Halvat lennot Teneriffa

Lisätietoja – Teneriffa

Lennot Teneriffalle

Teneriffa tunnetaan Kanariansaarten suurimpana saarena. Espanjalle kuuluva saari on Mallorcan ohella yksi maan suurimmista saarista ja erittäin suosittu lomakohde. Teneriffan aurinkoinen sää, kultaiset hiekkarannat, leuto ilmasto, suositut golfkentät ja hienot luontokohteet takaavat rentouttavan ja nautinnollisen loman. Siksi yhä useampi lomailija palaa takaisin Teneriffalle vuosi toisensa jälkeen. Teneriffa on myös suomalaisten suosiossa, ja vuosittain Teneriffalle lentolipun ostaa yli 1 000 suomalaista. Teneriffa on myös lapsiperheille hieno kohde, sillä tarjolla on aurinkoisia rantoja ja erilaisia aktiviteetteja. Matkailu on Teneriffalla tärkeä elinkeino, joten hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja on runsaasti, ja hotellihuone Teneriffalla löytyy varmasti ruuhkaisimpanakin aikana.

Teneriffan tunnetuin nähtävyys on Espanjan korkein vuori eli tulivuori Teide. Teneriffa on jakautunut Teiden mukanaan tuoman maaston myötä kahteen osaan, etelään ja pohjoiseen. Saarella on siksi myös kaksi lentoasemaa, eteläinen ja pohjoinen lentoasema, joista molemmista on hyvät yhteydet eri puolille saarta. Autovuokraamoja Teneriffalla on useita, joten saarta ja sen aarteita voi lähteä tutkimaan koko perheen voimin autolla. Etelässä saa nauttia Teiden kuivasta, vulkaanisesta maastosta ja pohjoisessa vehreästä luonnosta.

Lentäminen Suomesta Teneriffalle

Suomesta on talvikaudella ainakin Oulusta suora lentoyhteys Teneriffalle, mutta tilanne vaihtelee tällä hetkellä eri halpalentoyhtiöiden myötä varsin nopeasti, joten kannattaa etsiä eri matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden sivuilta suoria lentoja. Useimmissa lennoissa on kuitenkin yksi tai kaksi välilaskua, ja esimerkiksi Norwegian Air Shuttle lentää Lontoon kautta yhdellä välilaskulla. Kyseinen lento kestää alle 10 tuntia, ja esimerkiksi suora lento Oulusta kestää hieman yli 6 tuntia, mutta suurin osa välilaskullisista lennoista Afrikan luoteisosan lähellä Atlantin valtamerellä sijaitsevalle Teneriffalle kestää yli 10 tuntia. Useat eri lentoyhtiöt, kuten Airberlin ja Finnair, liikennöivät Suomesta lentoja Teneriffalle.

Lennot Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle

Teneriffan pohjoinen lentoasema on ollut toiminnassa kauemmin, mutta eteläinen lentoasema on matkustajamäärissä mitattuna ollut suositumpi kansainvälisten lentojen liikennöinnissä. Tämä johtuu luonnollisesti sen läheltä löytyvistä hiekkarannoista. Teneriffan suurimman kaupungin Santa Cruz de Tenerifen lähistöllä sijaitsevalle pohjoiselle lentoasemalle saapuu nykyään kuitenkin usein myös kansainvälisiä lentoja esimerkiksi Suomesta. Tämä Los Rodeos -nimeä ennen kantanut lentoasema on erityisesti omatoimimatkailijoiden suosiossa, ja Suomesta voi siis ainakin Oulusta lentää suoraan Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle. Toinen vaihtoehto on lentää Keski-Eurooppaan ja jatkaa sieltä eteenpäin Teneriffalle. Näin lennon voi saada edullisemmin, koska monista Euroopan isoista kaupungeista on enemmän suoria lentoja. Linja-autot kuljettavat edullisesti lomailijoita sekä saaren pohjoisosan kaupunkeihin että kauemmas eteläosan hiekkarannoille, joten pohjoiselle lentoasemalle voi myös hyvin ostaa lennon, vaikka olisikin menossa nauttimaan eteläisen Teneriffan rantaelämästä.

Lennot Teneriffan eteläiselle lentoasemalle

Teneriffan eteläinen ja matkustajamääriltään suositumpi lentoasema on nimeltään Reina Sofía. Koska Teneriffan paratiisirannat sijaitsevat lähes poikkeuksetta saaren eteläosissa, eteläinen lentoasema on sen vuoksi suositumpi kansainvälisissä lennoissa. Muutamat matkanjärjestäjät tarjoavat suoria tai ainakin erittäin nopealla vaihdolla olevia lentoja Suomesta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle. Yleisesti Suomesta täytyy kuitenkin tehdä välilasku jossakin suuremmassa eurooppalaisessa kaupungissa, josta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle on suoria lentoja. Lentoasemalta voi jatkaa haluamaansa kaupunkiin linja-autolla tai kuten myös pohjoisella lentoasemalla, voi vuokrata auton ja kiertää sillä tutustumassa Teneriffan monipuoliseen saareen.

Teneriffalle matkustetaan Suomesta yleensä talvisaikana pakoon Suomen kylmää ja pimeää talvea. Koska talvi on yleisestikin suosituin matkustusaika Teneriffalle, hinnat voivat tällöin olla korkeita. Tarjouksia ja äkkilähtöjä on tarjolla ajoittain, ja niitä kannattaa hyödyntää. Varaa matka Teneriffalle ja voit nauttia kauniin saaren monipuolisesta lumosta rannalla aurinkoa ottaen tai luontokohteiden aktiviteeteista riemuiten.

Usein kysytyt kysymykset