Siirry sivun pääosioon
Pääosion alkuosa

Expedia.fi-sivuston tietosuojakäytäntö

Expedia.fi-sivuston tietosuojakäytäntö

Expedia, Inc. ymmärtää, että kun teet varauksia verkossa, luotat siihen, että käsittelemme tietojasi luottamuksellisesti. Suhtaudumme tietoturva-asioihin vakavasti ja pyrimme kaikin keinoin varmistamaan, että meille antamasi henkilötiedot pysyvät turvassa ja salassa. Tämä tietosuojakäytäntö koskee Expedia.fi-sivustolla kerättäviä tietoja. Sivusto on tarkoitettu yli 18-vuotiaille Suomen asukkaille.


Mitä tietoja keräämme

Yleistä: Otamme vastaan ja tallennamme kaikki tiedot, jotka syötät verkkosivustomme kautta tai annat meille muulla tavalla. Tällaisia tietoja ovat tiedot, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa (”henkilötiedot”), kuten etu- ja sukunimi, puhelinnumero, posti- ja sähköpostiosoite, faksinumero, ja jos teet sivustomme kautta varauksen myös luottokorttitiedot (luottokortin numero, kortinhaltijan nimi ja kortin voimassaoloaika). Saatamme myös pyytää sinua antamaan hotellihuonetoiveita, kanta-asiakkuutta, lentobonuksista ja/tai autovuokrausta koskevia tietoja. Halutessasi voit olla antamatta tietoja meille, mutta yleensä tarvitsemme sinusta joitain tietoja, jotta voit rekisteröityä jäseneksi, ostaa tuotteita tai palveluita, täyttää matkustajaprofiilin, osallistua kyselyihin, kilpailuihin tai kampanjoihin, esittää meille kysymyksiä tai suorittaa sivustollamme muita toimia.

Tietoja mukana matkustavista henkilöistä: Kun teet varauksen Expedia.fi-sivuston kautta jollekulle muulle kuin itsellesi, pyydämme kyseisen henkilön henkilötietoja ja matkustustietoja. Sinun on pyydettävä muilta henkilöiltä lupa heidän tietojensa antamiseen, koska tietojen tarkastelu ja muuttaminen myöhemmin on mahdollista vain oman tilisi kautta.

Muista lähteistä hankitut tiedot: Saatamme joskus saada henkilö- ja muita tietoja sinusta myös muilta konserniimme kuuluvilta yrityksiltä, yhteistyökumppaneiltamme ja muilta itsenäisiltä kolmansilta osapuolilta ja lisätä näitä tietoja asiakastilisi tietoihin. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi päivitetyt toimitus- ja osoitetiedot, ostohistoria ja väestötiedot.

Sosiaalinen media/Facebook: Jos käytät sivustollamme olevia sosiaalisen median toimintoja, sosiaalisen median palveluntarjoaja voi lähettää meille tietoja omien käytäntöjensä mukaisesti. Tällaisia tietoja voivat olla nimi, profiilikuva, sukupuoli, kaverilista ja mahdolliset muut tiedot, joita olet jakanut. Jaettuja tietoja voivat olla myös sinun ja kaveriesi toisillenne lähettämät hotellisuositukset tai Expedia-alennusvinkit. Huomaa, että jos sinulla on Expediaa käyttäviä Facebook-kavereita, myös he ovat saattaneet jakaa tietoja sinusta meille Facebookin kautta. Jos haluat estää tällaisten tietojen jakamisen, voit tehdä sen muokkaamalla Facebookin yksityisyysasetuksia tai muiden sosiaalisten medioiden palveluntarjoajien vastaavia asetuksia.

Puhelujen seuranta: Asiakaspalveluumme soitettuja tai asiakaspalvelumme soittamia puheluja voidaan tallentaa tai seurata laadunvalvontasyistä ja henkilöstön kouluttamiseksi. Puhelunauhoitteita säilytetään niin kauan kuin niitä voidaan kohtuullisesti katsoa tarvittavan, minkä jälkeen ne hävitetään. Puhelun aikana antamiasi henkilötietoja käsitellään tämän tietosuojakäytännön ehtojen mukaisesti.


