Armenia

Matkaopas
Armenia
Ikivanhoja luostareita, vanhojen euraasialaisten valtakuntien linnoituksia ja kauniit Kaukasusvuoret – vuosituhansia vanha Armenia on kaikkea tätä.

Vuoristoinen Armenia kätkee sisäänsä useita tuhansia vuosia vanhojen sivilisaatioiden jäänteitä. Monien eri valtakuntien hallinnasta olleesta Armeniasta tuli 300-luvulla yksi ensimmäisistä kristityistä maista. Armeniasta löytyykin maailman vanhimpiin lukeutuvia luostareita sekä ikivanhoja linnoituksia. Tutustu kiehtovaan historiaan ja nauti upeista maisemista keskimäärin noin 1,6 kilometrin korkeudella merenpinnasta.

Jerevan on Armenian pääkaupunki ja suurin kaupunki, jonka kulttuuri- ja historiatarjonta on todella monipuolinen. Jerevanin alueella on ollut sivistystä jo 700-luvulta ennen nykyisen ajanlaskun alkua. Erebunin esiin kaivetussa linnoituksessa näet joitain yhä olemassa olevia jäänteitä kaupungin alkuperästä. Tasavallan aukiolla sijaitsevassa Armenian historiallisessa museossa voit tutustua alueen historiaan. Armenian tuoreemmasta historiasta oiva osoitus on puolestaan Armenian kansanmurhalle omistettu 44-metrinen Tsitsernakaberdin muistomerkki.

Jerevanin lähistöltä löytyvät myös kaksi Armenian upeinta uskonnollista rakennusta. Kaupungin itäpuolella sijaitsee 1100-luvulta peräisin oleva Geghardin luostari, joka on osittain louhittu kallioon ja joka on Unescon maailmanperintökohde. Jerevanin eteläpuolelta puolestaan löytyy 1600-luvulta peräisin oleva Khor Virapin luostari. Se sijaitsee kukkulalla lähellä Turkin puolella sijaitsevaa Araratvuorta, joka on alueen korkein huippu.

Itä-Armeniassa sijaitsee luonnonkaunis Sevanjärvi. Sen luoteisrannalla on suuri niemimaa, jolta löytyy piskuinen Sevanavankin luostari. Lisäksi siellä voit nauttia kauniista maisemista eteläisille Kaukasusvuorille vetten yli. Niemimaan eteläosien rannat ovat suosittuja kesäkohteita. Suuntaa vuorille Dilijanin metsäiseen kaupunkiin. 1200-luvulta peräisin oleva Haghartsinin luostari seisoo ylväänä huippujen keskellä.

Pääset Armeniaan lentämällä Zvartnotsin kansainväliselle lentoasemalle. Armeniaan voi olla vaikea saapua maateitse, sillä sekä Turkki että Azerbaidžan ovat ajoittain estäneet Armenian rajan ylittämisen. Jos saavut autolla, aja Armeniaan Georgian puolelta kauniin Debedin kanjonin kautta. Kun saavut lomalle historiallisen kauniiseen Armeniaan tätä kautta, pääset heti näkemään Haghpatin ja Sanahinin ikivanhat luostarit.

Suositut kaupungit kohteessa Armenia

Jerevan
Jerevan
Vesiputoukset, Museot ja Taide
Ota suunnaksi Jerevan ja koe sen museot, vesiputoukset sekä taidegalleriat.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Republic Square
  • Kaskad-patsaspuisto
  • Tsaghkadzorin köysirata
Tatev
Tatev
Murtomaahiihto, Luonto ja Monumentit
Koe hiihtomahdollisuuksistaan, luontomaisemistaan ja muistomerkeistään tunnettu Tatev!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Tatevin luostari
  • Tatevi teverin köysirata
  • Tatevi Anapatin luostari
Dilijan
Dilijan
Järvet, Temppelit ja Vaellus
Viehättävä Dilijan kutsuu! Koe sen järvimaisemat, temppelit, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Haghartsinin luostari
Vanadzor
Vanadzor
Katedraalit, Kirkot ja Arkeologia ja antropologia
Romanttinen Vanadzor odottaa: koe sen katedraali, arkeologiset alueet, arkkitehtuuriset kohteet ja monet muut nähtävyydet!
Gjumri
Gjumri
Temppelit, Pikkukaupunki ja Arkkitehtuuri
Viehättävä Gjumri odottaa: koe sen temppelit, arkkitehtuuriset kohteet, kulttuuri ja monet muut nähtävyydet!
Jermuk
Jermuk
Pikkukaupunki, Moottorikelkkailu ja Vuoristo
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi viehättävä Jermuk ja koe sen moottorikelkkailumahdollisuudet, vuoristomaisemat, vaellusmahdollisuudet sekä monet muut nähtävyydet!

Armenia

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: