Aragonia

Espanja
Aragon johon kuuluu joki tai puro, maisemat ja kajakkimelonta tai melonta

Koillis-Espanjassa sijaitsevassa Aragoniassa voit seikkailla luonnossa, ihailla historiallista arkkitehtuuria ja saada kiehtovan näköalan maan menneisyyteen.

Matkusta Espanjan Aragoniaan ja tutustu entisen kuningaskunnan monipuoliseen kulttuuri- ja luontotarjontaan. Ihaile vanhoja kirkkoja, basilikoja ja palatseja sekä islamilaisvaikutteista rakennustaidetta tai lähde tutustumaan upeisiin vuoriin, laaksoihin, järviin ja hiihtokeskuksiin.

Ebrojoen rannalla sijaitseva Aragonian itsehallintoalueen pääkaupunki Zaragoza on loistava tukikohta alueelle suuntautuvilla tutkimusretkillä. Kaupunki on hyvin vanha, ja kaupunkikuvassa näkyy vaikutteita useista sivilisaatioista, kuten ibereistä, roomalaisista ja maureista, jotka ovat jättäneet jälkeensä erilaisia muistomerkkejä, rakennuksia ja arkkitehtonisia tyylejä.

Vietä kaupunkiloma Aragonian pääkaupungissa Zaragozassa ja tutustu El Pilarin basilikaan, mahtavaan barokkirakennukseen, jonka historia ulottuu lähes ajanlaskumme alkuun asti. Muutaman askeleen päässä on 1100-luvulla rakennettu Pyhän Salvadorin katedraali. Käy myös Aljaferían palatsissa, 1000-luvulla rakennetussa linnoitetussa islamilaisessa palatsissa. Kun palaat takaisin nykypäivään, onkin jo aika nauttia paikallisia herkkuja jossakin El Tubon alueen tapasbaareista. Hieno käyntikohde on myös Acuario de Zaragoza, yksi maailman suurimmista akvaarioista, jossa on näytteillä maailman viidestä suurimmasta joesta kerättyjä eläimiä ja kasveja. Rakennus on näkemisen arvoinen myös ulkoapäin, sillä sen julkisivut on peitetty vesiputouksin.

Matkalla Aragoniassa voit nähdä monia esimerkkejä mudéjar-arkkitehtuurista, islamilaisesta perinteestä vaikutteita ammentaneesta tyylistä, joka kukoisti Aragoniassa 1100–1600-luvuilla. Matkaa alueen halki ja näe Santa María de Mediavillan katedraaliTuruelissa ja Santa Teclan kirkkoCervera de la Cañadassa.

Koko Aragonian lomaa ei kannata viettää suurimmissa kaupungeissa, sillä myös alueen pikkukaupungeissa, kylissä ja maaseudulla on paljon nähtävää ja koettavaa. Vedä vaelluskengät jalkaan ja suuntaa Valles Occidentalesin kansallispuistoon tai Ordesan ja Monte Perdidon kansallispuistoon. Kiipeä Mallos de Riglosin kalliomuodostelmalle tai lähde laskettelemaan Aragónjoen laaksossa sijaitseviin Candanchún ja Astúnin hiihtokohteisiin.

Aragonia sijaitsee Koillis-Espanjassa, ja alueelle on hyvät tie- ja junayhteydet muualta Espanjasta. Matkusta Aragoniaan lentämällä Zaragozan kansainväliselle lentokentälle ja aloita sitten tutkimusmatkasi alueen luontoon, kauniiseen arkkitehtuuriin ja kiehtoviin kaupunkeihin.

Suositut kaupungit kohteessa Aragonia

Zaragoza featuring vanha arkkitehtuuri, kaupunki ja linna
Zaragoza
Katedraalit, Historiallinen ja Kirkot
Pidätkö katedraaleista, historiasta ja katsella nähtävyyksiä valtavasti? Valitse seuraavaksi matkakohteeksesi Zaragoza!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Plaza del Pilar
  • Basilica de Nuestra Senora del Pilar
  • Palacio de la Aljafería
Formigalin talviurheilukeskus joka esittää vuoret ja lunta sekä pieni ryhmä ihmisiä
Sallent de Gállego
Ystävälliset ihmiset, Murtomaahiihto ja Kylpylät
Ota suunnaksesi Sallent de Gállego ja koe sen hiihtomahdollisuudet, seikkailut sekä ruokakulttuuri.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Formigalin talviurheilukeskus
Benás
Benás
Ruokailu, Murtomaahiihto ja Luonnonpuistot
Suuntaa lomalle Benásiin ja tutustu tarkemmin tähän Pyreneitten luonnonparatiisin, jonka vaelluspolut vetoavat erityisesti vuoristomatkailun ystäviin.
Albarracin
Albarracin
Ystävälliset ihmiset, Historiallinen ja Ruokailu
Koe viehättävä Albarracin ja sen historialliset kohteet, kulttuuri, ruokakulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!
Teruel
Teruel
Historiallinen, Katedraalit ja Kirkot
Ota suunnaksesi katedraalistaan, museoistaan ja linnastaan tunnettu Teruel.
Barbastro
Barbastro
Katedraalit, Kävely ja Puutarhat
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Barbastro ja koe sen katedraali, puutarhat, linna sekä monet muut nähtävyydet!