Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

ViitasaariFinland

Vesistöjen ympäröimällä Viitasaarella pääset keskelle Keski-Suomen upeaa luontoa ja tutustut paikalliseen elämänmenoon kaupungin kiinnostavissa kulttuurikohteissa.

Loma Viitasaarella tarjoaa runsaasti mielenkiintoista nähtävää historiallisista kohteista lumoavan kauniisiin luontokohteisiin ja kuohuviin koskiin. Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevalla Viitasaarella voit tutustua esimerkiksi kiinnostavaan, eri aikakausilta olevaan kirkkoarkkitehtuuriin ja nauttia sekä taidegallerioiden että luonnon tarjoamista nähtävyyksistä. Viitasaarella pääset myös kalastamaan yhdelle maan parhaista koskista, joka on kautta aikojen toiminut tärkeänä matkakohteena Keski-Suomessa.

Matka Viitasaarelle onnistuu helposti eri puolilta Suomea, sillä kaupunki sijaitsee Helsingistä aina Utsjoelle asti kulkevan valtatie 4 varrella. Viitasaaren läpi kulkee myös Sininen tie, joka on Norjasta Ruotsin ja Suomen läpi Venäjälle kulkeva kansainvälinen kauniiden maisemien matkailureitti. Halvat matkat Viitasaarelle on kesäaikaan mahdollista järjestää myös vesiteitse veneellä Keiteleen vesistön kautta. Lähin lentoasema sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Jyväskylässä.

Kaupunkiloma Viitasaarella onnistuu mukavasti, sillä alueelta löytyy monipuolisesti nähtävää kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille matkaajille. Kaupungista löytyy muutamia taidegallerioita, kuten Viitasaaren kirjaston galleria sekä Taidetalo Tuulensuu, jossa voit nauttia vaihtuvien näyttelyiden teoksista. Myös Lars Sonckin suunnitelmien mukaan rakennetussa yksityisessä omistuksessa olevassa Vuorelan Kartanossa järjestetään kesäisin erilaisia taidenäyttelyitä. Arkkitehtonisesti kiinnostavia kohteita Viitasaarella ovat esimerkiksi vuonna 1898 valmistunut Viitasaaren kirkko, joka on vuonna 1925 korjattu Alvar Aallon suunnitelmien mukaan, sekä vuonna 1989 valmistunut bysanttilais-karjalaista puuarkkitehtuuria edustava Viitasaaren Kristuksen kirkastumisen tsasouna.

Lomalla Viitasaarella kannattaa vierailla myös alueen mielenkiintoisissa museoissa. Kaupungissa on mahdollista vierailla esimerkiksi Sähkölaitosmuseossa, jossa voi kuohuvan Kärnänkosken partaalla tutustua esimerkiksi sähköntuotantoon vesivoimalla. Entisaikojen elämäntavoista kiinnostuneille soveltuu erinomaisesti Metsätyömuseo, jossa pääsee tutustumaan menneiden aikojen metsänkorjuuseen sekä työmiesten käyttämiin työkaluihin ja asumuksiin. Metsätyömuseossa vierailun jälkeen voit kiivetä lähellä sijaitsevaan Savivuoren näkötorniin yläilmoihin ihastelemaan vesistöjen värittämiä maisemia.

Kiinnostavien gallerioiden ja museoiden lisäksi Viitasaaren ympäristöstä löytyy runsaasti mielenkiintoisia luontokohteita luonnonrauhaa ja hiljaisuutta kaipaaville. Kalastuksesta kiinnostuneet matkalaiset voivat narrata taimenia valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuuriympäristössä Huopanankoskella, joka on tullut tunnetuksi esimerkiksi kirjailija Juhani Ahon tuotannosta. Kymönkoskella patikoivat taas saattavat löytää metsästä vaikeakulkuiset luonnonportaat, Karoliinan portaat, jotka on luokiteltu yhdeksi Keski-Suomen matkailuihmeistä. Koljatin luontopolulla voit kierrellä keskellä Keski-Suomen jylhiä kallioseinämiä ja istahtaa lepäämään laavulle ja nuotiopaikalle Kalliojärven rantaan.

Viitasaarelle on helppo saapua eri puolilta Suomea, sillä kaupunki sijaitsee vilkkaasti liikennöityjen teiden varrella ja kaupungissa riittää tekemistä pienen loman tarpeisiin. Kauniiseen luontoon ja kaupungin mielenkiintoiseen kulttuuritarjontaan tutustumisen lisäksi Viitasaarella kannattaa ehdottomasti kokeilla kalastusta alueen kuuluisilla ja kalarikkailla koskilla.

Huippuhotellit kohteessa Viitasaari

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
TOP Star Lakeland Viitasaari
TOP Star Lakeland Viitasaari
3 out of 5
Mökkitie 53, Viitasaari
Hinta on 204 € per yö ajalle 5. lokak. viiva 6. lokak.

Luotolansaaren kalasatama on 8,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta huoneistohotellista. Myllärinpuiston uimaranta ja Hiekan uimala sijaitsevat 25 ...

4/5Very Good! (5 arvostelua)
Loistava

"Mökki oli loistavalla paikalla ja kaikki tarpeellinen upeasti saatavilla"…"

Arvosteltu 27.6.2019

TOP Star Lakeland Viitasaari
Vacation Home Topstar Lakeland Viitasaari in Viitasaari - 4 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Topstar Lakeland Viitasaari in Viitasaari - 4 Persons, 1 Bedrooms
unnamed road, Viitasaari, Keski-Suomi
Hinta on 502 € per yö ajalle 25. syysk. viiva 26. syysk.

Luotolansaaren kalasatama on 8,2 kilometrin päässä tästä lomakodista. Myllärinpuiston uimaranta ja Viitasaaren kaupungintalo sijaitsevat 25 kilometrin päässä. ...

Vacation Home Topstar Lakeland Viitasaari in Viitasaari - 4 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Aurinkolahti in Viitasaari - 5 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Aurinkolahti in Viitasaari - 5 Persons, 1 Bedrooms
Address Provided by Property Manager, Viitasaari, Keski-Suomi

Myllärinpuiston uimaranta, Viitasaaren kaupungintalo ja Maijansalonpaan Nature Reserve ovat 20 kilometrin päässä tästä lomakodista. Hiekan uimala sijaitsee 19,1 ...

Vacation Home Aurinkolahti in Viitasaari - 5 Persons, 1 Bedrooms

Kohteen Viitasaari lähellä sijaitsevat kaupungit