Kuinka käytämme tietojasi

Käytämme luottokorttitietoja (kuten kortinhaltijan nimeä, luottokortin numeroa ja kortin voimassaoloaikaa) sivustomme kautta tekemiesi matkavarausten toteuttamiseen. Käytämme muita sinua koskevia tietoja seuraaviin tarkoituksiin: haluttujen tuotteiden ja palvelujen tarjoaminen; matkavahvistusten ja -päivitysten toimittaminen; tilin hallinta, mukaan lukien laskujen käsittely ja tiedotteiden toimittaminen; yleinen yhteydenpito; kysymyksiin ja kommentteihin vastaaminen; yhteydenotto asiakaspalveluasioissa tarpeen mukaan; mielenkiinnon mittaaminen ja tuotteidemme, palvelujemme ja verkkosivustomme kehittäminen; mahdollisesti kiinnostavista erikoistarjouksista ja matkailutuotteista ja -palveluista ilmoittaminen sähköpostitse tai postitse; Expedia.fi-sivuston käyttökokemuksen räätälöiminen; palkitseminen osana palkitsemis- ja tunnustusohjelmia, joihin olet liittynyt; tietojen pyytäminen, mukaan lukien kyselytutkimukset; erimielisyyksien ratkaiseminen, maksujen periminen tai ongelmien ratkaisu; mahdollisten kiellettyjen tai laittomien toimien estäminen; käyttöehtojemme täytäntöönpano; sekä muut tarkoitukset, joista olemme kertoneet tietoja kerätessämme.

Sähköpostiviestintä: Haluamme auttaa sinua hyödyntämään sivustollamme tarjottuja matkailumahdollisuuksia. Tähän kuuluu sähköpostiviestien lähettäminen kiinnostavista matkailuaiheista. Jos esimerkiksi etsit sivustomme kautta lentoa New Yorkiin ja olet tallentanut matkasuunnitelmasi tai et ole vielä varannut matkaasi, saatamme lähettää sinulle sähköpostitse muistutuksen tallentamastasi matkasuunnitelmasta tai ilmoituksen erikoishintaisesta lennosta New Yorkiin. Jos saat meiltä New York -aiheisen sähköpostiviestin ja ilmaiset olevasi kiinnostunut New Yorkin hotelleista napsauttamalla viestissä olevaa aiheeseen liittyvää linkkiä, saatamme lähettää sähköpostitse New Yorkin hotellitarjouksia tai muita kohdetietoja. Uskomme, että tällaiset sähköpostiviestit antavat hyödyllistä tietoa sivustomme tarjoamista matkailuaiheisista erikoistarjouksista. Huomaa, että voit koska tahansa lopettaa tällaisten sähköpostiviestien vastaanottamisen napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä.

Kohdasta "Kuinka voit vaikuttaa tietojesi keräämiseen ja käyttöön" saat lisätietoja sähköpostiviestintää koskevista oikeuksista.


Kenen kanssa jaamme tietojasi

Expedia.fi voi jakaa tietojasi seuraavien tahojen kanssa:

