Lennot - Norja

Norja: Suositut kaupungit

Matkaopas: matkat kohteeseen Norja

Tietoja Norjasta

Lennot Norjaan

Atlantin itärannalta löytyy pitkä ja kapea maa, jonka länsirantoja Golf-virta lämmittää saaden aikaan lauhkean meri-ilmaston. Maa on tietysti Norja, joka on toisaalta suomalaisille tuttu rajanaapuri mutta joka silti sisältää monia upeita yllätyksiä kaikkein kokeneimmillekin matkailijoille. Muun muassa jylhistä vuoristaan ja huikaisevista vuonoistaan tunnetun Norjan maantieteelliset ominaisuudet ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Norjassa yhtä asukasta kohti kertyy vuodessa eniten lentokertoja koko Euroopassa. Sen lisäksi koko Norjan alueella on yli 50 lentoasemaa aina eteläisimmästä sen kaukaisimpiin pohjoisiin sopukoihin asti Huippuvuoria ja Lofootteja unohtamatta! Hyvä vaihtoehto on varata halpa lento Norjaan Osloon ja jatkaa sieltä haluamaansa kohteeseen Norjan sisällä. Muista, että halpa lentolippu Norjaan voi tarkoittaa myös huomattavaa säästöä kallisarvoisesta loma-ajasta.

Lentolippu Norjaan – kannattava vaihtoehto

Oslon päälentokenttä (OSL) sijaitsee Gardermoenissa noin 50 kilometrin päässä Oslon keskustasta. Lentoasemalla on useita eri kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja muita matkailijoille suunnattuja palveluita, joten siellä viihtyy taatusti vaikkapa jatkolentoa odotellessa. Lentoasemalta pääsee Oslon keskustaan helposti ja erittäin nopeasti erikoispikajunalla (Flytoget). Edullisempi vaihtoehto on käyttää paikallisjunaa, joka vie myös kätevästi Oslon keskustaan ja myös muualle Norjaan. Lisäksi Oslon keskustaan pääsee busseilla (Flybussen, Flybussexpressen, Ruter-bussit) sekä taksilla. Taksi kannattaa tilata lentoasemalla olevan taksipisteen kautta. Norjan muita tärkeitä lentokenttiä ovat esimerkiksi länsirannikolla sijaitsevan Bergenin Flesland-lentokenttä, lounaisrannikolla sijaitsevan Stavangerin lentokenttä Solassa ja Keski-Norjan länsirannikolla sijaitsevan Trondheimin lentokenttä Stjørdalissa. Näistä kohteista ainakin Bergeniin liikennöidään suoria lentoja tiettyinä aikoina vuodesta. Halvat lennot Norjaan ovat mahdollisia, joten kannattaa seurata mahdollisia erikoistarjouksia lennoille esimerkiksi Helsingistä Osloon ja Oslosta Norjan sisäisille lennoille haluamaasi kohteeseen.

Osloon ja sen ulkopuolelle

Kun sinua kiinnostaa viikonloppumatka Norjaan, Oslo on aina hyvä vaihtoehto. Luonto on lähellä myös Oslossa, sillä sen sijainti Oslonvuonon rannalla tuo meren ja vuonon saaret helposti matkailijan ulottuville. Oslossa on useita puistoja, kuten Vigelandsparken-veistospuisto, ja niihin voi mennä rentoutumaan vaikka piknikkorin kanssa. Monet museot ovat kiinnostavia kohteita, olipa niissä sitten Edvard Munchin mestarillisia maalauksia tai alkuperäisiä viikinkilaivoja. Norjan toiseksi suurin kaupunki, Bergen, on vilkas satamakaupunki läntisellä Etelä-Norjan alueella. Bergenin Flesland-lentoasema sijaitsee parinkymmen kilometrin päässä Bergenin keskustasta. Lentoasemalla on kahviloita ja ravintoloita eri makuun sekä matkamuisto- ja taxfree-myymälä. Helpoin tapa päästä Bergenin keskustaan on käyttää bussia tai taksia. Lentoasemalta voi myös vuokrata henkilökohtaisemman kulkupelin, sillä autonvuokraus Norjassa ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto, kunhan muistaa varata riittävästi aikaa paikasta toiseen siirtymiseen. Muita kiinnostavia kohteita Norjassa ovat muun muassa Trondheim, Stavanger, talviurheilukaupunki Lillehammer, Ålesund ja Tromssa, josta voi lähteä unohtumattomalle valassafarille. Hotelleja Norjassa riittää joka lähtöön, joten päätä vain ensin, mitä haluat tehdä ja missä.

