Matkaopas: matkat kohteeseen Haiti

Tietoja Haitista

Lennot Haitiin

Mielenkiintoinen matkailumaa Haiti jakaa Hispaniolan saaren Karibianmerellä Dominikaanisen tasavallan kanssa. Tätä artikkelia kirjoitettaessa Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Haitiin, ja suurin osa lennoista sisältää vähintään kaksi välilaskua. Vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja on kuitenkin saatavilla vuoden ympäri. Expedian kautta varaat itsellesi sopivimmat lentoliput Haitiin ja samalla voit kätevästi varata myös hotellin Haitista.

Hispaniolan saaren Dominikaanisen tasavallan kanssa jakava Haiti on Suomessa vielä hieman tuntemattomampi matkakohde. Dominikaanisen tasavallan tavoin Haitissa on kuitenkin erinomaiset mahdollisuudet viettää esimerkiksi ikimuistoinen vesiurheilumatka Karibianmeren turkooseista vesistä nauttien. Sukeltamisen ja purjehtimisen lisäksi voit osallistua esimerkiksi ohjattuihin safareihin vaikkapa vesijeteillä ajaen merellä tai tutkia luonnon ihmeitä maan sisäosissa. Maan pääkaupungissa Port-au-Princessä ja muissa suuremmissa kaupungeissa, kuten Petionvillessä ja Cap-Haïtienissa, voit tutustua maan historiaan erilaisissa museoissa ja tehdä ostoksia. Mikäli haluat tutustua maahan itse ajaen, löydät Expedian kautta myös autovuokraamot Haitista.

Lentäminen Suomesta Haitiin

Lento Haitiin sisältää Suomesta lennettäessä useimmiten vähintään kaksi välilaskua. Vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja on kuitenkin myös saatavilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta muutamia viikoittain. Lähes kaikki kansainväliset lennot Haitiin kulkevat maan pääkaupungin Port-au-Princen lentoasemalle, josta voi jatkaa matkaa muualle maahan esimerkiksi maan sisäisillä lennoilla. Välilaskullisten lentojen kestot ja hinnat vaihtelevat paljon, ja vaikka lennossa olisi vain yksi välilasku, saattaa matkan kokonaiskesto kohota hyvinkin pitkäksi. Lentolippuja varatessa kannattaakin olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta voi löytää parhaat mahdolliset lentoliput Haitiin. Lentojen hinnoissa voi myös säästää varaamalla lennot ja hotellin sisältävän pakettimatkan Haitiin.

Suomen kansalainen tarvitsee voimassa olevan passin matkustaessaan Haitiin. Viisumia ei kuitenkaan tarvita alle 90 päivän matkoille. Maan valuutta on gourde.

Lennot Haitiin Port au Princen lentoasemalle

Haiti ei ole vielä vakiinnuttanut paikkaansa suomalaisten matkalaisten keskuudessa, joten lentoyhteydet maahan eivät ole vielä aivan samalla tasolla kuin monen muun Karibianmeren maan kohdalla. Haitiin matkustamiseen kannattaakin varata reilusti aikaa. Tätä artikkelia kirjoitettaessa Suomesta ei ole saatavilla suoria lentoja Haitiin, ja suurin osa lennoista sisältää vähintään kaksi välilaskua. Tarjolla on myös joitakin vain yhden välilaskun sisältäviä lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta, mutta myös näiden lentojen kokonaiskesto saattaa nousta hyvinkin pitkäksi. Lentoja varatessa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta saa varattua mahdollisimman hyvät lennot Haitiin.

Haitista löytyy useita lentoasemia ympäri maata, mutta lähes kaikki kansainväliset lennot laskeutuvat maan pääkaupungin Port-au-Princen lentoasemalle. Toussaint Louverturen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Port-au-Princen keskustasta. Lentoaseman ja keskustan välisen matkan voi kulkea nopeasti taksilla. Lentoasemalta löytyy myös useiden autovuokraamojen toimipisteet, mikäli haluat ajaa matkan itse. Toussaint Louverturen lentoasemalla on lisäksi muutamia kauppoja ja kahviloita sekä ravintola kansainvälisten lentojen terminaalissa.

Haitissa ei ole kovin laajaa julkista liikenneverkkoa, joten auton vuokraaminen omaan käyttöön voi olla hyvä vaihtoehto, mikäli haluaa matkustaa Port-au-Princen ulkopuolelle. Toussaint Louverturen lentoasemalta voi kuitenkin myös lentää maan sisäisillä lennoilla eri puolille Haitia. Esimerkiksi maan pohjoisosassa noin 260 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsevalle Cap Haïtienin lentoasemalle on useita lentoja päivittäin Port-au-Princestä. Myös Hispaniolan saaren toisen valtion, Dominikaanisen tasavallan, pääkaupunkiin Santo Domingoon on saatavilla useita lentoja päivittäin Port-au-Princestä. Maan monille pienemmille paikkakunnille, kuten Port-de-Paixiin ja Jacmeliin, lennetään ainoastaan maan pienten kansallisten lentoyhtiöiden koneilla.

❓ Voinko peruuttaa lentoni koronaviruksen (COVID-19) takia, jos matkakohteeni on Haiti?

✔️ Peruutuskäytännöt vaihtelevat kumppaneittain, mutta monet niistä kattavat matkat epidemia-alueille. Päivämäärät ja matkakohteet muuttuvat jatkuvasti, kun tilanteesta saadaan uusia tietoja, joten matkailijoiden kannattaa tarkistaa tulevan matkan peruutusmahdollisuus lentoyhtiöltään. Asiakaspalveluportaalissamme voit ottaa selvää, mitkä käytännöt koskevat lentoasi kohteeseen Haiti.


❓ Mikä on paras tapa löytää joustavilla muutoskäytännöillä varustettuja halpoja lentoja kohteeseen Haiti?

✔️ Koronaviruksen (COVID-19) takia monet luotetuista lentoyhtiökumppaneistamme antavat tietyille uusille varauksille kohteeseen Haiti maksuttoman muutosoikeuden, joten harkitse näiden lentoyhtiöiden suodattamista hakiessasi halpoja lentoja kohteeseen Haiti!


❓ Mitä yleisiä vinkkejä on olemassa kohteeseen Haiti koronavirusepidemian (COVID-19) aikana matkustaville?

✔️ Useimmat hotellimme kohteessa Haiti tarjoavat ilmaisen peruutuksen, joten harkitse hyvitettävän hotellin varausta ei-hyvitettävän sijaan. Tunnistat ne hakutuloksissa ”Ilmainen peruutusoikeus” -merkinnästä. Hinnat voivat vaihdella, mutta mielestämme tärkeintä tällä hetkellä on joustavuus.


✔️ Ostaessasi lentolippuja kohteeseen Haiti muista tarkistaa niiden ehdot, koska joitakin lippuja ei voi muuttaa tai muutoksesta veloitetaan tuntuva maksu. Lue lippusi ehdot ja rajoitukset ennen ostamista