  • Toimittajat, kuten hotellit, lentoyhtiöt, autovuokraamot ja tapahtumajärjestäjät, jotka toteuttavat matkavarauksesi. Kaikkien kolmansien osapuolten Expedia.fi-sivustolla tarjoamien palvelujen kerrotaan olevan kolmansien osapuolten palveluita. Kun ostat Expedia.fi-sivuston kautta kolmansien osapuolten tuotteita, kehotamme sinua tutustumaan näiden kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin. Huomaa, että myös nämä osapuolet voivat ottaa sinuun yhteyttä ja hankkia näin lisätietoja, toteuttaa matkavarauksesi tai vastata lähettämääsi arvosteluun.
  • Kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat puolestamme muun muassa seuraavia palveluja tai toimintoja: luottokorttimaksujen käsittely, liiketoiminta-analytiikka, asiakaspalvelu, markkinointi, kyselytutkimukset ja arvonnat sekä väärinkäytösten estäminen. Saatamme myös valtuuttaa kolmansia osapuolia keräämään puolestamme tietoja, joita tarvitaan esimerkiksi sivustomme ominaisuuksien käyttöön tai sinulle kohdennetun verkkomainonnan toteutukseen. Kolmannet osapuolet saavat käyttää ja kerätä tietoja vain heidän toimintojensa toteuttamisen vaatimassa laajuudessa, eivätkä ne saa jakaa tai käyttää tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen.
  • Liikekumppanit, joiden kanssa tarjoamme tuotteita tai palveluita yhdessä. Jos pyydetyn tuotteen tai palvelun toteuttamisessa on mukana kolmas osapuoli, sen nimi ilmoitetaan aina oman nimemme lisäksi. Jos käytät tällaisia lisäpalveluita, voimme jakaa sinua koskevia henkilötietoja ja muita tietoja näiden liikekumppanien kanssa, jotta he voivat ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse tai postitse näiden liikekumppanien tuotteita ja palveluita koskevissa asioissa. Huomaathan, että emme voi vaikuttaa näiden ulkopuolisten liikekumppanien tietosuojakäytäntöihin.
  • Viittaavat sivustot: Jos tulit Expedia.fi-sivustolle toisen verkkosivuston kautta, voimme jakaa kyseisen sivuston kanssa joitain sinua koskevia tietoja, jotta sivuston edustajat voivat ottaa yhteyttä sinuun suoraan sähköpostitse tai postitse näiden sivustojen tuotteita ja palveluita koskevissa asioissa. Emme ole rajoittaneet, miten tällaiset viittaavat sivustot käyttävät henkilötietojasi, ja kehotammekin sinua tutustumaan sen sivuston tietosuojakäytäntöihin, jonka kautta saavuit Expedia.fi-sivustolle.
  • Yritysperheeseemme kuuluvat yritykset: Voimme jakaa henkilötietoja sellaisten vapaa-ajan ja matkailun alalla toimivien yritysten kanssa, jotka kuuluvat samaan konserniin kanssamme. Näistä yrityksiä ovat muun muassa Hotels.com, L.P., Hotwire, Inc. ja Venere Net S.p.A. Jakamalla henkilötietoja pystymme tarjoamaan tietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista vapaa-ajan ja matkailun alan tuotteista ja palveluista. Konserniimme kuuluvat yritykset noudattavat jaettujen tietojen osalta käytäntöjä, jotka ovat vähintään yhtä tiukat kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvatut toimet.

Voimme jakaa henkilötietoja myös seuraavissa tapauksissa:

  • lain niin vaatiessa kun tietojen luovuttamisen katsotaan olevan välttämätöntä voimassa olevien lakien noudattamiseksi tai oikeudenkäyntien vaatimuksesta. Yhdysvaltain lain mukaan lentoyhtiöiden on toimitettava U.S. Department of Homeland Security -virastolle tiettyjä tietoja Euroopan unionin ja Yhdysvaltain välillä matkustavista henkilöistä. Artiklan 29 mukainen tietosuojatyöryhmä on koonnut matkustajien avuksi luettelon eniten kysytyistä kysymyksistä. Katso liite 2.
  • kun mielestämme on tarpeen tutkia laitonta toimintaa tai estää todettua tai epäiltyä laitonta toimintaa tai ryhtyä muihin toimiin tällaisen toiminnan suhteen; turvata ja suojata Expedia, Inc.:n, sivuston tai sen käyttäjien oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta; sekä käyttöehtoihimme ja muihin sopimuksiin liittyen.
  • yrityskaupan kuten tytäryhtiön tai divisioonan myynnin yhteydessä, fuusion, yhdistämisen tai omaisuuden myynnin yhteydessä tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yritys ajautuu konkurssiin.

Voimme jakaa tietoja myös yhdisteltyinä tai nimettöminä kolmansille osapuolille kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi kertoa mainostajille sivustomme kävijämäärät tai suosituimmat hotellit ja lomakohteet. Tällaiset tiedot eivät sisällä mitään henkilötietoja, ja niiden avulla kehitetään sivuston sinua kiinnostavia sisältöä ja palveluja sekä seurataan mainonnan tehokkuutta.


