Halvat lennot Madrid

Halvimmat lennot kohteeseen Madrid

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 89 € yhdensuuntaisille lennoille ja 89 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic
Finnair
Air France
Lufthansa
Air Europa
Lufthansa
KLM
Air France
Air Baltic

Lisätietoja – Madrid

Lennot Madridiin

Madrid on todella uudistanut itseään parin viime vuoden aikana. Pradon, Reina Sofian ja Thyssen-Bornemiszan museot ovat kaikki kasvaneet ja parantaneet kokoelmiaan, kun taas kaupungin keskustaan avataan lukuisia uusia putiikkeja, delejä, kahviloita ja gastrobaareja joka viikko. Madrid onkin täydellinen paikka kulttuuririkkaalle pitkälle viikonloppumatkalle tai kaupunkilomalle, jota siivittää hyvä ruoka ja vilkas tunnelma öisin.

Madridin talveen kuuluvat kirkkaat, aurinkoiset päivät, ja usein päiväsaikaan on tarpeeksi lämmintä istua ulkona. Talvisaikaan vierailijoita houkuttelevat loistavat alennusmyynnit, näyttelyt ja tapakset viinilasillisen äärellä. Sää on paras keväällä ja syksyllä. Heinä- ja elokuut ovat yleensä epämiellyttävän kuumia, joten jos haluat tutustua kaupunkiin kesäkuukausina, kannattaa varata hotelli uima-altaalla. Madridin hotellivalikoima onkin onneksi laaja, ja jokaiselle budjetille löytyy varmasti sopivia vaihtoehtoja.

Kaupunkiin tutustuminen kannattaa aloittaa Puerta del Solilta, Madridin sydämessä sijaitsevalta aukiolta, joka on yksi vilkkaimmista paikoista kaupungissa. Aukion laidalla sijaitsee muun muassa kuninkaallinen postilaitos, sen kellotorni, joka on uudenvuodenjuhlien pääpiste, Kilómetro Cero, nollapiste, jolta lasketaan kaikki etäisyydet Espanjassa sekä Madridin symboleita, karhua ja mansikkapuuta, kuvastava veistos. Voisit myös viettää viikkoja tutustumalla pelkästään kolmeen isoimpaan ja suosituimpaan museoon, mutta Madridissa on paljon myös vähemmän tunnettuja paikkoja, jotka ovat vierailun arvoisia.

Lentäminen Suomesta Madridiin

Helsingistä pääsee kätevästi suorilla Finnairin tai Norwegianin lennoilla Madridiin. Helsingistä on myös välilaskullisia lentoja, joita tarjoavat muun muassa Finnair yhteistyössä muiden lentoyhtiöiden kanssa, SAS, Lufthansa, KLM ja Air Berlin. Suorien lentojen lentoaika on noin 4,5 tuntia ja välilaskullisten lentojen 5,5–7 tuntia. Välilaskupaikkoja ovat muun muassa München, Bryssel, Tukholma, Amsterdam ja Berliini. Joten jos sinulle ei ole kiire päästä perille, voit yhdistää Madridin matkaasi tutustumisen johonkin toiseen suureen Eurooppalaiseen kaupunkiin.

Lennot Barajasin kansainväliselle lentoasemalle

Adolfo Suárezin Barajasin Madridin kansainvälinen lentokenttä on Espanjan vilkkain lentokenttä yksi Euroopan suurimmista lentokentistä. Kenttä toimii myös espanjalaisen lentoyhtiön Iberian pääkenttänä, ja toimii yhtenä tärkeimpänä linkkinä Euroopan ja Etelä-Amerikan maiden välillä. Barajas sijaitsee 9 kilometrin päässä Madridin liikekeskustasta ja 13 kilometrin päässä Puerta del Solista koilliseen. Kentällä on neljä terminaalia, joista terminaalit 1, 2 ja 3 ovat lähellä toisiaan, ja niitä palvelee sama metroasema, kun taas terminaali 4 on kaukana näistä, ja sillä on oma metro- ja lähiliikenteen juna-asemansa. Vuonna 2006 Barajasilla otettiin käyttöön kaksi uutta kiitotietä ja terminaalia, joten tällä hetkellä se on täysin toiminnassa oleva neljän kiitotien lentokenttä.

Suunnitelmien mukaan Madridiin rakennetaan tulevaisuudessa kaksi uutta lentokenttää, joiden odotetaan olevan täysin operatiivisia vuonna 2016. Näistä ensimmäinen tulee sijaitsemaan Campo Realissa, ja sitä käytetään aluksi rahtilennoilla ja halpalentoyhtiöiden keskuksena. Toinen tullaan suunnitelmien mukaan rakentamaan El Álamon ja Navalcarneron kuntien välille, ja siltä tulisivat lentämään tällä hetkellä Cuatro Vientosin kentän lennot, jotka ovat lähinnä pienkoneita.

Ylivoimaisesti kätevin tapa päästä keskustaan kentältä on ottaa ympäri vuorokauden kulkeva express-bussi, joka kulkee kaikkien terminaalien kautta ja ajaa sitten suoraan O'Donelliin, Cibelesiin (joka on 20 minuutin kävelymatkan tai nopean metromatkan päässä Puerta del Solilta) ja päärautatieasemalle Atochalle. Matka-aika terminaalista 4, joka on bussin päätepysäkki, Cibelesiin on 30–40 minuuttia.

Terminaalista 4 on myös yhteys keskustaan Cercanias-lähijunalla, joka kulkee suoraan Atochan ja Chamartínin juna-asemille, ja tarjoaa helpon yhteyden Solille. Vaihtoehtoisesti voit kaikista terminaaleista kulkea metrolla Nuevos Ministeriosille. Päästäksesi kentältä keskustaan, sinun täytyy vaihtaa metrolinjaa kahdesti.

Usein kysytyt kysymykset

Suosittuja lentoja kohteeseen Madrid

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 89 € yhdensuuntaisille lennoille ja 89 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Air Baltic
Air Baltic