Halvimmat lennot kohteeseen Beirut

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 203 € yhdensuuntaisille lennoille ja 371 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Beirut

Lennot Beirutiin

Välimeren itärannalla sijaitseva Beirut on Libanonin pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Beirutissa asuu noin kaksi miljoonaa asukasta, ja siellä on erittäin suuri ja tärkeä satama. Kaupungissa on myös lentoasema, Rafik Haririn kansainvälinen lentoasema, joka on samalla Libanonin ainoa kansainvälinen lentoasema. Parhaat lentotarjoukset Beirutiin löytyvät kätevästi Expedian kautta. Jotta koko matkan varaaminen kävisi hieman helpommin, kannattaa harkita myös pakettimatkoja Beirutiin.

Beirutin lentoasemalle lennetään monilta eurooppalaisilta lentoasemilta, minkä lisäksi sinne on paljon lentoja Lähi-idän kaupungeista sekä myös muutama kaukolento. Suomesta perille pääsee helposti yhdellä vaihdolla esimerkiksi Frankfurtissa. Expedian kautta pääsee vertailemaan monien eri lentoyhtiöiden, esimerkiksi Lufthansan, Middle East Airlinesin ja Turkish Airlinesin, tarjontaa ja varaamaan halvat lennot Beirutiin. Suomesta Beirutiin pääsee yhdellä vaihdolla nopeimmillaan noin kuudessa tunnissa, mutta kokonaismatka-aika voi monesti nousta kymmeneen tuntiin tai sen ylikin.

Beirut on jättämässä vaikean vaiheen historiassaan taakseen ja nousemassa yhä suositummaksi matkakohteeksi. Kaupunkia on aikoinaan tituleerattu idän Pariisiksi, ja se onkin yksi Lähi-idän monimuotoisimmista kaupungeista. Beirutissa on paljon antiikin Rooman aikaisia raunioita, minkä lisäksi sen arkkitehtuurissa yhdistyvät eurooppalaiset, arabialaiset ja turkkilaiset vaikutteet. Koska Beirut sijaitsee Välimeren rannalla, se tarjoaa myös upeita merimaisemia. Itsellesi sopivan hotellin Beirutissa löydät parhaiten Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Beirutiin

Lentoja Beirutiin on yhä enemmän. Suoraa yhteyttä Suomen ja Beirutin välillä ei kuitenkaan tätä kirjoitettaessa ole, vaan konetta on vaihdettava jossain päin Eurooppaa. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Libanoniin. Lyhyillä turistimatkoilla viisumin voi saada rajalla, lentoasemalta sellaisen on saanut neljäksi viikoksi veloituksetta, mutta voimassa olevat maahantulomääräykset kannattaa aina tarkistaa virallisista lähteistä ennen matkaa. Myös passivaatimukset ja muut mahdolliset säännöt on tarkistettava ennen matkaa.

Lennot Beirutin lentoasemalle

Beirutin Rafic Haririn kansainvälinen lentoasema on keskikokoinen lentoasema, joka vastaanottaa yli kuusi miljoonaa matkustajaa vuosittain. Matkustajamäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet, ja Libanonin ainoana kansainvälisenä lentoasemana Beirutin lentoasema on Libanonin vilkkain rajanylityspaikka. Lentoasemalla on vain yksi terminaali, joka koostuu kahdesta lähtöportit sisältävästä siivestä sekä ne toisiinsa yhdistävästä keskusosasta. Keskusosassa sijaitsevat myös lentoaseman kaupat, ravintolat ja muut palvelut. Lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Beirutin keskustasta, kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla esikaupunkialueella. Se toimii Libanonin kansallisen lentoyhtiön Middle East Airlinesin solmukohtana. MEA liikennöi Beirutista monia lentoreittejä Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan, ja lisäksi monet eurooppalaiset ja aasialaiset lentoyhtiöt, kuten Lufthansa, Air France ja Emirates, lentävät Beirutin lentoasemalle.

Beirutin lentoasemalta ei ole tätä kirjoitettaessa bussi- tai junayhteyttä Beirutin keskustaan. Lähin bussipysäkki sijaitsee noin kilometrin päässä terminaalista, joten bussin ottaminen keskustaan ei yleisesti ottaen ole järkevä vaihtoehto. Lentoasemalla on kuitenkin niin sanottuja lentotakseja, jotka voi tunnistaa lentoaseman logosta. Ne ovat lentokentän hallinnoimia, ja niillä on kiinteä virallinen hinnasto. Toinen vaihtoehto on ottaa tavallinen taksi, mutta silloin matkan hinta on neuvoteltava etukäteen tai ajettava mittarin mukaan. Tavallisella taksilla matka voi kuitenkin olla lentotaksia edullisempi.

Lentoasemalta voi myös vuokrata auton. Itse asiassa Beirutin kansainvälisellä lentoasemalla on useammankin autonvuokrausyrityksen toimipiste, joten valinnanvaraa kulkuvälineen suhteen on. Expedian kautta voit varata itsellesi sopivan vuokra-auton Beirutissa kätevästi jo ennen matkaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että liikennekulttuuri eroaa hyvin paljon suomalaisesta, nopeudet ovat korkeita ja liikenne monesti kaoottista. Vuokra-autolla pääset kuitenkin tutustumaan kaupunkiin ja lähiseutuun laajemmin ja saat aivan uudenlaisen näkökulman tähän mielenkiintoiseen matkakohteeseen.

Suosittuja lentoja kohteeseen Beirut

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 203 € yhdensuuntaisille lennoille ja 371 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.