Liege

Vallonian alue
Liege johon kuuluu katunäkymät ja pieni kaupunki tai kylä

Tutustu Liègen-matkalla kaupungin runsaaseen kulttuuri- ja taidetarjontaan, kuuluisiin historiallisiin monumentteihin ja eloisaan yöelämään, jotka kaikki löydät tästä Meuse-joen laaksossa sijaitsevasta kaupungista.

Liège tunnetaan Belgian kulttuurin ja taiteen solmukohtana. Sieltä on kotoisin myös maan menestynein jalkapallojoukkue Standard Liège. Nauti Liègen-lomalla markkinoista, festivaaleista ja erityisen aktiivisesta yöelämästä tässä suuressa kaupungissa, joka levittäytyy Maas-joen laaksoon Ardennien juurella lähellä Saksan ja Hollannin rajaa.

Ihaile Liègen katedraalin goottista julkisivua. Kirkko on vaurioitunut ja sitä on korjattu moneen kertaan sen rakentamisen jälkeen 900-luvulla. Arkkitehtoniset tyylit ovat sekoittuneet toisiinsa vuosisatojen aikana. Tee kävelyretki värikkäässä puutarhassa kirkon pihalla, ihastele taidetta ja sisäosia.

Tutustu Liègen-matkalla myös Vallonian kuninkaalliseen oopperaan, joka perustettiin vuonna 1967. Ooppera käyttää 1800-luvun Théâtre Royal -rakennusta, jossa on yli 1 000 istumapaikkaa. Siellä esitetään Verdin ja Puccinin klassisia oopperoita. Täällä pääset ihailemaan teatterin punaisella sametilla päällystettyjä istuimia, kullattuja parvekkeita ja parkettilattioita.

Tutustu kaupungin yöelämään Le Carréssa. Kun kävelet kolmen kadun risteyksen poikki kaupungin keskustassa, löydät alueen täynnä baareja ja diskoja. Vaihtoehtoja on opiskelijapubeista trendibaareihin ja kaikkea siltä väliltä. Käy vaikka elokuvissa tai rentoudu iltapäivällä kahvilassa.

Kiipeä kaikki 374 askelmaa Montagne de Bueren -kukkulalle nauttimaan vaikuttavista näköaloista yli Liègen. Liègeen on helppo tulla lentämällä tai junalla eri puolilta Eurooppaa. Kaupunkiin on helppo tutustua paikallisbusseilla.

Kun Liègen nähtävyydet on nähty, suuntaa läheiselle Huyn alueelle. Tutustu alueen historiallisiin nähtävyyksiin, siltoihin, lähteisiin ja linnoituksiin, jotka ovat peräisin keskiajalta. Tutustu Huyn linnoitukseen, joka antaa Maas-joelle. Belgian hollantilainen osavaltio perusti linnoituksen vuonna 1815.

Suositut kaupungit kohteessa Liege

Vallonian kuninkaallinen ooppera featuring teatterinäkymät ja sisäkuvat
Liege
Ota suunnaksesi historiallisista kohteistaan, akvaariostaan ja oopperoistaan tunnettu Liege.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Liègen katedraali
  • Place Saint-Lambert
  • Montagne de Beuren
Huyn linnoitus joka esittää kaupunki
Huy
Huy odottaa: koe sen jokiranta, historialliset kohteet, museot ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Huyn linnoitus
Spa
Spa
Maastrichtin eteläpuolella Valloniassa sijaitseva Spa on kuuluisa kylpylöistään ja lähdevedestään. Mikä olisikaan parempi paikka nauttia luonnosta ja kylpemisestä!
Waimes
Waimes
Ota suunnaksesi Waimes ja koe sen puistot, kylpylät sekä historialliset kohteet.
Aywaille
Aywaille
Ota suunnaksesi syrjäinen Aywaille ja koe sen luontomaisemat, linna sekä historialliset kohteet.
Verviers
Verviers
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Verviers ja koe sen kulttuuri, baarit, elävää musiikkia soittavat paikat sekä monet muut nähtävyydet!