Liechtenstein

Matkaopas
Malbun johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä, joki tai puro ja vuoret
Älä anna pienen koon hämätä, sillä jännittävä Liechtenstein on pullollaan hienoa kulttuuria ja upeaa luontoa.

Tutustu Euroopan parhaiden käsityöläisten töihin, ihaile ikivanhoja vuoristolinnoja ja nauti laskettelusta alppimaisemissa: Liechtensteinissa kaikki tämä onnistuu helposti.

Vuonna 1806 itsenäistynyt Liechtenstein on vain 25 kilometriä pitkä ja leveimmästä kohdastaan vain 12 kilometriä leveä pienoisvaltio. Pääkaupungissa Vaduzissa on vain 5000 pysyvää asukasta, mutta silti paljon tehtävää ja nähtävää matkailijoille.

Aloita Liechtensteinin kansallismuseosta, jossa voit tutustua maan hienoon perintöön ja perinteisiin – joista paikalliset ovat syystäkin ylpeitä. Upeassa mustaseinäisessä Liechtensteinin taidemuseossa näet paikallisten taiteilijoiden teoksia, esimerkiksi Deperon ja Pistoletton teoksia. Taide-elämyksen jälkeen voit jatkaa matkaasi kaupungin ulkopuolella olevalla kukkulalla sijaitsevalle Vaduzin linnalle. Se on maata hallitsevan ruhtinasperheen asunto sekä todella henkeäsalpaava ilmestys valtavien lumihuippuisten vuorten keskellä.

Upea Gutenbergin linna sijaitsee 20 minuutin ajomatkan päässä Vaduzin eteläpuolella. Tämä 1200-luvulta peräisin oleva majesteettinen linna on tunnettu korkeista torneistaan. Ympäröivän metsän poluilla voit tehdä pienen kävelylenkin kauniissa maisemissa.

Jatka matkaasi kohti koillista Triesenbergin rauhalliseen pikkukuntaan 1000 metrin korkeudessa. Walser Museumissa voit tutustua salaperäisen walserheimon historiaan sekä 400 vuotta vanhaan perinnerakennukseen.

Käy myös Malbunin pienessä laskettelukeskuksessa. Se tarjoaa 20 kilometriä rauhallisia rinteitä kaikentasoisille laskijoille. Kesäpäivät ovat pitkiä ja kuumia eli miltei täydellisiä patikointiin ja maastopyöräilyyn.

Liechtensteinin rajanaapurit ovat Itävalta idässä ja Sveitsi lännen puolella. Liechtensteinissa ei ole lentoasemia, joten hanki lennot Zürichiin. Sieltä voit jatkaa matkaasi Vaduziin julkisella liikenteellä. Yövy kaupunkien hotelleissa tai vuoriston lomamökeissä. Muista joka tapauksessa kokeilla myös Liechtensteinin kansallisruokaa ribelia: se on polentaa muistuttava karkeasta maissijauhosta valmistettu ruoka.

Suositut kaupungit kohteessa Liechtenstein

Vaduz featuring katunäkymät, kaupunki ja kahvilanäkymät
Vaduz
Linna, Historiallinen ja Vuoristo
Liechtensteinin pääkaupunki Vaduz on todellinen helmi, joka pienestä koostaan huolimatta voi ylpeillä upealla historialla ja kulttuurilla.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Vaduzin linna
  • Liechtensteinin kansallismuseo
  • Liechtensteinin taidemuseo
Triesenberg johon kuuluu hotelli ja vuoret
Triesenberg
Vuoristo, Hiihto/laskettelu ja Vaellus
Triesenbergin viehättävässä vuoristokaupungissa voit uppoutua Liechtensteinin kulttuuriin rennossa ilmapiirissä.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Malbunin talviurheilukeskus