Halvat lennot Krakova

Halvimmat lennot kohteeseen Krakova

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 82 € yhdensuuntaisille lennoille ja 126 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Finnair
Norwegian Air International Ltd
KLM
Norwegian Air Shuttle
Lufthansa
Finnair
KLM

Lisätietoja – Krakova

Lennot Krakovaan

Krakova on yksi Puolan suosituimmista matkakohteista. Se on samalla myös yksi maan suurimmista ja vanhimmista kaupungeista. Krakovassa on myös kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan nimellä Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema (puolaksi Kraków Airport im. Jana Pawła II). Expedian kautta löydät parhaat lentotarjoukset Krakovaan monilta tunnetuilta lentoyhtiöiltä, kuten Finnairilta, Lufthansalta ja Norwegianilta. Expedia tarjoaa myös käteviä pakettimatkoja Krakovaan.

Krakovan lentoasema on suhteellisen suuri lentoasema Etelä-Puolassa. Sieltä on suoria lentoja moniin Euroopan kaupunkeihin, myös Helsinkiin. Lentoaseman matkustajamäärät ovat nousseet hurjasti viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana, kun monet halpalentoyhtiöt ovat aloittaneet liikennöinnin Krakovan lentoasemalle ja uusia reittejä on avattu. Tätä kirjoitettaessa lentoaseman läpi kulkee vuodessa noin neljä miljoonaa matkustajaa.

Krakovan historiallinen keskusta säästyi suurimmaksi osaksi toisen maailmansodan pommituksilta. Vanha keskusta onkin lisätty Unescon maailmanperintökohteisiin, ja siellä on paljon historiallisia rakennuksia ja kauniita aukioita. Yksi kenties kuuluisimmista rakennuksista on päätorilla sijaitseva verkahalli, jonka sisällä on paljon nähtävää. Krakovan läpi virtaa kaunis Veiksel-joki. Expedian sivustolta voit varata itsellesi sopivan hotellin Krakovassa, esimerkiksi vanhasta kaupungista, boheemista Kazimierzin kaupunginosasta tai kauempaa keskustasta luonnon läheltä. Jos haluat tutustua myös Krakovan lähialueisiin, kannattaa harkita auton vuokraamista Krakovassa Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Krakovaan

Finnair on lentänyt Krakovan lentoasemalle suoraan Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta. Lentoaika on hieman alle kaksi tuntia. Lentoyhteyksiä on kuitenkin vain pari viikossa, joten monesti suomalaisten matkustajien on lennettävä Krakovaan jonkin muun lentoaseman, esimerkiksi Frankfurtin, kautta. Kuten muuallakin Euroopassa, Krakovan lennot ovat kalleimmillaan jouluna ja kesällä. Lento Krakovaan kannattaa varata viimeistään pari kuukautta ennen matkaa. Puola kuuluu Euroopan unioniin ja Schengen-alueeseen, joten rajan voi ylittää helposti. Puolan valuutta on zloty.

Lennot Krakovan lentoasemalle

Krakovan kansainvälinen lentoasema palvelee Krakovan kaupungin lisäksi myös muita Etelä-Puolan alueita. Se sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Krakovan keskustasta Balicen kylässä. Lentoaseman liikennemäärien nopea kasvu viime vuosien aikana on helpottanut kohtuuhintaisten suorien ja välilaskullisten lentoyhteyksien löytämistä Krakovaan. Lisäksi lentoasemaa ollaan laajentamassa, jotta se voi tulevaisuudessa vastaanottaa vieläkin enemmän lentoja. Lentoasema on perinteisten lentoyhtiöiden lisäksi myös monien halpalentoyhtiöiden käytössä. Expedian kautta on helppo varata halvat lennot Krakovaan.

