Andorra

Matkaopas
Soldeu featuring talo ja rauhalliset maisemat
Pyreneiden vuoristossa sijaitsevalla pienellä katalaanivaltiolla Andorralla on oma kulttuurinsa, kielensä ja keittiönsä. Kun lähdet lomalle tähän ihastuttavaan pikkuvaltioon, voit nauttia esimerkiksi ensiluokkaisista hiihtokeskuksista ja kauniista vuoristomajoista.

Andorran piskuinen ruhtinaskunta sijaitsee Pyreneiden vuoristossa Ranskan ja Espanjan välissä. Itsenäisen katalaanivaltion kulttuuri, kieli ja keittiö poikkeavat melko suuresti ranskalaisesta ja espanjalaisesta. Maa ei kuulu Euroopan unioniin, joten matkailijat voivat hyödyntää alhaisia veroja ja verottomia ostosmahdollisuuksia. Lähde siis halvalle matkalle Andorraan jo tänään. Pääkaupunki Andorra la Vellassa voit tutustua maan historiaan ja kulttuuriin. Vuorilla voit lasketella ja hiihtää talvisin sekä patikoida kesäisin.

Andorra la Vella levittäytyy kapeaan laaksoon Pyreneiden huippujen keskellä. Kaupungissa voit tutustua upeaan ikivanhaan arkkitehtuuriin. Esimerkiksi Casa de la Vall on 1500-luvulta peräisin oleva ikivanha kivitalo, jossa ovat toimineet muun muassa Andorran parlamentti ja oikeusistuimet. Vanhakaupunki levittäytyy sen ympärille. Kaupungin lounaisreunalta löytyy 800-luvulta peräisin oleva Santa Coloman kirkko, joka on eräs Andorran vanhimmista uskonnollista paikoista.

Talvella voit lähteä Andorran-lomalle nauttimaan laskettelusta ja hiihdosta. Erityismaininnan ansaitsee valtava Grandvaliran laskettelukeskus. Siellä on tarjolla yli 210 rinnekilometriä. Vietä yö Pas de la Casassa tai Soldeussa, herää aikaisin ja lähde rinteisiin heti niiden avauduttua. Kokeile, kuinka monta 118:sta rinteestä ehdit yhden päivän aikana laskea.

Jos lähdet lomalle Andorraan kesällä, voit nauttia Pyreiden patikointireiteistä. Valls del Comapedrosan luonnonpuistossa patikoidessasi näet esimerkiksi Pic del Comapedrosan, joka on Andorran korkein huippu. Lähde ohjatulle patikointiretkelle tai vaella omatoimisesti alueen kauniiden jäätikkölaaksojen ja kirkkaiden vuoristojärvien maisemissa. Andorran vuorilta löytyy myös miltei 30 yleisessä käytössä olevaa vuoristomajaa. Niissä voit yöpyä todellisessa luonnonrauhassa. Niiden ovet ovat auki kaikille, joten varaudu majoittumaan muiden vaeltajien kanssa.

Lähde halvalle lomalle Andorraan: ajomatka Toulousesta tai Barcelonasta perille kestää noin 2,5 tuntia. Andorraan ei ole lentoyhteyksiä, joten voit viettää lomasi todella rauhallisessa miljöössä.

Suositut kaupungit kohteessa Andorra

Canillo
Canillo
Hiihto/laskettelu, Temppelit ja Monumentit
Pidätkö temppeleistä, muistomerkeistä ja laskettelusta valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Canillo!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Mirador Roc del Quer -näköalapaikka
  • Sant Joan de Caselles
Arinsal joka esittää vuoret, rauhalliset maisemat ja pieni kaupunki tai kylä
Andorra la Vella
Vuoristo, Hiihto/laskettelu ja Kahvilat
Pidätkö hiihtämisestä, vuoristomaisemista ja kahviloista valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Andorra la Vella!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pyhän Tapanin kirkko
Pas de la Casa
Pas de la Casa
Hiihto/laskettelu, Kylpylät ja Halpa
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi rentouttava Pas de la Casa ja koe sen hiihtomahdollisuudet, seikkailut, baarit sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pas de la Casan lomakohde
Arcalís
Arcalís
Hiihto/laskettelu, Seikkailu ja Luonto
Koe hiihtomahdollisuuksistaan, seikkailuistaan ja puistoistaan tunnettu Arcalís!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Estanys de Tristainan vaellusreitti
Escaldes-Engordany
Escaldes-Engordany
Shoppailu, Kylpylät ja Seikkailu
Escaldes-Engordany odottaa: koe sen seikkailut, kahvilat, muistomerkit ja monet muut nähtävyydet!
Arinsal joka esittää rauhalliset maisemat ja pieni kaupunki tai kylä
Arinsal
Hiihto/laskettelu, Vuoristo ja Pikkukaupunki
Aika lähteä lomalle! Koe hiihtomahdollisuuksistaan, vuoristaan ja järvimaisemistaan tunnettu viehättävä Arinsal.

Andorra

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: