Lennot - Espanja alkaen 85 €

Parhaat kaupungit kohteessa Espanja

Halvimmat lennot kohteeseen Espanja

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana 85 € yhdensuuntaisille lennoille ja 153 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
Air Baltic
Air Europa
KLM
Finnair
Air France
KLM
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Air Baltic
Iberia

Matkaopas: matkat kohteeseen Espanja

Lennot Espanjaan

Espanja sijaitsee Lounais-Euroopassa Iberian niemimaalla. Maahan kuuluvat Baleaarit Välimerellä, Kanariansaaret Atlantilla, Ceutan ja Melillan kaupungit Pohjois-Afrikassa sekä muutama asuttamaton saari Marokon rannikolla. Varaa Expedian kautta halvat lentoliput Espanjaan ja varaa samalla hotelli Espanjassa. Varauspalvelun kautta löydät myös pakettimatkat Espanjaan sekä autovuokraamot Espanjassa.

Espanja on suosittu matkakohde, joka tarjoaa upeita rantoja, historiallisia nähtävyyksiä ja vilkasta kaupunkielämää. Hintataso on yleisesti ottaen edullisempi kuin Suomessa.

Suosittuja matkakohteita talvella ovat Kanariansaaret ja kesäkuukausina pääkaupunki Madrid, Barcelona ja muut mantereen kaupungit sekä Baleaarisaaret. Harrastusmahdollisuudet ovat Espanjassa monipuoliset, voit vaikkapa vaeltaa, pelata golfia ja nauttia espanjalaisesta ruokakulttuurista. Espanjassa kannattaa maistaa ainakin tapaksia ja paellaa.

Espanjan ilmasto on vaihteleva. Kesällä lähes koko on maassa kuumaa ja kuivaa, mutta talvella lämpötilaerot ovat suuret. Vuorilla voi lasketella, mutta rannikolla on myös talvella melko lämmintä ja Kanariansaarille tehdään rantalomia etenkin talvisin.

Lennot Espanjaan Suomesta

Suoria lentoja Espanjaan tarjoavat muun muassa Finnair, Norwegian ja Iberia. Halpoja lentolippuja Espanjaan voi löytää, kun tilaa lennot hyvissä ajoin tai varaa lennon välilaskulla.

Suora lentomatka Espanjaan kestää kohteesta riippuen 4–7 tuntia. Välilaskun kanssa matkustusaika pitenee, mutta matkustusvaihtoehtoja on paljon. Kun valitset välilaskullisen lennon, voit yhdistää Espanjan lomaasi yöpymisen jossain Euroopan kaupungissa. Helsingin lisäksi lentoja Espanjaan lähtee ainakin Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Kuopiosta.

Lähes kaikilla Espanjan lentoasemilla on maksuton Wi-Fi-yhteys sekä hyvät palvelut. Espanja kuuluu Euroopan unioniin, ja maan rahayksikkö on euro. Matkustusasiakirjana toimii passi tai henkilökortti. Aikaero Espanjan ja Suomen välillä on yksi tunti, mutta Kanariansaarilla ero on kaksi tuntia.

Lennot Espanjan suosituille lentoasemille

Madrid-Barajasin lentoasema on Espanjan suurin lentoasema, joka sijaitsee 16 kilometriä Madridista koilliseen. Lentoasemalta pääsee kätevästi metrolla Madridin keskustaan. Myös bussiyhteydet ovat hyvät, ja asemalla toimii useita autovuokraamoita. Myymälävalikoima on runsas, ja asemalla on kymmeniä baareja, ravintoloita ja kahviloita.

Barcelonan El Prat lentoasema sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, ja suurin osa Barcelonan lennoista laskeutuu sinne. Matkustat lentoasemalta keskustaan edullisesti ja kätevästi junalla, mutta myös lentokenttäbussi on edullinen vaihtoehto. Lentoasemalla on useita autovuokraamoja sekä valtavasti myymälöitä ja ravintoloita.

Barcelonassa on myös Gironan lentoasema, jonne muutamat halpalentoyhtiöt lentävät. Asema sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä keskustasta. Kentältä pääsee keskustaan muun muassa lentokenttäbussilla. Halpoja lentolippuja Gironaan tarjoaa muun muassa bravofly.

Gran Canarian lentoasema sijaitsee 18 kilometriä saaren pääkaupungista Las Palmasista. Saaren eteläosan lomakohteisiin on noin 25 kilometriä. Lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä joihinkin lomakohteisiin, mutta joihinkin kohteisiin on matkattava pääkaupungin kautta. Autonvuokraus onnistuu helposti, sillä autovuokraamoja on lentoasemalla useita. Taksilla matkustaminen on saarella melko edullista.

Lennot Suomesta aurinkorannikolle

Espanjan aurinkorannikko Costa del Sol on suosittu matkakohde. Eniten pakettimatkoja tehdään kesäaikaan, mutta lentomatkoja alueelle tehdään ympäri vuoden. Suoria lentoja tarjoavat muun muassa Finnair ja Norwegian, joten omatoimimatkailija voi varata suorat lennot Malagaan varauspalvelusta. Kesäaikaan halpoja lentotarjouksia löydät myös Tampereelta.

Malagan lentoasema on yksi maailman vanhimmista, ja se sijaitsee kahdeksan kilometriä keskustasta. Kenttä on varsinkin sesonkiaikaan kiireinen, joten lähtöselvitykseen kannattaa varata aikaa. Kentältä on junayhteys Malagaan, Torremolinokseen ja Fuengirolaan. Aurinkorannikolla liikut käteväsi vuokra-autolla, mutta myös lentäminen Espanjan sisällä on edullista.

Varaa lentoliput Espanjaan, sillä Espanjan monipuolisesta matkatarjonnasta löytyy vaihtoehtoja niin leppoisaa rantalomaa kaipaaville lapsiperheille, shoppailusta pitäville sinkuille kuin kulttuurinnälkäisille pariskunnille. Varaa lennot Espanjaan jo tänään!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko peruuttaa lentoni kohteeseen Espanja COVID-19:n takia?
Näppärä asiakaspalveluportaalimme tarjoaa tärkeää tietoa lentosi vaihtamisesta tai peruuttamisesta COVID-19:n vuoksi. On myös hyvä ajatus tutkia valitsemasi lentoyhtiön ehdot ja rajoitukset ennen varaamista.
Mikä on paras tapa löytää kohteeseen Espanja meneviä halpoja lentoja, joissa on joustavat muutoskäytännöt?
Tämänpäivän matkustamisessa joustavuus on tärkeää. Siksi olemme ottaneet käyttöön “Ei muutosmaksua” -suodattimen, jonka avulla voit helposti löytää halpoja ja joustavia lentolippuja kohteeseen Espanja. Hakusuodatin löytyy “Joustavat muutoskäytännöt” -kohdan alapuolelta ruudun vasemmasta reunasta.
Mitä yleisiä asioita COVID-19-pandemian aikana kohteeseen Espanja matkustavien tulisi tietää?
Koronavirus on aiheuttanut huomattavia muutoksia matkailuun. Jos aiot lentää kohteeseen Espanja, nämä vinkit auttavat sinua matkustamisen uusien haasteiden selättämisessä:

 • Katsasta sekä kohteesi että lähtöpaikkasi säännöt ja rajoitukset. Matkustaminen ei ehkä ole mahdollista paikallisten olosuhteiden vuoksi, joten älä unohda tehdä selvityksiä ennen kuin varaat itsellesi lennon.
 • Kun kuljet lentokentän turvatarkastuksen halki, älä riisu kasvomaskiasi. Sinua pyydetään jossain vaiheessa laskemaan sitä hetkiseksi henkilöllisyytesi vahvistamiseksi. Kasvomaskista kieltäytyviä saatetaan estää pääsemästä määränpäähän tai nousemasta koneeseen.
 • Älä ojenna tarkastuskorttiasi lentokentän työntekijälle vaan laita se itse suoraan lukijan päälle. Nosta se sen jälkeen ylös tarkistettavaksi.
 • Voit ottaa käsimatkatavaroihin korkeintaan 100 ml käsihuuhdetta. Käsihuuhde täytyy poistaa käsimatkatavaroista turvatarkastuksen ajaksi.
 • Laita henkilökohtaiset tavarat (esimerkiksi avaimet, puhelin ja lompakko) turvatarkastuksen aikana tavarakaukalon sijasta käsimatkatavaroihin, jotta turvatarkastuslinjastolla kulkee mahdollisimman vähän käsittelyä tarvitsevia esineitä.
 • Ota mukana tuomasi ruoka pois käsimatkatavaroistasi turvatarkastukseen mennessäsi. Ruokatarvikkeet laukaisevat monesti hälytyksen. Kun pakkaat ruoan läpinäkyvään muovipussiin ja laitat sen sitten tavarakaukaloon, on epätodennäköisempää, että lentoaseman työntekijä joutuu koskemaan matkatavaroihisi tarkistaakseen ne.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Espanja?
Kohteeseen Espanja tai sen lähelle tarjoavat lentoja useat lentoyhtiöt, joten sinulta ei puutu valinnanvaraa:

 • Finnair – 65 lentoa kohteeseen Espanja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 30 lentoa kentälle Madrid (MAD-Adolfo Suárez Madrid-Barajas) per kuukausi.
 • Norwegian Air International – 30 lentoa kohteeseen Espanja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 17 lentoa kentälle Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema) per kuukausi.
 • Vueling – 8 lentoa kohteeseen Espanja tai sen lähelle joka kuukausi. Näihin sisältyy 8 lentoa kentälle Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema) per kuukausi.

Miten voin löytää halvat liput kohteeseen Espanja?
Ryhdy suunnittelemaan matkaasi mahdollisimman aikaisin, harkitse lentämistä päälentokentän sijasta sivulentokentille, käytä kanta-asiakaspisteitä – halpoja lentolippuja voi löytää monilla eri tavoilla! Lisäksi voit käyttää hyväksesi Expedian “Joustavat päivämäärät” -toimintoa. Hae lentoa kohteeseen Espanja ja vertaile sitten läheisten päivien hintoja. Viimeisten seitsemän päivän aikana kohteeseen Espanja menevän lennon paras hinta oli 153 €.
Kuinka paljon lento kohteeseen Espanja maksaa?
Kohteesta Helsinki (HEL) lähtevät yhdensuuntaiset matkat maksoivat niinkin vähän kuin 85 € viimeisten seitsemän päivän aikana. Samana aikana menopaluulento kohteeseen Espanja maksoi 153 € – 213 €. Jos löydät mahtavan tarjouksen, nappaa se niin nopeasti kuin voit – nämä hinnat eivät säily pitkään.
Mitkä ovat kohteen Espanja suosituimmat lentokentät?
Jos lennät millekään näistä suosituista kohteen Espanja lentokentistä, voit kätevästi tutustua kaikkeen, mitä tämä tunnettu alue tarjoaa:

 • Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema) – 10837 lentoa kuukaudessa.
 • Madrid (MAD-Adolfo Suárez Madrid-Barajas) – 10359 lentoa kuukaudessa.
 • Palma de Mallorca (PMI) – 8906 lentoa kuukaudessa.

Kuinka paljon lentolippu maksaa kohteeseen Espanja?
Edellisten seitsemän päivän aikana lennot kohteeseen Espanja maksoivat noin 153 € – 213 €. Hinnat nousevat yleensä sitä enemmän mitä lähempänä matkapäiväsi on, joten varaa itsellesi huipputarjous jo tänään.
Mitkä kuukaudet ovat halvimpia varata lennot kohteeseen Espanja?
Edullinen ajankohta varata loistava lentotarjous kohteeseen Espanja on elokuussa, kun taas kesän ja talven loma-ajat ovat kalleimmat ajankohdat. Kannattaa välttää varauksen tekoa näille ajoille, jos olet matkalla pienemmällä budjetilla.
Kuinka kauan lento kohteeseen Espanja kestää?
Jotta saisit käsityksen siitä, miten monta tuntia kohteeseen Espanja matkustaminen kestää, katso näiden tunnettujen kotimaan reittien keskimääräiset lentoajat:

 • Palma de Mallorca (PMI) → Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema): 53 minuuttia
 • Madrid (MAD-Adolfo Suárez Madrid-Barajas) → Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema): 1 tunti ja 19 minuuttia
 • Ibiza (IBZ) → Barcelona (BCN-Barcelonan kansainvälinen lentoasema): 58 minuuttia

Mitkä ovat parhaat aktiviteetit kohteessa Espanja?

 • Kulturelli ja tunnelmallinen Madrid on hyvä paikka aloittaa lomasi kohteessa Espanja. Tutustu pidettyihin nähtävyyksiin, kuten Museo del Prado, käy ostoksilla tai nauti tämän kaupungin loistavasta ruokatarjonnasta sen useissa ruokapaikoissa. Valinta on sinun!
 • Pakatessasi vaatteita lomallesi kannattaa pitää mielessä, että kohteessa Madrid on välimerenilmasto. Jotta saisit paremman idean siitä, millaista säätä voit odottaa täällä ollessasi, tarkista säätiedotteet ennen matkaasi.
 • Collado Villalba, joka sijaitsee noin 35 km luoteeseen kohteesta Madrid, kannattaa ehdottomasti myös lisätä matkasuunnitelmaan. Tämän kohteen tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu Centro Comercial Los Valles – täällä ei kannata unohtaa vierailla.