Norja – luonnon jylhyyttä

Luonto on Norjassa aina lähellä, olipa matkailija sitten etelän vuoristoisella seudulla, lukemattomien vuonojen poimuttamassa maisemassa tai pohjoisen Norjan laakeammilla tunturimailla. Vuonoja Norjassa riittää, sillä pitkien ja kapeiden vuonojen ansiosta Norjan rantaviiva ilman saaria on noin 25 000 kilometriä, kun itse maan pituus on noin 2 500 kilometriä. Yksi tapa tutustua vuonomaisemiin on lähteä kuuluisalle Hurtigruten-risteilylle Bergenistä Kirkkoniemeen. Norjasta löytyy myös Pohjois-Euroopan korkein vuori, Galdhøpiggen, joka sijaitsee Jotunheimin vuoristoalueella. Vuonot ja vuoret vaikeuttavatkin auto- ja junaliikennettä aika tavalla, minkä lisäksi toisinaan on turvauduttava autolauttoihin ja tunneleihin. Kaikki tämä korostaa lentoliikenteen etuja Norjan kaltaisessa maassa – kannattaa siis seurata lentotarjouksia Norjaan.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Norja COVID-19:n takia?
Jos et ole varannut lentolippuja vielä, tarkista haluamasi lennon ehdot ja rajoitukset. Jos olet jo ostanut itsellesi lennon kohteeseen Norja, käy asiakaspalveluportaalissamme. Se tarjoaa tietoa, jonka avulla voit päätellä, mitkä COVID-19-käytännöt koskevat varaustasi ja mitä sinun seuraavaksi pitää tehdä.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Norja meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Hae kohteeseen Norja meneviä edukkaita lentoja ja valitse sen jälkeen “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alapuolelta “Ei muutosmaksua”. Niin yksinkertaista se on. Tiedämme, että matkasuunnitelmat saattavat muuttua ja että joustavuus on tärkeää, joten voit tehdä varauksen luottamuksella Expedian avulla.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Norja matkustavien tulisi tietää?
COVID-19 on aiheuttanut dramaattisia muutoksia matkustamiseen. Jos aiot lentää kohteeseen Norja, nämä neuvot auttavat sinua matkailun uusien haasteiden selättämisessä:

 • Ota selvää sekä kohteesi että lähtöpaikkasi mahdollisista matkustusrajoituksista ennen kuin varaat mitään. Tarkista myös, onko sinun noudatettava saapuessasi jonkinlaisia käytäntöjä, kuten käytävä lääkärintarkastuksessa.
 • Sinun on käytettävä kasvomaskia koko matkan ajan, mukaan lukien lentokentän turvatarkastuksessa. Lentoaseman viranomainen pyytää sinua jossain vaiheessa siirtämään maskiasi vahvistaakseen henkilöllisyytesi.
 • Mahdollisten tartuntojen vähentämiseksi sinun tulee asettaa tarkastuskorttisi skannerin päälle itse ja nostaa se sitten ylös tarkistettavaksi. Älä ojenna tarkastuskorttiasi suoraan lentoaseman työntekijälle.
 • Matkustajilla on lupa pakata käsimatkatavaroihin käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Käsihuuhde täytyy ottaa pois käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksen aikana.
 • Pistä henkilökohtaiset tavarat (kuten avaimet, lompakko ja puhelin) turvatarkastuksen aikana tavarakaukalon sijaan käsimatkatavaroihin, jotta turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä.
 • Pakkaa kaikki ruokatarvikkeesi läpinäkyvään muovipussiin ja laita myös ne tavarakaukaloon. Kun pidät ruokasi erillään käsimatkatavaroista, on paljon epätodennäköisempää, että lentokentän työntekijä joutuu koskemaan laukkuusi tarkistaakseen sen.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Norja?
Kohteeseen Norja tai sen lähelle lentävät monet lentoyhtiöt, joten valinta on kokonaan sinun:

