Valencian itsehallintoalue

Espanja
Taiteen ja tieteen kaupunki featuring moderni arkkitehtuuri ja kaupunki
Matkusta Valencian alueelle Espanjan itärannikolle ja nauti ulkoilmaseikkailuista, historiasta ja laiskoista päivistä rannalla.

Valencian maasto on kiinnostava sekoitus rantoja, luonnonpuistoja ja vuoria, joiden välissä on siellä täällä keskiaikaisia muistomerkkejä ja muinaishistoriallisia jäänteitä. Halusitpa sitten rentoutua pehmeällä hiekalla, tutustua historiallisiin rakennuksiin tai vaeltaa rosoisessa maastossa, tällä monipuolisella Espanjan alueella on paljon tarjottavaa.

Vietä kaupunkiloma Valencian alueen pääkaupungissa, joka sekin on nimeltään Valencia. Kaupungilla on takanaan yli 2000vuoden historia, ja roomalaisten ja maurilaisten vaikutus on selvästi näkyvissä historiallisen keskustan rakennuksissa.

Kiipeä kapeaa kierreportaikkoa ElMigueleten goottilaiseen kellotorniin. Vieraile 1200-luvulla rakennetussa Valencian katedraalissa, jonka arkkitehtuurissa on nähtävissä niin romaanisen ja goottilaisen kuin barokinkin vaikutteita. Yksi katedraalin aarteista on Valencian Graalin malja, josta Jeesuksen sanotaan juoneen viimeisellä ehtoollisella.

Modernin arkkitehtuurin ystävät ihastuvat varmasti Taide- ja tiedekaupungin (Ciudad de las Artes y las Ciencias) futuristisiin rakennuksiin. Tässä tiede- ja taidekeskuksessa on vuorovaikutteinen tiedemuseo, oopperatalo, laaja puutarha ja yksi Euroopan suurimmista akvaarioista.

Matka Valencian alueelle kannattaa jo alueen lukuisien rantojen, kuten Malvarrosan ja Port Saplayan, vuoksi. Valenciassa on yli600kilometriä rantaviivaa ja useita suosittuja rantakaupunkeja, kuten Benidorm, Gandia ja Alicante.

Useimmille Valencian matkan houkuttimena toimivat juuri alueen rannat, mutta maakunnassa on runsaasti kiinnostavaa nähtävää myös turistialueiden ulkopuolella. Patikoi Sierra Calderonan tai Sierra Heladan luonnonpuiston monipuolisessa maastossa tai lähde bongaamaan lintuja LaAlbuferan luonnonpuistoon.

Sekä Alicantessa että Valenciassa on kansainväliset lentokentät, joten alueelle pääsee helposti useimmista Euroopan kaupungeista. Tutustu alueeseen bussilla tai junalla tai vuokraa auto lentokentältä tai Valencian keskustasta.

Matkusta Valencian alueelle ja koe sen historia, upeat maisemat ja rannikon rento elämäntapa.

Suositut kaupungit kohteessa Valencian itsehallintoalue

Valencia
Valencia
Historiallinen, Shoppailu ja Museot
Aika lähteä lomalle! Koe museoistaan, taiteestaan ja rannoistaan tunnettu romanttinen Valencia.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Plaza de la Reina
  • Catedral de Valencia
  • Plaza de la Virgen
Alicante
Alicante
Näkymä rannalle, Ruokailu ja Shoppailu
Koe romanttinen Alicante ja sen rannat, linna, venesatama sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Alicanten satama
  • Santa Barbaran linna
  • Alicanten kaupungintalo
Benidorm
Benidorm
Näkymä rannalle, Shoppailu ja Perheystävällinen
Nauti lomastasi Espanjan aurinkorannikon Costa Blancan sydämessä. Rentoudu luonnonsuojelualueiden rauhallisessa ympäristössä ja viihdy vilkkailla rannoilla, yökerhoissa ja kävelykaduilla.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Magic Naturan eläin- ja vesipuisto
  • Mundomarin merieläinpuisto
  • Aqualandian vesipuisto
Torrevieja
Torrevieja
Venesatamat, Aurinkoinen ja Juoksu
Ota suunnaksi trendikäs Torrevieja ja koe sen venesatama, amerikkalaisen jalkapallon pelit sekä kylpylät.
Orihuela
Orihuela
Näkymä rannalle, Ystävälliset ihmiset ja Meri
Arkkitehtuuria, monumentteja, juhlia ja uimarantoja: kaikki tämä ja enemmän tekevät Valencian rannikolla olevasta Orihuelasta ensiluokkaisen matkakohteen.
Castelló de la Plana
Castelló de la Plana
Yliopistot, Juusto ja Monumentit
Aika lähteä lomalle! Koe muistomerkeistään, seikkailuistaan ja yliopistotunnelmastaan tunnettu Castelló de la Plana.