Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Loma Keski-Suomessa tarjoaa maaseutumatkailua parhaimmillaan

Mahtavia metsiä, suuria järviä ja kiehtovia kaupunkeja – vaella Etelä-Konneveden kansallispuistossa, risteile Päijänteellä tai vietä kaupunkiloma Keski-Suomessa.
Keski-Suomi tunnetaan upeasta, supisuomalaisesta luonnostaan: tarjolla on lukuisia järviä ja rikkaita kalavesiä, kumpuilevaa maastoa ja kohisevia koskia sekä kauniita kansallispuistoja, maalaiskyliä ja kesämökkejä. Jämsässä sijaitseva Himoksen matkailukeskus on talvilomailijoiden ikisuosikki ja Jyväskylän kulttuurintäytteinen kaupunki houkuttelee arkkitehtuurin ystäviä Alvar Aalto -museolla ja upealla arkkitehtuurilla.

Keski-Suomen maakunta ei nimestään huolimatta sijaitse Suomen keskellä, mutta eteläisen Suomen keskellä kylläkin. Maakunnalla ei ole muita luonnollisia rajoja kuin Keski-Suomen ja Pohjanmaan väliin jäävä Saariselkä. Halvat matkat Keski-Suomeen on helppo tehdä minä vuodenaikana tahansa, sillä ilmaista tekemistä löytyy alueen luonnosta aina ja vuokramökkejä ja hotelleja on saatavilla ympäri vuoden. Keski-Suomen tavoittaa helposti kaikkialta Suomesta autolla, bussilla tai junilla, ja sen suurimmassa kaupungissa Jyväskylässä on myös lentoasema. 

Vaihda kaupunkien kiireet ja saasteet koskemattomaan luontoon ja rauhallisiin järvimaisemiin. Matkat Keski-Suomeen johdattavat monipuolisiin luontomaisemiin, sillä Keski-Suomessa sijaitsee sekä Etelä-Konneveden, Isojärven, Leivonmäen että Pyhä-Häkin kansallispuistot. Niiden maisemat vaihtelevat lempeistä järvien rannoista syviin suoalueisiin ja ikimetsistä reheviin lehtoihin ja erämaihin hieman puistosta riippuen. Nähtävää siis riittää, joten pistä vaelluskengät jalkaan ja lähde tutustumaan näiden mahtavien maisemien erinomaisiin reitteihin.

Vieraile Keski-Suomen lomallasi Jyväskylän eloisassa ja kauniissa yliopistokaupungissa, joka kantaa laadukkaan koulutustasonsa ja kauniin arkkitehtuurinsa ansiosta lempinimeä ”Suomen Ateena”. Kaupunki on suurilta osin Suomen tunnetuimman arkkitehdin, Alvar Aallon, käsialaa, joten taiteen ja arkkitehtuurin arvostajille riittää nähtävää Jyväskylässä varmasti. Käy katsomassa Keski-Suomen museon näyttelyjä ja vie perheen pienimmät Peukkulan seikkailupuistoon – tai saatatpa haluta piipahtaa Vaajakosken alueella vanhalla vesivoimalalla tai Pandan makeistehtaan tehtaanmyymälällä.

Jämsän kaupunki on matkailijoiden suosiossa vuoden ympäri. Tämä Himoksen matkailukeskuksesta tunnettu kaupunki sijaitsee suositun kesämökkijärven Päijänteen länsirannalla, joten monet kesälomailijat piristävät mökkipäiviään kaupungin museoissa, monipuolisissa myymälöissä ja maauimalalla. Himoskin on auki kesällä, jolloin hiihtokeskuksen moottorikelkka- ja mönkijäsafarit, pujottelukilpailut, rinteet, ladut ja hiihtokoulut vaihtuvat pyöräreitteihin, kanoottimelontaan, Himos Golfin golfrataan, jenkkiautotapahtumiin ja Himos Areenan konsertteihin.

