Halvat lennot Krakova

Lisätietoja – Krakova

Lennot Krakovaan

Krakova on yksi Puolan suosituimmista matkakohteista. Se on samalla myös yksi maan suurimmista ja vanhimmista kaupungeista. Krakovassa on myös kansainvälinen lentoasema, joka tunnetaan nimellä Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema (puolaksi Kraków Airport im. Jana Pawła II). Expedian kautta löydät parhaat lentotarjoukset Krakovaan monilta tunnetuilta lentoyhtiöiltä, kuten Finnairilta, Lufthansalta ja Norwegianilta. Expedia tarjoaa myös käteviä pakettimatkoja Krakovaan.

Krakovan lentoasema on suhteellisen suuri lentoasema Etelä-Puolassa. Sieltä on suoria lentoja moniin Euroopan kaupunkeihin, myös Helsinkiin. Lentoaseman matkustajamäärät ovat nousseet hurjasti viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana, kun monet halpalentoyhtiöt ovat aloittaneet liikennöinnin Krakovan lentoasemalle ja uusia reittejä on avattu. Tätä kirjoitettaessa lentoaseman läpi kulkee vuodessa noin neljä miljoonaa matkustajaa.

Krakovan historiallinen keskusta säästyi suurimmaksi osaksi toisen maailmansodan pommituksilta. Vanha keskusta onkin lisätty Unescon maailmanperintökohteisiin, ja siellä on paljon historiallisia rakennuksia ja kauniita aukioita. Yksi kenties kuuluisimmista rakennuksista on päätorilla sijaitseva verkahalli, jonka sisällä on paljon nähtävää. Krakovan läpi virtaa kaunis Veiksel-joki. Expedian sivustolta voit varata itsellesi sopivan hotellin Krakovassa, esimerkiksi vanhasta kaupungista, boheemista Kazimierzin kaupunginosasta tai kauempaa keskustasta luonnon läheltä. Jos haluat tutustua myös Krakovan lähialueisiin, kannattaa harkita auton vuokraamista Krakovassa Expedian kautta.

Lentäminen Suomesta Krakovaan

Finnair on lentänyt Krakovan lentoasemalle suoraan Helsinki-Vantaan kansainväliseltä lentoasemalta. Lentoaika on hieman alle kaksi tuntia. Lentoyhteyksiä on kuitenkin vain pari viikossa, joten monesti suomalaisten matkustajien on lennettävä Krakovaan jonkin muun lentoaseman, esimerkiksi Frankfurtin, kautta. Kuten muuallakin Euroopassa, Krakovan lennot ovat kalleimmillaan jouluna ja kesällä. Lento Krakovaan kannattaa varata viimeistään pari kuukautta ennen matkaa. Puola kuuluu Euroopan unioniin ja Schengen-alueeseen, joten rajan voi ylittää helposti. Puolan valuutta on zloty.

Lennot Krakovan lentoasemalle

Krakovan kansainvälinen lentoasema palvelee Krakovan kaupungin lisäksi myös muita Etelä-Puolan alueita. Se sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Krakovan keskustasta Balicen kylässä. Lentoaseman liikennemäärien nopea kasvu viime vuosien aikana on helpottanut kohtuuhintaisten suorien ja välilaskullisten lentoyhteyksien löytämistä Krakovaan. Lisäksi lentoasemaa ollaan laajentamassa, jotta se voi tulevaisuudessa vastaanottaa vieläkin enemmän lentoja. Lentoasema on perinteisten lentoyhtiöiden lisäksi myös monien halpalentoyhtiöiden käytössä. Expedian kautta on helppo varata halvat lennot Krakovaan.

Krakovan lentoasemalta on suora Balice Express -junayhteys Krakovan päärautatieasemalle, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Krakovan historiallisesta keskustasta. Juna pysähtyy myös muutamalla muulla asemalla. Junia kulkee aamuvarhaisesta yömyöhään yleensä noin puolen tunnin välein viikon jokaisena päivänä. Matka-aika lentoasemalta keskustaan on noin 20 minuuttia. Lentoasemalta voi ottaa myös paikallisbussin kaupunkiin. Yksi bussilinja palvelee myös öisin. Bussit yhdistävät lentoaseman niin päärautatieasemaan kuin myös kaupungin tärkeimpään bussiasemaan. Linja-autovuoroja on melko tiheästi, joten lentoasemalla ei tarvitse odottaa turhan pitkään. Bussilla matka keskustaan voi kestää junaa kauemmin, mutta toisaalta se on huomattavasti halvempi vaihtoehto siirtyä lentoasemalta kaupungille.

Krakovan lentoasemalta voi tietenkin ottaa myös taksin keskustaan. Vaikka välimatka lentoaseman ja keskustan välillä onkin yli 10 kilometriä, taksimatkan hinta ei Puolen alhaisemman hintatason vuoksi nouse liian korkeaksi. Lentoasema sijaitsee suurten valtateiden solmukohdassa, minkä ansiosta kaupungin kaikki alueet ovat helposti saavutettavissa autolla. Monet autonvuokrausyritykset toimivat Krakovan lentoasemalla, joten itselle sopivan ajoneuvon valitseminen käy helposti. Autolla matka keskustaan taittuu yleensä noin puolessa tunnissa. Voit valita tarpeisiisi sopivan vuokra-auton Krakovassa tietenkin Expedian avulla.

Usein kysytyt kysymykset