Halvimmat lennot kohteeseen Ho Chi Minh City

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoja matkustamisesta Hồ Chí Minhin kaupunkiin

Lennot Ho Chi Minhiin

Etelä-Vietnamissa sijaitseva Ho Chi Minh, aiemmalta nimeltään Saigon, on Vietnamin suurin kaupunki. Miljoonakaupungissa modernit liikerakennukset, siirtomaa-ajoilta peräisin oleva arkkitehtuuri ja perinteiset vietnamilaiset temppelit elävät sopuisasti rinta rinnan, mikä tekee kaupungista todella mielenkiintoisen matkakohteen. Unohtumattoman Etelä-Vietnamin-loman suunnittelu kannattaa aloittaa varaamalla lennot Expedian kautta.

Finnair on tarjonnut talvikaudella suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Ho Chi Minhin kaupunkiin. Muina aikoina helpointa on tehdä välilasku jossakin muussa aasialaisessa kaupungissa, kuten Hongkongissa, Bangkokissa tai Singaporessa. Myös muutaman eurooppalaisen solmukohdan, kuten Frankfurtin, kautta on mahdollista lentää Ho Chi Minhiin. Kaupungin kuuman ja kostean ilmaston vuoksi talvikuukaudet ovat huippusesonkia. Silloin matkustajia on enemmän, mutta toisaalta myös lentoja on enemmän tarjolla, joten sopiva lento löytyy helposti.

Ho Chi Minh on erittäin vilkas suurkaupunki, jossa riittää paljon nähtävää. Kuuluisa ja suosittu sotamuseo ei sovi heikkohermoisille, mutta antaa kaunistelemattoman ja vaikuttavan kuvan sodan kauheuksista. Toinen paikka, jossa voi tutustua sodan julmuuksiin, ovat Cu Chi -tunnelit, joissa Vietkongin taistelijat aikoinaan piilottelivat. Myös Ranskan siirtomaa-ajan perinnöstä kiinnostuneille on paljon nähtävää, esimerkiksi mahtava Notre Damen katedraali. Ho Chi Minhin aasialaisuus näkyy hektisen liikenteen lisäksi esimerkiksi kaupungin monissa pagodoissa sekä vietnamilaisessa ruokakulttuurissa, jonka hittejä ovat muun muassa pho-nuudelikeitot.

Lentäminen Suomesta Ho Chi Minhiin

Suora lento Helsinki-Vantaalta Ho Chi Minhiin kestää vajaat 11 tuntia. Välilaskullisella lennolla matka-aika pitenee. Matka-ajan pituuteen vaikuttaa paitsi pysähdyksen kesto myös pysähdyspaikka. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Vietnamiin, mikäli matkan kesto on alle 15 päivää. Vietnamin rahayksikkö on dong, jota voi vaihtaa hieman jo Suomessa. Rahaa voi vaihtaa tai nostaa myös paikan päällä, ja monesti dollarin vaihtokurssi on euron vaihtokurssia edullisempi.

Lennot Tan Son Nhatin kansainväliselle lentoasemalle

Tan Son Nhatin lentoasema on Vietnamin suurin kansainvälinen lentoasema. Sen matkustajamäärä on yli 20 miljoonaa vuodessa. Lentoasema koostuu kahdesta terminaalista, joista kakkosterminaali huolehtii kansainvälisistä lennoista. Lentoasema sijaitsee kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustan pohjoispuolella, keskellä kaupunkiympäristöä. Asemalta on yhteyksiä Vietnamin eri kaupunkeihin sekä moniin eri Aasian kohteisiin ja muutamiin kaukokohteisiinkin.

Tan Son Nhatin kansainväliseltä lentoasemalta pääsee kätevästi keskustaan linja-autolla. Se on erittäin edullinen vaihtoehto ja vie matkustajat päälinja-autoasemalle. Terminaalin edessä on myös taksialue. Taksin voi maksaa joko sisällä terminaalissa tai suoraan taksinkuljettajalle. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa internetistä luotettavimpien taksiyritysten nimet ja väritykset, jotta välttyisi mahdollisilta taksihuijauksilta. Vaikka taksi onkin huomattavasti linja-autoa kalliimpi, suomalaiseen hintatasoon tottuneelle se on edullinen ja sillä pääsee suoraan hotellille. Kansainvälinen ajokortti ei kelpaa Vietnamissa, joten jos aikomuksena on vuokrata auto, samalla pitää varata kuljettaja. Mutta ehkä niin on hyvä, sillä Ho Chi Minhin liikenne on kaoottista ja kuljettajat aggressiivisia – eikä kaupunki olekaan paras kohde lapsiperheille.

Uusi lentoasema

Vanhan lentoaseman ruuhkia helpottamaan Ho Chi Minhiin on suunnitteilla uusi Long Thanhin kansainvälinen lentoasema. Siitä tulee nykyistä asemaa suurempi, ja se sijaitsee kauempana keskustasta, suunnitelmien mukaan noin 40 kilometrin päässä. Lentoasemalle on myös suunniteltu raideyhteyttä, ja ensimmäisen vaiheen arvioitu valmistumisaika on vuonna 2020.

Voit myös hyödyntää Expedian pakettitarjouksia, jotka sisältävät sekä lennot että hotellin. Mikäli lennot on jo hankittu, tutustu Expedian suureen hotellivalikoimaan.

Tietoa lennoista kohteeseen Ho Chi Minh City

Kohdelentokenttä Ho Chi Minh City
Kohdelentokentän IATA-koodi SGN

Suosittuja lentoja kohteeseen Ho Chi Minh City

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.