Eckerö

Matkaopas

Tutustu lähemmin Ahvenanmaan pieneen saaristokuntaan Eckeröön, joka tarjoaa maailmanluokan hiekkarantojen ja saaristoluonnon lisäksi monipuolisia kulttuurielämyksiä.

Eckerö on pieni, reilun 900 asukkaan kunta Ahvenanmaan maakunnassa, Manner-Ahvenanmaan länsipuolella. Eckerö on Maarianhaminan jälkeen Ahvenanmaan toiseksi suosituin lomakohde, ja kunta onkin tunnettu erityisesti hiekkarannoistaan ja leirintäalueistaan, muta siellä on runsaasti nähtävää myös kulttuurinystäville.

Eckerön päänähtävyys on Storbyn länsipuolella oleva Eckerön posti- ja tullitalo, jota ei ensinäkemältä postitaloksi luulisi, sillä tämä majesteettinen rakennus näyttää ennemminkin palatsilta. Tämä Carl Ludvig Engelin suunnittelema uusklassismin tyyliin vuonna 1828 valmistunut talo rakennettiin tarkoituksella ylisuureksi, jotta se tekisi vaikutuksen lännestä päin saapuviin. Nykyisin rakennuksessa toimii postimuseo ja siellä järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Muita museoita Eckerössä ovat Käringsundin vanhan kalasataman lähellä sijaitseva Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sekä Labbasin kotiseutu- ja pankkimuseo. Lapset riemuitsevat taatusti Eckerön riistasafarilla, jossa he voivat tutustua villisikoihin, strutseihin saksanhirviin ja muihin eläimiin lähietäisyydeltä.

Vieraile myös Eckerön kirkossa, joka on 1300–1400-lukujen taitteessa rakennettu keskiaikainen harmaakivikirkko. Huomaat ensimmäiseksi kirkon epätavallisen leveän kellotornin, jonka kelloista vanhempi on ajoitettu 1200-luvulle. Astu sisään tähän valoisaan kivikirkkoon ja ihaile sen sisällä olevaa Carl Ludvig Engelin suunnittelemaa kaunista saarnatuolia sekä keskiaikaista puista kastemaljaa.

Eckerö on ehkäpä Suomen paras paikka rantaloman viettoon, sillä se on yksi Pohjoismaiden aurinkoisimpia paikkoja. Hanki kunnon rusketus suositun Käringsundin lomakylän hiekkarannalla, minkä jälkeen voit lähteä iltakävelylle rantakallioita pitkin kulkevaa reittiä ja ihastella samalla saaristoluonnon kauneutta. Suuntaa toisena päivänä Degersandin rannalle, jota kutsutaan ”Ahvenanmaan Rivieraksi”, ja jonka on sanottu olevan yksi Euroopan parhaista vähemmän tunnetuista hiekkarannoista.

Jos Eckerön matkasi ajoittuu juhannuksen aikaan, niin tartu tilaisuuteen osallistua paikallisen juhannussalon koristeluun ja pystytykseen! Storbyn juhannussalon sanotaan olevan maailman suurin juhannussalko, jolla on pituutta 28,3 metriä.

Matkusta Eckeröön laivalla joko Turusta tai Helsingistä. Turusta matka Maarianhaminan satamaan kestää noin viisi tuntia, Helsingistä 11–12 tuntia. Maarianhaminasta pääset Eckeröön bussilla tai autolla noin puolessa tunnissa. Eckerön satamasta voit halutessasi matkustaa lautalla Ruotsin Grisslehamniin.

Eckeröstä käsin on myös helppo tutustua muuhun Ahvenanmaahan, sillä etäisyydet ovat lyhyitä. Esimerkiksi matkaa Eckerön keskuksesta Storbystä Maarianhaminaan on vain noin 35 kilometriä. Polkupyörä on oiva kulkuväline, jolla voit polkea kylästä toiseen ja tutustua omaan tahtiin maakunnan luontoon ja kulttuuriin. Maasto Ahvenanmaalla on kauttaaltaan suhteellisen tasaista, joten puitteet Ahvenanmaan kiertomatkalle pyöräillen ovat ihanteelliset!

