Halvat lennot Gdańsk

Lisätietoja – Gdańsk

Tietoja Gdanskista

Lennot Gdanskiin

Pohjois-Puolassa sijaitseva Gdansk on vanha hansakaupunki Itämeren rannalla. Samaan alueeseen kuuluvat myös aivan Gdanskin vieressä sijaitsevat Gdynia ja Sopot. Gdanskiin on helppo lentää Suomesta. Expedian kautta löydät myös sopivan hotellin Gdanskista, niin Gdanskin historiallisesta keskustasta, Sopotin kylpyläkaupungista kuin Gdynian rantojen ääreltä.

Suomesta on suoria lentoja Gdanskiin niin Helsingistä kuin Turustakin. Helsingistä lentoja on viikon jokaisena päivänä, Turusta viitenä päivänä viikossa. Turusta on vain halpalentoyhtiöiden lentoja. Suora lento Helsingistä Gdanskiin kestää kaksi tuntia, kun taas Turusta lentoaika on noin puolitoista tuntia. Yhdellä vaihdolla matka-aika on lyhimmillään noin kolme ja puoli tuntia. Muualta Suomesta Gdanskiin pääsee helposti vaihtamalla konetta esimerkiksi Helsingissä. Parhaat lennot löydät kätevästi Expedian avulla, samoin kuin kätevät pakettitarjoukset Gdanskiin.

Gdansk ja sitä ympäröivät alueet ovat miellyttävä yhdistelmä rannikkoa ja historiallisen kaupungin tunnelmaa. Kaupungin historiallinen keskusta on jo itsessään nähtävyys. Kaupungissa on myös paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa lomasta voi nauttia täysin siemauksin. Gdansk on oiva kohde myös sotahistoriasta kiinnostuneille, sillä se oli merkittävässä osassa toisessa maailmansodassa. Sopot ja Gdynia tarjoavat mahdollisuuden rantalomailuun. Sopotissa on myös vilkas yöelämä. Varaa matkasi tähän monipuoliseen mutta huokeaan kohteeseen jo tänään. Jos haluat saada matkastasi kaiken irti, varaa samalla vuokra-auto Gdanskissa Expedian kautta.

Lentäen Suomesta Gdanskiin

Suomesta voi lentää suoraan Gdanskiin sekä Turusta että Helsingistä. Matka-aika on Turusta hieman lyhyempi, noin puolitoista tuntia. Helsingistä lento kestää kaksi tuntia. Yhdellä vaihdolla matka taittuu nopeimmillaan noin kolmessa ja puolessa tunnissa. Puola on EU-maa ja kuuluu Schengen-alueeseen. Toisin sanoen rajanylitys käy helposti, ja matkustusasiakirjaksi käy passin lisäksi myös eurooppalainen kuvallinen henkilökortti. Tätä kirjoitettaessa Puolan valuutta on zloty, mutta maa saattaa jossain vaiheessa ottaa eurot käyttöön. Kesäsesongin aikaan lennot Gdanskiin ovat kalleimmillaan, joten lennot kannattaa varata muutamaa kuukautta ennen matkaa.

Lennot Helsingistä Gdanskiin

Helsingistä on suoria lentoja Gdanskiin viikon jokaisena päivänä. Lentoja on tarjolla yksi päivässä. Koska Gdansk sijaitsee lähellä Suomea Itämeren rannalla, lento kestää vain kaksi tuntia. Jos lennät muualta Suomesta, kätevin tapa lentää Gdanskiin voi olla Helsingin kautta, sillä Helsingin ja muun Suomen välillä on tarjolla paljon lentoyhteyksiä. Esimerkiksi lento Oulusta Helsingin kautta Gdanskiin kestää noin neljä tuntia. Välilaskulliset lennot Helsingistä Gdanskiin kestävät lyhimmillään vain noin kolme ja puoli tuntia, mutta lentoaika voi helposti venyä jopa yli kuuteen tuntiin.

Lennot Turusta Gdanskiin

Turun lentoasemalta on ollut päivässä yksi suora lento Gdanskiin, ja lentoaika on vain noin puolitoista tuntia. Tätä kirjoitettaessa lentoja on tarjolla viitenä päivänä viikossa. Turun lentoasemalle pääsee helposti autolla tai myös paikallisbussilla 1 Turun keskustasta.

Gdanskin lentoasema

Gdanskin lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Gdanskin kaupungista. Lentoasemalta pääsee kaupunkiin niin paikallisbussilla kuin lentobussillakin. Lentobussi on hieman nopeampi ja kalliimpi, mutta ero ei ole merkittävä. Bussimatka kestää puolesta tunnista noin 45 minuuttiin. Bussilla pääsee lentoasemalta myös Gdynian keskustaan. Toinen mahdollisuus on vuokrata auto ja ajaa suoraan hotellille. Vuokra-auton ja hotellin löydät helposti Expedian avulla.

Usein kysytyt kysymykset