 • Finnair – 156 lentoa kohteeseen Norja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 117 lentoa kentälle Oslo (OSL-Gardermoen) per kuukausi.
 • Norwegian Air Shuttle – 17 lentoa kohteeseen Norja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 17 lentoa kentälle Oslo (OSL-Gardermoen) per kuukausi.
 • Air Baltic – 13 lentoa kohteeseen Norja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 13 lentoa kentälle Oslo (OSL-Gardermoen) per kuukausi.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Norja?
Jotta saisit parhaan tarjouksen kohteeseen Norja, sinun kannattaa varata lippusi hyvissä ajoin. Harkitse myös hakutuloksiesi yläreunassa olevan Expedian kätevän “Joustavat päivämäärät” -ominaisuuden käyttämistä. Sen avulla voit katsella matkapäiviesi lähellä olevien päivämäärien hintoja. Viimeisten seitsemän päivän aikana oli kohteeseen Norja menevän lennon halvin hinta.
Kuinka paljon lento kohteeseen Norja maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana tarjolla oli roimasti pienillekin budjeteille sopivia lentolippuja. Menopaluumatka kohteeseen Norja maksoi tällä ajalla – . Lukuisat onnekkaat lomailijat onnistuivat nappaamaan kohteesta () lähtevät yhdensuuntaiset lennot niinkin pieneen hintaan kuin .
Mitkä ovat kohteen Norja suosituimmat lentokentät?
Jos laskeudut millekään näistä suurista kohteen Norja lentokentistä, voit kätevästi ja helposti tutustua kaikkeen, mitä tämä kaunis alue tarjoaa:

 • Oslo (OSL-Gardermoen) – 9380 lentoa kuukaudessa.
 • Bergen (BGO-Flesland) – 3583 lentoa kuukaudessa.
 • Trondheim (TRD-Værnes) – 2410 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Norja?
Lentohinnat olivat keskimäärin – viimeisten seitsemän päivän aikana. Kun olet valmis varaamaan, olemme valmiita auttamaan sinua löytämään halvat lennot kohteeseen Norja.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Norja?
Paras ajankohta varata lento kohteen Norja lomamatkaa varten on . Lentoliput ovat kaikkein hintavimmat kesän ja talven loma-aikoina, joten vältä varauksien tekemistä tuolloin, mikäli mahdollista.
Kuinka kauan lento kohteeseen Norja kestää?
Jotta saisit jonkinlaisen kuvan siitä, kuinka monta tuntia kohteeseen Norja matkustaminen kestää, katsasta näiden tunnettujen kotimaan reittien keskimääräiset lentoajat:

 • Trondheim (TRD-Værnes) → Oslo (OSL-Gardermoen): 1 tunti ja 5 minuuttia
 • Bergen (BGO-Flesland) → Oslo (OSL-Gardermoen): 53 minuuttia
 • Stavanger (SVG-Sola) → Oslo (OSL-Gardermoen): 51 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Norja?

 • Trendikäs Bergen on hyvä paikka aloittaa vierailu kohteessa Norja. Tämä paikka tarjoaa paljon tekemistä aina mielenkiintoisista nähtävyyksistä, kuten Fløyen-vuori, mahtaviin ruokailu-, shoppailu- ja yöelämämahdollisuuksiin asti.
 • Kun järjestät matkasi aktiviteetteja, on hyvä pitää mielessä, että kohteessa Bergen on yleisesti ottaen meri-ilmasto. Kannattaa aina kuitenkin tarkistaa säätiedote ennen matkaan lähtöä, jotta saat paremman kuvan siitä, mitä odottaa.
 • Askoy, joka sijaitsee suurin piirtein 15 km luoteeseen kohteesta Bergen, kannattaa myös lisätä matkasuunnitelmaan. Tämän kohteen kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Kollavågen – täällä ei kannata unohtaa vierailla.