Halvimmat lennot kohteeseen Palermo

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa Palermosta

Lennot Palermoon

Sisilian pääkaupunki Palermolla on takanaan pitkä ja vaiherikas historia. Palermon perustivat alun perin foinikialaiset, mutta sitä ovat aikojen saatossa hallinneet arabit, normannit, roomalaiset, espanjalaiset, napolilaiset ja viimeisimpänä italialaiset. Historia on eittämättä jättänyt jälkensä Sisiliaan, ja kaupunki onkin historiasta kiinnostuneelle mielenkiintoinen lomakohde. Palermossa on paljon katedraaleja, palatseja ja muita historiallisia rakennuksia sekä museoita, joissa voit tutustua tarkemmin alueen historiaan. Expedian sivustolla voit etsiä ja kartoittaa lentotarjontaa sekä löytää halvat lennot Palermoon. Lähde lomailemaan ja ihastumaan Sisiliaan!

Palermon historiallisiin nähtävyyksiin lukeutuu Palazzo dei Normannin palatsi, joka on listattu myös UNESCON maailmanperintölistalle samoin kuin Palermon katedraali. Molemmissa näkyvät arabialaiset ja normannilaiset vaikutteet, olihan Sisilia aikanaan osa muun muassa normannien valtakuntaa. Nykyään Palazzo dei Normannissa toimii Sisilian parlamentti, joten kuninkaiden palatsina aiemmin toiminut rakennus ei ole päässyt kauaksi alkuperäisestä käyttötarkoituksestaan. Palermon ehkä hätkähdyttävin nähtävyys on kuitenkin Convento dei Cappucinin katakombi, johon on vuosisatojen ajan haudattu sisilialaisia munkkeja sekä varakkaiden perheiden jäseniä. Muumiot ovat puettuina pyhävaatteisiinsa ja säilyneet palsamoituina hyvin näihin päiviin asti.

Halpoja lentoja Palermoon

Palermoon liikennöi Suomesta useita eri lentoyhtiöitä. Tarjolla ei kuitenkaan ole yhtään suoraa lentoa vaan lennot Palermoon sisältävät vähintään yhden tai kaksi välilaskua. Halpoja lentolippuja Palermoon on saatavissa esimerkiksi Iberianilta, joka lentää Suomesta Barcelonan ja Rooman kautta Palermoon. Matka-ajaksi tulee tällöin noin 20 tuntia tai enemmän. Nopeimmillaan Palermon saavuttaa noin kuudessa tunnissa, mutta silloin on varauduttava lisäämään matkabudjettia lentolippujen osalta. Finnairilla on mahdollista lentää Roomaan ja vaihtaa siellä konetta Alitalia Linee Aeree Italianeen tai lentää Münchenin kautta Lufthansan siivin. Myös British Airways lennättää suomalaisia Palermoon yhdellä välipysähdyksellä, mutta Lontoon kautta koukkaaminen tietää lisätunteja matka-aikaan.

Falcone-Borsellinon eli Palermon lentoasema sijaitsee noin 35 kilometrin päässä kaupungista. Kun lento Palermoon laskeutuu Sisilian kamaralle, on aika siirtyä seuraavaan kulkuvälineeseen. Palermon lentoasemalta lähtee noin puolen tunnin välein busseja keskustaan, ja matka kestää hieman vajaan tunnin verran. Autovuokraamot Palermon lentoasemalla palvelevat kaupunkiin saapuvia matkustajia, ja vuokra-autolla on helppo lähteä tutustumaan myös Palermon lähiseudun kohteisiin. Myös taksit odottelevat matkaajia lentoaseman ulkopuolella valmiina kuljettamaan turistit Sisilian pääkaupunki Palermoon.

Paras aika matkustaa Palermoon

Paras ajankohta matkustaa Palermoon on keväällä sekä syksyllä. Suosittua aikaa lomailuun on myös kesä, varsinkin jos kaipaa kunnon hellelukemia. Tarkkasilmäisimmät saattavat onnistua saamaan hyviä lentotarjouksia Palermoon matkailusesongin ollessa kuumimmillaankin. Koska Palermo sijaitsee Välimeren saarella, löytyy Palermosta ja sen lähistöltä monia ranta-alueita, joissa helteistä ja auringonpaisteesta kelpaa nauttia. Lähin ranta on suosittu ja suuri Mondello, joka tuo mukavaa vaihtelua kaupungissa vietettyihin lomapäiviin. Palermoon voi tutustua myös mereltä käsin. Kauniilla ilmalla veneajelu pitkin rannikkoa on houkutteleva vaihtoehto ja mahdollisuus nähdä Palermo aivan toisenlaisesta perspektiivistä. Palermon lähistöllä sijaitsee myös tulivuori Etna. Euroopan korkein ja edelleen aktiivinen tulivuori on hyvä päiväretkikohde.

Palermon keskustassa ajan saa kulumaan historiallisten nähtävyyksien lisäksi nauttimalla sisilialaisesta ruoasta ja juomasta. Ravintoloita ja kahviloita löytää eri puolilta kaupunkia, ja esimerkiksi aukioiden laitamille on kiva istahtaa ja seurata vain ihmisvilinää. Sisilian pitkä historia ja monet eri valloittajat ovat jättäneet jälkensä myös Sisilian makumaailmaan. Matka Palermossa ei ole täydellinen, jollet kokeile ainakin kerran sardiinipastaa tai aranciani siciliania eli uppopaistettuja riisipalloja. Makuelämykset täydentää paikallinen viini tai sitruunalikööri. Lomailun kannalta tärkeää on valita majoituspaikaksi mieleinen hotelli Palermosta. Hyvin nukuttujen öiden jälkeen energiaa riittää taas Palermossa kiertelyyn.

Suosittuja lentoja kohteeseen Palermo

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.