Halvat lennot Hämeenlinna

Halvimmat lennot kohteeseen Hämeenlinna

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 53 € yhdensuuntaisille lennoille ja 104 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic

Lisätietoja – Hämeenlinna

Lennot Hämeenlinnaan

Hämeenlinna sijaitsee Kanta-Hämeessä strategisesti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometrin päässä maan pääkaupungista Helsingistä, joten siellä on erinomaisia majoituspaikkoja ja tapahtumien järjestämismahdollisuuksia. Hämeenlinna ei varsinaisesti ole tunnettu mistään suuresta nähtävyydestä tai tapahtumasta, mutta sillä on monessa suhteessa tärkeä asema maan elinkeino- ja kulttuurielämässä.

Hämeenlinnan tunnetuin nähtävyys on Hämeen linna, jonka lisäksi kaupungista löytyy myös useampi tutustumisen arvoinen museo. Hämeenlinnassa on hienoja kartanoita, joihin liittyy monia tarinoita Suomen historiasta. Muista nähtävyyksistä kannattaa mainita Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkoti sekä esimerkiksi lasimyymälät sekä Verkatehdas. Hämeenlinnasta löytyy myös edullista majoitusta, joten vietä esimerkiksi viikonloppu hotellissa Hämeenlinnassa.

Lentäminen muualta Suomesta Hämeenlinnaan

Hämeenlinnassa ei ole lentoasemaa, ja lähin lentoasema on 70 kilometrin päässä Tampereella. Finnair lentää päivittäin Helsingistä Tampereelle. Lento kestää noin 35 minuuttia Tampere-Pirkkalan lentoasemalle, josta voi jatkaa ensin Tampereen joukkoliikenteen linja-autolla numero 1, taksilla tai vuokra-autolla Tampereen keskustaan rautatie- tai linja-autoasemalle. Sieltä voi matkustaa junalla tai linja-autolla Hämeenlinnaan. Koska Tampereeltakin Hämeenlinnaan on vielä matkaa, Helsingistä voi olla yksinkertaisempaa matkustaa Hämeenlinnaan junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla. Hämeenlinnaan on matkaa Helsingistä 100 kilometriä.

Pohjois-Suomesta kätevin lento Hämeenlinnan lähelle on Rovaniemeltä Helsinkiin. Lentoaika on noin 1 h 15 minuuttia. Reittiä lentävät useat lentoyhtiöt, muun muassa Finnair ja Norwegian Air Shuttle, joten päivässä voi olla useampikin lento Rovaniemeltä Helsinkiin. Helsingistä voi jatkaa Hämeenlinnaan edellä mainitulla tavalla, junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla. Jos Hämeenlinnaan matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla ja aikoo olla Hämeenlinnassa pidempään, kannattaa hankkia vuokra-auto Hämeenlinnassa. Rovaniemeltä pääsee Hämeenlinnaan myös esimerkiksi junalla, joten julkiset kulkuneuvot voivat osoittautua lentämistä edullisemmaksi ja kätevämmäksi matkustustavaksi.

Lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Pirkkalassa sijaitseva Tampere-Pirkkalan lentoasema on Suomen kolmen vilkkaimman lentoaseman joukossa. Kotimaan lentoja lentävät Finnair ja Norwegian Air Shuttle, mutta myös halpalentoyhtiöt käyttävät usein tätä halpalentoliikenteen eräänlaiseksi keskukseksi muodostunutta lentoasemaa. Yleisimmät lentosuunnat ovat kotimaassa Helsinki ja ulkomailla Tukholma, mutta asemalle lennetään kansainvälisiä lentoja myös esimerkiksi Bremenistä ja Budapestista. Ryanairin myötä liikennöinti erityisesti Keski-Euroopan suunnasta on vilkastunut huomattavasti. Tampere-Pirkkalan lentoaseman merkitys on muutenkin korostunut viime vuosina, koska Suomessa on lakkautettu kotimaan lentoliikennettä usealta paikkakunnalta. Ulkomailta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle saapuvat matkailijat tulevat usein Suomen keskiosiin viettämään lomaa.

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Suomen pääkaupungin Helsingin kupeessa Vantaalla sijaitseva Helsinki-Vantaan lentoasema on selkeästi Suomen suurin lentoasema. Sekä kotimaan että kansainvälisten lentojen osalta muut lentoasemat, myös Turun lentoasema, ovat huomattavasti pienempiä. Finnair ja Norwegian Air Shuttle ovat lentoasemalle useimmiten liikennöivät yhtiöt, mutta myös muut lentoyhtiöt lentävät säännöllisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lontoo ja Kööpenhamina ovat kansainvälisistä ja suorista lennoista suosittuja lentokohteita, mutta Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuu suoria ja välilaskullisia lentoja lukuisista eri kaupungeista ympäri maailmaa. Helsinki-Vantaan merkitys Suomen lentoliikenteelle on suuri, koska suurin osa lentomatkustajista saapuu Suomeen nimenomaan Helsinki-Vantaan kautta. Hämeenlinna on yksi lähiseudun kaupungeista, jotka hyötyvät Helsinki-Vantaan lentoasemasta sen tuodessa lomalaisia eri puolilta maailmaa. Matkoja Hämeenlinnaan on helpompi tehdä, kun voi hyödyntää suuren lentoaseman palveluja.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta avataan heinäkuussa 2015 kehäradan nimellä kulkeva rautatieyhteys Helsinkiin, joten sen jälkeen myös junalla pääsee kulkemaan lentoasemalta suoraan Helsinkiin. Tähän asti bussit, joita on kulkenut paljon ja jotka ovat kuljettaneet matkustajia myös suurimpiin hotelleihin, ovat olleet kyseisellä välillä ainoa julkinen liikenneyhteys. Myös taksia kannattaa käyttää lentoasemalta rautatie- tai linja-autoasemalle tai lopulliseen kohteeseen siirtymiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Hämeenlinna

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 53 € yhdensuuntaisille lennoille ja 104 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair