Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

JoutsaFinland

Jos mielit nauttia rauhaisasta tunnelmasta ja silti kokea jotain omaleimaista, matkusta Joutsaan. Savusauna, torielämä, moottorit ja metsät – Joutsasta on moneen.

Nelostien kahta puolta sijaitseva Joutsa on Järvi-Suomen helmi, jonka alueella on rantaviivaa uskomattomat 1 300 kilometriä. Joutsan Joutopäivät -kesäfestivaali on tietysti yksi tapa tutustua alueen perinteisiin sahtia, markkinoita ja tukkilaiskisoja myöten. Festivaalit järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, perinteisen heinänteon aikaan, kuten tapahtuman nimikin vihjaa.

Tai ehkä tunnet Joutsan moottoriurheilun maailmasta ja haaveilet matkasta Joutsaan sen merkeissä? Moottoriradalla voi harrastaa rallia, motocrossia ja muita moottoriurheilun lajeja – tai seurata niitä turvallisen matkan päässä katsomosta penkkiurheilijana.

Joutsan keskustassa on pieniä leipomoita, lahjatavaraliikkeitä ja muita putiikkeja sekä kesätori ja markkinatapahtumia. Erityisen tunnettu Joutsa on kankaanpainannasta. Materiaaleina toimivat niin puuvilla kuin perinteinen suomalainen pellava, ja koristeaiheena suosittu on Joutsan soilla yleinen suopursu. Vietä myös leppoisa kahvihetki kylänraitilla.

Joutsalaiset eivät ole jouten, joten liikuntamahdollisuuksia riittää Uimalan ja Marjunlahden uimarannoista skeittipaikkaan ja frisbeegolfradasta islanninhevostalliin. Kesäaikaan harrastellaan useita urheilulajeja hieman erikoisemmassa muodossa, nimittäin suolla. Oletko koskaan kokeillut suosählyä? Jos haluat tutustua järvi- ja suomaisemiin yläviistosta, voit valita retkikohteeksi Tammimäen tai Kuhasenmäen näkötornin.

Keskisuomalaiseen maisemaan tutustut parhaiten Leivonmäen kansallispuistossa, jonka polut ja pitkospuureitit kiertelevät järvien, soiden ja harjujen lomassa. Koskikaran kierros on erinomainen tapa tutustua etenkin seudun luontoon, ja reilun parin kilometrin Luupään lenkki taas esittelee alueen geologiaa ja jääkauden jättämiä jälkiä, kuten siirtolohkareita ja suppia. Kansallispuiston alueella voi yöpyä mökissä tai leirintäalueella ja tietenkin saunoa. Tarjolla on myös melontaa, esimerkiksi aloittelijoille sopiva lyhyt rantareitti Harjunlahden venesatamasta Joutsiniemen tulipaikalle. Yötä voi viettää Lintuniemen laavulla telttaillen tai saarilaavuilla Halttusessa tai Niinisaaressa. Voit myös kokeilla jousiammuntaa.

Reippaan ulkoilun kruunaa tietenkin kahvi ja nuotiolla grillattu makkara.

Talvella Joutsa on hiihtopaikkakunta. Latuja löytyy niin järven jäältä kuin kansallispuiston harjujen lomasta. Onpa Joutsassa erillinen ensilumenlatukin niille, joiden hiihtovarvasta kolottaa jo varhain.

Joutsan Suonteen järven saarista löytyy myös geokätköjä, joille voi kesällä meloa tai soutaa ja talvella hiihtää tai potkukelkkailla.

Kun haluat liikuttaa kehon sijasta mieltä, poikkea Taidelaitos Haihatukseen, jossa on aina meneillään jotakin mielenkiintoista. Koiravuoren tilalla toimivaan taidekeskukseen kuuluu kolme eri rakennusta pihapiireineen. Jokaiseen kesään kuuluu Haihatuksen nykytaidenäyttely, mutta nähtävää on ympäri vuoden esimerkiksi veistospuistossa. Fantasia-talossa toimii myös pieni taidekauppa.

Joutoaika Joutsassa on aktiivi- ja kulttuurilomaa parhaimmillaan. Varaa siis heti vaikkapa viikonloppumatka Joutsaan.

Huippuhotellit kohteessa Joutsa

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Vacation Home Joutiainen 469 in Joutsa - 4 Persons, 2 Bedrooms
Vacation Home Joutiainen 469 in Joutsa - 4 Persons, 2 Bedrooms
Address Provided by Property Manager, Joutsa, Keski-Suomi

Leivonmäki National Park, Hartolan kirkko ja Hartola Golf ovat 40 kilometrin päässä tästä lomakodista. Uimala sijaitsee 42,7 kilometrin päässä.

Vacation Home Joutiainen 469 in Joutsa - 4 Persons, 2 Bedrooms
Tammilahti Talo, Nukkuu 4
Tammilahti Talo, Nukkuu 4
Laajavuorentie 26, Joutsa, Keski-Suomi

Leivonmäki National Park, Hartolan kirkko ja Hartola Golf ovat 40 kilometrin päässä tästä huvilasta. Uimala sijaitsee 42,7 kilometrin päässä.

Tammilahti Talo, Nukkuu 4
Vacation Home Puulanhovi in Joutsa - 7 Persons, 2 Bedrooms
Vacation Home Puulanhovi in Joutsa - 7 Persons, 2 Bedrooms
Hinta on 401 € per yö

Leivonmäki National Park, Uimala ja Hirvensalmi ovat 40 kilometrin päässä tästä lomakodista. Uimala sijaitsee 44,5 kilometrin päässä.

Vacation Home Puulanhovi in Joutsa - 7 Persons, 2 Bedrooms

Suositut vierailukohteet – Joutsa

Kauppakatu
Kuva majoitusliikkeestä Kauppakatu

Kauppakatu

Lähde shoppailemaan kohteeseen Kauppakatu, kun olet lomalla kohteessa Jyväskylä. Kävele alueen järvimaisemissa.

Kohteen Joutsa lähellä sijaitsevat kaupungit