

Hotelli Viikinhovi
Hotel Keurusselka
Hotel Keurusselka
3.5 out of 5
Keurusseläntie 134, Keuruu

Keurusselän liikuntapuisto on 0,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Keurusselkä ja Haapamäen Höyryveturipuisto sijaitsevat 15 kilometrin ...

4.1/5Very Good! (17 arvostelua)
Yöpyminen hotellissa

"Ystävällinen henkilökunta🙂"…"

Arvosteltu 4.1.2019

Hotel Keurusselka
Winter Bay Cottage
Winter Bay Cottage
4 out of 5
15A Vähä Suojärventie, Keuruu

Haapamäen Höyryveturipuisto, Ähtärin eläinpuisto ja Himmaanmäen näköalatorni ovat 40 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta lomakodista. Keurusselkä ...

5/5Exceptional! (1 arvostelu)
Winter Bay Cottage

Reviews of Keuruu

4

Top Destination

5 - Excellent
1
5 - Excellent 10%
4 - Good
8
4 - Good 80%
3 - Okay
1
3 - Okay 10%
2 - Disappointing
0
2 - Disappointing 0%
1 - Terrible
0
1 - Terrible 0%

5/5 - Excellent

Mimmi

Aug 13, 2019

Lähellä rakasta Vilppula majoittua.