San Marino

Matkaopas
San Marino joka esittää yökuvat, hotelli ja kaupunki
Maailman pienimpiin maihin kuuluva San Marino sijaitsee keskellä itäisen Italian maaseutua. Tämä kaupunkivaltio on tunnettu kauneudestaan, kulttuuristaan ja gastronomiastaan.

San Marino on itsenäinen valtio ja pääkaupunki, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä Italian Adrianmeren rannikolta. Vain 61 neliökilometrin kokoinen maa on täynnä ikivanhaa arkkitehtuuria, erinomaista ruokaa ja shoppailumahdollisuuksia. Voit yhdistää Italian lomaasi matkan San Marinoon.

Monte Titanolta löydät San Marinon keskustan, joka on sijainnut tällä paikalla vuodesta 301 lähtien. Unesco on tunnustanut tämän alueen maailmanperintökohteeksi sen useiden hyvin säilyneiden tornien ja muun arkkitehtuurin ansiosta. Kävele kaupungin kolme tornia yhdistävää muuria pitkin. Nämä linnakkeet suojelivat San Marinoa aikoinaan kilpailevilta italialaisvaltioilta.

Muurien sisällä olevaa autotonta aluetta hallitsevat kapeat kadut ja muistomerkit. Vieraile lukemattomissa eri kaupoissa ja osta matkamuistoiksi ainutlaatuisia esineitä, kuten käsinmaalattua keramiikkaa sekä keräilypostimerkkejä ja -kolikoita.

Ihastele myös alueen useita kirkkoja ja pyhiä rakennuksia. Vuonna 1376 rakennetusta San Francescon kirkosta ja museosta löytyy kauniita freskoja ja maalauksia. Astu sisään Pyhän Marinuksen basilikaan nähdäksesi sen maalauksilla ja jalokivillä koristellut seitsemän alttaria. San Pietron kirkossa säilytetään Pyhän Marinuksen ja Pyhän Leon jäännöksiä.

Kaupungin museoissa voit tutustua San Marinon osittain myrskyisään menneisyyteen. Vieraile Palazzo Pergamissa sijaitsevassa San Marinon valtionmuseossa tutustumassa kaupungin historiaan. Museo delle Ceressä voit käydä tarkastelemassa sadasta eri historiallisesta henkilöstä tehtyjä vahanukkeja. Kauhistele erilaisia kidutusvälineitä Museo della Torturassa. Muinaisia aseita esittelevään museoon voit tutustua Cesta-tornissa, eli kolmen linnakkeen toisessa tornissa. Museo delle Curiositàssa on näytteillä runsaasti erilaisia outoja esineitä.

San Marinon muurien ulkopuolella avautuu kumpuileva maalaismaisema. Tutustu alueen upeisiin maisemiin vuokraamalla pyörä tai asuntovaunu, tai lähde halutessasi vaeltamaan tai vuorikiipeilemään. Voit myös kokeilla onneasi bingossa tai mennä keilaamaan.

San Marinon lomalla kannattaa myös herkutella alueen erinomaisella ruoalla. Alueella tuotetaan oliiveja, hunajaa, tuoretta lihaa ja maitotuotteita. Kokeile Brugneto-, Tessano-, Biancale- ja Roncale-viinejä. Syö tuoretta pastaa ja viimeistele ateriasi titano-kakulla Moscato-viinin kera.

Voit matkustaa San Marinoon lentämällä Federico Fellinin lentoasemalle tai matkaamalla perille autolla, junalla tai bussilla Italiasta.

Matkaopas: San Marino

Suositut kaupungit kohteessa San Marino

Rimini featuring katunäkymät
San Marino
Historiallinen, Museot ja Nähtävyyksien katselu
Aika lähteä lomalle! Koe historiallisista kohteistaan, nähtävyyksistään ja yliopistotunnelmastaan tunnettu San Marino.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Guaita-torni
  • Palazzo Pubblico
  • Monte Titano
Serravalle
Serravalle
Historiallinen, Urheilu ja Halpa
Ota suunnaksesi amerikkalaisen jalkapallon otteluistaan, festivaaleistaan ja paikallisesta keittiöstään tunnettu Serravalle.
San Marino johon kuuluu rauhalliset maisemat, maisemat ja auringonlasku
Borgo Maggiore
Linna, Virkistys ja Vaellus
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Borgo Maggiore ja koe sen vaellusmahdollisuudet, linna, seikkailut sekä monet muut nähtävyydet!

San Marino

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: