Halvat lennot Hämeenlinna

Halvimmat lennot kohteeseen Hämeenlinna

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 49 € yhdensuuntaisille lennoille ja 84 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic

Lisätietoja – Hämeenlinna

Lennot Hämeenlinnaan

Hämeenlinna sijaitsee Kanta-Hämeessä strategisesti hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kaupunki sijaitsee noin 100 kilometrin päässä maan pääkaupungista Helsingistä, joten siellä on erinomaisia majoituspaikkoja ja tapahtumien järjestämismahdollisuuksia. Hämeenlinna ei varsinaisesti ole tunnettu mistään suuresta nähtävyydestä tai tapahtumasta, mutta sillä on monessa suhteessa tärkeä asema maan elinkeino- ja kulttuurielämässä.

Hämeenlinnan tunnetuin nähtävyys on Hämeen linna, jonka lisäksi kaupungista löytyy myös useampi tutustumisen arvoinen museo. Hämeenlinnassa on hienoja kartanoita, joihin liittyy monia tarinoita Suomen historiasta. Muista nähtävyyksistä kannattaa mainita Suomen kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäkoti sekä esimerkiksi lasimyymälät sekä Verkatehdas. Hämeenlinnasta löytyy myös edullista majoitusta, joten vietä esimerkiksi viikonloppu hotellissa Hämeenlinnassa.

Lentäminen muualta Suomesta Hämeenlinnaan

Hämeenlinnassa ei ole lentoasemaa, ja lähin lentoasema on 70 kilometrin päässä Tampereella. Finnair lentää päivittäin Helsingistä Tampereelle. Lento kestää noin 35 minuuttia Tampere-Pirkkalan lentoasemalle, josta voi jatkaa ensin Tampereen joukkoliikenteen linja-autolla numero 1, taksilla tai vuokra-autolla Tampereen keskustaan rautatie- tai linja-autoasemalle. Sieltä voi matkustaa junalla tai linja-autolla Hämeenlinnaan. Koska Tampereeltakin Hämeenlinnaan on vielä matkaa, Helsingistä voi olla yksinkertaisempaa matkustaa Hämeenlinnaan junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla. Hämeenlinnaan on matkaa Helsingistä 100 kilometriä.

Pohjois-Suomesta kätevin lento Hämeenlinnan lähelle on Rovaniemeltä Helsinkiin. Lentoaika on noin 1 h 15 minuuttia. Reittiä lentävät useat lentoyhtiöt, muun muassa Finnair ja Norwegian Air Shuttle, joten päivässä voi olla useampikin lento Rovaniemeltä Helsinkiin. Helsingistä voi jatkaa Hämeenlinnaan edellä mainitulla tavalla, junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla. Jos Hämeenlinnaan matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla ja aikoo olla Hämeenlinnassa pidempään, kannattaa hankkia vuokra-auto Hämeenlinnassa. Rovaniemeltä pääsee Hämeenlinnaan myös esimerkiksi junalla, joten julkiset kulkuneuvot voivat osoittautua lentämistä edullisemmaksi ja kätevämmäksi matkustustavaksi.

Lennot Tampere-Pirkkalan lentoasemalle

Pirkkalassa sijaitseva Tampere-Pirkkalan lentoasema on Suomen kolmen vilkkaimman lentoaseman joukossa. Kotimaan lentoja lentävät Finnair ja Norwegian Air Shuttle, mutta myös halpalentoyhtiöt käyttävät usein tätä halpalentoliikenteen eräänlaiseksi keskukseksi muodostunutta lentoasemaa. Yleisimmät lentosuunnat ovat kotimaassa Helsinki ja ulkomailla Tukholma, mutta asemalle lennetään kansainvälisiä lentoja myös esimerkiksi Bremenistä ja Budapestista. Ryanairin myötä liikennöinti erityisesti Keski-Euroopan suunnasta on vilkastunut huomattavasti. Tampere-Pirkkalan lentoaseman merkitys on muutenkin korostunut viime vuosina, koska Suomessa on lakkautettu kotimaan lentoliikennettä usealta paikkakunnalta. Ulkomailta Tampere-Pirkkalan lentoasemalle saapuvat matkailijat tulevat usein Suomen keskiosiin viettämään lomaa.

Lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Suomen pääkaupungin Helsingin kupeessa Vantaalla sijaitseva Helsinki-Vantaan lentoasema on selkeästi Suomen suurin lentoasema. Sekä kotimaan että kansainvälisten lentojen osalta muut lentoasemat, myös Turun lentoasema, ovat huomattavasti pienempiä. Finnair ja Norwegian Air Shuttle ovat lentoasemalle useimmiten liikennöivät yhtiöt, mutta myös muut lentoyhtiöt lentävät säännöllisesti Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Lontoo ja Kööpenhamina ovat kansainvälisistä ja suorista lennoista suosittuja lentokohteita, mutta Helsinki-Vantaan lentoasemalle saapuu suoria ja välilaskullisia lentoja lukuisista eri kaupungeista ympäri maailmaa. Helsinki-Vantaan merkitys Suomen lentoliikenteelle on suuri, koska suurin osa lentomatkustajista saapuu Suomeen nimenomaan Helsinki-Vantaan kautta. Hämeenlinna on yksi lähiseudun kaupungeista, jotka hyötyvät Helsinki-Vantaan lentoasemasta sen tuodessa lomalaisia eri puolilta maailmaa. Matkoja Hämeenlinnaan on helpompi tehdä, kun voi hyödyntää suuren lentoaseman palveluja.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta avataan heinäkuussa 2015 kehäradan nimellä kulkeva rautatieyhteys Helsinkiin, joten sen jälkeen myös junalla pääsee kulkemaan lentoasemalta suoraan Helsinkiin. Tähän asti bussit, joita on kulkenut paljon ja jotka ovat kuljettaneet matkustajia myös suurimpiin hotelleihin, ovat olleet kyseisellä välillä ainoa julkinen liikenneyhteys. Myös taksia kannattaa käyttää lentoasemalta rautatie- tai linja-autoasemalle tai lopulliseen kohteeseen siirtymiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Hämeenlinna lentokenttä on?
Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on ainoa lentokenttä kohteessa Hämeenlinna.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Hämeenlinna?
Kohteessa Hämeenlinna on kaksi päälentokenttää. Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on 85 km päässä kaupungin keskustasta ja TMP 65 km päässä.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Hämeenlinna?
24 lentoyhtiötä tarjoaa lentoja kohteeseen Hämeenlinna noin 109 kentältä maailmanlaajuisesti.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Hämeenlinna?
Finnair, SAS ja Norwegian Air International lentävät suurimman osan lennoista kohteeseen Hämeenlinna. Finnair on näistä useimpien suosima lentoyhtiö. SoFo on kaupunkiin matkustavien yleisin lähtökaupunki.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Hämeenlinna?
Unohtumattoman loman suunnittelu kohteeseen Hämeenlinna on helppoa ja kätevää, koska kohteeseen lennetään 1 357 suoraa lentoa viikossa.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Hämeenlinna?
Suosituimmat lennot kohteeseen Hämeenlinna lähtevät kentiltä Vanhakaupunki, Grödinge ja SoFo.
Miten kauan lento kohteen Hämeenlinna lentokentälle kestää?
Jos lähtöpaikkasi on Vanhakaupunki, lentoaika on noin 3 tuntia ja 8 minuuttia. Hämeenlinna. Lentoaika on suunnilleen 1 tunti kohteesta Grödinge, ja 1 tunti kohteesta SoFo.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Hämeenlinna?
Älä jätä lentolippujen varaamista viime tinkaan. Tämä on yksi hyvä keino varmistaa saavansa halvat lennot. Vaaraminen hyvissä ajoin etukäteen varmistaa, että saatavilla on useampia ja edullisempia vaihtoehtoja. Sen jälkeen kannattaa tarkistaa onko kohteessa useampia lentokenttiä. Lentolippujen hinnat vaihtelevat usein lentoasemittain. Kannattaa myös vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja. Ja viimeiseksi kannattaa muistaa, että mitä aikaisemmin teet varauksen, sitä parempi. Tarkista mitä liput yleensä maksavat ja varaudu varaamaan lennot heti jos löydät loistavan tarjouksen. Parhaimmat tarjoukset eivät ole yleensä kauaa voimassa.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Hämeenlinna?
Riippuen siitä mistä olet matkalla, lentosi kohteeseen Hämeenlinna voi olla joko todella helppo tai se voi viedä paljon aikaa. Alla on joitain käytännöllisiä matkustusvinkkejä, joiden avulla voit lähteä unohtumattomalle matkallesi huoletta.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Ensiksi kannattaa pakata mukaan passisi, matkustusasiakirjasi, rahat ja kaikki tarvitsemasi lääkkeet. Seuraavaksi laukkuun kannattaa pakata viihdykettä koko lennon ajaksi, jotta et tylsisty. Loistavia vaihtoehtoja ovat hyvä kirja ja tablettitietokone, jonka muistiin olet tallentanut elokuvia. Jos haluat nukkua lennon aikana, hyvälaatuinen niskatyyny ja korvatulpat kannattaa myös ottaa mukaan. Ja viimeisenä mukaan kannattaa ottaa myös vähintään hammasharja ja deodorantti.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Vaikka kielletyt tavarat vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä, yleensä mitään teräviä esineitä tai räjähtäviä tai helposti syttyviä aineita ei saa tuoda lennolle. Näihin kuuluvat ruuvimeisselit, puukot, spraymaalit ja ilotulitteet. Urheiluvälineitä, kuten luistimia, ja esineitä, jotka voivat satuttaa muita ihmisiä, kuten tuliaseita ja miekkoja, ei voi myöskään ottaa mukaan lennolle.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Voit nauttia lennostasi enemmän, jos pistät päällesi rennot vaatteet. Kannattaa varautua lämpötilamuutosten varalle ottamalla mukaan jotain lämmintä päällepantavaa. Kengät kuten sandaalit ja piikkarit kannattaa pakata ruumaan menevään matkalaukkuun. Niiden sijaan jalkaan kannattaa pistää matalakantaiset kengät, kuten lenkkarit tai ballerinat.
  • Pitkillä lennoilla voi olla riski saada syvä valtimotukos, joka on seurausta huonon verenkierron aiheuttamasta verihyytymästä. Jalkojen venyttely ja matkustamon käytäviä pitkin kävely aina, kun se vain on mahdollista ovat loistavia tapoja ehkäistä tätä tapahtumasta. On myös hyvä idea käyttää tukisukkia tai -sukkahousuja lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Hämeenlinna?
Turvallisuustarkastukseen kannattaa varautua jo hyvissä ajoin ennen lentokentälle saapumista. Näin voit nousta kohteeseen Hämeenlinna matkalla olevaan koneeseen nopeasti ja vaivatta. Näiden vinkkien avulla voit aloittaa lomasi parhaalla tavalla:

