Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

JyväskyläFinland

Suomen toiseksi suurimman järven ympäröimä tapahtuma- ja yliopistokaupunki tarjoaa kauniin ympäristön kaupunkilomalle ja monenlaiselle aktiviteetille.

Päijänteen kainalossa kauniin ja puhtaan luonnon keskellä sijaitseva Jyväskylä tarjoaa erinomaiset puitteet veteen liittyville aktiviteeteille, kuten melonnalle ja veneilylle, ja myös erilaisia retkeilyreittejä on alueella runsaasti. Loma Jyväskylässä voikin sujua erittäin aktiivisissa merkeissä.

Kaupunki tarjoaa runsaasti tapahtumia ympäri vuoden, ja musiikki on tärkeä osa kaupunki-identiteettiä. Jyväskylän matkalla pääset myös tutustumaan Unescon maailmanperintökohteisiin. Keski-Suomen maakuntakeskus Jyväskylä on suuri yliopistokaupunki. Yliopiston perustaminen oli suuri hetki paikkakuntalaisille, ja vielä nykyisinkin joka kolmas kaupungin asukkaista on koululainen tai opiskelija. Opiskelijoiden ansiosta Jyväskylän iltaelämä on vilkasta ja tapahtumia riittää moneen makuun. Erityisesti satama-alueella on runsaasti kahviloita, ravintoloita ja muita ajanvietemahdollisuuksia.

Jyväskylä on oiva lomakohde kulttuurinystäville. Suosittu vierailukohde on Alvar Aalto -museo, joka on erikoistunut rakennustaiteeseen ja muotoiluun. Jyväskylän seudulla on useita Alvar Aallon suunnittelemia arkkitehtonisia taidonnäytteitä, joihin Aallon ystävät voivat museon lisäksi tutustua. Keski-Suomen luontomuseo esittelee nimensä mukaisesti kaupunkia ympäröivää upeaa luontoa ja sen monimuotoisuutta. Jyväskylässä on myös kaksi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta: Petäjäveden vanha kirkko, joka edustaa hienosti skandinaavista puuarkkitehtuuria, sekä Oravivuoren kolmiomittaustorni. Keskisuomalaiseen kuvataiteeseen taas voit tutustua Jyväskylän taidemuseossa.

Nähtävyyksien kiertelyn lisäksi kulttuurinnälkäisille riittää kaupungissa runsaasti koettavaa. Jyväskylä on tunnettu musiikkikaupunkina, ja siellä riittääkin erilaisia festivaaleja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lähde kesäretkelle Keski-Suomen järvimaisemiin ja vieraile vaikkapa Jyväskylän Summer Jazz -festivaaleilla. Toinen hieno tapahtuma on Jyväskylän kesä -kaupunkifestivaali, joka on kansainvälisesti tunnettu, pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali. Parhaita paloja suomalaisesta urheilukulttuurista taas tarjoaa jokavuotinen Neste Oil Rally Finland eli Suomen ralli, jossa ralliautoilun huippunimet kilpailevat voitosta Jyväskylän maisemissa.

Tapahtumien ja keskustan vilskeen keskeltä ei ole Jyväskylässä pitkä matka luontoon. Järvi-Suomen länsilaidalla sijaitseva kaupunki on puhtaan ja vehreän luonnon ympäröimä, ja liikuntamahdollisuudet siellä ovatkin ensiluokkaiset. Aktiivilomailijalle löytyy runsaasti tekemistä niin kesällä kuin talvellakin. Lähde patikkaretkelle alueen vaihteleviin maastoihin tai vaihda talvella jalkaan sukset tai luistimet ja tutustu ympäristöön lukuisilla murtomaahiihtoladuilla tai järven jäällä. Järviä pitkin pääsee kesäisin liikkumaan kätevästi jopa satojen kilometrien päähän risteilyillä tai omalla veneellä.

Jyväskylän keskeinen sijainti sopii hyvin lyhyisiinkin kaupunkilomiin. Hotellin voi varata joko kaupungin keskustasta tai hieman syrjempää luonnon helmasta. Jyväskylästä on hyvät liikenneyhteydet eri puolille Suomea niin lentäen, bussilla kuin junallakin.

Jyväskylän autoton keskusta on miellyttävä paikka viettää leppoisa päivä nähtävyyksien ja tapahtumien parissa. Kaupunki on kaunis myös pimeinä vuodenaikoina palkitun kaupunkivalaistuksensa ansiosta.

Huippuhotellit kohteessa Jyväskylä

Hotelli Verso
Hotelli Verso
3.5 out of 5
Kauppakatu 35, Jyväskylä
Hinta on 109 € per yö ajalle 4. jouluk. viiva 5. jouluk.

Jyväskylän taidemuseo, Tourujoen Nature Reserve ja Toivolan vanha piha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Jyväskylän yliopisto ja ...

