Halvimmat lennot kohteeseen Turku

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Lisätietoja – Turku

Lennot Turkuun

Suomen entinen pääkaupunki Turku on Suomen vanhin kaupunki ja tulvillaan historiaa. Kaupungissa on lukuisia upeita historiallisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, kuten mahtava Turun linna, Luostarinmäen käsityöläismuseo ja jokakesäiset keskiaikaismarkkinat. Turussa on myös lentoasema. Expedian kautta voit varata lentojen lisäksi myös hotellin Turussa esimerkiksi Aurajoen varrelta tai Ruissalon rauhasta.

Turun lentoasemalle on ollut suoria kotimaan lentoja sekä Helsingistä että Maarianhaminasta. Helsingistä lentoja on useampi päivässä viikon jokaisena päivänä. Matka-aika on vain noin puoli tuntia. Maarianhaminasta on ollut suoria lentoja arkisin kerran päivässä. Muualta Suomesta lennettäessä konetta on vaihdettava Helsingissä. Voit myös varata kätevän pakettimatkan Turkuun Expedian kautta, jolloin saat sekä lennot että hotellin varattua samalla kertaa.

Turku tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Turun linna on syystäkin suosittu kohde, jossa pääset tutustumaan Suomen historiaan mielenkiintoisella tavalla. Myös Turun tuomiokirkko, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pääkirkko, on upea historiallinen nähtävyys. Turun jokiranta jokilaivoineen on suosittua kahvila-, terassi- ja ravintola-aluetta. Turussa on myös paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten esimerkiksi kesällä järjestettävä Ruisrock musiikkifestivaali. Luonnonystävät voivat suunnata esimerkiksi Ruissaloon tai Katariinanlaaksoon. Turun lähiympäristössäkin on paljon nähtävää, kuten esimerkiksi kaunis Naantali. Vuokraa auto Turussa Expedian kautta, niin pääset helposti tutustumaan myös hieman kauempana keskustasta oleviin kohteisiin, kuten Kuusiston linnanraunioihin.

Lentäen Turkuun

Sekä Helsingistä että Maarianhaminasta on suoria lentoja Turkuun. Lentoaika on kummastakin kaupungista noin puoli tuntia. Jos matkaat Turkuun muualta Suomesta, voit joko vaihtaa konetta Helsingissä tai ottaa lennon vain Helsinkiin asti ja jatkaa matkaa junalla, linja-autolla tai vuokra-autolla Turkuun. Matka maateitse Helsingistä Turkuun kestää noin 2 tuntia. Kotimaan lennoillakin pitää muistaa pitää henkilöllisyystodistusta mukana, kuten esimerkiksi passia tai kuvallista Kela-korttia, sillä tarvittaessa henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan.

Lennot Turun lentoasemalle

Vaikka Turkuun on suoria kotimaan lentoja vain Helsingistä ja Maarianhaminasta, Turkuun pääsee helposti mistä päin Suomea tahansa vaihtamalla konetta Helsinki-Vantaalla. Jos lähtöpaikka on Maarianhamina, lentäminen on huomattavasti nopeampi tapa siirtyä Turkuun kuin toinen matkustusvaihtoehto laiva. Muualta Suomesta lennettäessä etenkin Pohjois-Suomessa asuvat säästävät huomattavasti aikaa muihin kulkumuotoihin verrattuna. Esimerkiksi Rovaniemeltä pääsee lentäen Turkuun nopeimmillaan kolmessa ja puolessa tunnissa. Kuopiosta puolestaan on jopa alle kolmen tunnin lentoyhteyksiä Helsinki-Vantaan kautta.

Jos koneen vaihtaminen ei houkuta, toinen mahdollisuus on lentää vain Helsinki-Vantaalle ja jatkaa sieltä julkisilla liikennevälineillä tai itse ajaen Turkuun. Ajoaika Helsinki-Vantaan lentoasemalta Turkuun on noin tunti ja 40 minuuttia, talvella hieman enemmän, kun talvinopeusrajoitukset ovat voimassa. Lentoasemalta on joitakin suoria bussiyhteyksiä Turkuun, mutta yleensä bussia on vaihdettava. Bussin vaihdot ovat kuitenkin nopeita. Junalla matkustettaessa junaa on vaihdettava Pasilassa. Vuokra-autolla matka taittuu helposti ja nopeasti moottoritietä pitkin.

Siirtyminen Lentoasemalta Turun keskustaan

Turun lentoasema sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Turun keskustasta Ohikulkutien ja Tampereen valtatien risteyksessä. Turun seudun joukkoliikenteen bussilinja 1 kulkee sataman, Kauppatorin ja lentoaseman välillä. Ajoaika Kauppatorille on noin 12 minuuttia, ja busseja kulkee aamuviidestä yhteen asti yöllä noin 20 minuutin välein. Yhdentoista jälkeen illalla sekä sunnuntaisin ja pyhäpäivinä vuoroja on hieman harvemmin. Kauppatorilla voi siirtyä helposti muille Turun seudun bussilinjoille, sillä käytännössä kaikki Turun linjat kulkevat Kauppatorin kautta. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton tai ottaa taksin.

Suosittuja lentoja kohteeseen Turku

Nämä hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ovat per henki, menopaluu, mainitulle ajalle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.