Halvat lennot Lontoo

Lisätietoja – Lontoo

Tietoja Lontoosta

Lennot Lontooseen

Thamesin varrella sijaitseva Lontoo on yksi maailman kansainvälisimmistä ja tunnetuimmista kaupungeista sekä samalla yksi maailman suosituimmista matkakohteista. Kaupunki on myös yksi suomalaisten suosikkikohteista, ja lentoyhteydet Suomesta Lontooseen ovat erittäin hyvät. Omiin suunnitelmiisi parhaiten sopivan lennon löydät kätevästi Expedian kautta.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalta Lontooseen, ja muualta Suomesta perille pääsee välilaskulla Helsinki-Vantaan kautta. Lontoon metropolialueella on monia lentoasemia, kuten Heathrow, Gatwick, Stansted ja Luton, joten omalle kukkarolle ja omiin matkustussuunnitelmiin sopivan vaihtoehdon löytäminen käy helposti.

Lontooseen suuntautuvien lentojen hinnat ovat yleensä halvimmillaan talvikuukausina ja kalleimmillaan kesällä, mutta pysyvät suhteellisen edullisina vuoden ympäri. Lennot kannattaa varata pari kuukautta etukäteen, sillä mitä lähempänä lentopäivä on, sitä korkeammaksi hinta yleensä muuttuu. Lentopäiväksi kannattaa valita tiistai tai joku muu päivä keskellä viikkoa, sillä viikonloppu on yleensä kalliimpi.

Ison-Britannian pääkaupunki Lontoo on pullollaan historiallisia ja nykyaikaisia kohteita. Muun muassa Ison-Britannian siirtomaahistorian ansiosta kaupunki tarjoaa erittäin monipuolisia ruokailumahdollisuuksia. Lontoossa on jokaiseen makuun jotakin, aina vilkkaasta yöelämästä kauniisiin katedraaleihin ja maailmankuuluihin museoihin.

Lentäminen Suomesta Lontooseen

Lontoon läheisyyden ansiosta suorat lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta kestävät vain pari tuntia. Iso-Britannia kuuluu Euroopan unioniin mutta ei Schengen-alueeseen. Suomen kansalainen voi käyttää matkustusasiakirjana passin lisäksi myös henkilökorttia. Viisumeita ei tarvita ja rajamuodollisuudet rajoittuvat matkustusasiakirjan tarkastukseen. Ison-Britannian rahayksikkö on Englannin punta, ja rahan vaihtaminen käy helposti niin paikan päällä kuin Suomessa.

Lennot Lontoon Heathrow’n lentoasemalle

Heathrow’n lentoasema on Ison-Britannian suurin ja vilkkain lentoasema. Se palvelee vuosittain kymmeniä miljoonia matkustajia, ja sieltä on yhteys lukuisiin kohteisiin ympäri maailman. Suurin osa Isoon-Britanniaan suuntautuvista kansainvälisistä lennoista laskeutuu Heathrow’n lentoasemalle.

Heathrow sijaitsee noin 22 km:n päässä Lontoon keskustasta. Sieltä pääsee monin eri tavoin itse kaupunkiin. Lontoon metrojärjestelmän Piccadilly-linja yhdistää kaikki Heathrow’n 5 terminaalia Lontoon keskustaan. Lisäksi tarjolla on Heathrow Express -juna, joka vie matkustajat suoraan Lontoon keskustaan 15 minuutissa 15 minuutin välein, sekä muita junayhteyksiä. Lentoasemalta on myös linja-autoyhteyksiä niin Lontooseen kuin muuallekin Isoon-Britanniaan, ja matkustajat voivat luonnollisesti ottaa myös taksin.

Lennot Lontoon Gatwickin lentoasemalle

Lontoon toiseksi suurin kansainvälinen lentoasema Gatwick on Ison-Britannian toiseksi suurin ja toiseksi vilkkain lentoasema. Kakkosasemastaan huolimatta Gatwick palvelee kymmeniä miljoonia kansainvälisiä matkustajia vuosittain, ja lisäksi sen kautta kulkee suurin osa Ison-Britannian sisäisistä lennoista.

Gatwickin lentoasema sijaitsee noin 46 kilometrin päässä Lontoosta kaupungin keskustan eteläpuolella. Lentoasemalta on junayhteys Lontooseen sekä moniin muihin kohteisiin Isossa-Britanniassa. Gatwick Express -juna vie matkustajat Lontoon keskustaan 30 minuutissa. Tarjolla on myös linja-autoyhteyksiä. Se, että sekä Gatwickin että Heathrow’n lentoasemien läpi käy vuosittain kymmeniä miljoonia matkustajia, on vain yksi osoitus lisää Lontoon suosiosta matkakohteena.

Lennot Lontoon Stanstedin lentoasemalle

Stanstedin lentoasema sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Lontoosta pohjoiseen. Se on Lontoon alueen kolmanneksi vilkkain lentokenttä, heti Heathrow'n ja Gatwickin lentoasemien jälkeen. Stanstedin kentältä on useita junayhteyksiä Lontooseen ja muualle Englantiin. Stansted Express -juna vie matkustajat Lontoon Liverpool Streetille joka 15. minuutti 45 minuutissa.

Expedian avulla pääset Lontooseen edullisesti alta aikayksikön! Täydennä matkaasi varaamalla samalla hotellihuone Thamesin varrelta tai, mikäli mielesi tekee tutustua Englannin maaseutuun, vuokraamalla auto muutamaksi päiväksi!

Usein kysytyt kysymykset