Aasia

Matkaopas
Fuji-vuori featuring lunta, maisemat ja vuoret
Aasia on valtava manner, jolla asuu yli puolet maailman väestöstä. Se tarjoaa lomallasi esimerkiksi ikivanhoja temppeleitä, häikäisevää luonnonkauneutta ja maailman suurimpiin lukeutuvia kaupunkeja.

Aasiassa voit nauttia yhdellä ja samalla matkalla rauhallisesta maaseudusta, rauhoittavista temppeleistä, upeista rannoista sekä todella nykyaikaisista kaupungeista. Suunnittele vuosittainen loma suosikkimaahasi tai vietä koko kesä reppureissaten pitkin mannerta.

Kiina käsittää yli puolet Aasian pinta-alasta, ja siellä on yli 1,3 miljardia asukasta, joista monet asuvat Shanghain, Guangzhoun, Shenzhenin ja Pekingin megakaupungeissa maan itäosissa. Niissä voit nauttia kiinalaisen kulttuurin ja nykyaikaisten mukavuuksien yhdistelmästä. Tutustu ikivanhojen dynastioiden temppeleihin ja museoihin. Tee ostoksia luksusostoskeskuksissa tai ihastele kiinalaisten torien uskomattomia elintarvikevalikoimia.

Sisämaasta löytyy lukemattomia nähtävyyksiä lomallasi ihasteltavaksi: Xianin ikivanhat terrakottasoturit, Kiinan muuri, Guilinin kalkkikivivuoret, Harbinin jäälinnat sekä valtava Kolmen rotkon pato ja sen tekojärvi. Lähde lomalle Mongoliaan ja tutustu sen valtaviin tasankoihin hevosen selässä.

Kiinan erityishallintoalue Hongkong tarjoaa yli satavuotisen brittihallinnon luoman erilaisen kulttuurin. Ihastele saarta Victoria Peakin huipulta tai Star Ferryn kyydistä, astu kaksikerroksisen bussin kyytiin vilkkailla kaduilla, lähde kiinalaisella perinnelaivalla Etelä-Kiinan merelle tai tee ostoksia Centralin luksuskaupoissa.

Indonesian saarivaltiossa on miltei 240 miljoonaa asukasta. Lähde halvalle matkalle Balin rannoille ja patikoi maaseudun riisipeltojen maisemista vesiputouksille. Pääkaupunki Jakartassa voit tehdä ostoksia luksuskaupoissa.

Japanissa yhdistyvät ikivanhat perinteet ja nykytieteen uusimmat saavutukset: tuloksena on kiehtova kulttuurin, tekniikan ja viihteen sekoitus. Lähde lomalle keväällä ja ihastele upeita kukkivia kirsikkapuita. Tutustu japanilaiseen taiteeseen ja arkkitehtuuriin maan monissa temppeleissä, museoissa ja puutarhoissa.

Singapore on nykyaikainen kaupunkivaltio Malakan niemimaan eteläkärjessä. Sen moniin perheille soveltuviin nähtävyyksiin lukeutuvat muun muassa orkideapuutarha, innovatiiviset rantapuutarhat sekä monipuoliset Sentosa Islandin nähtävyydet. Singaporen pohjoispuolella sijaitsee Malesia. Tutustu lomallasi pääkaupunki Kuala Lumpurin ehdottomaan maamerkkiin: Petronas Twin Towers -pilvenpiirtäjiin.

Lähde halvalle matkalle Thaimaahan, jossa voit rentoutua esimerkiksi rantalomalla. Patong, Pattaya ja Ko Samui sekä monet muut upeat paikat ovat erinomaisia lomakohteita. Taita matkaa tuk-tukin kyydissä, käy kelluvassa puutarhassa ja ihastele suuria buddhalaistemppeleitä pääkaupungissa Bangkokissa.

Monet tuntevat Vietnamin valitettavasti vain 60- ja 70-lukujen sodasta. Tämä yhdistynyt maa on kuitenkin erinomainen lomakohde, jossa voit nauttia esimerkiksi kauniista maaseudusta ja monipuolisesta historiasta. Koe Hanoin ranskalaiskorttelit tai tutustu Cu Chin tunneleihin Ho Chi Minh Cityssä. Naapurimaissa Laosissa ja Kambodžassa voit lähteä viidakon siimekseen. Sieltä löytyy monia helmiä, esimerkiksi Angkor Watin ikivanhat temppelit.

Pohjois-Korea pysyy suljettuna matkailijoilta, mutta Etelä-Korean vuoristomaisemat tarjoavat erinomaiset puitteet patikointiin. Myös laskettelumahdollisuudet ovat hyvät. Lisäksi voit käydä matkallasi tutustumassa vuoden 2018 talviolympialaisten isäntäkaupunkiin Pyeongchangiin.

Intia on taianomainen maa, jossa on miltei 30 osavaltiota sekä monia ilmastoja, kulttuureja, ruokakulttuureja ja kieliä. Pohjois-Intiassa sijaitsevassa Delhin jättikaupungissa näet esimerkiksi pyhiä lehmiä löntystelemässä torien ihmismassojen keskellä. Agrassa sijaitseva Taj Mahal on ehdottomasti näkemisen arvoinen maailmanperintökohde. Lähde halvalle matkalle Goalle ja nauti sen kauniista rannoista. Kaikkialla Intiassa voit syödä herkullisia curryja ja palkokasveja sekä naanleipää. Jatka lomaasi naapurimaa Nepalin jylhissä vuoristomaisemissa.

Onpa mielessäsi sitten millainen loma tahansa, Aasiasta löytyy varmasti siihen sopiva kohde.

Suositut kaupungit kohteessa Aasia

Sukhumvit joka esittää maisemat, yökuvat ja kaupunkinäkymät
Bangkok
Shoppailu, Linna ja Temppelit
Bangkok on vastakohtien kaupunki, kuten sekoitus thainyrkkeilyottelun räjähtävää kaaosta ja Wat Pho -temppelin munkkien hiljaista rauhaa.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Khao Sanin katu
 • Lumphinin puisto
 • Erawanin pyhäkkö
Shibuya johon kuuluu katunäkymät, pilvenpiirtäjä ja tori
Tokio
Shoppailu, Temppelit ja Urbaani
Koe maailman suurimpiin kuuluvan kaupungin intensiivinen energia, jonka keskeltä löydät elektroniikkakauppoja, tornimaisia pilvenpiirtäjiä, muinaista taidetta sekä kukkivia kirsikkapuita.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Shibuyan risteys
 • Tokyo Dome
 • Tokyo Skytree
Soul joka esittää joki tai puro, pilvenpiirtäjä ja kaupunki
Soul
Shoppailu, Linna ja Kulttuuriaktiviteetit
Soul kutsuu! Koe sen linna, kulttuuri, temppelit ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Lotte World Tower
 • Soulin kaupungintalo
 • Seonjeongneungin kuninkaalliset haudat
Singapore
Singapore
Shoppailu, Puutarhat ja Chinatown
Singapore kutsuu! Koe sen venesatama, puutarhat, muistomerkit ja monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Marina Bay Sands Casino
 • Marina Bay Sands Skypark
 • Singapore Flyer
Kreml joka esittää yökuvat, kaupunki ja joki tai puro
Moskova
Historiallinen, Teatterit ja Museot
Moskova on nykyaikainen pääkaupunki, jossa yhdistyvät vaikuttava arkkitehtuuri, monipuolinen kulttuuritarjonta ja kiehtova historia.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Punainen tori
 • Moskovan Kreml
 • Pyhän Vasilin katedraali
Kielletty kaupunki featuring lähde
Peking
Shoppailu, Kulttuuriaktiviteetit ja Temppelit
Kiinan vilkkaassa pääkaupungissa Pekingissä on modernin arkkitehtuurin ja viihteen lomassa temppeleitä, puutarhoja ja muita kallisarvoisia muistoja jo kauan sitten kadonneista dynastioista.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Wangfujing-katu
 • Sanlitun
 • CCTV Headquarters