Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Pariisi

Katso kaikki kohteen Pariisi vuokra-autot

Autonvuokraus Pariisissa

Pariisi tunnetaan romanttisena kaupunkina, joka lumoaa viehättävyydellään ja upeilla nähtävyyksillään. Suurin nähtävyys on kuitenkin kaupunki itse. Ranskan pääkaupunkina Pariisilla on aina ollut merkittävä asema Euroopassa, ei pelkästään sijaintinsa vaan myös lumoavan charminsa ansiosta. Pariisi on jotain erityistä, ja sen todellinen lumo avautuu matkailijalle täysin vasta kaupunkiin matkustettaessa.

Liiku vuokra-autolla

Pariisi sijaitsee Seinen varrella Pohjois-Ranskassa. Se on tärkeä muodin, gastronomian ja poliittisen elämän keskus Euroopassa. Pariisi on iso kaupunki, jossa tärkeimmät nähtävyydet ovat ydinkeskustassa, mutta eri kaupunginosissakin on paljon koettavaa. Pariisissa on helppo liikkua polkupyörällä ja metrolla, mutta jos haluaa vuokrata auton Pariisissa, sekin on mahdollista. Pariisin kadut tosin ruuhkautuvat erittäin helposti, ja ruuhkissa voi joutua odottamaan pitkiäkin aikoja.

Eiffel-torniin vuokra-autolla

Pariisi on matkakohde, jonka suosion salaisuus ei ole sen lämmin ja aurinkoinen sää. Itse asiassa Pariisi on osan vuodesta erittäin sateinen. Aurinkoisin ajankohta sään puolesta matkustaa Pariisiin on kesä, mutta matkailijoiden aiheuttama tungos on hieman pienempi keväällä tai syksyllä. Pariisin viehätystä ei kuitenkaan pilaa edes sää. Suomesta Pariisiin voi matkustaa nopeasti suoraan Helsingistä noin kolmessa tunnissa, joten viikonloppumatka Pariisiin on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Suorat ja nopeammat lennot saapuvat yleensä Pariisin suurimmalle lentoasemalle, joka on Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema. Pariisin eteläpuolella sijaitseva Orlyn lentoasema on Pariisin toiseksi vilkkain lentoasema.

Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Pariisin keskustasta koilliseen. Lentoasemalta on hyvät juna- ja bussiyhteydet Pariisiin, mutta lentoaseman kaikissa kolmessa terminaalissa on myös mahdollista vuokrata auto. Terminaalien autonvuokrauspisteet on merkitty selkeästi ylhäällä olevin opastein, joten niiden löytymisen ei pitäisi tuottaa päänvaivaa. Lentoasemalla on edustettuina useita autovuokraamoja, joiden valikoimat ovat erittäin monipuoliset. Matkailijalla on siis varaa, mistä valita. Hintoja ja autojen varustetasoa kannattaa kuitenkin aina vertailla keskenään, ennen kuin valitsee käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivan auton.

Orlyn lentoasema ei yllä matkustajamäärissä lähellekään kaupungin vilkkaimman lentoaseman tasoa, mutta sinne saapuu kuitenkin myös kansainvälisiä lentoja. Suomesta Orlyn lentoasemalle voi lentää yhdellä välilaskulla Helsingistä. Matka tosin kestää paljon pidempään kuin suora lento Charles de Gaullen lentoasemalle, mutta joskus kohdalle voi osua lentotarjouksia Pariisiin. Myös Orlyn lentoasemalla moni yhtiö tarjoaa molemmissa terminaaleissaan autonvuokrauspalvelua.

Romanttinen Pariisi

Pariisilla on maine rakkauden ja romantiikan kaupunkina. Sen saa aikaan kaupungin ainutlaatuinen tunnelma, joka on aistittavissa ensi hetkestä alkaen. Leveät Montmartren kadut, pääkatu Champs-Élysées, tunnelmalliset kahvilat, herkkusuiden gastronomiset helmet, muotiliikkeet ja ainutlaatuiset nähtävyydet ovat ikimuistoisia kokemuksia erityisesti niitä ensi kertaa kiertävälle Pariisin ystävälle. Pariisi on toki myös tärkeä politiikan ja liike-elämän keskus Euroopassa. Mutta matkailijalle Pariisi on ennen kaikkea maailman suosituin matkakohde, ja jo yöpyminen Pariisissa on ainutlaatuinen kokemus, kukkaroon tulevasta lovesta huolimatta.

Pariisissa on matkailijalle niin runsaasti nähtävää ja koettavaa, että muutaman päivän loman aikana ei ehdi näkemään kuin osan Pariisista. Pariisissa kannattaakin viettää mahdollisuuksien mukaan pidempi loma, jotta saa kunnolla nauttia Pariisin upeasta tarjonnasta. Pariisi jakautuu Seinen myötä kahteen osaan, vasempaan ja oikeaan rantaan. Joen yli kulkee siltoja, kuten Pont-Neuf, ja puistoista tutustumisen arvoinen on erityisesti Jardin des Tuileries. Pariisin tunnetuin nähtävyys on Eiffel-torni, jonka huipulla kannattaa ehdottomasti Pariisin matkalla käydä. Muita tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Notre Damen katedraali, Riemukaari, Montmartren kirkko Sacré-Coeur, taidemuseo Louvre, muut museot, Napoleonin hauta ja Pariisin yliopiston päärakennus Sorbonne. Lisäksi Pariisin eri korttelit, kuten Latinalaiskortteli, Montparnasse ja Montmartre, ovat hyvä vierailukohde. Niissä kaikissa on oma tunnelmansa kirjailijakahviloineen ja taiteilijoiden kokoontumisalueineen.

Tutustu kohteeseen Pariisi

Tutustu kohteeseen Pariisi Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!