Halvat lennot Beirut

Lisätietoja – Beirut

Lennot Beirutiin

Välimeren itärannalla sijaitseva Beirut on Libanonin pääkaupunki ja maan suurin kaupunki. Beirutissa asuu noin kaksi miljoonaa asukasta, ja siellä on erittäin suuri ja tärkeä satama. Kaupungissa on myös lentoasema, Rafik Haririn kansainvälinen lentoasema, joka on samalla Libanonin ainoa kansainvälinen lentoasema. Parhaat lentotarjoukset Beirutiin löytyvät kätevästi Expedian kautta. Jotta koko matkan varaaminen kävisi hieman helpommin, kannattaa harkita myös pakettimatkoja Beirutiin.

Beirutin lentoasemalle lennetään monilta eurooppalaisilta lentoasemilta, minkä lisäksi sinne on paljon lentoja Lähi-idän kaupungeista sekä myös muutama kaukolento. Suomesta perille pääsee helposti yhdellä vaihdolla esimerkiksi Frankfurtissa. Expedian kautta pääsee vertailemaan monien eri lentoyhtiöiden, esimerkiksi Lufthansan, Middle East Airlinesin ja Turkish Airlinesin, tarjontaa ja varaamaan halvat lennot Beirutiin. Suomesta Beirutiin pääsee yhdellä vaihdolla nopeimmillaan noin kuudessa tunnissa, mutta kokonaismatka-aika voi monesti nousta kymmeneen tuntiin tai sen ylikin.

Beirut on jättämässä vaikean vaiheen historiassaan taakseen ja nousemassa yhä suositummaksi matkakohteeksi. Kaupunkia on aikoinaan tituleerattu idän Pariisiksi, ja se onkin yksi Lähi-idän monimuotoisimmista kaupungeista. Beirutissa on paljon antiikin Rooman aikaisia raunioita, minkä lisäksi sen arkkitehtuurissa yhdistyvät eurooppalaiset, arabialaiset ja turkkilaiset vaikutteet. Koska Beirut sijaitsee Välimeren rannalla, se tarjoaa myös upeita merimaisemia. Itsellesi sopivan hotellin Beirutissa löydät parhaiten Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Beirutiin

Lentoja Beirutiin on yhä enemmän. Suoraa yhteyttä Suomen ja Beirutin välillä ei kuitenkaan tätä kirjoitettaessa ole, vaan konetta on vaihdettava jossain päin Eurooppaa. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Libanoniin. Lyhyillä turistimatkoilla viisumin voi saada rajalla, lentoasemalta sellaisen on saanut neljäksi viikoksi veloituksetta, mutta voimassa olevat maahantulomääräykset kannattaa aina tarkistaa virallisista lähteistä ennen matkaa. Myös passivaatimukset ja muut mahdolliset säännöt on tarkistettava ennen matkaa.

Lennot Beirutin lentoasemalle

Beirutin Rafic Haririn kansainvälinen lentoasema on keskikokoinen lentoasema, joka vastaanottaa yli kuusi miljoonaa matkustajaa vuosittain. Matkustajamäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet, ja Libanonin ainoana kansainvälisenä lentoasemana Beirutin lentoasema on Libanonin vilkkain rajanylityspaikka. Lentoasemalla on vain yksi terminaali, joka koostuu kahdesta lähtöportit sisältävästä siivestä sekä ne toisiinsa yhdistävästä keskusosasta. Keskusosassa sijaitsevat myös lentoaseman kaupat, ravintolat ja muut palvelut. Lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Beirutin keskustasta, kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla esikaupunkialueella. Se toimii Libanonin kansallisen lentoyhtiön Middle East Airlinesin solmukohtana. MEA liikennöi Beirutista monia lentoreittejä Eurooppaan, Aasiaan ja Afrikkaan, ja lisäksi monet eurooppalaiset ja aasialaiset lentoyhtiöt, kuten Lufthansa, Air France ja Emirates, lentävät Beirutin lentoasemalle.

Beirutin lentoasemalta ei ole tätä kirjoitettaessa bussi- tai junayhteyttä Beirutin keskustaan. Lähin bussipysäkki sijaitsee noin kilometrin päässä terminaalista, joten bussin ottaminen keskustaan ei yleisesti ottaen ole järkevä vaihtoehto. Lentoasemalla on kuitenkin niin sanottuja lentotakseja, jotka voi tunnistaa lentoaseman logosta. Ne ovat lentokentän hallinnoimia, ja niillä on kiinteä virallinen hinnasto. Toinen vaihtoehto on ottaa tavallinen taksi, mutta silloin matkan hinta on neuvoteltava etukäteen tai ajettava mittarin mukaan. Tavallisella taksilla matka voi kuitenkin olla lentotaksia edullisempi.

Lentoasemalta voi myös vuokrata auton. Itse asiassa Beirutin kansainvälisellä lentoasemalla on useammankin autonvuokrausyrityksen toimipiste, joten valinnanvaraa kulkuvälineen suhteen on. Expedian kautta voit varata itsellesi sopivan vuokra-auton Beirutissa kätevästi jo ennen matkaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että liikennekulttuuri eroaa hyvin paljon suomalaisesta, nopeudet ovat korkeita ja liikenne monesti kaoottista. Vuokra-autolla pääset kuitenkin tutustumaan kaupunkiin ja lähiseutuun laajemmin ja saat aivan uudenlaisen näkökulman tähän mielenkiintoiseen matkakohteeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Beirut lentokenttä on?
Jos saavut tähän kohteeseen lentäen, sinun ei tarvitse valita mille lentoasemalle laskeudut. Kohteessa Beirut on vain yksi lentoasema – Beirut (BEY-Rafic Haririn kansainvälinen lentokenttä).
Kuinka kaukana BEY sijaitsee kaupungin keskustasta?
BEY sijaitsee kätevästi lähellä kaupungin keskustaa. Sieltä on vain 5 km matkaa kohteen Beirut keskustaan.
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Beirut?
Suuntaa COVID-19-matkustusneuvontasivullemme, jos haluat saada viimeisintä tietoa kohdetta Beirut koskevista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista ennen lentoasi. Sivulta saat tietoa muun muassa terveysviranomaisten tiedotteista ja karanteenivaatimuksista, ja näitä tietoja päivitetään jatkuvasti.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Beirut suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Beirut suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Beirut joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Beirut, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Beirut?
Beirut (BEY-Rafic Haririn kansainvälinen lentokenttä) sijaitsee suurin piirtein 5 km:n päässä kohteen Beirut keskustasta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Beirut?
Noin 33 lentoyhtiötä lentää kohteeseen Beirut 51 lentoasemalta maailmanlaajuisesti.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Beirut?
Middle East Airlines, Emirates ja flydubai lentävät suurimman osan lennoista kohteeseen Beirut. Middle East Airlines on näistä useimpien suosima lentoyhtiö. Al Barsha on matkustajien joukossa suosituin lähtökaupunki.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Beirut?
Suora lento tekee uuteen kohteeseen lentämisestä yksinkertaisempaa, koska sinun ei tarvitse huolehtia koneenvaihdoista. Jos olet lentämässä kohteeseen Beirut, pääset sinne helposti, koska kaupunkiin lennetään noin 460 suoraa lentoa viikossa.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Beirut?
Dubai, Dubai Marina ja Al Barsha ovat yleisiä kenttiä kohteeseen Beirut matkustettaessa.
Miten kauan lento kohteen Beirut lentokentälle kestää?
Keskimääräinen lentoaika kohteiden Dubai ja Beirut välillä on 3 tuntia ja 47 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Dubai Marina, lentoaika on suurin piirtein 3 tuntia ja 47 minuuttia, ja 3 tuntia ja 47 minuuttia kohteesta Al Barsha.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Beirut?
Me kaikki tunnemme jonkun onnekkaan matkustajan, joka onnistuu aina löytämään uskomattoman halvat lentoliput mihin tahansa hän onkin lentämässä. Haluatko tietää miten se on mahdollista? Hän ei jätä lentojen hankkimista viime tinkaan. Toinen kätevä tapa saada paras mahdollinen tarjous on eri sivustojen hintojen vertailu. Jos määränpäässäsi on monia lentokenttiä, tarkista lentolippujen hinnat myös pienemmille kentille. Ja viimeiseksi kannattaa valmistautua varaamaan lentoliput heti, kun löydät loistavan tarjouksen. Tarjoukset eivät yleensä ole voimassa kauaa! Pienellä vaivalla ja tuurilla löydät taatusti itsellesi sopivat liput.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Beirut?
Mistä oletkin lähdössä matkalle, lentäminen voi olla mukava kokemus, jos olet valmistautunut siihen hyvissä ajoin etukäteen. Olemme koonneet listan käteviä matkustusvinkkejä, joiden avulla pääset kohteeseen Beirut ongelmitta.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Matkustaminen voi olla mukava kokemus, jos mukanasi on oikeat tavarat. Ensiksi mukaan on hyvä ottaa pari peruskosmetiikkatuotetta, kuten hammasharja ja -tahna, lentosukat ja hyvä kirja. Seuraavaksi matkalaukkuun kannattaa laittaa läppäri, laturit ja kaikki tarvittavat lääkkeet, sekä tarvittaessa matkatyyny. Älä myöskään unohda tärkeimpiä, eli passiasi, matkustusasiakirjoja sekä luottokorttiasi.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Muista pakata kaikki täysikokoiset hiustuotteet ruumaan menevään matkalaukkuun. Kaikki käsimatkatavaroissasi olevat nesteet, joiden tilavuus on suurempi kuin 100 millilitraa, voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa. Myös terävät esineet, kuten taskuveitset, ja vaaralliset, helposti syttyvät tai räjähtävät aineet ja tavarat, kuten aerosolit, spraymaalit ja polttoaineet, eivät myöskään ole sallittuja.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Lennonaikaisia vaatteita harkitessa kannattaa keskittyä mukavuuteen. Kengät kannattaa myös valita huolella, koska jalat ja nilkat turpoavat usein lennon aikana. Matalakantaiset, tilavat kengät ovat aina hyvä idea.
  • Olet varmaankin kuullut syvästä laskimotukoksesta, verihyytymäongelmasta, jonka aiheuttaa usein pitkä paikallaan istuminen. Voit vähentää tämän sairauden riskiä monin eri tavoin. Käytä tukisukkahousuja tai -sukkia, juo paljon vettä ja liiku matkustamossa aina, kun se on mahdollista lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Beirut?
Olemme koonneet joitain vinkkejä, joiden avulla pääset nopeasti läpi turvallisuustarkastuksen. Pääset lentoasemalta kohteeseen Beirut ennen kuin huomaatkaan:

