Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.


Loma Keski-Suomessa tarjoaa maaseutumatkailua parhaimmillaan

Mahtavia metsiä, suuria järviä ja kiehtovia kaupunkeja – vaella Etelä-Konneveden kansallispuistossa, risteile Päijänteellä tai vietä kaupunkiloma Keski-Suomessa.
Keski-Suomi tunnetaan upeasta, supisuomalaisesta luonnostaan: tarjolla on lukuisia järviä ja rikkaita kalavesiä, kumpuilevaa maastoa ja kohisevia koskia sekä kauniita kansallispuistoja, maalaiskyliä ja kesämökkejä. Jämsässä sijaitseva Himoksen matkailukeskus on talvilomailijoiden ikisuosikki ja Jyväskylän kulttuurintäytteinen kaupunki houkuttelee arkkitehtuurin ystäviä Alvar Aalto -museolla ja upealla arkkitehtuurilla.

Keski-Suomen maakunta ei nimestään huolimatta sijaitse Suomen keskellä, mutta eteläisen Suomen keskellä kylläkin. Maakunnalla ei ole muita luonnollisia rajoja kuin Keski-Suomen ja Pohjanmaan väliin jäävä Saariselkä. Halvat matkat Keski-Suomeen on helppo tehdä minä vuodenaikana tahansa, sillä ilmaista tekemistä löytyy alueen luonnosta aina ja vuokramökkejä ja hotelleja on saatavilla ympäri vuoden. Keski-Suomen tavoittaa helposti kaikkialta Suomesta autolla, bussilla tai junilla, ja sen suurimmassa kaupungissa Jyväskylässä on myös lentoasema. 

Vaihda kaupunkien kiireet ja saasteet koskemattomaan luontoon ja rauhallisiin järvimaisemiin. Matkat Keski-Suomeen johdattavat monipuolisiin luontomaisemiin, sillä Keski-Suomessa sijaitsee sekä Etelä-Konneveden, Isojärven, Leivonmäen että Pyhä-Häkin kansallispuistot. Niiden maisemat vaihtelevat lempeistä järvien rannoista syviin suoalueisiin ja ikimetsistä reheviin lehtoihin ja erämaihin hieman puistosta riippuen. Nähtävää siis riittää, joten pistä vaelluskengät jalkaan ja lähde tutustumaan näiden mahtavien maisemien erinomaisiin reitteihin.

Vieraile Keski-Suomen lomallasi Jyväskylän eloisassa ja kauniissa yliopistokaupungissa, joka kantaa laadukkaan koulutustasonsa ja kauniin arkkitehtuurinsa ansiosta lempinimeä ”Suomen Ateena”. Kaupunki on suurilta osin Suomen tunnetuimman arkkitehdin, Alvar Aallon, käsialaa, joten taiteen ja arkkitehtuurin arvostajille riittää nähtävää Jyväskylässä varmasti. Käy katsomassa Keski-Suomen museon näyttelyjä ja vie perheen pienimmät Peukkulan seikkailupuistoon – tai saatatpa haluta piipahtaa Vaajakosken alueella vanhalla vesivoimalalla tai Pandan makeistehtaan tehtaanmyymälällä.

Jämsän kaupunki on matkailijoiden suosiossa vuoden ympäri. Tämä Himoksen matkailukeskuksesta tunnettu kaupunki sijaitsee suositun kesämökkijärven Päijänteen länsirannalla, joten monet kesälomailijat piristävät mökkipäiviään kaupungin museoissa, monipuolisissa myymälöissä ja maauimalalla. Himoskin on auki kesällä, jolloin hiihtokeskuksen moottorikelkka- ja mönkijäsafarit, pujottelukilpailut, rinteet, ladut ja hiihtokoulut vaihtuvat pyöräreitteihin, kanoottimelontaan, Himos Golfin golfrataan, jenkkiautotapahtumiin ja Himos Areenan konsertteihin.

