Pääosion alkuosa

Lisätietoja – Mombasa

Lennot Mombasaan

Kenian rannikolla sijaitseva Mombasa on maan suosituin turistikohde ja toiseksi suurin kaupunki 1,2 miljoonalla asukkaallaan. Mombasa houkuttelee matkailijoita monipuolisella meriekosysteemillä, erinomaisilla hotelleilla ja ystävällisellä ilmapiirillä. Suomesta ei tällä hetkellä ole suoria lentoja Mombasaan, mutta kaupunkiin pääsee kahdella välilaskulla. Voit säästää matkabudjetissasi varaamalla pakettimatkan Mombasaan Expedian kautta.

Moin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Mombasan keskustasta Port Reitzin kunnassa. Kenian toiseksi vilkkaimman lentoaseman vuosittainen matkustajamäärä on hieman yli 1,3 miljoonaa henkilöä. Lentoasemalta pääsee edullisimmin kaupunkiin lentokenttäbussin kyydissä, ja matka-aika on noin 30–50 minuuttia liikenteestä riippuen. Voit myös tutustua kaupunkiin itsenäisesti vuokraamalla auton Mombasasta Expedian kautta.

Kenian rannikolla, Intian valtameren rannalla sijaitseva Mombasa on maan suosituin turistikohde, jossa sijaitsevat myös kansainvälinen lentoasema ja Kenian tärkein satama. Mombasan värikäs historia juontuu tuhannen vuoden taakse, jolloin kaupungin perustivat arabikauppiaat. Mombasan päivittäisessä elämässä näkyy edelleenkin vaikutteita kaupungin menneisyydestä arabien, portugalilaisten ja brittien alaisuudessa. Mombasa tunnetaan tänä päivänä parhaiten vieraanvaraisuudestaan ja upeista hiekkarannoistaan, kuten Bamburi ja Shanzu Beach, sekä värikkäästä yöelämästään. Kaupungista löytyy myös viehättävä vanhakaupunki. Expedian avulla voit helposti löytää edulliset lennot ja varata hotellin Mombasasta.

Lentäminen Suomesta Mombasaan

Suomesta ei tällä hetkellä ole suoria lentoja Mombasaan, mutta kaupunkiin pääsee sujuvasti kahdella välilaskulla esimerkiksi Amsterdamin, Istanbulin ja Nairobin kautta. Lyhimmillään lentomatka Suomesta Mombasaan kestää noin neljätoista ja puoli tuntia. Mombasaan lentävät esimerkiksi Air France, KLM ja Turkish Airlines. Expedian avulla voit tutustua reittivaihtoehtoihin ja varata lennot Mombasaan.

Keniaan matkustavat Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin, jonka hakemus on tehtävä etukäteen verkossa. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta Keniaan saapumisen jälkeen.

Lennot Moin kansainväliselle lentoasemalle

12 kilometrin päässä Mombasan keskustasta sijaitseva Moin kansainvälinen lentoasema on maan toiseksi suurin lentoasema, jonka kautta kulkee yli 1,3 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Lentoasemalla liikennöivät esimerkiksi Air France, KLM, Turkish airlines, Kenya Airlines sekä Neos. Lentoaseman palveluihin kuuluu autovuokraamoja, verovapaita myymälöitä, pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä ja ravintoloita.

Lentoasemalta pääsee kaupunkiin taksilla sekä bussilla. Huomioi kuitenkin, että taksin käyttäminen edellyttää todennäköisesti kuljettajan kanssa tinkimistä. Kenian valuutta on shillinki (KES), mutta useimmat kauppiaat ottavat vastaan myös euroja ja Yhdysvaltain dollareita. Jos haluat tutustua mahdollisimman moniin eri vaihtoehtoihin, Expedia.fi-sivustolla voit selata lentoja helposti hinnan mukaan ja tarkastella tarkempia lentotietoja. Varaa halvat lentoliput Mombasaan Expedian kautta jo tänään.

Matkaa suunnitellessa on usein hyvä myös seurata ulkoministeriön matkustustiedotteita, joista saa ajankohtaisia tietoja Kenian tilanteesta.

Lennot Mombasaan Amsterdamin ja Nairobin kautta

Suomesta ei ole suoria lentoja Mombasaan, mutta kaupunkiin pääsee suhteellisen sujuvasti kahdella välilaskulla. Helsinki-Vantaan lentoasemalta on päivittäin suoria lentoja Amsterdamin Schipholin kansainväliselle lentoasemalle. Suora lento Helsinki-Vantaalta Amsterdamiin kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Matkan toinen etappi Amsterdamista Nairobin Jomo Kenyattan kansainväliselle lentoasemalle kestää hieman yli kahdeksan tuntia. Matkan viimeinen etappi Nairobista Mombasaan puolestaan kestää tunnin. Lyhimmillään lennot Suomesta Mombasaan välilaskuineen kestävät noin neljätoista ja puoli tuntia.

Lennot Mombasaan Istanbulin kautta

Mombasaan voi lentää helposti myös Istanbulin kautta. Matkan ensimmäinen taival Helsingistä Istanbuliin taittuu noin kolmessa ja puolessa tunnissa, ja lento Istanbulista Nairobiin kestää vajaat seitsemän tuntia. Viimeinen etappi Nairobista Mombasaan on tunnin mittainen. Expedian avulla löydät parhaat lentotarjoukset Mombasaan.

Tietoa lennoista kohteeseen Mombasa

Kohdelentokenttä Mombasa
Kohdelentokentän IATA-koodi MBA