Bali

Indonesia
Nusa Dua Beach joka esittää trooppiset näkymät ja hiekkaranta

Nuorennu idyllisillä rannoilla, tutki salaperäisiä temppeleitä, käy gallerioissa tai pyöräile tämän Indonesian saaristossa sijaitsevan kuuluisan saaren vehreissä maalaismaisemissa.

Bali houkuttelee kaikenlaisia ihmisiä reppureissaajista ja ulkomailla asuvista lapsiperheisiin ja häämatkalaisiin. Tämä ennen lähes unelias trooppinen saari on nykyään maailmankuulu upeista hiekkarannoistaan, kauniista vuoristaan sekä ainutlaatuisesta hengellisyydestään, taiteestaan ja kulttuuristaan.

Bali voi olla edullinen tai kohtalaisen kallis lomakohde vaatimustason mukaan. Yövy hotellissa ja käy retkillä, vuokraa yksityinen opas, matkusta taksilla tai bussilla tai vuokraa polkupyörä, mopo tai auto.

Saaren tunnetuimmat rannat ovat Pohjois-Kutassa lyhyen ajomatkan päässä kansainväliseltä lentokentältä, joka sijaitsee pääkaupunki Denpasarissa. Kutan ja Legianin rannat ovat surffareiden paratiiseja. Kutan ja Legianin kylien markkinat, baarit, vesipuistot ja ruokapaikat saavat turistit viihtymään. Suuntaa itärannikolle Sanurin rannalle nauttimaan rennosta, etenkin perheisiin vetoavasta tunnelmasta, josta tämä osa saarta on tunnettu.

Vietä muutama päivä Tegallalangin kylässä sisämaassa ja näe sen metsät ja riisiviljelykset tai tutustu balilaiseen kulttuuriin Ubudissa. Ubud on Balin taide-elämän keskus, joten museoita, joista valita, on useita – esimerkiksi Puri Lukisan -museo, Nekan taidemuseo, Antonio Blanco -museo ja Arma-museo. Osallistu joogatunnille, pyöräile riisiviljelysten varsilla ja näe makakeja Ubudin apinametsän temppeleiden katoilla. Käy Goa Gajahin salaperäisessä elefanttiluolassa ja kylve 800-luvulta peräisin olevissa Tirta Empulin pyhissä lähteissä.

Ubudin eteläpuolella voit vierailla Balin eläintarhassa ja Balin lintupuistossa. Ubudin pohjoispuolella Keski-Balissa sijaitsee vuoreen kaiverrettu Gunung Kawin temppeli.

Etelä-Kutassa on viehättävä Jimbaranin ranta. Siellä voit kaivaa varpaasi hiekkaan ja nauttia tuoreista meren elävistä valmistetun juhla-aterian suoraan rannalla. Etelä-Kutan itäisellä rannikolla sijaitsevat Nusa Dua, Mengiatin ranta ja Pasifika-museo. Lounaisrannikon karuilla kallioilla sijaitsee Uluwatun temppeli, joka on yksi parhaista paikoista ihastella Balin kuuluisia auringonlaskuja.

Suositut kaupungit kohteessa Bali

Nusa Dua Beach joka esittää trooppiset näkymät ja hiekkaranta
Denpasar
Näkymä rannalle, Perheystävällinen ja Romanttinen
Koe romanttinen Denpasar ja sen rannat, temppelit, ruokakulttuuri sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Sanurin ranta
 • Bajra Sandhi -monumentti
 • Pantai Karangin ranta
Puri Lukisan Museum johon kuuluu temppeli tai palvontapaikka
Ubud
Metsät, Kylpylät ja Jooga
Käy hindutemppeleissä rehevissä metsissä, hemmottele itseäsi virkistävillä terveyshoidoilla ja tutustu Balin kulttuuripääkaupungin aktiiviseen taide-elämään.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Ubud Monkey Forest
 • Ubudin kuninkaallinen palatsi
 • Ubudin perinteiset taidemarkkinat
Jimbaran Beach johon kuuluu auringonlasku ja ruoka
Kuta
Näkymä rannalle, Shoppailu ja Meri
Kuta on yksi Indonesian suosituimmista saarilomakohteista hiekkarantojensa, huvipuistojensa, yöelämänsä sekä perinteisen balilaisen kulttuurin ja arkkitehtuurin vuoksi.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kutan ranta
 • Balin pommi-iskujen muistomerkki
 • Kuta Square
Penida Island
Penida Island
Saaret, Luonto ja Snorklaus
Ota suunnaksesi saarimaisemistaan, temppeleistään ja luontomaisemistaan tunnettu viehättävä Penida Island.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Kelingkingin ranta
Nusa Dua Beach joka esittää trooppiset näkymät ja hiekkaranta
Nusa Dua
Näkymä rannalle, Rentouttava ja Perheystävällinen
Tässä aidatussa luksuslomakohteessa on ylellisiä hotelleja, pitkiä hiekkarantoja, upeat surffausolosuhteet, hienoja ravintoloita sekä kauppoja ja museoita.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Moon Cot Sarin kilpikonnafarmi
Karangasem
Karangasem
Snorklaus, Rentouttava ja Sukellus
Ota suunnaksesi sukellusmahdollisuuksistaan, linnastaan ja koralliriutoistaan tunnettu rentouttava Karangasem.