COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Jyväskylä
Matkaopas

Suomen toiseksi suurimman järven ympäröimä tapahtuma- ja yliopistokaupunki tarjoaa kauniin ympäristön kaupunkilomalle ja monenlaiselle aktiviteetille.

Päijänteen kainalossa kauniin ja puhtaan luonnon keskellä sijaitseva Jyväskylä tarjoaa erinomaiset puitteet veteen liittyville aktiviteeteille, kuten melonnalle ja veneilylle, ja myös erilaisia retkeilyreittejä on alueella runsaasti. Loma Jyväskylässä voikin sujua erittäin aktiivisissa merkeissä.

Kaupunki tarjoaa runsaasti tapahtumia ympäri vuoden, ja musiikki on tärkeä osa kaupunki-identiteettiä. Jyväskylän matkalla pääset myös tutustumaan Unescon maailmanperintökohteisiin. Keski-Suomen maakuntakeskus Jyväskylä on suuri yliopistokaupunki. Yliopiston perustaminen oli suuri hetki paikkakuntalaisille, ja vielä nykyisinkin joka kolmas kaupungin asukkaista on koululainen tai opiskelija. Opiskelijoiden ansiosta Jyväskylän iltaelämä on vilkasta ja tapahtumia riittää moneen makuun. Erityisesti satama-alueella on runsaasti kahviloita, ravintoloita ja muita ajanvietemahdollisuuksia.

Jyväskylä on oiva lomakohde kulttuurinystäville. Suosittu vierailukohde on Alvar Aalto -museo, joka on erikoistunut rakennustaiteeseen ja muotoiluun. Jyväskylän seudulla on useita Alvar Aallon suunnittelemia arkkitehtonisia taidonnäytteitä, joihin Aallon ystävät voivat museon lisäksi tutustua. Keski-Suomen luontomuseo esittelee nimensä mukaisesti kaupunkia ympäröivää upeaa luontoa ja sen monimuotoisuutta. Jyväskylässä on myös kaksi Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa kohdetta: Petäjäveden vanha kirkko, joka edustaa hienosti skandinaavista puuarkkitehtuuria, sekä Oravivuoren kolmiomittaustorni. Keskisuomalaiseen kuvataiteeseen taas voit tutustua Jyväskylän taidemuseossa.

Nähtävyyksien kiertelyn lisäksi kulttuurinnälkäisille riittää kaupungissa runsaasti koettavaa. Jyväskylä on tunnettu musiikkikaupunkina, ja siellä riittääkin erilaisia festivaaleja ja muita tapahtumia ympäri vuoden. Lähde kesäretkelle Keski-Suomen järvimaisemiin ja vieraile vaikkapa Jyväskylän Summer Jazz -festivaaleilla. Toinen hieno tapahtuma on Jyväskylän kesä -kaupunkifestivaali, joka on kansainvälisesti tunnettu, pohjoismaiden vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali. Parhaita paloja suomalaisesta urheilukulttuurista taas tarjoaa jokavuotinen Neste Oil Rally Finland eli Suomen ralli, jossa ralliautoilun huippunimet kilpailevat voitosta Jyväskylän maisemissa.

Tapahtumien ja keskustan vilskeen keskeltä ei ole Jyväskylässä pitkä matka luontoon. Järvi-Suomen länsilaidalla sijaitseva kaupunki on puhtaan ja vehreän luonnon ympäröimä, ja liikuntamahdollisuudet siellä ovatkin ensiluokkaiset. Aktiivilomailijalle löytyy runsaasti tekemistä niin kesällä kuin talvellakin. Lähde patikkaretkelle alueen vaihteleviin maastoihin tai vaihda talvella jalkaan sukset tai luistimet ja tutustu ympäristöön lukuisilla murtomaahiihtoladuilla tai järven jäällä. Järviä pitkin pääsee kesäisin liikkumaan kätevästi jopa satojen kilometrien päähän risteilyillä tai omalla veneellä.

Jyväskylän keskeinen sijainti sopii hyvin lyhyisiinkin kaupunkilomiin. Hotellin voi varata joko kaupungin keskustasta tai hieman syrjempää luonnon helmasta. Jyväskylästä on hyvät liikenneyhteydet eri puolille Suomea niin lentäen, bussilla kuin junallakin.

Jyväskylän autoton keskusta on miellyttävä paikka viettää leppoisa päivä nähtävyyksien ja tapahtumien parissa. Kaupunki on kaunis myös pimeinä vuodenaikoina palkitun kaupunkivalaistuksensa ansiosta.

Hotelli Verso
Hotelli Verso
3.5 out of 5
Kauppakatu 35, Jyväskylä
Hinta on 109 € per yö ajalle 28. toukok. viiva 28. toukok.
Jyväskylän taidemuseo, Toivolan vanha piha ja Tourujoen Nature Reserve sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Jyväskylän yliopisto ja ...
4.6/5Wonderful! (717 arvostelua)
1 yö Jyväskylässä
"Hotellin sijainti loistava. Siisti ja tilava huone. Lemmikkihuoneeksi aivan liian kuuma. Lemmikkejä ei oltu huomioitu mitenkään. Aamupala erinomainen ja ravintola hotellin yhteydessä oli hyvä. Hotellin parkkipaikat sijaitsevat yleisessä parkkihallissa. Halli oli niin matala että auton antenni otti ..."

Arvosteltu 15.2.2021

Hotelli Verso
Scandic Laajavuori
Scandic Laajavuori
3.5 out of 5
Laajavuorentie 30, Jyväskylä
Hinta on 101 € per yö ajalle 13. kesäk. viiva 13. kesäk.
Laajis-hiihtokeskus ja Haukkalan uimaranta sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Toivolan vanha piha ja ...
4/5Very Good! (749 arvostelua)
"Lasten leikkihuoneet olivat kiinni, iso miinus. Korona jyllää, mutta leikkijöitä voisi rajoittaa ja tilaa puhdistaa huolella. Illaksi ei oikein 2 ja 5 v ollut puuhaa. Jos olisin tiennyt että leikkitilat kiinni, en olisi yöpynyt"

Arvosteltu 7.2.2021

Scandic Laajavuori
GreenStar Hotel Jyväskylä
GreenStar Hotel Jyväskylä
3 out of 5
Heikinkatu 3, Jyväskylä
Hinta on 67 € per yö ajalle 3. kesäk. viiva 3. kesäk.
Tourujoen Nature Reserve, Lutakon uimaranta ja Jyväskylän taidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Toivolan vanha piha ja Tuomiojärven ...
4.3/5Excellent! (493 arvostelua)
"Green star hotel on trendikäs, siisti ja kodikas hotelli, josta löytyy kaikki tarvittava. Aamupala on monipuolinen, ja majoittujat voivat hakea aulasta ilmaista kahvia, teetä tai kaakaota ympäri vuorokauden. Henkilökunnan palvelun laatu oli loistavaa. Ainoat miinukset olivat hohkaavan kylmä vessan ..."

Arvosteltu 28.1.2021

GreenStar Hotel Jyväskylä
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Asunto keskellä kaunista Etelä-Savon maisemaa, ystävällisesti.
Asunto keskellä kaunista Etelä-Savon maisemaa, ystävällisesti.
5 Karjatie, flat number 1, Jyväskylä, Keski-Suomi
Hinta on 81 € per yö ajalle 18. toukok. viiva 18. toukok.
Leivonmäki National Park, Keinolan uimaranta ja Laivarannan uimaranta ovat 40 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Uimaranta ja Rillunniemi ovat myös ...
Asunto keskellä kaunista Etelä-Savon maisemaa, ystävällisesti.
Forenom Aparthotel Jyväskylä
Forenom Aparthotel Jyväskylä
2.5 out of 5
Kilpisenkatu 8, Jyväskylä
Hinta on 100 € per yö ajalle 20. toukok. viiva 20. toukok.
Jyväskylän taidemuseo ja Toivolan vanha piha sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Jyväskylän yliopisto ja Tourujoen Nature ...
4/5Very Good! (5 arvostelua)
"Hieno näkymä kirkkopuistoon ja loistava sijainti, siisti huone. Hinta-laatu-suhde mainio!"

Arvosteltu 6.10.2020

Forenom Aparthotel Jyväskylä
Time Apartments Ylistönmäki
Time Apartments Ylistönmäki
33 Ylistönmäentie, Jyväskylä
Ylistonrinteen Lehdon Nature Reserve ja Alvar Aalto -museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Jyväskylän yliopisto ja Toivolan ...
Time Apartments Ylistönmäki
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Jyväskylä

Arvostelut – Jyväskylä

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
44
5 - Loistava 22.448979591836736%
4 - Hyvä
134
4 - Hyvä 68.36734693877551%
3 - OK
17
3 - OK 8.673469387755102%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 0.5102040816326531%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

14. maalisk. 2020

Käyn Jyväskylässä koska poikani opiskelee siellä. Keskusta on mukavaa aluetta, ostoskeskukset ympäristössä ovat hirveitä! Rumia, ankeita alueita. On ikävää, jos kaikki palvelut keskittyvät sinne!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

10. jouluk. 2019

Ystävällinen kaupunki

5/5 - Loistava

Immi

10. marrask. 2019

Vesilinnan näkötorni oli hieno kohde!

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

13. elok. 2019

Satama-alue, keskusta, yliopiston hieno kampus, Alvar Aallon laaja tuotanto, Harju, kävelykatu, Laajavuori, kahvilat, Toivolan Piha

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

28. toukok. 2019

Lähes kaikki tasokkkaat kulttuurin- ja liikunnantapahtumat saavutettavissa 10-20 min kävelymatkan päässä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

20. toukok. 2019

Koin vain monitoimihallissa katselijana upeat joukkuevoimistelun mestaruuskisat. Piipahdin myös tivolissa, joka oli monitoimihallin vieressä.

Kohteen Jyväskylä lähellä sijaitsevat kaupungit