Pääosion alkuosa

Halvat lennot Helsinki –> Berliini

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa reitistä Helsinki – Berliini

Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa
Kohdelentokenttä Tegel
Liikennöivät lentoyhtiöt Air France, Austrian Airlines, KLM, Lufthansa, SAS, easyJet
Lennon hinta 74 €
Välimatka 1 113 km

Lennot Helsinki (HEL) ‒ Saksa (BER)

Aiemmin kahtia jaettu kaupunki Berliini on nykyään yhdistyneen Saksan pääkaupunki ja yksi Euroopan dynaamisimmista ja nuorekkaimmista pääkaupungeista. Vaikka Berliini kärsikin kovasti toisen maailmansodan pommituksissa, siellä on vielä paljon vanhaa jäljellä. Helsingistä on monta suoraa lentoyhteyttä päivittäin Berlin-Tegelin lentoasemalle. Lisäksi Berliinissä on Schönefeldin lentoasema, jonne voi lentää helposti Helsingistä yhdellä vaihdolla. Expedian avulla on helppo löytää sopiva lento kohteesta Helsinki kohteeseen Berliini, ja samalla voi varata myös hotellin Berliinistä.

Sekä Finnair että Air Berlin ovat tarjonneet suoria lentoyhteyksiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta Berlin-Tegelin lentoasemalle. Berliinin toiselle lentoasemalle, Schönefeldin lentoasemalle, ei tätä kirjoitettaessa ole suoria reittilentoja Helsinki-Vantaalta. Berliinin kaksi nykyistä lentoasemaa on tulevaisuudessa kuitenkin määrä korvata uudella Berlin-Brandenburgin lentoasemalla, joka rakennetaan Schönefeldin lentoaseman kohdalle. Kun uusi lentoasema on valmis, Tegel poistuu käytöstä ja suorat lennot Helsingistä Berliiniin laskeutuvat Brandenburgin asemalle.

Berliinissä on paljon nähtävää. Berliini oli yksi kylmän sodan päänäyttämöistä, ja siellä onkin paljon mielenkiintoista kylmään sotaan liittyvää nähtävää, kuten Berliinin muurin rippeet, Checkpoint Charlie rajatarkastuspiste, Stasi-museo ja DDR-museo. Kaupungissa on kuitenkin myös paljon vanhempaa rakennuskantaa jäljellä, samoin kuin modernia huippuarkkitehtuuria. Kaupunkia ympäröivään Brandenburgin osavaltioon pääsee tutustumaan helposti vuokraamalla auton Berliinissä.

Lentojen varaaminen Helsingistä Berliiniin

Helsingistä Berliiniin suuntautuvien lentojen hinnat ovat kohtuullisia mihin vuodenaikaan tahansa. Monesti edullisimmista hinnoista voi nauttia, jos lennot Helsingistä Berliiniin varaa muutamaa kuukautta ennen matkaa ja mahdollisuuksien mukaan keskelle viikkoa viikonlopun sijaan. Expedian kautta voi myös varata pakettimatkan Berliiniin, ja pakettimatkat voivat monesti olla edullisempi vaihtoehto kuin lentojen ja hotellin varaaminen erikseen. Saksa on EU-maa, ja matkustusasiakirjaksi käy passin lisäksi myös henkilökortti. Rahaa ei tarvitse vaihtaa, sillä Saksan rahayksikkö on Suomen tavoin euro.

Lennot Helsingistä Tegelin kansainväliselle lentoasemalle

Berlin-Tegelin lentoasema on vilkkaampi Berliinin tällä hetkellä toiminnassa olevasta kahdesta lentoasemasta. Se palvelee noin 15:tä miljoonaa matkustajaa vuosittain, ja sieltä on Helsingin lisäksi suoria lentoja lukuisiin eri kohteisiin Euroopassa, Saksassa ja muualla maailmassa. Suoria lentoja Helsinki-Vantaalta Berlin-Tegelin lentoasemalle ovat tarjonneet muun muassa Finnair ja Air Berlin, ja lento Berliiniin Helsingistä kestää hieman alle kaksi tuntia. Tegelin lentoasema sijaitsee aivan Berliinin keskustan kupeessa, noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta luoteeseen. Sieltä on lukuisia linja-autoyhteyksiä keskustaan. Suoraa junayhteyttä ei ole, mutta bussilla pääsee helposti monille juna- ja metroasemille.

Berlin-Tegelin lentoasemalta voi ottaa myös taksin. Taksimatkan hinta pysyy yleensä kohtuullisena, sillä lentoasema ei sijaitse kovinkaan kaukana keskustasta. Lentoasemalla on myös monien autonvuokrausyritysten toimipisteet, ja koska Tegel sijaitsee lähellä Berliinin ohittavaa suurta valtatietä, sieltä on helppo ja nopea ajaa eri puolille kaupunkialuetta.

Lennot Helsingistä Schönefeldin kansainväliselle lentoasemalle

Berliinin toinen lentoasema, Berlin-Schönefeldin lentoasema, sijaitsee Berliinin eteläpuolella vajaan 20 kilometrin päässä keskustasta. Osittain Schönefeldin alueelle ollaan rakentamassa uutta Berlin-Brandenburgin kansainvälistä lentoasemaa, jonka valmistumisen jälkeen sekä Schönefeld että Tegel suljetaan. Lentosi voi laskeutua Schönefeldin lentoasemalle, jos varaat välilaskullisen lennon Helsingistä Berliiniin.

Schönefeldin lentoasemalla on oma rautatieasema. Junayhteyksiä on kaikille Berliinin keskustan suuremmille asemille, ja lähijunat kulkevat noin kymmenen minuutin välein. Airport Express juna vie matkustajat Berliinin päärautatieasemalle noin puolessa tunnissa. Lisäksi Schönefeldin lentoasemalta on lukuisia linja-autoyhteyksiä. Metroasemaa ei ole, mutta junalla ja bussilla on helppo ja nopea siirtyä useille metroasemille. Berliinin kaikki alueet ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä, ja henkilökohtaisempaa kyytiä haluavat voivat valita joko taksin tai vuokra-auton. Lentoasemalla on usean kansainvälisen autonvuokrausyrityksen toimipisteet.