Historianystävillekin riittää paljon nähtävää Keski-Suomessa. Suuntaa esimerkiksi Kuhmoisiin katsomaan Pyhänpään ja Pyhävuoren kalliomaalauksia, jotka sijaitsevat Päijänteen länsirannalla noin puolen kilometrin päässä toisistaan. Maalaukset avautuvat järvelle päin ja ne ovat pahoin auringon haalentamia, mutta erikoisen sijaintinsa takia sitäkin kiehtovampia. Kuhmoisissa sijaitsee myös Päijälän linnavuori, joka on ajoitettu sieltä löytyneiden esineiden avulla varhaiselle keskiajalle.

Lähde lomalle lempeään Keski-Suomeen ja yhdistä mökkireissut henkeäsalpaavan kauniisiin vaellusreitteihin, kiehtoviin historianähtävyyksiin ja kaupunkien kiehtovaan kulttuuriin.

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 112 majoitusliikettä kohteessa Keski-Suomi
Spa Hotel Peurunka 89 €
Arvosteltu 12.7.2019
Katso tiedot
 
Spa Hotel Peurunka

Spa Hotel Peurunka

Peurungantie 85, Laukaa
   
  3,7/5
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  En pitänyt siitä,että vasta kohteessa sai lisätietoja siitä,että mitä kuuluu majoitushintaan ja mitä ei.

  GreenStar Hotel Jyväskylä 66 €
  Arvosteltu 12.7.2019
  Katso tiedot
   
  GreenStar Hotel Jyväskylä

  GreenStar Hotel Jyväskylä

  Heikinkatu 3, Jyväskylä
    
   4,3/5
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Sijainti hyvä, ok aamupala voisi kuulua hintaan. Autopaikasta veloitus erikseen, huonosti tämä informoitu

   Scandic Laajavuori
   Arvosteltu 15.7.2019
   Katso tiedot
    
   Scandic Laajavuori

   Scandic Laajavuori

   Laajavuorentie 30, Jyväskylä
     
    4,0/5
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Hyvä sijainti. Helppo tulla ja mennä. Hyvää ruokaa. Suosittelen lapsiperheille.

    Hotelli Verso 115 €
    Arvosteltu 23.5.2019
    Katso tiedot
     
    Hotelli Verso

    Hotelli Verso

    Kauppakatu 35, Jyväskylä
      
     4,6/5
     3.5 kautta 5.0 Tähteä

     Saatiin kahden hengen huone kylpyammeella. Tilat siistit ja henkilökunta oli aivan ihana. Mukavuudet oli 4/5 sillä ei se hemmotteluhotelli ollut :) erittäin hyvä joka tapauksessa

     Omena Hotel Jyväskylä 52 €
     Arvosteltu 15.4.2019
     Katso tiedot
      
     Omena Hotel Jyväskylä

     Omena Hotel Jyväskylä

     Vapaudenkatu 57, Jyväskylä
       
      3,7/5
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Toinen käsipyyhe puuttui............................

      Scandic Jyväskylä City 92 €
      Arvosteltu 22.5.2019
      Katso tiedot
       
      Scandic Jyväskylä City

      Scandic Jyväskylä City

      Väinönkatu 3, Jyväskylä
        
       3,8/5
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Sijainti oli erinomainen. Palvelu tosi hyvä ja rauhallinen tunnelma aamupalalla. Menin aikaisin saunaan ja sain olla siellä yksin:). En keksi äkkiseltään parannettavaa.

       Hotelli Viikinhovi 90 €
       Arvosteltu 27.6.2019
       Katso tiedot
        
       Hotelli Viikinhovi

       Hotelli Viikinhovi

       Unio Sarlinintie 2, Keuruu
         
        4,1/5
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Hieno rauhallinen ympäristö. Sänky oli liian upottava. Huoneen lämpötila olisi haitannut useamman yön myötä. Hellejaksolla ilmastointi on tarpeen.

        Finlandia Hotel Alba 100 €
        Arvosteltu 8.4.2019
        Katso tiedot
         
        Finlandia Hotel Alba

        Finlandia Hotel Alba

        Ahlmaninkatu 4, Jyväskylä
          
         3,9/5
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Huone oli vähän viileä illalla,mutta saimme lisäpeittoa ja nukuimme hyvin

         Parhaat lentotarjoukset

         Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.