Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Fourvièren roomalaiset teatterit

Tällä vaikuttavalla alueella voit ihailla Ranskan vanhimpiin kuuluvia roomalaisia teattereita.

Kiipeä Fourvièren kukkulan laelle ja tutustu Lyonin kaupungin yläpuolelle kohoaviin Fourvièren roomalaisiin teattereihin. Tällä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla alueella on kolme kiehtovaa muinaista rakennusta, jotka tarjoavat mahdollisuuden kurkistaa alueella asuneiden roomalaisten elämään.

Teatteri rakennettiin Augustuksen määräyksestä 1600–1400-luvuilla eaa., ja sen kapasiteetti oli 4 700 katsojaa. Hadrianus laajennutti teatteria myöhemmin 100-luvulla. Sen jälkeisten vuosisatojen aikana ikivanha alue rappeutui ja raunioitui. Teatteri entisöitiin 1900-luvulla tehtyjen kaivausten jälkeen. Nykyisin teatterissa voi nauttia kulttuuritapahtumista, kuten konserteista, oopperanäytöksistä ja tanssiesityksistä.

Roomalaisella alueella voit kuvitella täällä ennen muinoin järjestettyjä tapahtumia, kuten gladiaattoritaisteluita, runonlausuntatilaisuuksia ja murhenäytelmiä. Tutustu pääteatteriin, jonka suuruus lyö ällikällä. Teatteriin mahtui sen huippuaikoina 10 000 katsojaa.

Käy myös pienemmässä Odeonin teatterissa, jossa runoilijat ja muusikot esittelivät uusia teoksiaan roomalaiselle eliitille. Tarkastele jäänteitä alkuperäisistä hienoista koristeista, kuten geometrisistä marmorimosaiikeista ja orkesterilattian porfyyreista. Odeon on vain yksi kahdesta vastaavasta Ranskassa sijaitsevasta roomalaisesta teatterista. Niistä toinen sijaitsee Viennessä.

Muista käydä myös alueen kolmannessa ja viimeisessä rakennuksessa. Pääteatterin takana sijaitsevat luonnon ja hedelmällisyyden jumalattarelle Kybelelle omistetun roomalaisen temppelin rauniot. 

Fourvièren kukkulalla voit täydentää tietämystäsi roomalaisista myös läheisessä gallialais-roomalaisessa museossa, jossa on esillä upea kokoelma muinaisia esineitä, kuten kolikoita, patsaita ja keramiikkaa.

Kesällä teatterissa järjestetään vuosittain Les Nuits de Fourvière -festivaaleihin kuuluvia erilaisia live-esityksiä. Osta liput etukäteen.

Roomalaisille teattereille pääset kävelemällä polkuja pitkin Fourvièren kukkulalle tai matkustamalla huipulle Vieux Lyonin metroasemalta lähtevällä funikulaarilla. Raunioille on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin.


Alueen Fourvièren roomalaiset teatterit opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 356 majoitusliikettä kohteen Fourvièren roomalaiset teatterit lähellä
Intercontinental Lyon Hotel Dieu 235 €
Intercontinental Lyon Hotel Dieu

Intercontinental Lyon Hotel Dieu

20 Quai Jules Courmont, Lyon, Auvergne-Rhône-Alpes
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Place des Jacobins ja Bellecourin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Lyonin kaupungintalo ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Bellecourin asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Cordeliers Boursen asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Fourvière Hôtel Lyon 129 €
  Fourvière Hôtel Lyon

  Fourvière Hôtel Lyon

  23 rue Roger Radisson, Lyon
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Fourvièren roomalaiset teatterit ja Notre Dame de Fourvièren basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Bellecourin aukio ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Vieux Lyonin asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Gorge de Loupin asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hôtel des Savoies Lyon Perrache 59 €
   Hôtel des Savoies Lyon Perrache

   Hôtel des Savoies Lyon Perrache

     
    3.0 kautta 5.0 Tähteä

    Tekstiilimuseo ja Bellecourin aukio sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ja Lyonin kaupungintalo ovat myös 3 kilometrin päässä. Ampère - Victor Hugon asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Quai Claude Bernardin raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Mercure Lyon Centre Beaux Arts 95 €
    Mercure Lyon Centre Beaux Arts

    Mercure Lyon Centre Beaux Arts

      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Place des Jacobins, Bellecourin aukio ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lyonin kaupungintalo ja Notre Dame de Fourvièren basilika ovat myös 2 kilometrin päässä. Bellecourin asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Cordeliers Boursen asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Villa Florentine 195 €
     Villa Florentine

     Villa Florentine

       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Musée Gadagne -museo ja Notre Dame de Fourvièren basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ja Bellecourin aukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Lyon Saint Paulin asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vieux Lyonin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      MAISON NÔ 124 €
      MAISON NÔ

      MAISON NÔ

      11 Rue du Bât d'Argent, Lyon
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Lyonin kansallisooppera ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Lyonin kaupungintalo ja Bellecourin aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Hôtel de Ville - Louis Pradelin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Cordeliers Boursen asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

       Meininger Hotel Lyon Centre Berthelot 59 €
       Meininger Hotel Lyon Centre Berthelot

       Meininger Hotel Lyon Centre Berthelot

       7 Rue Professeur Zimmermann, Lyon
         
        0.0 kautta 5.0 Tähteä

        Centre d'Histoire de la Resistance et de la Deportation (museo), Halle Tony Garnier ja Jean Moulin -yliopisto sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä hotellista. Bellecourin aukio ja Part Dieu Mall (ostoskeskus) ovat myös 3 kilometrin päässä. Centre Berthelotin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Jean Macén metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Villa Maïa 355 €
        Villa Maïa

        Villa Maïa

        8 rue du Professeur Pierre Marion, Lyon
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Musee de la Civilization Gallo-Romaine (museo) ja Notre Dame de Fourvièren basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Bellecourin aukio ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ovat myös 2 kilometrin päässä. Vieux Lyonin asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Lyon Saint Paulin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.