Lennot - Tunisia

Tunisia: Suositut kaupungit

Matkaopas: matkat kohteeseen Tunisia

Lennot Tunisiaan

Tunisia on pieni valtio Pohjois-Afrikassa Välimeren rannalla Algerian ja Libyan välissä. Tunisia on yksi Afrikan suosituimmista matkakohteista, ja siellä onkin paljon nähtävää ja koettavaa. Tunisiassa on useampi kansainvälinen lentoasema, joista tärkeimmät ovat pääkaupungin Tunisin kansainvälinen lentoasema, Monastirin lentoasema, Djerban lentoasema ja Enfidha-Hammametin lentoasema. Koska vilkkaita lentoasemia on paljon, suomalaisten on yleensä helppo löytää hyviä lentotarjouksia Tunisiaan. Netin kautta on helppo varata niin lennot Tunisiaan kuin myös hotelli Tunisiassa.

Suomesta voi olla vaikea löytää suoria reittilentoja Tunisiaan, mutta perille pääsee joka tapauksessa helposti yhdellä tai kahdella vaihdolla. Tunisian kansallinen lentoyhtiö Tunisair lentää moneen eri kohteeseen Euroopassa, minkä lisäksi jotkin eurooppalaiset lentoyhtiöt, kuten esimerkiksi Air France, tarjoavat säännöllisiä reittilentoja Euroopan ja Tunisian välillä. Toisin sanoen matkustajien on helppo varata lentoliput Tunisiaan. Tunisiassa matkaa voi jatkaa Tunisian sisäisillä lennoilla, esimerkiksi Saharan keskellä sijaitsevaan Tozeuriin, joten mikä tahansa paikka Tunisiassa on helppo saavuttaa lentäen. Tarjolla on myös suuri määrä erilaisia pakettimatkoja Tunisiaan.

Tunisiassa on paljon mielenkiintoisia kohteita, kuten Soussen ja Hammametin rantalomakohteet, Djerban aurinkoinen saari, Tunisin vilkkaat kadut ja tietenkin Saharan autiomaa. Tunisiassa aurinko paistaa lähes aina, minkä vuoksi se on ollut etenkin rantalomailijoiden suosiossa. Toisaalta maan historialliset kohteet, kuten antiikin Karthagon rauniot, miellyttävät myös historiasta kiinnostuneita. Jos maahan haluaa tutustua vieläkin tarkemmin, kannattaa harkita auton vuokraamista Tunisiassa.

Lentäminen Suomesta Tunisiaan

Expedian kautta on helppo varata halvat lennot Tunisiaan. Koska suoria lentoja ei yleensä ole, konetta on vaihdettava vähintään kerran. Välilaskupaikka esimerkiksi Tunisiin lennettäessä voi olla esimerkiksi Frankfurt tai Istanbul, ja matka-aika on nopeimmillaan noin kuusi tuntia. Tunisiaan ei vaadita viisumia.

Lennot Tunisin lentoasemalle

Tunisin kansainvälinen lentoasema on Tunisian vilkkain lentoasema. Se vastaanottaa vuodessa noin viisi miljoonaa matkustajaa. Lentoasemalta on paljon lentoja moniin eri paikkoihin Euroopassa, kuten muun muassa Pariisiin, Milanoon, Frankfurtiin ja Lontooseen. Sen ansiosta Tunisiin pääsee Suomesta helposti yhdellä vaihdolla. Lentoasema tunnetaan myös nimellä Tunis-Karthagon lentoasema sen vieressä sijaitsevan historiallisen Karthagon rauniokaupungin mukaan.

Lentoasema sijaitsee vain noin kuuden kilometrin päässä Tunisin keskustasta. Lentoasemalle ei ole junayhteyttä, mutta sieltä on helppo ottaa bussi Tunisin keskustaan, josta on kätevä jatkaa myös muualle Tunisiaan. Lentoasemalta voi myös ottaa taksin tai vuokrata auton, ja suhteellisen pienen välimatkan vuoksi matka lentoasemalta keskustaan ei kestä kauan.

Lennot Monastirin lentoasemalle

Monastirin lentoasema on Tunisian toiseksi vilkkain lentoasema. Se vastaanottaa vuodessa noin neljä miljoonaa matkustajaa, joista suurin osa matkaa kohti Monastirin, Soussen ja Port El Kantaouin rantalomakohteita. Lentoasemalta on myös helppo siirtyä lähes minne tahansa Tunisiassa, sillä lentoasemalla on oma rautatieasema. Junalla voi siirtyä ilman vaihtoa esimerkiksi Sousseen, Monastiriin ja Mahdiaan. Lentoasemalta voi myös ottaa bussin, taksin tai vuokra-auton. Soussesta ja Monastirista on helppo jatkaa muualle Tunisiaan.

Lennot Djerban ja Enfidha-Hammametin lentoasemille

Sekä Djerban että Enfidha-Hammametin lentoasemat vastaanottavat noin kaksi miljoonaa matkustajaa vuodessa. Djerban lentoasema sijaitsee suositulla Djerban saarella, ja sinne voi lentää muun muassa Pariisin kautta. Enfidha-Hammametin lentoasema palvelee nimensä mukaisesti etenkin turistien suosimaa Hammametin rantakaupunkia.

Kansainvälisten lentojen lisäksi Tunisair tarjoaa myös Tunisian sisäisiä lentoja, ja etenkin Tunisin kautta on helppo lentää pienemmille tunisialaisille lentoasemille, kuten Tozeuriin, Tabarkaan ja Sfaxiin.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Tunisia COVID-19:n takia?
Kätevästä asiakaspalveluportaalistamme löydät kaikki vastaukset useimpiin matkoja koskeviin tiedusteluihin, kuten esimerkiksi siihen, miten voit peruuttaa tai vaihtaa lentosi COVID-19:n vuoksi. Jotta voit olla täysin rauhallisin mielin, tarkista toivomasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset ennen kuin teet varauksen.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Tunisia meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Me Expedialla olemme tehneet lujasti töitä tarjotaksemme sinulle markkinoiden joustavimpia lentoja. Valitse vain “Joustavat muutoskäytännöt” -suodattimen alapuolelta “Ei muutosmaksua” napataksesi parhaan lennon kohteeseen Tunisia.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Tunisia matkustavien tulisi tietää?
Edelleen jatkuvan COVID-19-pandemian tähden matkailuun on tullut muutamia lisähaasteita. Pane muistiin nämä arvokkaat vinkit ennen kuin nouset lennolle kohteeseen Tunisia:

 • Ennen kuin varaat mitään, tutki onko lähtöpaikassasi ja kohteessasi voimassa minkäänlaisia matkustusrajoituksia. Uusimmat tiedot saat viranomaisten matkustustiedotteista.
 • Kun kävelet lentokentän turvatarkastukseen, pidä kasvomaski päälläsi. Sinua pyydetään jossain vaiheessa laskemaan sitä hetkiseksi henkilöllisyytesi varmistamiseksi. Kasvomaskin käyttämisestä kieltäytyviä matkailijoita saatetaan sakottaa, ja heidät saatetaan saattaa ulos terminaalista.
 • Älä anna tarkastuskorttiasi lentoaseman virkailijalle vaan laita se itse suoraan lukijan päälle. Nosta se sen jälkeen ylös tarkistettavaksi.
 • Matkustajat voivat pakata käsimatkatavaroihinsa käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Käsihuuhde tulee poistaa käsimatkatavaroista väliaikaisesti turvatarkastuksen aikana.
 • Jotta turvatarkastuslinjastolla kulkisi mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä, pistä henkilökohtaiset tavarat, kuten lompakkosi, puhelimesi ja vyösi, tavarakaukalon sijaan käsimatkatavaroihin.
 • Pakkaa kaikki ruokatarvikkeesi läpinäkyvään muovipussiin ja laita myös ne tavarakaukaloon. Kun otat ruokasi pois käsimatkatavaroista, on epätodennäköisempää, että lentoaseman työntekijä joutuu koskemaan laukkuusi tarkistaakseen sen.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Tunisia?
Yksi parhaista tavoista napata halvat lentoliput kohteeseen Tunisia on olla joustava matkapäivien suhteen. Hae lentoja ja napsauta sitten hakutulosten yllä olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä. Sen avulla pääset näkemään läheisten päivien halvimmat hinnat. Kohteeseen Tunisia menevän lennon paras hinta oli viimeisten seitsemän päivän aikana . Varauksen tekeminen ajoissa auttaa yleensä saamaan vieläkin isomman tarjouksen.
Kuinka paljon lento kohteeseen Tunisia maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana menopaluulento kohteeseen Tunisia maksoi vähintään ja korkeintaan . Kohteesta () matkaan lähtevät yhdensuuntaiset lennot maksoivat samana aikana niinkin vähän kuin .
Mitkä ovat kohteen Tunisia suosituimmat lentokentät?
Jos laskeudut millekään näistä johtavista kohteen Tunisia lentokentistä, voit kätevästi ja helposti tutustua kaikkeen, mitä tämä upea alue tarjoaa:

 • Tunis (TUN-Tunis - Karthagon kansainvälinen lentokenttä) – 1709 lentoa kuukaudessa.
 • Houmt Souk (DJE-Djerba - Zaris) – 481 lentoa kuukaudessa.
 • Monastir (MIR-Habib Bourguiban kansainvälinen lentokenttä) – 385 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Tunisia?
Kohteen Tunisia lennot maksoivat noin – viimeisten seitsemän päivän aikana. Yleensä mitä aikaisemmin teet varauksen, sitä paremman hinnan saat.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Tunisia?
Huokein ajankohta ostaa lento kohteen Tunisia lomamatkaa varten on . Liput ovat kaikkein hintavimmat kesän ja talven loma-aikoina, joten vältä varausten tekemistä silloin, mikäli mahdollista.
Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Tunisia?

 • Suosittu Tunis on loistava paikka aloittaa vierailu kohteessa Tunisia. Tämä kohde tarjoaa paljon nähtävää aina huomionarvoisista nähtävyyksistä, joihin kuuluu esimerkiksi El Manarin yliopisto, upeisiin shoppailu-, ruokailu- ja yöelämämahdollisuuksiin asti.
 • Valitessasi vaatteita lomallesi kannattaa muistaa, että kohteessa Tunis on yleisesti ottaen välimerenilmasto. Jotta saisit paremman kuvan siitä, millaista säätä voit odottaa matkasi aikana, tarkista säätiedote ennen matkaasi.
 • Sfax, joka sijaitsee suurin piirtein 230 km etelään kohteesta Tunis, kannattaa myös lisätä listalle. Tämän kohteen mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Great Mosque – täällä ei kannata unohtaa vierailla.