  • Your travel documents and ID maihinnousukorttisi sekä passisi tai henkilöllisyystodistuksesi turvallisuustarkastuksessa. Pidä ne helposti saatavilla, jotta sinun ei tarvitse etsiä niitä turhan kauaa.
  • Kaikki tavarasi, kuten takkisi, vyösi, avaimesi ja muut taskuissasi olevat esineet, kuten korvakuulokkeet, pitää asettaa läpivalaisulaitteeseen. Voit nopeuttaa prosessia ottamalla ne esiin ennen turvatarkastukseen menemistä.
  • Kaikki elektroniset laitteet, kuten läppärit ja puhelimet, tullaan myös skannaamaan erikseen lentoaseman turvatarkastuksessa. Mutta älä huoli, pääset puhelimesi kimppuun pian uudelleen.
  • Haluatko ottaa lomallesi mukaasi vartalovoiteen? Se ei ole mikään ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit tuoda sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Saattaa olla, että joudut ottamaan kengät jalastasi, jotta ne voidaan skannata. Kannattaa siis pistää jalkaan ballerinat tai muut kevyet kengät.
  • Vältä laittamasta kiellettyjä tavaroita käsimatkatavaroihisi. Jos olet ottamassa mukaasi teräviä esineitä kuten taskuveitsiä tai työkaluja, pakkaa ne ruumaan menevään matkalaukkuun, koska ne voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa.

Tietoa lennoista kohteeseen Hämeenlinna
Kohdelentokenttä
Tampere-Pirkkala
Kohdelentokentän IATA-koodi
TMP
Kohdekaupunki
Tampere
Menopaluumatkan hinta
83 €