  • Varmista, että passisi ja maihinnousukorttisi ovat kädenulottuvilla. Ne pitää näyttää ensimmäiseksi turvatarkastuksessa.
  • Kaikki tavarasi, kuten vyösi, takkisi, avaimesi ja muut taskuissasi olevat esineet, kuten korvakuulokkeet, pitää asettaa läpivalaisulaitteeseen. Helpota elämääsi ottamalla ne esiin ennen turvatarkastukseen menemistä.
  • Kaikki elektroniset laitteet, kuten läppärit ja puhelimet, tullaan myös skannaamaan erikseen lentokentän turvatarkastuksessa. Mutta älä huoli, pääset puhelimesi kimppuun pian uudelleen.
  • Haluatko ottaa matkallesi mukaasi partavaahdon? Se ei ole mikään ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit tuoda sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Joudut ehkä myös ottamaan kengät jalastasi, jotta ne voidaan skannata. Joten kannattaa pistää jalkaan ballerinat tai muut kevyet kengät.
  • Lentoyhtiöt eivät salli teräviä esineitä tai taskuveitsiä käsimatkatavaroissa. Jos sinut täytyy tuoda tällaisia tavaroita mukaasi matkallesi, muista laittaa ne ruumaan menevään matkalaukkuusi.

Tietoa lennoista kohteeseen Beirut
KohdelentokenttäBeirut
Kohdelentokentän IATA-koodiBEY