Halvat lennot Savonlinna

;

Lisätietoja – Savonlinna

Tietoja Savonlinnasta

Lennot Savonlinnaan

Savonlinna on Etelä-Savossa sijaitseva monipuolinen lomakaupunki. Lomailijoiden suosiossa on erityisesti Saimaan alue, jonne pääset helposti nauttimaan kuvankauniista Suomen luonnosta lentämällä Savonlinnaan. Itse kaupungin alueeltakin löytyy matkailijalle paljon mielenkiintoista nähtävää. Yksi tärkeimpiä kaupungin nähtävyyksiä on 1400-luvulla rakennettu Olavinlinna. Alueelta löytyy lisäksi lukuisia kauniita kirkkoja.

Suoria lentoja Savonlinnan lentoasemalle on tarjolla pääasiassa Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta pääsetkin kätevästi Savonlinnaan kaikilta Suomen lentoasemilta. Reittilentojen lisäksi Savonlinnaan lennetään jonkin verran charter-lentoja.

Joka kesä järjestettävät perinteiset Savonlinnan Oopperajuhlat ovat Savonlinnan vuoden tärkein tapahtuma, ja silloin kaupunkiin saapuu runsas määrä matkailijoita. Savonlinnan lentoasemalla pääset jo valmiiksi virittäytymään oopperajuhlien tunnelmaan, sillä lentoaseman erityispiirteenä on flyygeli, jonka säestyksellä oopperajuhlille saapuvat matkailijat toivotetaan tervetulleeksi. Oopperajuhlan aikaan Savonlinnan lentoasemalle onkin yleensä tarjolla tavallista enemmän lentoja, mutta koska kysyntääkin on tuohon aikaan huomattavasti enemmän, lennot kannattaa varata hyvissä ajoin. Sesonkiaikaan lennot saattavat myös olla hieman kalliimpia kuin muulloin, joten senkin vuoksi kannattaa varata matkansa ajoissa. Expedia-palvelun kautta varaat matkasi kätevästi niin ruuhka-aikaan kuin sen ulkopuolellakin.

Savonlinna on maakuntakeskus, jonka kautta on helppo matkustaa moniin savolaisiin matkailukohteisiin. Savonlinnan lentoaseman kautta aloitat kätevästi esimerkiksi lomasi Saimaalla, jossa riittää tekemistä ja näkemistä niin kesällä kuin talvella, voit aloittaa esimerkiksi tutustumalla vaikka koko perheen voimin Punkaharjulla sijaitsevaan metsämuseo Lustoon.

Lentäminen Etelä-Suomesta Savonlinnaan

Suorat lennot Helsinki-Vantaan lentoasemalta Savonlinnaan kestävät hieman alle tunnin. Säännöllisiä suoria lentoja Savonlinnaan lennetään oopperajuhlasesongin ulkopuolella ainoastaan Helsingistä, mutta Helsinki-Vantaan kautta pystyt matkustamaan Savonlinnaan kaikilta muilta suomalaisilta lentoasemilta ja myös suurimmilta kansainvälisiltä lentoasemilta. Suomen sisäisilläkin lennoilla pitää mukana olla jokin henkilöllisyystodistus. Muista varmistaa oman lentoyhtiösi käytännöt siitä, mitä asiakirjoja he hyväksyvät henkilöllisyyden todistamiseen. Alle 16-vuotiaat vanhempiensa kanssa matkustavat eivät tarvitse matkustusasiakirjaa. Katso tarkat vaatimukset aina ennen lentoa oman lentoyhtiösi sivuilta. Muut kuin Suomen kansalaiset tarvitsevat passin, EU-kansalaisilta hyväksytään myös henkilökortti. Tiettyjen maiden kansalaiset saattavat myös tarvita viisumia.

Lennot Savonlinnan lentoasemalle

Savonlinnan lentoasema toimii Finavian alaisuudessa. Lentoaseman pienen koon ansiosta sieltä on helppo jatkaa eteenpäin, olivatpa suunnitelmat mitkä tahansa. Lentoasema sijaitsee noin 13 kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta, 19 kilometrin päässä Enonkoskelta ja 39 kilometrin päässä Punkaharjulta. Voit siirtyä lentoasemalta eteenpäin bussi- tai taksikuljetuksella. Terminaalissa on myös tarjolla mahdollisuus autonvuokraukseen.

Expedian avulla pääset Savonlinnaan helposti ja nopeasti. Varatessasi lennot Savonlinnaan Expedia-palvelun kautta voit samalla varata hotellihuoneen Savonlinnan keskustasta läheltä haluamiasi nähtävyyksiä ja tarvittaessa myös vuokra-auton, jotta pääset liikkumaan myös keskusta-alueen ulkopuolisiin nähtävyyksiin kätevästi vaikka koko perheen voimin. Hemmottele itseäsi rentouttavalla lomalla kuvankauniin suomalaisen luonnon keskellä tai nauti maailmanluokan oopperamusiikista!