Park Alandia Hotel
Park Alandia Hotel
4 out of 5
Norra Esplanadgatan 3, Mariehamn, 22100
Hinta on 118 € per yö ajalle 29. toukok. viiva 30. toukok.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Maarianhamina. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta ...
4,5/5 Wonderful! (275 arvostelua)
Hyvä palvelu!
"*****"

Arvosteltu 8.1.2022

Park Alandia Hotel
Käringsund Resort & Conference
Käringsund Resort & Conference
3 out of 5
Käringsundsvägen 194, Eckero, 22270
Hinta on 187 € per yö ajalle 29. toukok. viiva 30. toukok.
Yövy tässä 3 tähden rannalla sijaitsevassa lomakeskuksessa kohteessa Eckerö. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ulkouima-altaasta ja yksityisestä rannasta. Lähellä ...
3,4/5 Good! (27 arvostelua)
Ahvenanmaalla lasten kanssa
"Mukava paikka lasten kanssa matkailuun, kivasti tekemistä, uima-altaassa viihtyivät viileämmälläkin ilmalla. Helppo tehdä päiväretkiä ympäristöön ja mökistä löytyi tarvittava perusvarustus."

Arvosteltu 31.7.2020

Käringsund Resort & Conference
Eckerö Hotell & Restaurang
Eckerö Hotell & Restaurang
3 out of 5
Käringsundsvägen 53, Eckero, Åland, AX-22270
Hinta on 129 € per yö ajalle 26. toukok. viiva 27. toukok.
Yövy tässä 3 tähden golfin pelaamiseen sopivassa hotellissa kohteessa Eckerö. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. ...
3,7/5 Good! (53 arvostelua)
Yksinkertainen ja helppo
"Hotelli ja sisustus vanhahkoa, mutta kaikki toimii, huone oli puhdas, palvelu erittäin ystävällistä ja aamupala oli suppea mutta maukas!"

Arvosteltu 31.7.2021

Eckerö Hotell & Restaurang
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Gröna Uddens Camping
Gröna Uddens Camping
2.5 out of 5
Östernäsvägen 1A, Mariehamn, Åland, 22100
Hinta on 70 € per yö ajalle 29. toukok. viiva 30. toukok.
Yövy tässä rannalla sijaitsevassa mökissä kohteessa Maarianhamina. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja rannasta. Lähellä sijaitsee ...
4,7/5 Exceptional! (9 arvostelua)
Mukava leirintäalue
"Neljän hengen mökissä hyvin nukuttu yö. Mökissä vesi, jääkaappi, keittomahdollisuus. Hyvät yleiset tilat. Yöpyisin uudelleenkin."

Arvosteltu 1.8.2021

Gröna Uddens Camping
Klintvägen Apartments
Klintvägen Apartments
3.5 out of 5
Klintvägen 5A, Mariehamn, 22100
Hinta on 98 € per yö ajalle 30. toukok. viiva 31. toukok.
Yövy tässä 3,5 tähden kylpylälomalle soveltuvassa huoneistossa kohteessa Maarianhamina. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, täyden palvelun kylpylästä ja saunasta. ...
4,3/5 Excellent! (85 arvostelua)
Hyvin varusteltu majapaikka
"Hyvin varusteltu majapaikka, josta löytyi kaikki tarvittava. Siisteydessä ei mitään moitittavaa. Täällä vietettiin mukava loma, vaikka lasten sairastelun takia jouduttiin viettämään enemmän aikaa sisätiloissa kuin oli alun perin tarkoitus. Kiitso myös siis isosta telkkarista ja Netflixista ;)"

Arvosteltu 18.10.2021

Klintvägen Apartments
Hjortö Stugor & Stockhus
Hjortö Stugor & Stockhus
3 out of 5
Nygårdsvägen 220, Ödkarby, Saltvik, 22320
Yövy tässä 3 tähden mökissä kohteessa Saltvik. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja saunasta. Lähellä sijaitsee Kvarnbovikens badstrand ...
Hjortö Stugor & Stockhus
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.