Halvat lennot Turku –> Lech Wałęsa

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 124 € yhdensuuntaisille lennoille ja 236 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Tietoa reitistä Turku – Gdańsk

Lähtölentokenttä Turku
Kohdelentokenttä Lech Wałęsa
Liikennöivät lentoyhtiöt Finnair, Lufthansa, SAS
Lennon hinta 236 €
Välimatka 714 km

Halvat lennot Turusta Gdańskiin – kaupunkiloma Itämeren toisella rannalla

Lento Turusta Gdańskiin kestää suorana vain puolitoista tuntia! Nyt pääset suoraan Turusta tutustumaan tähän upeaan Itämeren rannikkokaupunkiin, joka ei vielä ole suurelle yleisölle tuttu. Tämä Puolan kuudenneksi suurin kaupunki yllättää vilkkaalla keskustallaan, ostosmahdollisuuksillaan ja nähtävyyksillään sekä iltaelämällään. Gdanskiin pääset nyt kätevästi hyppäämällä koneeseen Turun lentoasemalta, vain kahdeksan kilometriä Turun keskustasta. Sinne ajaa bussi numero 1, johon voi hypätä joko kauppatorilta tai linja-autoasemalta. Jos saavut Turun rautatieasemalle, linja-autoasema on siitä vain kilometrin päässä. Turun lentoasemalle voit tietenkin tulla myös omalla autolla ja sen voi pysäköidä terminaalin edustalla sijaitsevalle pysäköintialueelle. Helpoin tapa päästä rautatieasemalta kentälle on tietenkin ottaa aseman edustalta taksi. Turun lentoasema on pieni ja kompakti eikä sinne tarvitse varata aikaa ennen lennon lähtöä niin paljon kuin vaikkapa Helsinkiin. Jos ylimääräistä aikaa jää, asemalla on Turku Café, jonka pöydässä voit viimeistään alkaa suunnitella miten ottaa Gdańskista kaikki irti!

Saapuminen Gdańskiin

Lennot Turusta Gdańskiin lennetään Gdańsk Lech Wałęsan kansainväliselle lentoasemalle, 12 kilometriä Gdańskista luoteeseen. Kenttä ei myöskään sijaitse kaukana Puolan kahden muun pohjoisen kaupungin Sopotin ja Gdynian keskustoista. Lentoasemalta onkin bussiyhteydet sekä Gdańskin että Gdynian keskustaan. Gdańskin keskustaan pääsee myös junalla tai minibussilla. Linja-auto numero 210 kulkee Gdańskin keskustaan liikenteestä riippuen 35–50 minuutissa. Lähtölaituri sijaitsee lentoaseman edustalla ja lipun voit ostaa joko automaatista tai suoraan kuljettajalta. Voit ottaa tältä 1980-luvun alussa maailmankuuluksi tulleen Puolan solidaarisuusliikkeen johtajan nimeä kantavalta lentoasemalta myös taksin Gdańskin keskustaan. Valitse aina virallinen taksi, jonka tunnistat auton sivulla lukevasta numerosta 19686. Lentokenttätakseilla on suomalaisittain edulliset hinnat. Voit toki kysyä summittaista hintaa jo ennen matkan alkamista.

Lentoaseman linja-auto pysähtelee useammilla pysäkeillä, mutta ehkä keskeisimmät keskustan pysäkeistä ovat rautatieaseman edessä sijaitseva Dworzec Główny PKP ja seuraavana tuleva Brama Wyżynna. Jos sinulla on Gdańskissa jo hotelli odottamassa, voit tarkistaa lähimmän pysäkin etukäteen hotellista. Gdańskissa ei ole kovin kätevää liikkua matkalaukkujen kanssa, joten jos sinulla on käsimatkatavaraa enemmän matkatavaroita, on ehkä parasta ottaa taksi viimeistään kaupunkiin saapuessa vaikkapa rautatieaseman edustalta. Puolassa eivät ole käytössä eurot vaan zlotyt. Valuuttaa voit nostaa kortilla heti Gdańskin lentoasemalla tai vaihtaa euroja Kantor-vaihtopisteissä.

Majoitus ja tutustuminen Gdańskiin

Suurin osa Gdańskin hotelleista ja muista majoituksista sijaitsee vanhassa kaupungissa rautatieaseman vieressä, ydinkeskustan alueella Długan kadun tienoilla, sen päässä olevan Długin aukion takana, Spichlerzen saarella ja sen takana olevan Nowa Motławan joen rannalla. Maantieteellisesti paras ja kätevin hotellin sijainti on Długan ympäristössä. Lento Turusta Gdańskiin on niin lyhyt että luultavasti et kaipaa aikaa palautumiseen, vaan voit aloittaa kaupungista nauttimisen saman tien! Kun olet saanut matkatavarat hotellille, voit piipahtaa syömässä tai aperitiivilla ydinkeskustan Główne miaston viihtyisissä ravintoloissa tai baareissa. Myös parhaimmat ostospaikat löytyvät keskustan tuntumasta, samoin kuin kauppahalli ja sen ruokaherkut. Melkein kauppahallia vastapäätä löytyy lähes aina avoinna oleva, vanhassa myllyssä sijaitseva ostoskeskus.

Lennot Gdańskiin ovat halvimmillaan kesäsesongin ulkopuolella tai ostettuna suunnilleen viikko ennen lähtöä. Muista että lentoasemalle palatessasi linja-auto lähtee nyt tien toiselta puolen. Tarkista myös, että olet varmasti bussin numero 210 pysäkillä, sillä kyseinen bussi pysähtyy vain sille pysäkille! Tarkista myös aikataulu etukäteen, sillä bussit kulkevat päivälläkin vain kahdesti tunnissa. Paluumatkalle lähtiessä on varminta ostaa lippu etukäteen automaatista. Gdańskin lentoasemalla on varsin hyvät ostosmahdollisuudet, joten jos sinulla on mukana vain käsimatkatavaraa, onnistuvat viime hetken tuliaisostokset myös kentällä ennen kotiin paluuta.