Halvimmat lennot kohteeseen Moskova

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoja matkustamisesta Moskovaan

Lennot Moskovaan

Expedialta saat pakettimatkoja Moskovaan. Finnair lentää suoria lentoja Moskovan Sheremetjevon lentokentälle päivittäin. Myös Aeroflotilla ja joillakin muilla lentoyhtiöillä on suoria lentoja. Moskovassa on myös kaksi muuta kansainvälistä liikelentokenttää, Vnukovo ja Domodedovo, mutta Suomesta tulevat lennot käyttävät Sheremetjevon kenttää, joka on Venäjän suurin kansainvälinen lentokenttä. Lentoaika Helsingistä on noin 1 tunti 45 minuuttia.

Kentältä pääset keskustaan Valko-Venäjän asemalle Aeroexpress-junalla reilussa puolessa tunnissa. Kentältä liikennöi lisäksi useita bussivuoroja – myös öisin, jolloin juna ei kulje. Taksitolppa on kentän jokaisen terminaalin edessä, mutta helpoimmin saat auton varaamalla sen jo terminaalin taksipisteestä.

Lentokentältä löydät myös suurimpien kansainvälisten autovuokraamojen toimipisteet. Auton voi varata etukäteen netissä, jolloin voit säästää sekä aikaa että rahaa.

Autovuokraamoja Moskovan keskustassakin on useita, mutta yleisesti ottaen omalla autolla liikkuminen Moskovassa on hankalaa. Kaupungin liikenne on kaoottista ja ruuhkaista eikä parkkipaikkoja tahdo saada ainakaan turistinähtävyyksien läheltä.

Taksit Moskovassa

Ruuhkien vuoksi taksilla matkustamista ei voi suositella Moskovassa kuin pakon edessä. Etenkin päiväsaikaan matkanteko voi ruuhkassa olla turhauttavaa. Taksilla liikkuminen on kuitenkin hyvä vaihtoehto yöllä yhden jälkeen, kun metro on lakannut kulkemasta. Viralliset taksit ovat siedettävän hintaisia, mutta hinnat yleensä nousevat yöksi. Tärkein periaate on, että hinnasta sovitaan kuljettajan kanssa etukäteen.

Julkinen liikenne Moskovassa

Kaupungin metroverkosto on kattava, luotettava ja kohtuuhintainen. Moskovassa pääsee periaatteessa aivan joka paikkaan metron ja lyhyen kävelyn avulla. Metroon ei myydä aikalippuja, vaan kerta- tai sarjakortteja. Pitkien lippujonojen välttämiseksi kannattaa heti ostaa esimerkiksi viiden tai kymmenen matkan sarjakortti. Lippuvyöhykkeitä ei ole, ja yhdellä leimauksella voi kulkea pitkänkin matkan.

Metrojärjestelmän käyttöä hankaloittaa hieman se, että opasteet on yleensä merkitty vain kyrillisin aakkosin. Tähän kannattaa varautua. Metro toimii pääasiallisena matkustusmuotona kaikkialla kaupungissa. Muiden liikennevälineiden, kuten bussien ja raitiovaunujen, tehtävänä on lähinnä tukea metroverkostoa syöttöliikenteenä.

Jalankulku Moskovan keskustassa voi olla haastavaa. Autojen määrän ja leveiden katujen vuoksi teiden ylittäminen voi olla vaikeaa ja vaarallista. Keskustassa on kuitenkin paljon alikulkutunneleita, joita kannattaa aina etsiä.

Viisumi ja rekisteröinti

Suomesta Moskovaan matkustava tarvitsee aina viisumin. Pakettimatkoilla matkanjärjestäjä huolehtii viisumin hankinnasta. Omatoimimatkailijankin on helpointa jättää viisumi matkatoimistojen hankittavaksi, koska matkatoimistot hoitavat viisumin saamiseksi tarvittavan kutsun. Jos Venäjällä oleskelee samassa kohteessa pidempään kuin 72 tuntia, on lain mukaan rekisteröidyttävä. Majoitusliikkeet hoitavat rekisteröinnin automaattisesti, mutta yksityishenkilöiden luona majoittautuvat saattavat joutua rekisteröitymään itse. Suomen konsulaatista saa lisätietoja.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy kaupungissa kaikille kaikkea halvoista retkeilymajoista maailmankuuluihin luksushotelleihin. Kaupungin valtavan koon vuoksi kannattaa kuitenkin majoittua mahdollisimman lähelle Punaista toria tai hieman kauemmaksi metroasemien välittömään läheisyyteen.

Ylellisimmät hotellit Moskovassa sijaitsevat lähellä Punaista toria, esimerkiksi Tverskaja-kadulla, jonka läheisyydessä on myös paljon tarjolla edullisempaa majoitusta. Etenkin budjettimatkalaisille hyvän majoitusvaihtoehdon tarjoavat Moskovan lukuisat ja nykyaikaiset hostellit, joiden sijainti on usein keskeinen. Moskovasta löytää siis hyvin luksus- ja budjettimajoitusta, mutta hinta-laatusuhteeltaan hyvistä keskitason paikoista on kaupungissa muun Venäjän tapaan hieman pulaa. Liikematkaajille suunnatut ylemmän tason hotellit laskevat kuitenkin usein hintojaan selvästi viikonlopuiksi. Viikonloppumatkalaiset voivatkin saada näistä paikoista huoneen hyvään hintaan.

Punainen Tori ja Kreml kuuluvat ehdottomasti matkailijan nähtävyyslistalle. Bolshoi-teatteriin voi kysellä lippuja jo etukäteen matkatoimiston kautta tai hotellisi henkilökunnalta. Kaupungin kymmenet museot ovat toinen toistaan upeampia, ja Moskovan puistot ovat paikallisten suosiossa – niissä urheillaan, pelataan shakkia, käydään piknikillä ja osallistutaan puistotapahtumiin, joita riittää vuoden ympäri.

Tietoa lennoista kohteeseen Moskova

Kohdelentokenttä Moskova
Kohdelentokentän IATA-koodi MOW

Suosittuja lentoja kohteeseen Moskova

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.