Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Fourvièren roomalaiset teatterit

Tällä vaikuttavalla alueella voit ihailla Ranskan vanhimpiin kuuluvia roomalaisia teattereita.

Kiipeä Fourvièren kukkulan laelle ja tutustu Lyonin kaupungin yläpuolelle kohoaviin Fourvièren roomalaisiin teattereihin. Tällä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvalla alueella on kolme kiehtovaa muinaista rakennusta, jotka tarjoavat mahdollisuuden kurkistaa alueella asuneiden roomalaisten elämään.

Teatteri rakennettiin Augustuksen määräyksestä 1600–1400-luvuilla eaa., ja sen kapasiteetti oli 4 700 katsojaa. Hadrianus laajennutti teatteria myöhemmin 100-luvulla. Sen jälkeisten vuosisatojen aikana ikivanha alue rappeutui ja raunioitui. Teatteri entisöitiin 1900-luvulla tehtyjen kaivausten jälkeen. Nykyisin teatterissa voi nauttia kulttuuritapahtumista, kuten konserteista, oopperanäytöksistä ja tanssiesityksistä.

Roomalaisella alueella voit kuvitella täällä ennen muinoin järjestettyjä tapahtumia, kuten gladiaattoritaisteluita, runonlausuntatilaisuuksia ja murhenäytelmiä. Tutustu pääteatteriin, jonka suuruus lyö ällikällä. Teatteriin mahtui sen huippuaikoina 10 000 katsojaa.

Käy myös pienemmässä Odeonin teatterissa, jossa runoilijat ja muusikot esittelivät uusia teoksiaan roomalaiselle eliitille. Tarkastele jäänteitä alkuperäisistä hienoista koristeista, kuten geometrisistä marmorimosaiikeista ja orkesterilattian porfyyreista. Odeon on vain yksi kahdesta vastaavasta Ranskassa sijaitsevasta roomalaisesta teatterista. Niistä toinen sijaitsee Viennessä.

Muista käydä myös alueen kolmannessa ja viimeisessä rakennuksessa. Pääteatterin takana sijaitsevat luonnon ja hedelmällisyyden jumalattarelle Kybelelle omistetun roomalaisen temppelin rauniot. 

Fourvièren kukkulalla voit täydentää tietämystäsi roomalaisista myös läheisessä gallialais-roomalaisessa museossa, jossa on esillä upea kokoelma muinaisia esineitä, kuten kolikoita, patsaita ja keramiikkaa.

Kesällä teatterissa järjestetään vuosittain Les Nuits de Fourvière -festivaaleihin kuuluvia erilaisia live-esityksiä. Osta liput etukäteen.

Roomalaisille teattereille pääset kävelemällä polkuja pitkin Fourvièren kukkulalle tai matkustamalla huipulle Vieux Lyonin metroasemalta lähtevällä funikulaarilla. Raunioille on vapaa pääsy, ja ne ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 839 majoitusliikettä kohteen Fourvièren roomalaiset teatterit lähellä
Fourvière Hôtel Lyon 129 €
Fourvière Hôtel Lyon

Fourvière Hôtel Lyon

23 rue Roger Radisson, Lyon
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Fourvièren roomalaiset teatterit, Musee de la Civilization Gallo-Romaine (museo) ja Notre Dame de Fourvièren basilika sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Lyonin katedraali ja Bellecourin aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Vieux Lyonin asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä, ja Gorge de Loupin asema on 20 minuutin kävelymatkan päässä.

  Staycity Aparthotels Rue Garibaldi 69 €
  Staycity Aparthotels Rue Garibaldi

  Staycity Aparthotels Rue Garibaldi

  365 rue Garibaldi, (Entrance) 40 rue Camille Roy, Lyon
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Jean Moulin -yliopisto ja Tekstiilimuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä residenssistä. Musee Lumiere (museo) ja Bellecourin aukio ovat myös 3 kilometrin päässä. Garibaldi - Berthelot'n raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Route de Viennen raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   Radisson Blu Hotel Lyon 104 €
   Radisson Blu Hotel Lyon

   Radisson Blu Hotel Lyon

     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Part Dieu Mall (ostoskeskus), Bellecourin aukio ja Parc de la Tete d'Or (puisto) sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä romanttisesta hotellista. Notre Dame de Fourvièren basilika ja Musée des Confluences ovat myös 5 kilometrin päässä. Part-Dieu - Servientin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Palais de Justice - Mairie du 3emen raitiovaunupysäkki 6 minuutin kävelymatkan päässä.

    Citadines Presqu'île Lyon 80 €
    Citadines Presqu'île Lyon

    Citadines Presqu'île Lyon

      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Place des Jacobins, Lyonin katedraali ja Bellecourin aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä residenssistä. Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ja Lyonin kaupungintalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Cordeliers Boursen asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bellecourin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     OKKO Hotels Lyon Pont Lafayette 98 €
     OKKO Hotels Lyon Pont Lafayette

     OKKO Hotels Lyon Pont Lafayette

       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Lyonin oopperatalo, Lyonin kaupungintalo ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Place des Terreaux’n aukio ja Lyonin katedraali ovat myös 2 kilometrin päässä. Cordeliers Boursen asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Libertén raitiovaunupysäkki on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

      MiHotel 99 €
      MiHotel

      MiHotel

        
       0.0 kautta 5.0 Tähteä

       Bellecourin aukio, Lyonin katedraali ja Tekstiilimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Musee de la Civilization Gallo-Romaine (museo) ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Bellecourin asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Vieux Lyonin asema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel 140 €
       Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel

       Hotel Carlton Lyon - MGallery By Sofitel

         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Place des Jacobins, Bellecourin aukio ja Lyonin oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Lyonin katedraali ja Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Cordeliers Boursen asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Bellecourin asema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Grand Hotel Des Terreaux 98 €
        Grand Hotel Des Terreaux

        Grand Hotel Des Terreaux

          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Musée des beaux-arts de Lyonin kuvataidemuseo ja Place des Terreaux’n aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Lyonin kaupungintalo ja Lyonin oopperatalo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Hôtel de Ville - Louis Pradelin asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Cordeliers Boursen asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.