Halvat lennot Kaunas

Halvimmat lennot kohteeseen Kaunas

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 70 € yhdensuuntaisille lennoille ja 123 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
SAS
SAS
SAS
Finnair
Air Baltic
Lufthansa
Lufthansa
Air Baltic
SAS

Lisätietoja – Kaunas

Tietoja Kaunasista

Lennot Kaunasiin

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Liettuan keskiosassa, ihanteellisella paikalla Neris- ja Nemunas-jokien yhtymäkohdassa. Kaunasin helmi on hyvin säilynyt vanhakaupunki, jonka mukulakivikadut ovat täynnä historiaa ja keskiaikaista tunnelmaa. Kaunasin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulla rakennettu Kaunasin linna, Paholaismuseo ja Vytautasin goottilainen kirkko. Lisäksi kaupunki tarjoaa paljon hyviä ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Suomesta ei aina ole tarjolla suoria lentoja Kaunasiin, mutta matkustaminen Kaunasiin on kuitenkin suhteellisen vaivatonta. Lento Suomesta Liettuan pääkaupunki Vilnaan kestää vain reilun tunnin. Sieltä perille Kaunasiin pääsee kätevästi junalla.

Kaunas sopii hyvin esimerkiksi pitkän viikonlopun viettoon. Kaunasissa järjestetään useita festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, mutta kevät ja kesä ovat vilkkainta turistiaikaa. Kaunasin nuorekas katukuva ja monipuolinen kulttuuritarjonta yllättävät monen matkailijan. Kaunas on yliopistokaupunki, jossa on vauhdikas yöelämä ja runsaasti ravintoloita, yökerhoja ja kasinoja. Kaupunki tunnetaan myös teattereistaan.

Kaunas on erinomainen perhelomakohde, josta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa myös lapsille. Paras matkustusaika on toukokuusta syyskuuhun. Kesäisin Nemunas-joen varrella olevat rannat ja puistot ovat suosittuja uinti- ja piknikpaikkoja. Kaupungissa sijaitsee myös Liettuan ainoa eläintarha.

Liikkuminen Kaunasissa on helppoa. Keskusta-alue on suhteellisen pieni, joten kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Itä-Euroopan pisin kävelykatu Laisves Aleja on erinomainen ostospaikka, jonka varrella on paljon kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. Kaunasissa on myös monta suurta ostos- ja viihdekeskusta. Keskusta-alueelta löytyy useita hotelleja budjettiluokasta luksustasoon. Expedian sivuilta on mahdollista varata lento ja hotelli kätevästi yhdellä kertaa.

Lentäminen Suomesta Kaunasiin

Suomesta ei aina ole suoria lentoja Kaunasiin. Kaunasissa on oma lentoasema, jota käyttää lähinnä Ryanair. Finnair ja Air Baltic tarjoavat kuitenkin päivittäisiä lentoja Vilnaan, josta on sujuva junayhteys Kaunasiin. Suora lento Helsinki-Vantaalta Vilnaan kestää hieman yli tunnin. Matkustusasiakirjaksi Liettuaan käy Suomen kansalaisille voimassa olevan passin lisäksi myös kuvallinen henkilökortti.

Lennot Kaunasin lentoasemalle

Kaunasin lentoasema sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Kaunasin keskustasta. Lentoasema vastaanottaa vuodessa noin 800 000 matkustajaa. Suurimman osan lennoista tarjoaa Ryanair, jolla on lentoreitti Tampereelta Kaunasiin. Air Baltic puolestaan tarjoaa kausittaisia lentoja Riiasta Kaunasiin.

Kaunasin lentoasemalta pääsee kaupungin keskustaan kätevästi bussilla. Lipun voi ostaa joko terminaalin sisällä olevasta kaupasta tai suoraan kuljettajalta. Kuljettajalla ei ole vaihtorahaa, joten jos ostat lipun kuljettajalta, muista varata tasaraha. Viimeinen bussi keskustaan lähtee joka päivä viimeisen lennon saapumisen jälkeen. Lentoasemalta pääsee kaupunkiin myös taksilla. Kaunasin lentoasemalla on monien autonvuokraamojen toimipisteet, joten liikkeelle voi lähteä myös omalla autolla. Liettua on ottanut käyttöön euron vuodesta 2015 alkaen, joten rahanvaihto ei ole tarpeen.

Lennot Vilnan kansainväliselle lentoasemalle

Nopein tapa matkustaa Helsingistä Kaunasiin on lentää Finnairin lennolla Helsinki-Vantaalta Liettuan pääkaupunki Vilnaan. Vilna sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Kaunasista. Vilnasta Kaunasiin pääsee kätevästi junalla, ja matka kestää reilun tunnin. Air Balticin välilaskullinen lentoreitti Helsingistä Vilnaan voi joskus olla suoraa lentoa edullisempi, mutta välilasku luonnollisesti pidentää matkustusaikaa.

Kaupunkialueen lisäksi kannattaa harkita tutustumista Kaunasin lähiympäristöön. Kiinnostava nähtävyys Kaunasin lähellä on esimerkiksi Pazaislis-luostari, joka on Euroopan parhaiten säilyneitä rakennuksia 1400-luvulta. Kaunasin läänissä sijaitsee myös Birstonasin vanha kylpyläkaupunki. Lähialueista kiinnostuneen matkaajan kannattaa vuokrata oma auto, jolloin liikkuminen Kaunasin ympäristössä on sujuvaa. Autonvuokrauksen voit hoitaa kätevästi jo matkavarausta tehdessäsi.

Usein kysytyt kysymykset