Historianystävillekin riittää paljon nähtävää Keski-Suomessa. Suuntaa esimerkiksi Kuhmoisiin katsomaan Pyhänpään ja Pyhävuoren kalliomaalauksia, jotka sijaitsevat Päijänteen länsirannalla noin puolen kilometrin päässä toisistaan. Maalaukset avautuvat järvelle päin ja ne ovat pahoin auringon haalentamia, mutta erikoisen sijaintinsa takia sitäkin kiehtovampia. Kuhmoisissa sijaitsee myös Päijälän linnavuori, joka on ajoitettu sieltä löytyneiden esineiden avulla varhaiselle keskiajalle.

Lähde lomalle lempeään Keski-Suomeen ja yhdistä mökkireissut henkeäsalpaavan kauniisiin vaellusreitteihin, kiehtoviin historianähtävyyksiin ja kaupunkien kiehtovaan kulttuuriin.

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 342 majoitusliikettä kohteessa Keski-Suomi
Scandic Jyväskylä Station 121 €
Arvosteltu 24.2.2020
Katso tiedot
 
Scandic Jyväskylä Station

Scandic Jyväskylä Station

Vapaudenkatu 73, Jyväskylä
   
  4,1/5
  3.5 kautta 5.0 Tähteä

  Erinomainen hotelli. Ja keskeinen sijainti ihanaa. Uima-altaasta ja saunasta tykättiin erityisesti. Aamupala erittäin runsas!

  Hotel Keurusselka
  Arvosteltu 4.1.2019
  Katso tiedot
   
  Hotel Keurusselka

  Hotel Keurusselka

  Keurusseläntie 134, Keuruu
    
   4,1/5
   3.5 kautta 5.0 Tähteä

   Ystävällinen henkilökunta🙂

   Time Hostel & Apartments 48 €
   Arvosteltu 24.2.2020
   Katso tiedot
    
   Time Hostel & Apartments

   Time Hostel & Apartments

   Vaasankatu 29, Jyväskylä
     
    4,7/5
    3.5 kautta 5.0 Tähteä

    Viihtyisä, rauhallinen, persoonallinen hostel lähellä keskustaa.

    Solo Sokos Hotel Paviljonki 127 €
    Arvosteltu 25.1.2020
    Katso tiedot
     
    Solo Sokos Hotel Paviljonki

    Solo Sokos Hotel Paviljonki

    Lutakonaukio 10, Jyväskylä
      
     4,6/5
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Henkilökuntaa ei voi kiittää tarpeeksi. palvelu oli aivan omassa huippu luokassaan. Respa oli ystävällinen ja olo oli kokokaan tervetullut. Siivoojat tervehtivät ja aamiaisella vaikka sutinaa oli niin se ei vaikuttanut palveluun. Kahvit kaadettiin pöydissä ja astioita siivottiin ja palvelualttius ...

     Finlandia Hotel Alba 100 €
     Arvosteltu 12.2.2020
     Katso tiedot
      
     Finlandia Hotel Alba

     Finlandia Hotel Alba

     Ahlmaninkatu 4, Jyväskylä
       
      4,0/5
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Kiitos!

      Jämsän Gasthaus 59 €
      Arvosteltu 7.9.2019
      Katso tiedot
       
      Jämsän Gasthaus

      Jämsän Gasthaus

      Asemakatu 2, Jämsä
        
       3,0/5
       2.0 kautta 5.0 Tähteä

       Ystävällinen vastaanotto ja hyvä huoneen sisäilma. Mukava sänky missä nukkua. Sijainti loistava.

       Spa Hotel Peurunka
       Arvosteltu 3.3.2020
       Katso tiedot
        
       Spa Hotel Peurunka

       Spa Hotel Peurunka

       Peurungantie 85, Laukaa
         
        3,6/5
        3.5 kautta 5.0 Tähteä

        Olimme oikein tyytyväisiä kokemukseen! Lisää vielä vegaanisia ruokavaihtoehtoja valikoimaan ja selkeät merkinnät mikä on vegaanista, gluteenitonta ym.

        Wanhat Wehkeet - Myllyjoki Camping 70 €
        Arvosteltu 11.7.2019
        Katso tiedot
         
        Wanhat Wehkeet - Myllyjoki Camping

        Wanhat Wehkeet - Myllyjoki Camping

          
         4,1/5
         2.5 kautta 5.0 Tähteä

         Rauhallinen paikka