Krakovan lentoasemalta on suora Balice Express -junayhteys Krakovan päärautatieasemalle, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Krakovan historiallisesta keskustasta. Juna pysähtyy myös muutamalla muulla asemalla. Junia kulkee aamuvarhaisesta yömyöhään yleensä noin puolen tunnin välein viikon jokaisena päivänä. Matka-aika lentoasemalta keskustaan on noin 20 minuuttia. Lentoasemalta voi ottaa myös paikallisbussin kaupunkiin. Yksi bussilinja palvelee myös öisin. Bussit yhdistävät lentoaseman niin päärautatieasemaan kuin myös kaupungin tärkeimpään bussiasemaan. Linja-autovuoroja on melko tiheästi, joten lentoasemalla ei tarvitse odottaa turhan pitkään. Bussilla matka keskustaan voi kestää junaa kauemmin, mutta toisaalta se on huomattavasti halvempi vaihtoehto siirtyä lentoasemalta kaupungille.

Krakovan lentoasemalta voi tietenkin ottaa myös taksin keskustaan. Vaikka välimatka lentoaseman ja keskustan välillä onkin yli 10 kilometriä, taksimatkan hinta ei Puolen alhaisemman hintatason vuoksi nouse liian korkeaksi. Lentoasema sijaitsee suurten valtateiden solmukohdassa, minkä ansiosta kaupungin kaikki alueet ovat helposti saavutettavissa autolla. Monet autonvuokrausyritykset toimivat Krakovan lentoasemalla, joten itselle sopivan ajoneuvon valitseminen käy helposti. Autolla matka keskustaan taittuu yleensä noin puolessa tunnissa. Voit valita tarpeisiisi sopivan vuokra-auton Krakovassa tietenkin Expedian avulla.

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Krakova lentokenttä on?
Krakova (KRK-Johannes Paavali II - Balice) on ainoa kohteen Krakova kenttä.
Kuinka kaukana Krakovan lentoasema (KRK) sijaitsee kaupungin keskustasta?
Jos aiot yöpyä kohteen Krakova keskustassa, pääset majoituspaikkaasi nopeasti kentälle laskeutumisen jälkeen, koska KRK on vain 10 km:n päässä keskustasta.
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Krakova?
Jos haluat saada lisätietoja lentämisestä kohteeseen Krakova, tutustu COVID-19-matkustusneuvontasivuumme. Täältä löydät lisätietoja kaikista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista sekä siitä, tarvitseeko sinun viettää aikaa karanteenissa saavuttuasi.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Krakova suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Krakova suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Krakova joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Krakova, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Krakova?
Kohteeseen Krakovan lentoasema (KRK) laskeutuessasi tulet olemaan 10 km:n päässä keskusta-alueelta. Katowice (KTW-Pyrzowice) on toinen suuri lentokenttä kohteessa Krakova. Se sijaitsee 75 km:n päässä kaupungin keskustasta.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Krakova?
Kohteeseen Krakova lentää 26 lentoyhtiötä 123 lentokentältä ympäri maailman.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Krakova?
LOT - Polish Airlines tarjoaa useimmat lennot kohteeseen Krakova. Suosituin tapa saapua tänne on valita lentoyhtiön LOT - Polish Airlines lennot kohteesta Goclaw.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Krakova?
Koska kohteeseen Krakova operoidaan suurin piirtein 827 suoraa lentoa viikossa, voit aloittaa lomasi helposti.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Krakova?
Vanhakaupunki, Centrum ja Goclaw ovat yleisiä lähtölentokenttiä kohteeseen Krakova matkustettaessa.
Miten kauan lento kohteen Krakova lentokentälle kestää?
Jos lähtöpaikkasi on Vanhakaupunki, lentoaika on suurin piirtein 2 tuntia ja 7 minuuttia. Krakova. Voit odottaa lentoajan olevan noin 1 tunti ja 6 minuuttia kohteesta Centrum, ja 55 minuuttia kohteesta Goclaw.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Krakova?
Kuten kuka tahansa kokenut matkustaja voi sinulle kertoa, varauksen tekemistä ei kannata jättää viime minuutille. Hinnat ovat yleensä korkeammat juuri ennen lähtöä. Kannattaa myös vertailla lentolippujen hintoja eri sivustoilla. Jos määränpäässäsi on enemmän kuin yksi, saatat onnistua löytämään loistavat lentoliput lentämällä kauempana sijaitsevalle kentälle. Ja viimeiseksi kannattaa muistaa, että mitä aikaisemmin teet varauksen, sitä parempi. Tarkista mitä liput yleensä maksavat ja valmistaudu hankkimaan lennot heti kun löydät loistavan tarjouksen. Parhaimmat tarjoukset eivät ole kauaa voimassa.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Krakova?
Jos et ole varautunut etukäteen, matkustaminen voi olla stressaavaa. Näiden vinkkien avulla pääset kohteeseen Krakova ongelmitta.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Ensiksi kannattaa pakata mukaan passi, matkustusasiakirjat, lompakko ja lääkkeet. Seuraavaksi mukaan kannattaa pakata viihdykettä koko lennon ajaksi, jotta et tylsisty. Hyviä vaihtoehtoja ovat jännittävä romaani ja tablettitietokone, jonka muistiin olet tallentanut elokuvia. Jos aiot nukkua lennon aikana, hyvälaatuinen niskatyyny ja korvatulpat kannattaa myös ottaa mukaan. Ja viimeisenä mukaan kannattaa ottaa vähintään deodorantti ja hammasharja.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Muista pakata kaikki täysikokoiset shampoot ja hoitoaineet ruumaan menevään matkalaukkuun. Kaikki käsimatkatavaroissasi olevat nesteet, joiden tilavuus on suurempi kuin 100 millilitraa, voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa. Myös terävät esineet, kuten puukot, ja vaaralliset, helposti syttyvät tai räjähtävät aineet ja tavarat, kuten aerosolit, spraymaalit ja polttoaineet, eivät myöskään ole sallittuja.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Lennonaikaisia vaatteita harkitessa kannattaa keskittyä mukavuuteen. Kengät kannattaa myös valita huolella, koska jalat ja nilkat turpoavat usein lennon aikana. Matalakantaiset, tilavat kengät ovat paras valinta.
  • Pitkillä lennoilla on riski saada syvä valtimotukos, joka on seurausta huonon verenkierron aiheuttamasta verihyytymästä. Jalkojen venyttely ja matkustamossa kävely aina, kun se vain on mahdollista ovat loistavia tapoja vähentää riskiä. On myös hyvä idea käyttää tukisukkia tai -sukkahousuja lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Krakova?
Turvallisuustarkastukseen kannattaa varautua jo paljon ennen lentokentälle saapumista. Näin voit nousta kohteeseen Krakova matkalla olevaan koneeseen nopeasti ja vaivatta. Näiden vinkkien avulla voit aloittaa matkasi parhaalla mahdollisella tavalla:

