Pääosion alkuosa

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Halvimmat lennot kohteeseen Bohol

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Suosittuja lentoja kohteeseen Bohol

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoja matkustamisesta Boholiin

Lennot Boholiin

Suomalaiset matkatoimistot eivät tällä hetkellä myy Filippiineille Boholin saaristoprovinssiin varsinaisia valmismatkoja, mutta voit kysyä Expedialta pakettimatkaa, joka sisältää lennot ja hotellin Boholissa. Suoria lentoja Boholiin ei Suomesta ole myöskään tarjolla, mutta konetta vaihtamalla pääset Boholiin Tagbilaranin lentokentälle. Vaihtaa voit Manilassakin, mutta siirtyminen kansainvälisestä terminaalista kotimaan terminaaliin on hidasta, joten hyviä vaihtokohteita ovat myös Singapore, Kuala Lumpur ja Hongkong. Lentoliput Boholiin ovat halvemmat, mikäli olet valmis useampaan koneenvaihtoon. Silloin kannattaa kysyä stop over -lippuja, joiden avulla voit yöpyä päivän tai parikin vaihtokaupungissa. Naapurisaari Cebu on erittäin suosittu lomakohde, jonne lennon voi löytää helpommin, ja sieltä voi siirtyä Boholin puolelle reittiveneellä.

Matka kentältä pääkaupunkiin Tagbilaraniin on lyhyt, noin 15 minuuttia. Saaren suurimpaan sisämaakaupunkiin Boholiin kestää autolla tai taksilla reilun tunnin ja läheiselle, suositulle Panglaon lomasaarelle reilun puoli tuntia. Lentokentältä saa myös taksin, mutta pitemmistä matkoista se voi pyytää tuplahinnan mittarilukeman summaan verrattuna. Kentältä pääsee saaren useimpiin kaupunkiin myös busseilla, joista lisää alempana.

Autonvuokraus Boholissa

Lentokentältä löytyy useita autovuokraamojen palvelupisteitä samoin kuin kaupungeistakin. Ajokulttuuri Filippiineillä voi kuitenkin olla suomalaiselle matkaajalle vähintäänkin haastava. Kentältä ja kaupungista voi vuokrata myös moottoripyörän tai skootterin, joka voikin olla sukkelampi vaihtoehto kaoottisessa liikenteessä.

Julkinen liikenne Boholissa

Saaren bussiliikenne on värikästä (kirjaimellisesti!). Omaperäiset pikkubussit, jeepneyt, jotka on usein koristeltu meilikuvituksellisilla tavoilla, sekä tavalliset bussit eivät noudata mitään aikatauluja vaan odottavat, että ajoneuvo on ääriään myöten täynnä ennen kuin lähtevät ajoon. Sama koskee ilmastoituja pikkubusseja, jota ovat noin kolme kertaa kalliimpia kuin tavalliset bussit – tosin meidän hintatasoomme verrattuna nekin tuntuvat lähes ilmaisilta. Ja kaiken kaikkiaan bussiverkosto on varsin kattava.

Boholin kaupungeissa voit liikkua lyhyempiä matkoja myös polkupyörä- tai moottoripyörätaksilla.

Boholin provinssi on paratiisisaarten valtakunta

Boholin provinssi sijaitsee Filippiinien saarivaltion keskiosassa ja siihen kuuluu pääsaaren Boholin lisäksi 75 pienempää saarta rauhallisine paratiisirantoineen ja koralliriuttoineen. On siis ymmärrettävää, että paikka on rantamatkailijoiden ja erityisesti sukeltajien suuressa suosiossa. Pääsaarella turistirantoja ei tosin ole kovin monta, vaan parhaat niistä löytyvät muilta saarilta. Panglaon saarelta aivan pääsaaren kyljestä löytyy mm. maailmankuulu Alona Beach, joka on vilkkaasta yöelämästään huolimatta myös lapsiperheille varsin sopiva kohde kattavine palveluineen. Eri saarille pääset nopeilla ja säännöllisillä vuoroveneillä, joiden aikataulut ja reitit voi katsoa netistä tai kysyä hotellin henkilökunnalta. Tarjolla on myös erilaisia paketteja, joihin sisältyy venematkojen lisäksi esim. sukellussafareita tai muita nähtävyyksiä sekä lounaita ja mahdollisesti englanninkielinen opastuskin.

Hotelleja Boholin saarilla on paljon, joskaan ne eivät ole tasasisesti jakautuneet. Suurin osa on Tagbilaranin lähistöllä sekä Pangaon saarella, mutta pienemmilläkin saarilla on jonkin verran hotelleja, lomakeskuksia ja retkeilymajoja. Nyrkkisääntönä on, että mitä lähempänä rantaa majapaikka sijaitsee, sitä hintavampi se on. Jo muutaman sadan metrin siirtyminen sisämaan suuntaan voi näkyä selvästi hinnassa. Isot, syrjäisillä rannoilla sijaitsevat lomakeskukset ovat myös yleensä hintavampia kuin esim. Alona Beach. Kaiken kaikkiaan hinnat ovat kuitenkin suomalaisen lompakolle yllättävän edullisia.

Ruokaperinne Filippiineillä on suussa sulava yhdistelmä eri kulttuurien vaikutteita maustettuna ripauksella autenttista omaperäisyyttä. Ja kun saarista on kyse, kalaruoat ovat erityisen herkullisia ja varmasti tuoreita. Monet ravintolat järjestävätkin erilaisia mereneläviin keskittyviä teemaviikkoja. Varsinkin isommilla ranta-alueilla on tarjolla runsaasti myös kansainvälisen keittiön antimia pizzoista burgereihin, vegaaniravintoloista kokonaisena paahdettuun possuun ja pikkurahan katukeittiöistä kovan rahan gourmet-ravintoloihin. Saarilla arvostetaan paljon myös monenlaisia makeisia ja leivonnaisia.