4.6/5Wonderful! (637 arvostelua)
Sijainti 10+

"Siisti cityhotelli kaupungin parhaalla paikalla. Helppo saapua ja pysäköintihalli toimiva. Kävelymatka kaikkialle. Huoneet siistit ja sängyt extramukavat, taatut yöunet. Sijainnista huolimatta rauhallinen ja hiljainen. Aamupala erinomaisen maukas, ei voi edes verrata ketjuhotelleihin. Tullaan ehdottomasti ..."…"

Arvosteltu 31.8.2020

Hotelli Verso
GreenStar Hotel Jyväskylä
GreenStar Hotel Jyväskylä
3 out of 5
Heikinkatu 3, Jyväskylä
Hinta on 66 € per yö ajalle 11. jouluk. viiva 12. jouluk.

Tourujoen Nature Reserve, Lutakon uimaranta ja Jyväskylän taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Toivolan vanha piha ja Tuomiojärven ...

4.3/5Excellent! (457 arvostelua)

"Well managed and clean. Self-check-in was an amazing experience."…"

Arvosteltu 27.8.2020

GreenStar Hotel Jyväskylä
Original Sokos Hotel Alexandra
Original Sokos Hotel Alexandra
4 out of 5
Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä
Hinta on 114 € per yö ajalle 18. jouluk. viiva 19. jouluk.

Jyväskylän taidemuseo ja Toivolan vanha piha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Lutakon ...

3.9/5Very Good! (409 arvostelua)
Suosittelen

"Palvelu oli hyvin ystävällistä. Aamupala oli erinomainen. Tarjolla oli laidasta laitaan syötävää. Erityisesti mieleen jäi herkullinen savulohitahna ja siemenillä höystetyt kroisantit. Hotellin alakerrassa sijaitseva Jalo-ravintola oli myös todella hyvä. Saunaosasto oli hyvin viihtyisä. Eräs outo ..."…"

Arvosteltu 25.8.2020

Original Sokos Hotel Alexandra
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Jyväskylä

Forenom Aparthotel Jyväskylä
Forenom Aparthotel Jyväskylä
2.5 out of 5
Kilpisenkatu 8, Jyväskylä
Hinta on 70 € per yö ajalle 5. jouluk. viiva 6. jouluk.

Jyväskylän taidemuseo ja Toivolan vanha piha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Jyväskylän yliopisto ja Tourujoen Nature ...

4/5Very Good! (5 arvostelua)

"Hieno näkymä kirkkopuistoon ja loistava sijainti, siisti huone. Hinta-laatu-suhde mainio!"…"

Arvosteltu 6.10.2020

Forenom Aparthotel Jyväskylä
Harmooni Suites
Harmooni Suites
3.5 out of 5
Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä
Hinta on 75 € per yö ajalle 7. jouluk. viiva 8. jouluk.

Jyväskylän taidemuseo ja Toivolan vanha piha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Lutakon uimaranta ja Tourujoen Nature Reserve ...

4.4/5Wonderful! (18 arvostelua)

"Vanha, viehättävä talo (ei hissiä). Huoneet nykyaikaiset."…"

Arvosteltu 26.11.2020

Harmooni Suites
Local Nordic Apartments - Snow Weasel
Local Nordic Apartments - Snow Weasel
4 out of 5
Vaasankatu 2 A3, Jyväskylä

Toivolan vanha piha, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Alvar Aalto -museo ...

4.3/5Excellent! (14 arvostelua)
Kaksi yötä

"Avainten saaminen oli helppoa. Plussaa oli myös iso wc/saunatila ja yksi erillinen ja viihtyisä makuuhuone. Huoneisto oli osittain todella likainen esim. keittiön ilmastointiputki katossa. Ulos ei voinut avata verhoja, koska sijainti lähellä vilkasta risteystä. Lapsista tämä kuitenkin mukavaa, kun ..."…"

Arvosteltu 30.7.2020

Local Nordic Apartments - Snow Weasel
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Jyväskylä

Arvostelut – Jyväskylä

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
44
5 - Loistava 22.448979591836736%
4 - Hyvä
134
4 - Hyvä 68.36734693877551%
3 - OK
17
3 - OK 8.673469387755102%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 0.5102040816326531%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

14. maalisk. 2020

Käyn Jyväskylässä koska poikani opiskelee siellä. Keskusta on mukavaa aluetta, ostoskeskukset ympäristössä ovat hirveitä! Rumia, ankeita alueita. On ikävää, jos kaikki palvelut keskittyvät sinne!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

10. jouluk. 2019

Ystävällinen kaupunki

5/5 - Loistava

Immi

10. marrask. 2019

Vesilinnan näkötorni oli hieno kohde!

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

13. elok. 2019

Satama-alue, keskusta, yliopiston hieno kampus, Alvar Aallon laaja tuotanto, Harju, kävelykatu, Laajavuori, kahvilat, Toivolan Piha

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

28. toukok. 2019

Lähes kaikki tasokkkaat kulttuurin- ja liikunnantapahtumat saavutettavissa 10-20 min kävelymatkan päässä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

20. toukok. 2019

Koin vain monitoimihallissa katselijana upeat joukkuevoimistelun mestaruuskisat. Piipahdin myös tivolissa, joka oli monitoimihallin vieressä.

Kohteen Jyväskylä lähellä sijaitsevat kaupungit