Kuinka pääset tarkastelemaan tietojasi

Voit tarkastella ja päivittää yhteystietojasi Expedia.fi-sivuston My Profile (Oma profiili) -sivulla. Voit sulkea Expedia.fi-tilisi lähettämällä sähköpostia jäljempänä annettuun osoitteeseen tai siirtymällä My Profile (Oma profiili) -sivun Account Closure (Tilin sulkeminen) -kohtaan. Huomaathan, että kun olet sulkenut tilisi, et voi enää kirjautua palveluun etkä pääse tarkastelemaan henkilötietojasi. Voit kuitenkin koska tahansa avata uuden tilin. Huomaathan myös, että saatamme säilyttää joitakin tiliisi liittyviä tietoja muun muassa tietojen analysointia ja tilastointia varten.

Jos et ole avannut tiliä sivustollamme tai jos haluat kysyä meiltä sellaisista henkilötiedoista, jotka eivät näy tilissäsi, voit pyytää meitä tarkistamaan, poistamaan tai muokkaamaan sinua koskevia tietoja lähettämällä sähköpostia jäljempänä annettuun osoitteeseen.


Kuinka voit vaikuttaa tietojesi keräämiseen ja käyttöön

Kuten edellä on todettu, voit kieltäytyä antamasta meille mitään tietoja. Niitä voidaan kuitenkin tarvita matkavarausten tekemiseen tai Expedia.fi-sivuston tiettyjen ominaisuuksien hyödyntämiseen.

Voit myös täydentää tai päivittää tietojasi ja sulkea tilisi edellä kuvatulla tavalla.

Kun rekisteröidyt Expedia.fi-sivuston jäseneksi, voit valita, haluatko, että sinulle lähetetään sähköpostia Expedian erikoistarjouksista sekä tiettyjen kolmansien osapuolten tuotteista ja palveluista. Expedia.fi:n rekisteröityneenä jäsenenä voit muuttaa valintojasi milloin tahansa My Profile (Oma profiili) -sivun Email Settings (Sähköpostiasetukset) -kohdasta. Voit tehdä samat valinnat myös täyttäessäsi sivustolla minkä tahansa lomakkeen, johon kirjoitat sähköpostiosoitteesi.

Riippumatta siitä, oletko rekisteröitynyt Expedia.fi:n jäseneksi, voit myös lopettaa sähköpostiviestien tilauksen napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä. Huomaathan, että pidätämme oikeuden lähettää sinulle muita viestejä, kuten palveluilmoituksia, hallinnollisia viestejä sekä Expedia.fi-tiliäsi tai -käyttöäsi koskevia kyselyjä, tarjoamatta sinulle mahdollisuutta kieltäytyä niiden vastaanotosta.

Sosiaalisen median palvelut: Voit halutessasi käyttää sivustomme kautta ulkopuolisia sosiaalisen median sivustoja ja palveluja (kuten Facebookia). Kun käytät tällaisia palveluja, jaat tietoja kyseisten sivustojen kanssa, ja jakamiisi tietoihin sovelletaan näiden sivustojen tietosuojakäytäntöjä (jotka kattavat myös sen, että sivusto saattaa jakaa tietoja kanssamme). Saatat pystyä muokkaamaan näiden ulkopuolisten sosiaalisen median sivustojen yksityisyysasetuksiasi. Lisätietoja saat tutustumalla kyseisten palveluntarjoajien tietosuojakäytäntöihin.

Useimpien selainten Ohje-toiminto antaa lisätietoja siitä, kuinka voit estää selainta hyväksymästä uusia evästeitä, kuinka saat selaimen ilmoittamaan uuden evästeen vastaanottamisesta tai kuinka voit poistaa evästeet kokonaan käytöstä. Huomaathan, että jos kieltäydyt vastaanottamasta Expedia.fi-sivuston evästeitä, et pysty käyttämään sivustomme kaikkia palveluita.


Evästeet ja muut verkko-ominaisuudet

Kun käyt Expedia.fi-sivustolla, keräämme automaattisesti joitain tietoja sinusta ja tietokoneestasi. Tallennamme esimerkiksi IP-osoitteesi, käyttämäsi selaimen (esim. Firefox, Internet Explorer tai Safari) sekä sivuston, jonka kautta saavuit. Saatamme myös kerätä tietoja toiminnastasi sivustollamme, kuten mitä matkoja olet selannut ja mitä ostoja olet tehnyt. Automaattisen tiedonkeruun avulla pyrimme muun muassa räätälöimään käyttökokemuksesi paremmaksi.

