Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Autonvuokraus Sorrento

Autonvuokraus Sorrentossa vie upeisiin kohteisiin

Italian lounaisrannikolla Campanian alueella sijaitseva Sorrento on suosittu matkailukaupunki, jossa häikäisevän kauniit merimaisemat ja viehättävästi säilynyt vanha kaupunkirakentaminen lyövät kättä. Kaupungin lähistöllä on monia Italian kuuluisimpia nähtävyyksiä kuten tulivuorenpurkauksen alle hautautunut Pompeji, joten vuokraa auto Sorrentossa ja lähde tutustumaan seudun kiehtoviin käyntikohteisiin. Mantereella sijaitsevien vierailupaikkojen lisäksi Sorrentosta on helppo suunnata merelle ja esimerkiksi viehättävälle Caprin saarelle.

Lennot Sorrentoon kannattaa varata Napolin kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee hieman yli viidenkymmenen kilometrin päässä pienestä merenrantakaupungista. Matkan kentältä Sorrentoon voi taittaa esimerkiksi bussilla tai lautalla, mutta lentokentällä on myös hyvä valikoima autovuokraamoja. Sorrenton vuokra autovalikoimassa ei tosin ole valittamista, joten jos haluaa aloittaa loman Sorrentossa rennosti ja italialaiseen ajotapaan totutellen, voi menopelin hommata vasta kaupunkiin päästyään.

Hyvä tietää autoilusta Sorrentossa ja Italiassa

Suomalainen kuljettaja voi huoletta ottaa alleen vuokra auton Sorrentossa, sillä suomalainen ajokortti varmistaa ajoluvan myös Italiassa. Liikennesäännöt ovat pääasiassa samat kuin Suomessa niin nopeusrajoitusten kuin turvallisuusvaatimusten suhteen. Paikalliseen liikennekulttuuriin sopeutuminen saattaa vaatia jonkin verran totuttelua, sillä italialainen ajotyyli on nopea ja jopa hieman uhkarohkea. On kuitenkin aivan turha linnoittautua omaan hotelliin Sorrentossa ja vältellä ajamista, sillä varsinkin italialaisella maaseudulla ajaminen on parhaimmillaan jopa rentouttava kokemus. Paikalliseen ajokulttuuriin kannattaa sopeutua ja ajaa rohkeasti ja itsevarmasti, mutta ylinopeuksiin ei ole syytä sortua. Ylinopeuksista sakotetaan aivan kuten Suomessakin, ja myös italialaisten itsensä hanakasti käyttämän auton äänimerkin ylenpalttisesta painelusta voi saada sakot.

Auton koko on ehdottomasti merkittävä tekijä, kun teet autonvuokrausvertailua Sorrentoon suuntaavalla lomalla. Italian maaseudulla tiet saattavat olla kapeita ja mutkittelevia varsinkin vuoristoisilla alueilla, mutta kaupungissa autoilu on omalla tavallaan stressaavampi kokemus. Parkkipaikan löytäminen kadun varresta on useimmissa italialaiskaupungeissa vaikeaa, eikä Sorrenton kaltaisissa roomalaisajoilta peräisin olevissa kaupungeissa osattu aikanaan ennakoida autoliikenteen haasteita. Pieni ja ketterä vuokra auto sujahtaa kapeaankin rakoon kaistaa vaihtaessa ja katuparkissa. Monissa suurissa kaupungeissa, kuten Sorrentoa lähellä sijaitsevassa Napolissa, on ZTL alueita, joilla saa autoilla ainoastaan erikoisluvalla. Valitse omaan lomatyyliisi sopivin auto luotettavasta autovuokraamosta, niin vältät parkkiongelmat etkä joudu maksamaan yllättäviä lisämaksuja esimerkiksi polttoaineesta loman päätteeksi.

Koettavaa kauniissa Sorrentossa

Napolinlahden rannalla sijaitseva Sorrento on noin 16 000 asukkaan kaupunki, jonka viehätys ja vetovoima perustuvat etenkin upeisiin merimaisemiin, rantaelämään ja vanhankaupungin viehätykseen. Sorrento on loistava lomakaupunki lämpöä etsiville lomailijoille, sillä huhtikuusta syyskuuhun lämpötila huitelee hellelukemissa päivästä toiseen. Meriyhteydet toimivat kaupungissa hyvin, joten esimerkiksi läheiselle Caprin saarelle pääsee Sorrentosta lautalla noin tunnissa. Sorrenton suosituimpia vierailupaikkoja ovat satama alueet Marina Grande ja Marina Piccolo, joiden luota myös lautat lähtevät matkaan. Rinnemaastoon syntyneessä Sorrentossa on aikamoiset korkeuserot, joten varaa tarpeeksi aikaa ja runsaasti vettä kaupungilla kulkemiseen. Satamasta pääsee ylös Villa Comunalen kauniiseen puistoon myös Sorrenton funikulaarilla eli kiskoköysiradalla.

Autoillen Sorrenton lähiympäristössä

Vuokraa auto Sorrentosta viimeistään siinä vaiheessa, kun haluat lähteä tutustumaan Vesuvius tulivuoresta purkautuneen tuhkan peittämään Pompejin muinaiseen kaupunkiin. Noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Sorrentosta sijaitseva Unescon maailmanperintökohde hautautui mutaan, laavaan ja tuhkaan vuonna 79 jaa. Samoin kävi myös Pompejia pienemmälle Herculaneumin kaupungille. Kumpikin kaupunki on nykyään suosittu ja kiinnostava käyntikohde, jossa pääsee kulkemaan muinaisten roomalaisten käyttämillä kaduilla ja ihailemaan hämmästyttävän hyvin säilyneitä rakennuksia ja mosaiikkeja. Lisäksi kannattaa ajaa Amalfin kaupunkiin samannimistä rannikkoa pitkin, sillä Amalfin kaupunki ja rannikko löytyvät myös Unescon maailmanperintölistalta häikäisevän kauneutensa vuoksi.

Tutustu kohteeseen Sorrento

Tutustu kohteeseen Sorrento Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!