Tietoa Monacosta

Halvat lennot Monacoon

Monaco on rikkaiden ja kuuluisten suosikkilomakohteena tunnettu piskuinen kaupunkivaltio Ranskan Rivieralla. Tämä luksusjahtien, muotiliikkeiden ja ylellisten hotellien täyttämä ruhtinaskunta on täydellinen lomakohde silloin, kun haluat lomaltasi luksusta ja hohtoa. Monaco ei siis ole varsinaisesti budjettimatkailijan kaupunki, ja useimmat Monacon hotellit ovatkin 4–5 tähden luksusmajoituksia. Mikäli tähtäimessäsi on siis ylellinen loma, pakkaa laukkusi, varaa lennot Monacoon ja lähde hemmottelemaan itseäsi!

Lento Monacoon: vinkkejä matkajärjestelyihin

Monacoa lähin lentokenttä on Côte d’Azurin kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee Nizzassa Monacon länsipuolella. Monacoon voi lentää suoralla lennolla Helsingistä, mutta välilaskullisissa lennoissa on enemmän valinnanvaraa, minkä lisäksi ne ovat monesti suoria lentoja halvempia. Suora lento Monacoon kestää noin kolme ja puoli tuntia, kun taas välilaskullinen lento Helsingistä kestää lyhimmillään noin viisi tuntia. Halvimmillaan lennot Monacoon ovat yleensä noin kaksi kuukautta ennen matkaa ja silloin, kun ajoitat matkasi kesäsesongin ulkopuolelle keväälle tai syksylle.

Välimeren ilmastossa sijaitsevassa Monacossa aurinko paistaa keskimäärin kolmenasatana päivänä vuodessa. Kesäisin hellesäät ovat tavallisia, ja lämpötila pysyttelee keskimäärin 23–27 asteessa. Talvisin ilmat ovat hieman viileämpiä ja sateisempia, mutta lämpötilat pysyttelevät silti keskimäärin 10–15 asteessa. Optimaalisin aika Monacon lomalle ulottuukin säiden puolesta huhtikuun alusta syyskuun loppuun. Mikäli budjettisi on kuitenkin rajallinen etkä pidä turistimassoista, kannattaa matka ajoittaa edullisempaan aikaan maalis–toukokuulle tai syys–marraskuulle.

Saapuminen Monacoon

Lentosi Monacoon laskeutuu Côte d’Azurin kansainväliselle lentoasemalle (NCE), joka sijaitsee noin 20 kilometriä Monacosta länteen. Lentokentällä on kaksi terminaalia, joiden väliä voi kulkea joko jalan tai ilmastoidun lentokenttäbussin kyydissä. Côte d’Azurin kansainväliseltä lentoasemalta löytyy monipuolisia palveluita shoppailusta ravintoloihin, kahviloihin ja autonvuokraukseen.

Useiden monacolaisten hotellien hintaan kuuluvat kuljetukset lentokentältä kaupunkiin, joten tarkista asia hotelliltasi ennen saapumistasi Monacoon. Mikäli et ole oikeutettu ilmaiseen lentokenttäkuljetukseen, voit hyödyntää jonkin muun lentokentältä saatavissa olevan yhteyden Monacoon.

Côte d’Azurin lentokentältä pääset kätevästi Monacoon Nice Airport Xpressin bussikuljetuksella, joka lähtee lentokentältä aina puolen tunnin välein ja vie sinut noin puolessa tunnissa Monacon keskustaan. Kuljetuspalvelu operoi viikon jokaisena päivänä aamuseitsemästä iltayhdeksään. Hieman edullisemmin pääset Monacoon 110 Express -bussilla, jolla matka kestää 45 minuuttia, ja joka operoi puolen tunnin välein aamuyhdeksästä iltakymmeneen. Myöhään torstai–lauantai-iltaisin sekä juhlapyhien iltoina lentokentältä Monacoon kulkee myös N100 Noctambus -bussi

Pääset lentokentältä Monacoon tietenkin myös taksilla, joka on kätevä ja varsin edullinenkin vaihtoehto, mikäli matkustat muutaman hengen ryhmässä. Mikäli matkustat yksin, voit taksin sijaan matkustaa tyylikkäästi helikopterilla! Matka helikopterilla Monacon helikopterikentälle kestää vain seitsemän minuuttia eikä ole taksia paljon kalliimpi. Hintaan kuuluu myös kuljetus helikopterikentältä hotellille.

Côte d’Azurin kansainväliseltä lentoasemalta löytyy tietenkin myös runsaasti autonvuokrausyhtiöitä, joten voit halutessasi vuokrata auton Monacoon päästäksesi. Autonvuokraus on varteenotettava vaihtoehto myös silloin, jos haluat kierrellä omaan tahtiisi Ranskan Rivieran alueella. Monacossa liikkuessasi et kuitenkaan välttämättä autoa tarvitse, sillä vain kahden neliökilometrin kokoisen kaupunkivaltion kiertää helposti myös jalkaisin.

Monaco tarjoaa monenlaista nähtävää ja tekemistä kaikenlaisten matkaajien tarpeisiin. Monacon Monte Carlon alueen kaduilla järjestetään vuosittain toukokuun alkupuolella Formula 1 -osakilpailu, joka on omanlaisensa spektaakkeli ja houkuttelee kaupunkiin tavallistakin enemmän silmäätekeviä julkkiksia. Käy tutustumassa Monacon lomallasi myös Monte Carlon hulppeaan kasinoon sekä Monaco-Villen vanhoihin ja viehättäviin rakennuksiin. Varaa siis lennot Monacoon ja lähde hemmottelemaan itseäsi unohtumattomalle lomalle!