Expedia.fi-sivuston jäsenenä tai kävijänä tietokoneesi kiintolevylle tallennetaan evästetiedosto. Voit aina estää evästetiedoston vastaanoton määrittämällä selaimesi estämään evästeet tai ilmoittamaan evästeestä ennen sen hyväksyntää. Huomaathan kuitenkin, että jos et vastaanota evästettä, et pysty käyttämään kaikkia sivuston tarjoamia matkapalveluita ja suunnittelutyökaluja.

Kun siirryt Expedia.fi-sivuston My Trips (Omat matkat)- tai My Profile (Oma profiili) -sivulle, kun varaat tai ostat matkoja tai käytät tiettyjä matkasuunnittelutyökaluja, saatamme vaatia sinua kirjautumaan palveluun sisään jäsentunnuksellasi ja salasanallasi. Kun olet kirjautunut palveluun Expedia.fi-jäsenenä, tallennamme jäsentunnuksesi ja käyttäjätilillä olevan nimen tietokoneellasi olevaan evästetiedostoon. Saatamme tallentaa evästetiedostoon myös salasanasi salatussa muodossa, jos valitset ruudun ”Save this password for automatic sign-in” (”Tallenna tämä salasana automaattista kirjautumista varten”). Jäsentunnuksesi, salasanasi ja käyttäjätililläsi oleva nimi tallennetaan evästetiedostoon salatussa muodossa, joten kukaan ei pääse tarkastelemaan tiedoston sisältöä tunkeutumalla tietokoneellesi luvatta. Kovalevylle tallennetut evästetiedostot säilyvät tietokoneesi kiintolevyllä, kunnes poistat ne itse.

Edellä mainittujen evästeiden lisäksi sivustollamme käytetään Local Shared Object -tiedostoja, eli Flash-evästeitä. Ne parantavat sivuston käyttökokemusta esimerkiksi tallentamalla tekemiäsi valintoja ja asetuksia, kuten äänenvoimakkuus-/vaimennusasetuksia. Niitä käytetään myös sivuston animaatiosisällön hallintaan. Flash-evästeet muistuttavat selaimen evästeitä, mutta niihin voidaan tallentaa pelkkää tekstiä monimutkaisempaa tietoa. Nämä tiedostot eivät pysty tekemään mitään tietokoneellasi oleville tiedoille tai käyttämään tietoja mihinkään. Kuten muutkin evästeet, ne voivat käyttää vain niitä henkilötietoja, joita olet antanut tällä sivustolla, eivätkä mitkään muut sivustot pysty käyttämään niitä. Lisätietoja Flash-evästeistä ja niiden estämisestä saat täältä.

Sivusto saattaa käyttää myös verkkojäljitteitä, joita kutsutaan myös läpinäkyviksi GIF-kuviksi, pikselitunnisteiksi tai web bugeiksi. Ne ovat verkkosivun koodiin sijoitettavia pieniä kuvia, joissa on ainutkertainen tunniste ja jotka toimivat evästeiden tavoin. Verkkojäljitteiden avulla voimme seurata käyttäjien liikennöintiä sivuston sivulta toiselle, toimittaa evästeitä tai välittää niillä tietoja, selvittää tulitko sivustolle kolmannen osapuolen sivustolla olleen verkkomainoksen kautta sekä tehostaa sivuston toimintaa. Voimme sallia verkkojäljitteiden käytön myös palveluntarjoajillemme. Näin näemme, mitä sähköpostiviestejä vastaanottajat ovat avanneet, sekä seurata kävijöiden liikennöintiä ja toimintaa sivustollamme. Näin pystymme mittaamaan sivustomme sisällön ja muun tarjonnan tehokkuutta.

Jos sinulla on kysyttävää evästeiden tai muiden ominaisuuksien käytöstä, lähetä sähköpostia asiakaspalveluumme: matkailu@support.expedia.fi


Kohdennettu mainonta ja sitä koskevat valinnat

Liikekumppanien ja mainosverkostojen keräämät tiedot, joiden avulla voidaan tarjota sinua kiinnostavaa mainontaa. Sivustolla näkyvät mainokset ovat meidän tai palveluntarjoajiemme tuottamia. Annamme kuitenkin myös kolmansille osapuolille mahdollisuuden kerätä tietoja verkkoasioinnista käyttämällä evästeitä ja muita ominaisuuksia. Tällaisia kolmansia osapuolia ovat (1) muut Expedia-konsernin yritykset, (2) liikekumppanit, jotka keräävät tietoja, kun tarkastelet tai napsautat niiden mainoksia sivustollamme, sekä (3) mainosverkostot, jotka keräävät tietoja sinua kiinnostavista aiheista, kun tarkastelet tai napsautat niiden mainoksia eri sivustoilla. Näiden kolmansien osapuolten keräämien tietojen avulla tehdään oletuksia sinusta, kiinnostuksen kohteistasi tai mieltymyksistäsi sekä esitetään sinua mahdollisesti kiinnostavia mainoksia sivustoillamme tai muualla verkossa. Emme salli näiden kolmansien osapuolten kerätä sivustollamme henkilötietoja (kuten sähköpostiosoitteita), emmekä jaa niiden kanssa henkilötietoja.

Huomaathan, että emme pysty vaikuttamaan evästeisiin tai muihin ominaisuuksiin, joilla nämä kolmannet osapuolet saattavat kerätä tietoja sinua kiinnostavista aiheista, eikä tämä tietosuojakäytäntö koske kolmansien osapuolten käytäntöjä. Jotkin näistä yrityksistä kuuluvat Network Advertising Initiative -järjestöön, jonka kautta voit kieltäytyä kaikkien sen jäsenyritysten kohdennetusta mainonnasta. Lisätietoja saat täältä ja täältä.

Evästeisiin perustuvaa tiedonvaihtoa hyödyntävien yritysten keräämät tiedot, joiden avulla sinulle voidaan tarjota kiinnostavaa mainontaa. Kuten muutkin verkossa toimivat yritykset myös tällä sivustolla vaihdetaan tietoa evästeiden avulla. Näin kerätään nimetöntä tietoa internetin käytöstä evästeiden ja muiden ominaisuuksien avulla ja sovelletaan tätä tietoa erilaisiin kiinnostuksen kohteisiin (kuten matkailuun). Kiinnostuksen kohteet jaetaan sitten kolmansien osapuolten, kuten mainostajien ja mainosverkostojen, kanssa, jotta nämä kolmannet osapuolet voivat tuottaa sinua kiinnostavia mainoksia. Emme jaa näiden yritysten kanssa henkilötietoja (kuten sähköpostiosoitettasi) emmekä anna niiden kerätä tällaisia tietoja sivustollamme. Täältä saat lisätietoja evästeisiin perustuvasta tiedonvaihdosta, tietokoneellesi tallennettuihin evästeisiin liittyvien kiinnostustietojen tarkastelusta sekä näihin ohjelmiin osallistumisen torjumisesta.


Kuinka suojaamme tietosi

Haluamme, että voit käyttää Expedia.fi-sivustoa hotelli- ja matkavarausten tekemiseen luottavaisin mielin, ja olemme sitoutuneet keräämiemme tietojen suojaamiseen. Mikään sivusto ei ole aukottoman turvallinen, mutta käytämme asianmukaisia hallinnollisia, teknisiä ja fyysisiä keinoja meille antamiesi henkilötietojen suojaamiseen. Henkilötietoihin pääsevät käsiksi vain työntekijät, joilla on tähän oikeus, ja hekin saavat käyttää tietoja vain sallittuihin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin. Lisäksi salaamme arkaluontoiset henkilötiedot (kuten luottokorttitiedot), kun niitä siirretään oman järjestelmäsi ja meidän järjestelmämme välillä, sekä estämme tietojesi luvattoman käytön palomuurein ja käyttämällä tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmiä.


Linkit muihin verkkosivustoihin ja sosiaalisen median plugin-laajennukset

Tämä tietosuojakäytäntö ei koske niistä sivustoa, joille siirryt Expedia.fi-sivustolla olevan linkin kautta. Tutustu kunkin sivuston tietosuojakäytäntöön, jotta saat selville, kuinka sivusto kerää, käyttää ja jakaa henkilötietoja.

