Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fourvièren roomalaiset teatterit

Tällä vaikuttavalla alueella voit ihailla Ranskan vanhimpiin kuuluvia roomalaisia teattereita.

Kiipeä Fourvièren kukkulan laelle ja tutustu Lyonin kaupungin yläpuolelle kohoaviin Fourvièren roomalaisiin teattereihin. Tällä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla alueella on kolme kiehtovaa muinaista rakennusta, jotka tarjoavat mahdollisuuden kurkistaa alueella asuneiden roomalaisten elämään.

Teatteri rakennettiin Augustuksen määräyksestä 1600–1400-luvuilla eaa., ja sen kapasiteetti oli 4 700 katsojaa. Hadrianus laajennutti teatteria myöhemmin 100-luvulla. Sen jälkeisten vuosisatojen aikana ikivanha alue rappeutui ja raunioitui. Teatteri entisöitiin 1900-luvulla tehtyjen kaivausten jälkeen. Nykyisin teatterissa voi nauttia kulttuuritapahtumista, kuten konserteista, oopperanäytöksistä ja tanssiesityksistä.

Roomalaisella alueella voit kuvitella täällä ennen muinoin järjestettyjä tapahtumia, kuten gladiaattoritaisteluita, runonlausuntatilaisuuksia ja murhenäytelmiä. Tutustu pääteatteriin, jonka suuruus lyö ällikällä. Teatteriin mahtui sen huippuaikoina 10 000 katsojaa.

Käy myös pienemmässä Odeonin teatterissa, jossa runoilijat ja muusikot esittelivät uusia teoksiaan roomalaiselle eliitille. Tarkastele jäänteitä alkuperäisistä hienoista koristeista, kuten geometrisistä marmorimosaiikeista ja orkesterilattian porfyyreista. Odeon on vain yksi kahdesta vastaavasta Ranskassa sijaitsevasta roomalaisesta teatterista. Niistä toinen sijaitsee Viennessä.

Muista käydä myös alueen kolmannessa ja viimeisessä rakennuksessa. Pääteatterin takana sijaitsevat luonnon ja hedelmällisyyden jumalattarelle Kybelelle omistetun roomalaisen temppelin rauniot. 

Fourvièren kukkulalla voit täydentää tietämystäsi roomalaisista myös läheisessä gallialais-roomalaisessa museossa, jossa on esillä upea kokoelma muinaisia esineitä, kuten kolikoita, patsaita ja keramiikkaa.

Kesällä teatterissa järjestetään vuosittain Les Nuits de Fourvière -festivaaleihin kuuluvia erilaisia live-esityksiä. Osta liput etukäteen.

Roomalaisille teattereille pääset kävelemällä polkuja pitkin Fourvièren kukkulalle tai matkustamalla huipulle Vieux Lyonin metroasemalta lähtevällä funikulaarilla. Raunioille on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin.


Alueen Fourvièren roomalaiset teatterit opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 891 majoitusliikettä kohteen Fourvièren roomalaiset teatterit lähellä
Hotel du Helder 52 €
Hotel du Helder

Hotel du Helder

   
  2.0 kautta 5.0 Tähteä

  Bellecourin aukio ja Lyonin katedraali sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Musee de la Civilization Gallo-Romaine (museo) ja Musee des Beaux Arts (taidemuseo) ovat myös 3 kilometrin päässä. Saint-Andrén raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Rue de l'Universitén raitiovaunupysäkki 3 minuutin kävelymatkan päässä.

  Fourvière Hôtel Lyon 129 €
  Fourvière Hôtel Lyon

  Fourvière Hôtel Lyon

  23 rue Roger Radisson, Lyon
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Fourvièren roomalaiset teatterit, Musee de la Civilization Gallo-Romaine (museo) ja Notre Dame de Fourvièren basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lyonin katedraali ja Bellecourin aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Vieux Lyonin asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Gorge de Loupin asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

   Citadines Presqu'île Lyon 80 €
   Citadines Presqu'île Lyon

   Citadines Presqu'île Lyon

     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Place des Jacobins, Lyonin katedraali ja Bellecourin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Musee des Beaux Arts (taidemuseo) ja Lyonin kaupungintalo (Hotel De Ville) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cordeliers Boursen asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bellecourin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Campanile Lyon Centre-Berges du Rhône 49 €
    Campanile Lyon Centre-Berges du Rhône

    Campanile Lyon Centre-Berges du Rhône

      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Place des Jacobins ja Bellecourin aukio sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lyonin oopperatalo ja Notre Dame de Fourvièren basilika ovat myös 3 kilometrin päässä. Guillotièren asema ja Guillotièren raitiovaunupysäkki sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel 126 €
     Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel

     Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel

       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Place des Jacobins, Bellecourin aukio ja Lyonin oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Lyonin katedraali ja Lyonin kaupungintalo (Hotel De Ville) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cordeliers Boursen asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Bellecourin asema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      Staycity Aparthotels Rue Garibaldi 69 €
      Staycity Aparthotels Rue Garibaldi

      Staycity Aparthotels Rue Garibaldi

      365 rue Garibaldi, (Entrance) 40 rue Camille Roy, Lyon
        
       3.0 kautta 5.0 Tähteä

       Jean Moulin -yliopisto ja Tekstiilimuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä residenssistä. Musee Lumiere (museo) ja Bellecourin aukio ovat myös 3 kilometrin päässä. Garibaldi - Berthelot'n raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Route de Viennen raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

       Radisson Blu Hotel Lyon 106 €
       Radisson Blu Hotel Lyon

       Radisson Blu Hotel Lyon

         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Part Dieu Mall (ostoskeskus), Bellecourin aukio ja Parc de la Tete d'Or (puisto) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Notre Dame de Fourvièren basilika ja Musée des Confluences ovat myös 5 kilometrin päässä. Part-Dieu - Servientin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Palais de Justice - Mairie du 3emen raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        MiHotel
        MiHotel

        MiHotel

          
         0.0 kautta 5.0 Tähteä

         Bellecourin aukio, Lyonin katedraali ja Tekstiilimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Musee des Beaux Arts (taidemuseo) ja Lyonin kaupungintalo (Hotel De Ville) ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Bellecourin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Vieux Lyonin asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.