Halvat lennot Teneriffa

Lisätietoja – Teneriffa

Lennot Teneriffalle

Teneriffa tunnetaan Kanariansaarten suurimpana saarena. Espanjalle kuuluva saari on Mallorcan ohella yksi maan suurimmista saarista ja erittäin suosittu lomakohde. Teneriffan aurinkoinen sää, kultaiset hiekkarannat, leuto ilmasto, suositut golfkentät ja hienot luontokohteet takaavat rentouttavan ja nautinnollisen loman. Siksi yhä useampi lomailija palaa takaisin Teneriffalle vuosi toisensa jälkeen. Teneriffa on myös suomalaisten suosiossa, ja vuosittain Teneriffalle lentolipun ostaa yli 1 000 suomalaista. Teneriffa on myös lapsiperheille hieno kohde, sillä tarjolla on aurinkoisia rantoja ja erilaisia aktiviteetteja. Matkailu on Teneriffalla tärkeä elinkeino, joten hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja on runsaasti, ja hotellihuone Teneriffalla löytyy varmasti ruuhkaisimpanakin aikana.

Teneriffan tunnetuin nähtävyys on Espanjan korkein vuori eli tulivuori Teide. Teneriffa on jakautunut Teiden mukanaan tuoman maaston myötä kahteen osaan, etelään ja pohjoiseen. Saarella on siksi myös kaksi lentoasemaa, eteläinen ja pohjoinen lentoasema, joista molemmista on hyvät yhteydet eri puolille saarta. Autovuokraamoja Teneriffalla on useita, joten saarta ja sen aarteita voi lähteä tutkimaan koko perheen voimin autolla. Etelässä saa nauttia Teiden kuivasta, vulkaanisesta maastosta ja pohjoisessa vehreästä luonnosta.

Lentäminen Suomesta Teneriffalle

Suomesta on talvikaudella ainakin Oulusta suora lentoyhteys Teneriffalle, mutta tilanne vaihtelee tällä hetkellä eri halpalentoyhtiöiden myötä varsin nopeasti, joten kannattaa etsiä eri matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden sivuilta suoria lentoja. Useimmissa lennoissa on kuitenkin yksi tai kaksi välilaskua, ja esimerkiksi Norwegian Air Shuttle lentää Lontoon kautta yhdellä välilaskulla. Kyseinen lento kestää alle 10 tuntia, ja esimerkiksi suora lento Oulusta kestää hieman yli 6 tuntia, mutta suurin osa välilaskullisista lennoista Afrikan luoteisosan lähellä Atlantin valtamerellä sijaitsevalle Teneriffalle kestää yli 10 tuntia. Useat eri lentoyhtiöt, kuten Airberlin ja Finnair, liikennöivät Suomesta lentoja Teneriffalle.

Lennot Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle

Teneriffan pohjoinen lentoasema on ollut toiminnassa kauemmin, mutta eteläinen lentoasema on matkustajamäärissä mitattuna ollut suositumpi kansainvälisten lentojen liikennöinnissä. Tämä johtuu luonnollisesti sen läheltä löytyvistä hiekkarannoista. Teneriffan suurimman kaupungin Santa Cruz de Tenerifen lähistöllä sijaitsevalle pohjoiselle lentoasemalle saapuu nykyään kuitenkin usein myös kansainvälisiä lentoja esimerkiksi Suomesta. Tämä Los Rodeos -nimeä ennen kantanut lentoasema on erityisesti omatoimimatkailijoiden suosiossa, ja Suomesta voi siis ainakin Oulusta lentää suoraan Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle. Toinen vaihtoehto on lentää Keski-Eurooppaan ja jatkaa sieltä eteenpäin Teneriffalle. Näin lennon voi saada edullisemmin, koska monista Euroopan isoista kaupungeista on enemmän suoria lentoja. Linja-autot kuljettavat edullisesti lomailijoita sekä saaren pohjoisosan kaupunkeihin että kauemmas eteläosan hiekkarannoille, joten pohjoiselle lentoasemalle voi myös hyvin ostaa lennon, vaikka olisikin menossa nauttimaan eteläisen Teneriffan rantaelämästä.

Lennot Teneriffan eteläiselle lentoasemalle

Teneriffan eteläinen ja matkustajamääriltään suositumpi lentoasema on nimeltään Reina Sofía. Koska Teneriffan paratiisirannat sijaitsevat lähes poikkeuksetta saaren eteläosissa, eteläinen lentoasema on sen vuoksi suositumpi kansainvälisissä lennoissa. Muutamat matkanjärjestäjät tarjoavat suoria tai ainakin erittäin nopealla vaihdolla olevia lentoja Suomesta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle. Yleisesti Suomesta täytyy kuitenkin tehdä välilasku jossakin suuremmassa eurooppalaisessa kaupungissa, josta Teneriffan eteläiselle lentoasemalle on suoria lentoja. Lentoasemalta voi jatkaa haluamaansa kaupunkiin linja-autolla tai kuten myös pohjoisella lentoasemalla, voi vuokrata auton ja kiertää sillä tutustumassa Teneriffan monipuoliseen saareen.

Teneriffalle matkustetaan Suomesta yleensä talvisaikana pakoon Suomen kylmää ja pimeää talvea. Koska talvi on yleisestikin suosituin matkustusaika Teneriffalle, hinnat voivat tällöin olla korkeita. Tarjouksia ja äkkilähtöjä on tarjolla ajoittain, ja niitä kannattaa hyödyntää. Varaa matka Teneriffalle ja voit nauttia kauniin saaren monipuolisesta lumosta rannalla aurinkoa ottaen tai luontokohteiden aktiviteeteista riemuiten.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Teneriffa COVID-19:n takia?
Jos et ole tehnyt varausta vielä, lue toivomasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset. Jos olet jo varannut lennon kohteeseen Teneriffa, pistäydy asiakaspalveluportaalissamme. Sieltä löydät tietoa, jonka avulla voit päätellä, mitkä COVID-19-käytännöt koskevat varaustasi ja mitä sinun tulee tehdä seuraavaksi.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Teneriffa meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Se hoituu helposti hyödyllisen “Ei muutosmaksua” -suodattimemme avulla. Anna vain haluamasi matkapäivät ja kohde, paina “Hae”-painiketta ja ruksi sen jälkeen “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alta löytyvä valintaruutu (ruudun vasemmassa reunassa). Expedian avulla kohteeseen Teneriffa menevien joustavien ja halpojen lentojen varaaminen on yksinkertaista.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Teneriffa matkustavien tulisi tietää?
Edelleen jatkuvan koronaviruspandemian johdosta matkustamiseen on tullut muutamia aiempaa suurempia haasteita. Pane muistiin nämä käytännölliset neuvot ennen kuin lähdet lennolle kohteeseen Teneriffa:

 • Ota selvää sekä lähtöpaikkasi että kohteesi mahdollisista matkustusrajoituksista ennen kuin varaat lentosi. Tarkista myös, onko sinun noudatettava saapuessasi jonkinlaisia vaatimuksia, kuten asennettava kontaktien jäljityssovellus.
 • Sinun pitää käyttää kasvomaskia koko matkan ajan, myös lentokentän turvatarkastuksessa. Lentoaseman viranomainen pyytää sinua jossain vaiheessa siirtämään maskiasi vahvistaakseen henkilöllisyytesi.
 • Mahdollisten tartuntojen vähentämiseksi sinun tulee laittaa tarkastuskorttisi skannerin päälle itse ja nostaa se sitten ylös tarkistettavaksi. Älä ojenna tarkastuskorttia suoraan lentokentän työntekijälle.
 • Käsimatkatavaroihin saa pakata käsihuuhdetta korkeintaan 100 ml. Se tulee poistaa käsimatkatavaroista turvatarkastuksen ajaksi.
 • Pistä henkilökohtaiset tavarat (kuten puhelin, lompakko ja avaimet) turvatarkastuksessa tavarakaukalon sijasta käsimatkatavaroihin, jotta turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä vaativia esineitä.
 • Pakkaa ruokatarvikkeesi läpinäkyvään muovipussiin ja pistä myös ne tavarakaukaloon. Kun poistat ruokasi käsimatkatavaroista, on paljon epätodennäköisempää, että lentokentän työntekijä joutuu kajoamaan laukkuusi tarkistaakseen sen.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Teneriffa?
Yksi parhaista tavoista löytää halvat lentoliput kohteeseen Teneriffa on olla joustava matkapäivien suhteen. Hae lentoja ja napsauta sitten hakutulosten yllä olevaa “Joustavat päivämäärät” -linkkiä. Sen avulla saat selville läheisten päivien halvimmat hinnat. Kohteeseen Teneriffa menevän lennon paras hinta oli viimeisten seitsemän päivän aikana . Varauksen tekeminen hyvissä ajoin etukäteen auttaa yleensä saamaan vieläkin isomman tarjouksen.
Kuinka paljon lento kohteeseen Teneriffa maksaa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana menopaluumatka kohteeseen Teneriffa maksoi vähintään ja enintään . Kohteesta () lähtevät yhdensuuntaiset matkat maksoivat samana aikana vain .
Mitkä ovat kohteen Teneriffa suosituimmat lentokentät?
Itsellesi parhaiten sopivan lentokentän valinta riippuu muun muassa lentoyhtiöstäsi ja määränpäästäsi. Kohteessa Teneriffa vaihtoehtoja on kaksi:

 • Santa Cruz de Tenerife (TFN-Pohjois-Teneriffa) – 2588 lentoa kuukaudessa.
 • Teneriffa (TFS-Etelä-Teneriffa) – 2256 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Teneriffa?
Viimeisten seitsemän päivän aikana lentoliput maksoivat keskimäärin – . Tutustu upeisiin tarjouksiimme kohteessa Teneriffa, varaa liput ja pakkaa laukkusi.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Teneriffa?
Jos haluat löytää halvat lentoliput kohteeseen Teneriffa, yritä tehdä varaus , jolloin lentojen hinnat ovat edullisimmillaan. Kesän ja talven loma-ajat taas ovat kalleimmat ajat varata liput.
Kuinka kauan lento kohteeseen Teneriffa kestää?
Lentomatkasi kestoaika riippuu useista asioista, kuten siitä, mistä paikasta lentosi oikein lähtee. Muutaman kohteeseen Teneriffa menevän tunnetun kotimaan reitin keskimääräiset lentoajat on lueteltu alla:

 • Las Palmas (LPA-Gran Canaria) → Santa Cruz de Tenerife (TFN-Pohjois-Teneriffa): 30 minuuttia
 • Santa Cruz de la Palma (SPC) → Santa Cruz de Tenerife (TFN-Pohjois-Teneriffa): 30 minuuttia
 • Madrid (MAD-Adolfo Suárez Madrid-Barajas) → Santa Cruz de Tenerife (TFN-Pohjois-Teneriffa): 2 tuntia ja 51 minuuttia

Tietoa lennoista kohteeseen Teneriffa
Kohdelentokenttä
Pohjois-Teneriffa
Kohdelentokentän IATA-koodi
TFN
Kohdekaupunki
Santa Cruz de Tenerife
Menopaluumatkan hinta
52 €