Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vuokraa auto Eilatista

Israelin eteläkärjessä sijaitsevasta Eilatista pääset autoillen melko nopeasti minne tahansa Israelissa. Jos siis haluat, että varaamasi matka Eilatiin sisältää myös hieman vaihtelua, valitse sivustoltamme itsellesi sopiva autonvuokraamo Eilatissa ja tee autovaraus jo etukäteen. Sivustomme autonvuokraamot eivät peri mitään yllättäviä lisämaksuja auton palauttamisen yhteydessä. Ainoa asia, joka sinun tulee muistaa, on että auto vastaanotetaan ja palautetaan aina tankki täytettynä.

Näin saat vuokra-auton Eilatissa

Autonvuokraamoita Eilatissa on runsaasti, joten auton noutaminen onnistuu täällä helposti. Jos olet varannut lennot Eilatiin, saat auton allesi halutessasi suoraan lentokentältä. Kentän ohella autonvuokraamoita on myös kaupungin keskustassa. Koska keskusta on melko pieni, sen alueella auton noutamisesta ei koidu juuri vaivaa. Muista ottaa mukaasi voimassa oleva ajokortti.

Vuokra-autoilu Eilatissa

Eilatissa pääset vuokra-autolla kätevästi kaupungista hieman etäämmällä sijaitsevilla rannoille ja sukelluskohteisiin. Etenkin jos olet liikkeellä koko perheen voimin tai isommalla porukalla, autolla liikkuminen on huomattavasti julkisia kulkupelejä ja takseja vaivattomampaa. Tiet ovat nimittäin hyvässä kunnossa eikä liikennettäkään ole ruuhkaksi asti. Ilmastoitu auto antaa myös mahdollisuuden pieneen jäähdyttelyyn ulkolämpötilan ollessa paahtavan kuuma. Autoon linnoittautuminen ei tosin ole pysyvä ratkaisu – ennemmin kannattaa suunnata uimaan!

Eilatissa ja Israelin muilla alueilla on kohtuullisen turvallista autoilla. Liikennesäännöt ovat Israelissa pääosin samat kuin Suomessa, ja liikennemerkit ja tienviitat on yleensä varustettu myös englanninkielisellä tekstillä. Liikennekulttuuri maassa on kuitenkin Suomea aggressiivisempaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että teillä ei todellakaan kannata olettaa, että toiset kuskit antaisivat tietä tai ajaisivat erityisen hiljaa. Kaikkein selvimmin ero Suomeen näkyy lauantaisin, jolloin on juutalaisten lepopäivä eli sapatti. Silloin tiet ovat usein tavanomaista tyhjempiä, mikä houkuttelee niille todellisia hurjapäitä. Jos tämä ei pelota, sapatti voi olla hyvä päivä pitkien matkojen taittamiseen.

Vuokra-autolla Eilatista muualle Israeliin

Koska Israel on kohtuullisen pieni maa, se soveltuu hyvin kaikenlaiseen autolomailuun. Jos lähdet liikkeelle Eilatista, joudut toki autoilemaan ensin Negevin autiomaan halki, mutta sen toiselle puolelle päästyäsi olet jo melko lähellä kaikkia Israelin tärkeimpiä kaupunkeja. Eikä tuota muutaman tunnin ajomatkaa kannata suinkaan kammoksua. Päinvastoin, sen aikana pääset ihastelemaan todella jylhiä maisemia sekä esimerkiksi kiehtovia kraatterimaisia laaksoja. Autiomaan pohjoislaidalle päästyäsi voit kastaa varpaasi myyttisen Kuolleenmeren viilentävään veteen. Sieltä onkin sitten jo lyhyt matka esimerkiksi Jerusalemiin tai Tel Aviviin.

Keski-Israelin alueelta voit jatkaa matkaasi vieläkin kauempana pohjoisessa sijaitsevaan Galileaan. Siellä maisemat ovat huomattavasti Negevin autiomaata vehreämpiä. Nähtävää Galileassa riittää, joten aivan yhdeksi yöksi sinne ei ainakaan Eilatista asti kannata matkata. Jos muuten suunnistat Israelin pohjoisosiin talvella, kannattaa huomioida, että esimerkiksi Eilatiin verrattuna alueella voi olla huomattavasti kylmempää – aivan oikea talvi!

Pääsenkö vuokra-autolla Eilatista myös Egyptiin tai Jordaniaan?

Valitettavasti vastaus on ei. Alueen turvallisuustilanteesta ja muista syistä johtuen vuokra-autolla ei yleensä voi autoilla Egyptin tai Jordanian rajan yli, vaan auto on jätettävä Israelin puolelle rajaa. Rajan toiselta puolelta voit kuitenkin jatkaa matkaasi eteenpäin taksilla tai bussilla. Nähtäväähän molemmissa naapurimaissa kyllä riittää. Kenties tunnetuin rajan takaa löytyvä kohde on Jordaniassa sijaitseva Petra. Vaikka Petraan saattaakin olla mahdollista päästä myös Jordanian puolelta rajaa vuokrattavalla autolla, ylivoimaisesti helpoiten pääset sinne suoraan Eilatista lähtevällä bussilla. Jos olet varannut hotellin Eilatista, sen henkilökunta auttaa sinua varmasti tällaisen bussireissun varaamisessa. Perille on toki hieman matkaa, mutta tässä tapauksessa sen taittaminen kannattaa, sillä Petran kivitemppelit ovat käsittämättömän upeita luomuksia.

Tutustu kohteeseen Eilat

Tutustu kohteeseen Eilat Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!