  • Sinun tulee esittää ensin maihinnousukorttisi sekä passisi tai henkilöllisyystodistuksesi turvallisuustarkastuksessa. Pidä ne käden ulottuvilla, jotta sinun ei tarvitse etsiä niitä turhan kauaa.
  • Turvallisuustarkastuksessa sinun pitää poistaa taskuistasi kaikki, mikä voi mahdollisesti aiheuttaa hälytyksen. Näihin tavaroihin kuuluvat puhelimet ja korvakuulokkeet sekä takit ja vyöt. Ne kaikki läpivalaistaan erikseen.
  • Kaikki elektroniset laitteesi, kuten tietokone ja puhelin, pitää myös skannata erikseen.
  • Haluatko ottaa lennollesi mukaasi hajuveden? Se ei ole mikään ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit tuoda sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Oikeanlaiset kengät voivat säästää useita minuutteja lentoasemalla. Vaelluskengät pitää usein riisua jalasta ja laittaa läpivalaisulaitteeseen erikseen. Kevyitä lenkkareita ei useimmiten skannata erikseen.
  • Taskuveitset ja muut terävät esineet ovat kiellettyjä käsimatkatavaroissa. Ne voidaan takavarikoida turvatarkastuksessa, joten muista pakata ne ruumaan meneviin matkalaukkuihin.

Tietoa lennoista kohteeseen Krakova
Kohdelentokenttä
Johannes Paavali II Krakova-Balice
Kohdelentokentän IATA-koodi
KRK
Kohdekaupunki
Krakova
Lennon hinta
244 €

Suosittuja lentoja kohteeseen Krakova

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 82 € yhdensuuntaisille lennoille ja 126 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd