Lennot - Norja alkaen 32 €

Parhaat kaupungit kohteessa Norja

Halvimmat lennot kohteeseen Norja

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 32 € yhdensuuntaisille lennoille ja 66 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Air Baltic
Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Finnair
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Air Baltic
Air Baltic
Scandinavian Airlines
Lufthansa

Matkaopas: matkat kohteeseen Norja

Tietoja Norjasta

Lennot Norjaan

Atlantin itärannalta löytyy pitkä ja kapea maa, jonka länsirantoja Golf-virta lämmittää saaden aikaan lauhkean meri-ilmaston. Maa on tietysti Norja, joka on toisaalta suomalaisille tuttu rajanaapuri mutta joka silti sisältää monia upeita yllätyksiä kaikkein kokeneimmillekin matkailijoille. Muun muassa jylhistä vuoristaan ja huikaisevista vuonoistaan tunnetun Norjan maantieteelliset ominaisuudet ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että Norjassa yhtä asukasta kohti kertyy vuodessa eniten lentokertoja koko Euroopassa. Sen lisäksi koko Norjan alueella on yli 50 lentoasemaa aina eteläisimmästä sen kaukaisimpiin pohjoisiin sopukoihin asti Huippuvuoria ja Lofootteja unohtamatta! Hyvä vaihtoehto on varata halpa lento Norjaan Osloon ja jatkaa sieltä haluamaansa kohteeseen Norjan sisällä. Muista, että halpa lentolippu Norjaan voi tarkoittaa myös huomattavaa säästöä kallisarvoisesta loma-ajasta.

Lentolippu Norjaan – kannattava vaihtoehto

Oslon päälentokenttä (OSL) sijaitsee Gardermoenissa noin 50 kilometrin päässä Oslon keskustasta. Lentoasemalla on useita eri kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja muita matkailijoille suunnattuja palveluita, joten siellä viihtyy taatusti vaikkapa jatkolentoa odotellessa. Lentoasemalta pääsee Oslon keskustaan helposti ja erittäin nopeasti erikoispikajunalla (Flytoget). Edullisempi vaihtoehto on käyttää paikallisjunaa, joka vie myös kätevästi Oslon keskustaan ja myös muualle Norjaan. Lisäksi Oslon keskustaan pääsee busseilla (Flybussen, Flybussexpressen, Ruter-bussit) sekä taksilla. Taksi kannattaa tilata lentoasemalla olevan taksipisteen kautta. Norjan muita tärkeitä lentokenttiä ovat esimerkiksi länsirannikolla sijaitsevan Bergenin Flesland-lentokenttä, lounaisrannikolla sijaitsevan Stavangerin lentokenttä Solassa ja Keski-Norjan länsirannikolla sijaitsevan Trondheimin lentokenttä Stjørdalissa. Näistä kohteista ainakin Bergeniin liikennöidään suoria lentoja tiettyinä aikoina vuodesta. Halvat lennot Norjaan ovat mahdollisia, joten kannattaa seurata mahdollisia erikoistarjouksia lennoille esimerkiksi Helsingistä Osloon ja Oslosta Norjan sisäisille lennoille haluamaasi kohteeseen.

Osloon ja sen ulkopuolelle

Kun sinua kiinnostaa viikonloppumatka Norjaan, Oslo on aina hyvä vaihtoehto. Luonto on lähellä myös Oslossa, sillä sen sijainti Oslonvuonon rannalla tuo meren ja vuonon saaret helposti matkailijan ulottuville. Oslossa on useita puistoja, kuten Vigelandsparken-veistospuisto, ja niihin voi mennä rentoutumaan vaikka piknikkorin kanssa. Monet museot ovat kiinnostavia kohteita, olipa niissä sitten Edvard Munchin mestarillisia maalauksia tai alkuperäisiä viikinkilaivoja. Norjan toiseksi suurin kaupunki, Bergen, on vilkas satamakaupunki läntisellä Etelä-Norjan alueella. Bergenin Flesland-lentoasema sijaitsee parinkymmen kilometrin päässä Bergenin keskustasta. Lentoasemalla on kahviloita ja ravintoloita eri makuun sekä matkamuisto- ja taxfree-myymälä. Helpoin tapa päästä Bergenin keskustaan on käyttää bussia tai taksia. Lentoasemalta voi myös vuokrata henkilökohtaisemman kulkupelin, sillä autonvuokraus Norjassa ei ole lainkaan hassumpi vaihtoehto, kunhan muistaa varata riittävästi aikaa paikasta toiseen siirtymiseen. Muita kiinnostavia kohteita Norjassa ovat muun muassa Trondheim, Stavanger, talviurheilukaupunki Lillehammer, Ålesund ja Tromssa, josta voi lähteä unohtumattomalle valassafarille. Hotelleja Norjassa riittää joka lähtöön, joten päätä vain ensin, mitä haluat tehdä ja missä.

Norja – luonnon jylhyyttä

Luonto on Norjassa aina lähellä, olipa matkailija sitten etelän vuoristoisella seudulla, lukemattomien vuonojen poimuttamassa maisemassa tai pohjoisen Norjan laakeammilla tunturimailla. Vuonoja Norjassa riittää, sillä pitkien ja kapeiden vuonojen ansiosta Norjan rantaviiva ilman saaria on noin 25 000 kilometriä, kun itse maan pituus on noin 2 500 kilometriä. Yksi tapa tutustua vuonomaisemiin on lähteä kuuluisalle Hurtigruten-risteilylle Bergenistä Kirkkoniemeen. Norjasta löytyy myös Pohjois-Euroopan korkein vuori, Galdhøpiggen, joka sijaitsee Jotunheimin vuoristoalueella. Vuonot ja vuoret vaikeuttavatkin auto- ja junaliikennettä aika tavalla, minkä lisäksi toisinaan on turvauduttava autolauttoihin ja tunneleihin. Kaikki tämä korostaa lentoliikenteen etuja Norjan kaltaisessa maassa – kannattaa siis seurata lentotarjouksia Norjaan.

Usein kysytyt kysymykset