Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pyhän Bavon katedraali

Tässä historiallisessa katedraalissa on yksi Gentin kuuluisista kolmesta tornista. Katedraali on tunnettu myös merkittävästä taidekokoelmastaan. 

Pyhän Bavon katedraali on yksi Gentin tunnetuimpia maamerkkejä. Korkeassa katedraalissa on loisteliaat kokoelmat vuosisatoja vanhoja veistoksia, uskonnollisia esineitä ja maalauksia, kuten esimerkiksi kuuluisa Gentin alttaritaulu, moniosainen maalattu seinämä, jonka historia on melko huono-onninen.

Katedraali rakennettiin alun perin 900-luvulla Pyhän Johanneksen kunniaksi. 1000-luvulla alkuperäinen puukirkko korvattiin romaanisella kirkolla, joka puolestaan korvattiin myöhemmin tällä suuremmalla goottilaisella katedraalilla. Muista käydä katedraalin kryptassa, joka on ainoa jäljellä oleva osa varhaisesta romaanisesta kirkosta.

Katedraalin tiili- ja graniittijulkisivu on sekoitus romaanista, goottilaista ja barokkityyliä. Julkisivu ei ehkä näytä yhtä vaikuttavalta kuin joissakin kaupungin muissa kuuluisissa monumenteissa, mutta sen arkkitehtonisten tyylien sekamelska on kuitenkin varsin kiinnostava.

Sisäpuolella kannattaa käydä katsomassa katedraalin barokkiurkuja 1600-luvulta, jotka ovat yksi maan suurimmista uruista. Tyylikäs saarnastuoli 1700-luvulta on valmistettu mustasta tammipuusta, valkoisesta marmorista ja kullatusta puusta. Sivukappeleista löytyy mm. ihastuttava Rubensin maalaus 1600-luvulta.

Älä toki unohda käydä katsomassa koko katedraalin suurinta taideaarretta, mystisen karitsan palvontaa esittävää teosta. Teos tunnetaan myös nimellä Gentin alttaritaulu. Tämän 24-osaisen seinämän maalasivat kaksi veljestä, Hubert ja Jan van Eyck 1400-luvulla. Alttaritaulun historia on varsin mielenkiintoinen. Se vietiin Pariisiin Ranskan vallankumouksen aikana, saksalaiset varastivat sen toisen maailmansodan aikana ja lopulta se päätyi takaisin alkuperäiseen kotiinsa Gentissä.

Muista varata hiukan aikaa katedraalin romaaniseen kryptaan tutustumiseen. Siellä on nähtävillä gobeliineja, veistoksia, maalauksia ja uskonnollisia antiikkiesineitä. Kryptan alkuperäiset freskot ovat vielä nähtävissä hyvin hämärästi joissakin sen kaarista. Krypta on katedraalin vanhin paikka, ja se on peräisin varhaisemmasta Pyhän Johanneksen kirkosta.

Pyhän Bavon katedraaliin ja kryptaan on vapaa pääsy, mutta kappeliin, jossa sijaitsee Mystisen karitsan palvonta -alttaritaulu, pääsystä veloitetaan pieni pääsymaksu. Katedraali on avoinna päivittäin ja suljettuna yleisinä pyhäpäivinä. Talvisaikaan aukioloajat ovat hiukan lyhyemmät.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 158 majoitusliikettä kohteen Sint Bavon katedraali lähellä
NH Gent Belfort 117 €
NH Gent Belfort

NH Gent Belfort

Hoogpoort 63, Ghent
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Ghentin kaupungintalo ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Hof van Ryhove ja Graffitistraatje ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 16 minuutin kävelymatkan päässä.

  Pillows Grand Hotel Reylof 148 €
  Pillows Grand Hotel Reylof

  Pillows Grand Hotel Reylof

  Hoogstraat 36, Ghent
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   School van Toen ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Sint-Michielskerk ja Paters Karmelieten Klooster ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 25 minuutin kävelymatkan päässä.

   Ghent Marriott Hotel 149 €
   Ghent Marriott Hotel

   Ghent Marriott Hotel

   Korenlei 10, Ghent
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Design Museum Gent ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Groot Vleeshuis ja Sint-Michielsbug ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 22 minuutin kävelymatkan päässä.

    Novotel Gent Centrum 100 €
    Novotel Gent Centrum

    Novotel Gent Centrum

    Hoogpoort 52, Ghent
      
     3.0 kautta 5.0 Tähteä

     Hof van Ryhove ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Graffitistraatje ja Ghentin kaupungintalo ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 17 minuutin kävelymatkan päässä.

     ibis budget Gent Centrum Dampoort 62 €
     ibis budget Gent Centrum Dampoort

     ibis budget Gent Centrum Dampoort

     Kleindokkaai 27, Ghent, BE
       
      2.5 kautta 5.0 Tähteä

      Sint-Baafsabdij ja Portus Ganda sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. MIAT Museum Gent ja Friday Market Square (aukio) ovat myös 2 kilometrin päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 6 minuutin kävelymatkan päässä.

      1898 The Post 170 €
      1898 The Post

      1898 The Post

      Graslei 16, Ghent
        
       3.5 kautta 5.0 Tähteä

       Korenmarktin aukio ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Sint-Michielsbug ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 21 minuutin kävelymatkan päässä.

       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal 83 €
       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

       ibis Gent Centrum St-Baafs Kathedraal

       Limburgstraat 2, Ghent
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Sint Bavon katedraali ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Koninklijke Nederlandse Schouwburg ja Ghentin kellotapuli ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 17 minuutin kävelymatkan päässä.

        Ghent River Hotel 100 €
        Ghent River Hotel

        Ghent River Hotel

        Waaistraat 5, Ghent
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kraanlei ja Kasteel Gravensteen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Groot Kanon ja Friday Market Square (aukio) ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Ghent-Dampoortin asema sijaitsee 16 minuutin kävelymatkan päässä.