Cantillon on Brysselin kuuluisin panimo. Se on perustettu 1900, ja sen johdossa on nykyään jo neljäs polvi. Cantillon tunnetaan perinteisestä belgialaisesta Lambic-oluesta, jossa käytetään villihiivaa ja bakteereita luomaan alueelle ominainen, erottuva maku. Pääset tutustumaan toimivan panimon kulissien taakse ja näkemään, kuinka belgialaista olutta pannaan perinteisellä menetelmällä.
Belgia on jo kauan ollut kuuluisa runsaista ja luonteikkaista oluistaan. Cantillonin panimossa on tapahtunut yli sadassa vuodessa erittäin vähän muutoksia. Tekniikka, laitteet ja lähes kaikki aineosat ovat samoja kuin ne olivat vuonna 1900. Kun kävelet sisään panimon keltaisista ovista, astut menneisyyteen. Ilman opastusta tehtäville kierroksille pääsee päivittäin. Yksityiskohtainen esite kertoo Cantillonin historiasta ja oluista. Opastuksen saa etukäteen tilaamalla.
Puisten käymistynnyreiden ohi kävellessäsi tunnet nenässäsi hiivan paksun aromin ja hedelmäisen tuoksun. Panimossa ei ole suljettuja alueita, joten vieraat pääsevät näkemään kaikki prosessin vaiheet.
Ja kuten aina hyvän panimokierroksen päätteeksi, saat pääsymaksua vastaan valitsemasi oluen. Se onkin kävijöiden mielestä kierroksen vaikein osuus, sillä olutvalikoima on runsas. Panimo tunnetaan parhaiten Gueuze-oluestaan, joka koostuu kolmesta eri Lambic-vuosikerrasta. Kokeile poikkeuksellisen kirpeää Kriekiä, joka on pantu kirsikoista. Tällaista olutta ei ole toista. Ja ennen kuin lähdet, osta mukaasi olutlajitelma, jota voit maistella rauhassa myöhemmin.
Cantillon toimii rue Gheude -kadulla, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Panimolle pääsee autolla tai metrolla, ja lähikaduilla on tarjolla pysäköintitilaa. Cantillonin panimo on suljettu sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Panimoon on pieni sisäänpääsymaksu.