Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

ÄhtäriFinland

Lähde tapaamaan suomalaisia villieläimiä ja hieman kesympiä luontokappaleita Ähtäriin, jossa pääsee myös kiipeilemään seikkailuradoilla ja rentoutumaan kylpylässä.

Etelä-Pohjanmaan kaakkoiskulmassa sijaitseva Ähtäri on kauniiden metsä- ja järvimaisemien ympäröimä kaupunki, joka on etenkin eläinystävien suosikkikohde. Matkalla Ähtärissä näet metsiemme upeimpia eläimiä karhuista tunturipöllöihin ja tutustut lähietäisyydeltä perinteisiin maatilaeläimiin ja poroihin. Ähtärin eläinpuiston vieressä olevassa kylpylähotellissa rentoudut puiston poluilla ja puihin rakennetuilla kiipeilyradoilla vietetyn päivän jälkeen. Kaupungin keskustassa voit ihastella puutalomiljöötä ja tutustua Ähtärin kotiseutumuseoon.

Aloita matkasi kaupunkilomalla Ähtärin keskustassa, jossa on säilynyt paljon kauniita vanhoja rakennuksia paikkakunnan pitkän historian varrelta. Kiertele Ähtärin kirkonseudun puutaloalueella, jonka kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä näet muun muassa kirkkovenekatoksen. Ähtärin kotiseutumuseossa näet eri vuosikymmenien tyyliin sisustettuja huoneita ja saat pienen aavistuksen siitä, millaista oli olla esimerkiksi nuori tyttö 1950-luvulla. Huolimatta siitä, milloin olet syntynyt, palaat lapsuuden leikkeihin Lelujen nostalgiaa -näyttelyssä, jossa on esillä tuhansia vanhoja leluja.

Suosituin syy lähteä lomalle Ähtäriin on kuitenkin Ähtärin eläinpuisto, joka on jo vuodesta 1973 asti tarjonnut asukeilleen mahdollisimman luonnonmukaiset elinolot. Puiston eläimet edustavat yli 50 eri lajia, joista suurin osa on tuttuja Suomen luonnosta. Ihaile hurjassa maineessa olevia susia ja ahmoja tai seuraa vierestä nokkelien korppien puuhia. Tuttujen kotoperäisten lajien lisäksi Ähtärin puistossa on myös kaukomaiden eläimiä, kuten lumileopardeja ja pikkupandoja.

Ähtärin eläinpuiston asukkaat saavat elää mahdollisimman luonnonmukaista ja villiä elämää, mutta pääset halutessasi tutustumaan myös maatilalta tuttuihin kavereihin. Ähtäri Zoo Kotieläintilalla on perinteikkäitä ja jopa katoamisvaarassa olevia lajeja, kuten kyyttökarjaa ja maatiaissikoja. Lisää tuttuja eläimiä tapaat Valkeisen tilalla, jonka pihapiirissä kanit, lampaat ja hevoset viihtyvät. Tilan erikoisuutena on mahdollisuus päästä tapaamaan poroja jopa niin lähietäisyydeltä, että niille voi syöttää jäkälää suoraan kädestä.

Eläimiin tutustumisen jälkeen on aika laittaa hiukan vauhtia lomanviettoon ja suunnata Ähtärin Flowparkin hauskoille kiipeilyradoille. Haasta itsesi korkealle puihin rakennetuilla seikkailuradoilla, jotka on suunniteltu eri-ikäisille ja tasoisille kiipeilijöille. Pitkän päivän jälkeen mikään ei ole ihanampaa kuin rentoutua kylpylässä tai hemmotteluhoidoissa, joita on tarjolla aivan eläinpuiston vieressä olevassa kylpylähotellissa. Seikkailuhenkiset lomailijat suunnittelevat luonnonläheisen ja halvan matkan Ähtäriin suuntaamalla Arpaisten vaellusreitille, jonka harjumaisemien keskellä voi halutessaan yöpyä vaikka metsäkämpässä.

Ähtäriin on helppo saapua, sillä valtatie 18 ja kantatie 68 kohtaavat aivan keskustan tuntumassa ja kaupunkiin pääsee lisäksi junalla. Ähtärin keskustasta ajaa eläinpuistoon hetkessä, ja shoppailun ystävien kannattaa pistäytyä parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa Tuurin kyläkaupassa.

Huippuhotellit kohteessa Ähtäri

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Naava Chalet
Naava Chalet
4 out of 5
Mesikuja 4, Ähtäri
Hinta on 195 € per yö

Ähtärin eläinpuisto on 0,3 kilometrin ja Peränteen uimaranta on 19,7 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta huoneistohotellista. Kyläkauppa Veljekset ...

4.1/5Very Good! (25 arvostelua)
Tyylikäs kokonaisuus

"Todella siisti ja mukava asunto kauniissa luonnossa. Tykättiin kovasti :-)"…"

Arvosteltu 22.2.2020

Naava Chalet
Valkeisen Loma
Valkeisen Loma
3 out of 5
Valkeisentie 157, Ähtäri
Hinta on 70 € per yö

Ähtärin eläinpuisto on 6,6 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä järven rannalla sijaitsevasta maatilamajoituksesta. Peränteen uimaranta ja Vuorenmaan ...

Valkeisen Loma
Naava Resort
Naava Resort
4 out of 5
MESIKUJA 4, Ähtäri

Ähtärin eläinpuisto on 0,3 kilometrin ja Peränteen uimaranta on 19,7 kilometrin päässä tästä huoneistolomakeskuksesta. Kyläkauppa Veljekset Keskinen ja Vuorenmaan ...

5/5Exceptional! (1 arvostelu)
Tasokasta lomailua Suomessa

"Jos on vaikea löytää tasokasta majoitusta 4 henkilölle (tai suuremmalle ryhmälle), niin tämä on erinomainen vaihtoehto. Upea luonto ja järvimaisema luovat upeat puitteet lomailuun."…"

Arvosteltu 25.7.2019

Naava Resort

Kohteen Ähtäri lähellä sijaitsevat kaupungit