Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Wieliczkan suolakaivos

Wieliczkan suolakaivos on kansainvälisesti suojeltu maailmanperintökohde, jossa on kokonaan suolasta veistettyjä kappeleita, maanalainen järvi ja museo. 

Vieraile Wieliczkan suolakaivoksessa ja seiso Pyhän Kingan kappelin kimaltelevien kattokruunujen alla. Voisit hyvin kuvitella olevasi jossakin Euroopan mahtavista katedraaleista. Todellisuudessa olet maan alla, ja lähes kaikki reliefit, patsaat ja kattokruunut on valmistettu suolasta, mikä tekee kokemuksesta vielä vaikuttavamman. Labyrinttimaisessa suolakaivoksessa on myös maanalainen järvi, lukuisia veistoksia ja museo, jossa kerrotaan kaivoksen 700 vuotta pitkästä historiasta.

Jo 1200-luvulla perustettu Wieliczkan suolakaivos kuului aikoinaan maailman suurimpien pöytäsuolan tuottajien joukkoon. Se on yksi maailman vanhimmista kaivoksista. Lisäksi se on yksi maailman suurimmista kaivoksista, sillä sen käytävien kokonaispituus on 287 kilometriä.

Kaivoksessa voi vierailla vain opastetulla kierroksella. Laskeudu maan alle kävelemällä alas puisen portaikon 378 porrasta. Saavut ensimmäiselle tasolle, joka sijaitsee 64 metriä maan alla. Kierroksella käveltävä matka on kolme kilometriä. Pääset käymään syvimmillään 135 metrin syvyydessä.

Ihaile rauhassa tunneleita reunustavia reliefejä ja patsaita. Esillä on esimerkiksi Jeesuksen viimeistä ateriaa ja muita uskonnollisia aiheita esittäviä taideteoksia sekä hilpeämpiä hahmoja, kuten Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Suolakaivoksessa on kolme suolasta veistettyä kappelia, joista yksi on upea Pyhän Kingan kappeli. Kierroksen päätteeksi voit tutustua museossa siihen, miten kaivostyöläisten käyttämät laitteet ovat kehittyneet 700 vuoden aikana. Syö ateria maanalaisessa ravintolassa. Se on maustettu kaivoksesta peräisin olevalla suolalla.

Wieliczkan suolakaivos on avoinna ympäri vuoden joitakin yleisiä vapaapäiviä lukuun ottamatta. Suolakaivos sijaitsee 10 kilometriä Krakovasta kaakkoon. Perille pääset vuokra-autolla, lähijunalla tai bussilla. Suolakaivokseen ja opastetuille kierroksille on pääsymaksu. Varaa kierros etukäteen verkossa tai vierailupäivänä suolakaivoksen sisäänkäynniltä.


Alueen Wieliczkan suolakaivos opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 328 majoitusliikettä kohteen Wieliczkan suolakaivos lähellä
Hotel Grand Sal 65 €
Hotel Grand Sal

Hotel Grand Sal

Park Kingi 7, Wieliczka, Lesser Poland
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Wieliczkan suolakaivos on 0,1 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Wieliczka Rynek-Kopalnian asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wieliczkan asema on 14 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Galicja 40 €
  Hotel Galicja

  Hotel Galicja

  Ul. Dembowskiego 20, Wieliczka, Lesser Poland
    
   3.0 kautta 5.0 Tähteä

   Suolakaivoksen linna ja Wieliczkan suolakaivos sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Solne Miasto sijaitsee 0,8 kilometrin päässä. Wieliczka Rynek-Kopalnian asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wieliczkan asema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

   Turowka Hotel & Spa 54 €
   Turowka Hotel & Spa

   Turowka Hotel & Spa

   Ul. Zeromskiego 1, Wieliczka, Lesser Poland
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Solne Miasto ja Wieliczkan suolakaivos ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Suolakaivoksen linna sijaitsee 0,9 kilometrin päässä. Wieliczkan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Wieliczka Rynek-Kopalnian asema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Lenart 55 €
    Hotel Lenart

    Hotel Lenart

    ul. Narutowicza 1, Wieliczka, Lesser Poland
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Suolakaivoksen linna ja Wieliczkan suolakaivos sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähiössä sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Oskar Schindlerin tehdas ja Krakovan muuri ovat myös 15 kilometrin päässä. Wieliczkan asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Wieliczka Rynek-Kopalnian asema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

     Garden Park Hotel 38 €
     Garden Park Hotel

     Garden Park Hotel

     ul. Dembowskiego 60A, Wieliczka
       
      3.0 kautta 5.0 Tähteä

      Solne Miasto ja Wieliczkan suolakaivos sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suolakaivoksen linna ja Krakovan yliopistollinen lastensairaala ovat myös 5 kilometrin päässä. Wieliczkan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Wieliczka Rynek-Kopalnian asema 13 minuutin kävelymatkan päässä.

      Clasic 32 €
      Clasic

      Clasic

      60 Edwarda Dembowskiego, Wieliczka, malopolskie
        
       2.0 kautta 5.0 Tähteä

       Wieliczkan suolakaivos ja Suolakaivoksen linna sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Galician juutalaismuseo ja Rynek Glowny (päätori) ovat myös 15 kilometrin päässä. Wieliczkan asema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Wieliczka Rynek-Kopalnian asema 13 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Solny 34 €
       Hotel Solny

       Hotel Solny

       Ul.Grottgera 27, Wieliczka, Kraków
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Suolakaivoksen linna ja Wieliczkan suolakaivos sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähiössä sijaitsevasta hotellista. Solne Miasto sijaitsee 2,6 kilometrin päässä. Wieliczka Rynek-Kopalnian asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wieliczkan asema on 28 minuutin kävelymatkan päässä.

        Apartamenty SaltApart
        Apartamenty SaltApart

        Apartamenty SaltApart

        ul.Sw. Barbary 13, 32-020, Wieliczka, malopolskie
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Solne Miasto ja Wieliczkan suolakaivos sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä huoneistohotellista. Suolakaivoksen linna ja Krakovan yliopistollinen lastensairaala ovat myös 5 kilometrin päässä. Wieliczkan asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä, ja Wieliczka Rynek-Kopalnian asema on 24 minuutin kävelymatkan päässä.