Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Ilmainen peruutusoikeus

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Parhaat vuokra-autotarjoukset kohteessa Järvenpää

Katso kaikki kohteen Järvenpää vuokra-autot

Autonvuokraus: Järvenpää

Tuusulanjärven pohjoisrannalla sijaitseva Järvenpää on kulttuurintäyteinen kaupunki, joka tunnetaan muun muassa Jean ja Aino Sibeliuksen asuinkaupunkina. Järvenpään ja Tuusulan alueella on useita taiteilijakoteja, joiden kiertäminen on suosittu tapa tutustua seutuun. Vuokraa auto Järvenpäähä ja lähde tutustumaan Tuusulanjärven merkkirakennuksiin. Varaa auto jo ennen matkaa luotettavasta vuokraamosta, niin et joudu maksamaan yllättäviä lisämaksuja matkan päätteeksi.

Loma Järvenpäässä

Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä olevaan Järvenpäähän on helppo mennä vierailemaan päiväseltään tai jäädä esimerkiksi pitkän viikonlopun ajaksi. Helsinki-Vantaan lentoasemalta ajaa kaupunkiin noin puolessa tunnissa, joten lentoja Järvenpään lähettyville liikennöidään yllin kyllin. Jos saapuu pääkaupunkiseudulle lentäen, autonvuokraus Järvenpäähän matkatessa hoituu helposti heti lentoasemalla. Hotellin Järvenpäästä saa varattua keskikaupungin palvelujen ääreltä tai Tuusulanjärven viehättävistä maisemista.

Nähtävää ja koettavaa Järvenpään kaupungissa

Lahdenväylä eli valtatie 4 on Helsingistä ja Lahdesta tullessa helpoin ja nopein reitti Järvenpäähän, mutta jos haluaa nauttia myös kauniista maisemista keskustaan päin ajellessaan, voi vuokra-autolla Järvenpäähän suunnata myös Tuusulanjärveä myötäileviä rantareittejä pitkin. Tuusulanjärvelle kannattaa tosin lähteä aivan erilliselle kierrokselle sen jälkeen, kun on vieraillut Järvenpään keskustan tärkeimmissä käyntikohteissa. Järvenpäässä on panostettu kulttuuriin, mikä näkyy etenkin taidetta ja sen tekemistä varten varatuissa tiloissa. Järvenpään keskustan kahtia jakavan juna-aseman pohjoisella puolella on vierekkäin kaksi matkailijoita kiinnostavaa kulttuurikohdetta, Järvenpää-talo ja Järvenpään taidemuseo. Järvenpää-talossa järjestetään runsaasti tapahtumia ja konsertteja ympäri vuoden, sillä Järvenpään varmastikin tunnetuimman asukkaan mukaan nimetty Sibelius-sali on suosittu esityspaikka. Järvenpään taidemuseossa on vaihtuvien näyttelyiden lisäksi laaja kokoelma kaupungissa asuneiden Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin teoksia. Sibeliuksen ja Soldan-Brofeldtin elämään pääsee tutustumaan tarkemmin heidän entisissä asuintaloissaan, jotka ovat avoinna yleisölle Tuusulanjärven rantamilla.

Autokierros Tuusulanjärven maisemissa

Taiteilijapari Juhani Aho ja Venny Soldan-Brofeldt muuttivat 1800-luvun lopulla Tuusulanjärven itärannalle Järvenpäähän, mikä innosti myös aikakauden muita tunnettuja taiteilijoita seuraamaan perässä. Keskikesän kauniina päivinä Tuusulanjärven taitelijayhteisön koteihin on hauska tutustua pyöräillen, mutta muulloin mukavin ratkaisu on etsiä autovuokraamo Järvenpäästä ja lisätä kierrokseen vierailu esimerkiksi Tuusulassa ja järven länsipuolella sijaitsevalla Sarvikallion näköalapaikalla. Suurin osa kiinnostavista kohteista sijoittuu noin kymmenen kilometrin mittaiselle osuudelle Järvenpään ja Tuusulan väliin, joten autolla liikkuessa on runsaasti aikaa tutustua huolella jokaiseen käyntikohteeseen.

Järvenpään keskustasta katsoen ensimmäisenä tulevat vastaan Ahola ja Ainola, jotka sijaitsevat lähekkäin. Ahon ja Soldan-Brofeldtin kotitalossa Aholassa on näytillä runsaasti Ahon julkaisuja sekä monia maalarina ja kuvittajana menestyneen Soldan-Brofeldtin piirroksia ja muita töitä. Jean ja Aino Sibelius asuivat Lars Sonckin suunnittelemassa Ainolassa kuolemaansa saakka, ja nykyisin kotimuseona toimiva talo on sekä kotimaisten että ulkomaisten vierailijoiden suosima käyntikohde. Metsän ja viehättävän puutarhan ympäröimän Ainolan sisustus on säilytetty siinä asussa, johon se jäi Aino Sibeliuksen kuoltua vuonna 1969. Taiteilija Pekka Halosen ”erämaa-ateljee” eli perhekodiksi ja työtilaksi rakennettu Halosenniemi on Tuusulan kunnan puolella sijaitseva kansallisromanttinen hirsitalo. Järvenpään rajojen ulkopuolella on myös Aleksis Kiven kuolinmökki, joka oli Kiven Albert-veljen ja tämän perheen vaatimaton asuintorppa.

Autoillen Järvenpään lähiympäristössä

Järvenpään lähistöllä on mainiot mahdollisuudet esimerkiksi golfiin ja luonnossa retkeilyyn, ja auton vuokraus Järvenpäästä on kätevä keino päästä liikkumaan sekä paikasta toiseen että viheriöille ja metsiin. Alle 10 kilometrin säteellä Järvenpäästä on kaksi golfauskohdetta, Tuusulan golfklubi ja Golf Talma, joissa molemmissa pääsee pelaamaan täysimittaisen kierroksen. Koskemattoman luonnon ystävät pääsevät Järvenpäästä Sipoonkorven kansallispuiston poluille autolla noin puolessa tunnissa, joten puistoon on helppo mennä lyhyellekin päiväretkelle.

Tutustu kohteeseen Järvenpää

Tutustu kohteeseen Järvenpää Expedian matkaoppaiden avulla, jotta löydät parhaat hotellit, lennot, pakettilomat ja paljon muuta!