Gibraltar

Matkaopas
Gibraltar johon kuuluu lahti tai satama, auringonlasku ja yleiset rantanäkymät
Lähde matkalle viehättävällä niemimaalla Manner-Euroopan eteläkärjessä sijaitsevalle Gibraltarille, jossa voit nauttia Gibraltarinvuoresta, henkeäsalpaavista näkymistä ja espanjalaisen ja brittiläisen kulttuurin sekoituksesta.

Lempinimellä The Rock tunnettu Gibraltar on Britannian merentakainen alue, joka sijaitsee Välimeren suulla Pohjois-Afrikan ja Espanjan välissä. Kiipeä Gibraltarin-matkalla kuuluisalle Gibraltarinvuorelle, jolta voit ihailla Pohjois-Afrikan rannikolle asti ulottuvia upeita näkymiä. Nauti espanjalaisen ja englantilaisen kulttuurin kiehtovasta sekoituksesta, käy kiehtovissa luolissa ja luonnonsuojelualueilla ja ihaile vallattomia magotteja.

Aloita Gibraltarin-matkasi nauttimalla espanjalaisvaikutteinen englantilainen aamiainen. Käy Cathedral Squaren avuliaassa turisti-infossa ja tutustu keskustaan kävellen. Suuntaa Market Placelle ja perehdy Gibraltarin muinaiseen maurilaiseen historiaan ja sotilaalliseen perintöön. Vieraile Gibraltarin-lomalla Europa Pointilla, jossa Atlantin valtameri ja Välimeri kohtaavat. Katsele Pohjois-Afrikan rannikkoa tältä merenrannan näköalapaikalta. Osallistu Gibraltarin-kaupunkilomalla leppoisalle risteilylle alueen lahdelmille ja bongaa vedestä hyppiviä delfiinejä.

Nouse taivaalle kohoavan jurakautisesta kalkkikivestä koostuvan Gibraltarinvuoren vaikuttavalle huipulle. Tarmokasta seikkailua kaipaavat voivat patikoida huipulle Gibraltarinvuoren itäpuolella kulkevia jyrkkiä Välimeren portaita pitkin. Juutalaiselta portilta alkavan reitin varrelta voit nauttia uskomattomista näkymistä merelle ja Espanjan rannikolle. Gibraltarin kasvitieteellisen puutarhan alueen ja Gibraltarinvuoren huipun välillä kulkee kätevä köysirata. Nouse kyydistä puolivälissä ja käy katsomassa Apes’ Denin pörröisiä magotteja.

Yhteensä 426 metrin korkeudella sijaitsevalta Gibraltarinvuoren huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Alboráninmerelle ja Gibraltarinlahdelle. Ylhäältä voit ihailla Espanjan upeaa Aurinkorannikkoa ja Gibraltarin venesatamia ja lahdelmia. Kävele kivikkoista polkua pitkin Pyhän Mikaelin luolaan, jossa voit ihailla tätä hienoa luonnonihmettä ja aavemaisesti valaistuja stalaktiitteja. Tutustu 1700-luvulla suuren piirityksen aikana rakennettuihin kiehtoviin Gibraltarinvuoren tunneleihin.

Gibraltarin pinta-ala on 6,8 neliökilometriä, joten siihen on helppo tutustua kävellen. Taksit ja bussit liikkuvat alueella, ja Gibraltarin satamaan saapuu säännöllisesti risteilyaluksia. Gibraltarille pääset lentämällä Gibraltarin lentoasemalle tai Espanjassa sijaitsevalle Malagan lentoasemalle. Gibraltarin-lomalla voit nauttia Välimeren ilmastosta ja sen pitkästä ja vähäsateisesta kesästä.

Suositut kaupungit kohteessa Gibraltar

Gibraltar johon kuuluu luolat
Gibraltar
Ystävälliset ihmiset, Ruokailu ja Baarit
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Gibraltar ja koe sen baarit, muistomerkit, merenranta sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Gibraltarin kallio
  • St Michael's Cave
  • Europa Pointin majakka

Gibraltar

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: