Kuopio (KUO) – Helsinki-Vantaa (HEL) lennot

Halvat lennot Kuopio –> Helsinki-Vantaa

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 104 € yhdensuuntaisille lennoille ja 207 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Tietoa reitistä Kuopio – Helsinki
LähtölentokenttäKuopio
KohdelentokenttäHelsinki-Vantaa
Liikennöivät lentoyhtiötFinnair
Lennon hinta207 €
Välimatka332 km

Lento Kuopio–Helsinki on nopea ja vaivaton tapa matkustaa pääkaupunkiseudulle

Oletko jo kyllästynyt istumaan tunteja junassa tai auton kyydissä mahdollisesti ikävällä säällä? Haluaisitko lähteä pääkaupunkiseudulle viikonloppulomalle tai muuten vain virkistymään? Lento kohteesta Kuopio kohteeseen Helsinki on loistava vaihtoehto, kun haluat nopean irtioton arjesta, joudut matkustamaan tiukalla aikataululla pääkaupunkiseudulle tai olet lähdössä pidemmälle matkalle jatkolennolla Helsingistä eteenpäin. Suora lento Kuopiosta Helsinkiin kestää vain tunnin! Lentoja saattaa olla jopa seitsemän päivässä, joten teoriassa voisit piipahtaa pääkaupunkiseudulla vain päiväseltään, jos työkiireet sitä vaativat tai jos armoton shoppailuhimo iskee! Finnairin liikennöimät suorat lennot tekevät pääkaupunkiin matkustamisesta helppoa. Koska lentovaihtoehtoja on useita, kannattaa niitä vertailla hetki ebookersin sivuilla, jotta löydät varmasti mahdollisimman kätevät ja halvat lennot Kuopiosta Helsinkiin.

Mistä liikkeelle?

Lennot Kuopiosta Helsinkiin lähtevät Kuopion lentokentältä (IATA-koodi KUO). Kenttä sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Kuopion keskustasta koilliseen Siilinjärven Rissalassa. Siilinjärven keskustaan kertyy matkaa 11 kilometriä ja Iisalmeen 70 kilometriä, joten lähikunnistakin pääsee nopeasti kentälle. Oman auton voi jättää parkkiin terminaalin edustalla sijaitseville pysäköintialueille, joilta löytyy myös lämpöpaikkoja. Jos et halua jättää autoa kentälle, voit hypätä bussiin: Kuopion keskustan ja lentokentän väliä liikennöi joukkoliikenteen bussi numero 40. Jos aikataulut eivät sovi omiisi, voit tilata taksin tai pikkubussin Savon Taksidatasta tai M. Niskasen kuljetuspalvelusta, joka hoitaa lentokenttäkuljetuksia myös Iisalmesta. Hyvä puoli Kuopion kaltaisella pienellä kentällä asioidessa on se, ettei ennen lentoa tarvitse varata turhaa aikaa jonottamiseen ja ruuhkassa seisoskeluun.

Perillä Helsingissä

Lento Kuopiosta Helsinkiin laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle (HEL) noin 18 kilometrin päähän Helsingistä pohjoiseen. Liikkuminen kentältä keskustaan on helppoa. Voit esimerkiksi hypätä bussin kyytiin: HSL:n bussi numero 615 kuljettaa Rautatientorille seutulipun hinnalla, ja Finnair City Bus vie matkustajat sekin rautatieaseman kylkeen Elielinaukiolle. Finnair City Busin lippu maksaa noin 7 euroa. Nykyään keskustaan pääsee myös uutta kehärataa kulkevilla I- ja P-junilla, jotka kuljettavat keskustaan puolessa tunnissa. Jos et halua odotella julkisia, voit aina ottaa taksin, joita on saatavilla molempien terminaalin edustalla.

Mitä kaikkea Helsingissä kannattaa tehdä?

Hyvä puoli Helsingissä on se, että tarjontaa on runsaasti, oli kyse sitten shoppailusta, kulttuuririennoista, majoitusvaihtoehdoista, ravintoloista tai joukkoliikennevälineistä. Voit siis tehdä lomastasi oman näköisen ja valita kohteet oman mielenkiinnon mukaan. Perinteiset nähtävyydet kannattaa joka tapauksessa kiertää läpi: Kauppatorin ja Senaatintorin ympäristö, Uspenskin katedraali ja Tuomiokirkko, Esplanadin puisto ja kaunis Suomenlinna. Retki Suomenlinnaan on hyvä idea etenkin kauniina kesäpäivinä, jolloin voit nauttia merimaisemista Kauppatorilta lähtevän lautan kyydissä ja kierrellä sitten alueella pitkään. Myös Vanhaan kauppahalliin on mukava pistäytyä vaikka kahville. Lapsiperheiden suosikkikohteita ovat yleensä Linnanmäen huvipuisto, Korkeasaaren eläintarha ja tiedekeskus Heureka.

Jos pidät suomalaisesta designista, Helsinki on paras paikka sekä ostosten tekemiseen että designtuotteiden ihailuun. Niin sanotun designkorttelin alueelta löytyy monia koruntekijöitä, designliikkeitä, gallerioita ja museoita sekä hotelleja ja ravintoloita: ihanteellinen kohde iltapäivän kaupunkikierrosta varten! Designkorttelin keskus sijoittuu Dianapuistoon, mutta alue levittäytyy joka suuntaan Kaartinkaupunkiin, Kamppiin, Punavuoreen ja Ullanlinnaan. Täältä löytyvät myös Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo, joiden näyttelyissä voi tutustua suomalaiseen muotoiluun ja arkkitehtuuriin.

Kun kyllästyt kävelemiseen, voit hypätä bussin tai raitiovaunun kyytiin tai ottaa paikallisjunan tai metron. Vuorokausilipun ostamista on hyvä harkita, jos aikoo liikkua paljon julkisilla kulkuvälineillä. Kesällä hauska vaihtoehto on pyöräily paikasta toiseen: käytettävissä ovat kaupunkipyörät, jotka voi käytön jälkeen palauttaa yhteen monista palautuspisteistä.

Kun alat etsiä lentoja Kuopiosta Helsinkiin, muista, että pääkaupunkiin voi hyvin matkustaa ympäri vuoden. Helsingissä on aina mielenkiintoisia konsertteja, teatteriesityksiä ja näyttelyitä, eikä ravintola-, kahvila- ja baarivalikoiman laajuus riipu vuodenajasta!