Tämä saattaa koskea myös tapauksia, joissa Expedia.fi-sivusto käyttää sosiaalisen median (kuten Facebookin) plugin-laajennuksia. Laajennukset, kuten Facebookin ”Tykkää”-painike, ”Kommentit” ja ”Facebook Connect”, tunnistaa jostakin Facebookin logosta kuten ”f”- tai ”peukku”-kuvakkeesta. Ne ovat käytännössä pieni pala Facebookia Expedia.fi-sivuston sisällä. (Luettelo Facebookin sosiaalisista plugin-laajennuksista ja niiden kuvakkeista on nähtävissä täällä.) Tarjoamme myös mahdollisuuden rekisteröityä sivustollemme ”Facebook Connect” -laajennuksella, jonka avulla Facebookiin rekisteröityneet käyttäjät voivat rekisteröityä sivustollemme Facebook-tilitiedoillaan syöttämättä tietojaan erikseen sivustollamme. Facebook lähettää meille sähköpostiosoitteesi ja Facebook-tunnuksesi, jotka tallennamme. Kun saavut näitä plugin-laajennuksia käyttävälle sivustolle, selain lähettää tiettyjä tietoja Facebookille. Muiden laajennuksia käyttävien sivustojen tapaan Expediakaan ei valvo tätä tiedonvaihtoa. Jos haluat lukea lisää tiedoista, joita Facebookiin lähetetään vieraillessasi sen plugin-laajennuksia käyttävällä sivustolla, tutustu Facebookin tukisivuun.


Yleisiä kysymyksiä lentomatkustajien tietojen luovutuksesta Yhdysvaltain viranomaisille

Katso liite 2.


Sivuston käyttö Yhdysvaltain ulkopuolelta

Jos käytät sivustoamme Yhdysvaltain ulkopuolelta, huomaathan, että tietojasi voidaan siirtää Yhdysvaltoihin tai tallentaa ja käsitellä siellä. Yhdysvaltain ja muiden tietojasi mahdollisesti käsittelevien maiden tietosuojalait ja muut lait eivät välttämättä ole yhtä kattavia kuin oman maasi lait, mutta teemme kaiken mahdollisen yksityisyytesi suojaamiseksi. Kun käytät palvelujamme, ymmärrät, että tietojasi voidaan siirtää toimipisteisiimme ja tietyille kolmansille osapuolille, joiden kanssa jaamme tietoja tässä tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.


Tähän tietosuojakäytäntöön tehtävät muutokset

Saatamme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä tulevaisuudessa. Jos tietosuojakäytäntöön tulee merkittäviä muutoksia, kerromme niistä sinulle lähettämällä ilmoituksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai julkaisemalla ilmoituksen näkyvällä paikalla sivustollamme.


Kuinka otat meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymyksiä tästä tietosuojakäytännöstä (tai matkojen suunnittelemisesta tai ostamisesta), ota meihin yhteyttä jollain seuraavista tavoista:

Sähköpostitse: matkailu@support.expedia.fi Pyrimme vastaamaan viestiisi 24 tunnin kuluessa.

Puhelimitse: Asiakaspalvelijamme auttavat sinua Expedia-matka-asioissa tai muissa asioissa joka päivä. Edustajamme vastaa puheluusi henkilökohtaisesti soittaessasi numeroon 09 725 19 837 (puhelun hinta riippuu operaattorin hinnoittelusta) maanantaista perjantaihin klo 8–22 ja viikonloppuisin klo 9–22. Huomioithan kuitenkin, että suomenkielinen asiakaspalvelu on saatavilla maanantaista perjantaihin klo 9–17 ja muina aikoina asiakaspalvelua on saatavilla englanniksi. Lisäksi voit ottaa yhteyttä suoraan matkanjärjestäjään käyttämällä matkasuunnitelmassasi olevaa puhelinnumeroa tai osoitetta.

Postitse: Voit lähettää kirjeen osoitteeseen Expedia, Inc., c/o Box 1703, 111 87 Stockholm, Sverige.

Tämä tietosuojakäytäntö on voimassa 1.12.2012 alkaen.

Expedia, Inc., 333 108th Ave. NE, Bellevue, WA 98004 USA