Usein kysytyt kysymykset

Minkä niminen kohteen Savonlinna lentokenttä on?
Jos saavut tänne lentokoneella, sinun ei tarvitse valita mille lentokentälle varaat lennot. Kohteessa Savonlinna on vain yksi kenttä – Savonlinna (SVL).
Kuinka kaukana Savonlinna (SVL) sijaitsee kaupungin keskustasta?
Savonlinna (SVL) on vain lyhyen taksimatkan päässä kohteen Savonlinna keskusta-alueesta. Se sijaitsee vain 9 km:n päässä kaupungin keskustasta.
Voinko lentää tällä hetkellä kohteeseen Savonlinna?
Jos haluat saada ajantasaista tietoa lentämisestä kohteeseen Savonlinna, tutustu COVID-19-matkustusneuvontasivuumme. Täältä löydät tietoa kaikista tämänhetkisistä matkustusrajoituksista ja siitä, tarvitseeko sinun viettää aikaa karanteenissa saavuttuasi.
Mistä saan lisätietoa kohteeseen Savonlinna suuntautuvan lentoni muuttamisesta tai peruuttamisesta?
Saat lisätietoa kohteeseen Savonlinna suuntautuvan lentosi muuttamisesta tai peruuttamisesta asiakaspalveluportaalistamme.
Kuinka löydän halpoja lentoja kohteeseen Savonlinna joustavilla varausehdoilla?
Monet lentoyhtiöt sallivat sinun muuttaa lentoasi ilman muutosmaksua. Sinun tulee vain maksaa alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon hinnanerotus. Kun haet lentoja kohteeseen Savonlinna, voit valita hakuehdoksi “Ei muutosmaksuja” -suodattimen.
Mille kentälle kannattaa lentää kohteessa Savonlinna?
Kohteessa Savonlinna on kaksi päälentoasemaa. Joensuu (JOE) sijaitsee suurin piirtein 95 km:n päässä keskustasta, kun taas Savonlinna (SVL) sijaitsee noin 9 km:n päässä. Kun olet tarkistanut hintaluokan ja löytänyt itsellesi sopivan yöpymispaikan, tiedät paremmin mikä lentoasema on kätevin.
Kuinka monta lentoyhtiötä lentää kohteeseen Savonlinna?
Jos kohteesi on Savonlinna, sinulla ei ole hirveästi valinnan varaa. Tätä reittiä palvelee vain yksi lentoyhtiö – liput kannattaakin varata ajoissa löytääksesi parhaan mahdollisen tarjouksen.
Mitkä lentoyhtiöt lentävät kohteeseen Savonlinna?
Amapola tarjoaa suurimman osan lennoista kohteeseen Savonlinna. Kallio on näiden lentojen yleisin lähtökaupunki, ja Amapola operoi suurimman osan näistä lennoista.
Kuinka monta suoraa lentoa lennetään kohteeseen Savonlinna?
Upean loman järjestäminen kohteeseen Savonlinna on helppoa, koska kaupunkiin lennetään 14 suoraa lentoa viikossa.
Mistä lähtevät suosituimmat lennot kohteeseen Savonlinna?
Suosituimmat lennot kohteeseen Savonlinna lähtevät kentiltä Kamppi, Pasila ja Kallio.
Miten kauan lento kohteen Savonlinna lentokentälle kestää?
Keskimääräinen lentoaika kohteiden Kamppi ja Savonlinna välillä on 1 tunti ja 4 minuuttia. Jos lähtöpaikkasi on Pasila, lentoaika on suurin piirtein 1 tunti ja 4 minuuttia, ja 1 tunti ja 4 minuuttia kohteesta Kallio.
Kuinka voin varata halvimman lennon kohteeseen Savonlinna?
Älä jätä lippujen ostamista viime hetkeen. Tämä on yksi hyvä tapa varmistaa halpojen lentojen saaminen. Vaaraminen hyvissä ajoin etukäteen varmistaa, että saatavilla on useampia ja edullisempia vaihtoehtoja. Kannattaa myös vertailla eri sivustojen hintoja. Jos määränpäässäsi on useita kenttiä, saatat hyvinkin löytää loistavat lentoliput lentämällä pienemmälle kentälle. Ja viimeiseksi toinen yksinkertainen tapa säästää on valmistautua tekemään varaus heti, jos löydät hyvä tarjouksen. Hyvään tarjoukseen kannattaa aina tarttua välittömästi.
Kuinka selviän lennosta kohteeseen Savonlinna?
Lähtöpaikastasi riippuen lentosi kohteeseen Savonlinna voi olla joko todella helppo tai siihen voi mennä ikuisuuksia. Alla on joitain vinkkejä, joiden avulla voit lähteä seuraavalle unohtumattomalle matkallesi helposti.Mitä sinun kannattaa pakata käsimatkatavaroihin:

  • Matkustaminen voi olla miellyttävä kokemus, jos otat mukaasi oikeat tavarat. Ensiksi on hyvä pakata pari kosmetiikkatuotetta, kuten hammasharja ja deodorantti, ylimääräiset sukat ja jotain luettavaa. Seuraavaksi laukkuun kannattaa laittaa elektroniset laitteet, laturit ja tarpeelliset lääkkeet, sekä mahdollisesti kunnollinen matkatyyny. Ethän myöskään unohda tärkeimpiä, eli passiasi, matkustusasiakirjoja sekä lompakkoasi.

Älä pakkaa seuraavia käsimatkatavaroihisi:

  • Vaikka kielletyt esineet vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä, yleensä mitään teräviä esineitä tai räjähtäviä tai helposti syttyviä aineita ei saa ottaa lennolle. Näihin lukeutuvat työkalut, metalliset ruokailuvälineet, aerosolit ja valkaisuaineet Urheiluvälineitä, kuten jääkiekkomailoja, ja esineitä, jotka voivat satuttaa kanssamatkustajia, kuten pippurisumutetta ja aseita, ei voi myöskään tuoda mukaan lennolle.

Mitä lennolle kannattaa laittaa päälle:

  • Matkalle kannattaa laittaa päälle mahdollisimman mukavat vaatteet. Väljät ja hengittävät vaatteet ovat parhaita, ja mukaan kannattaa pakata myös jotain lämmintä, koska lentokoneen matkustamossa on yleensä kylmä. On hyvä idea laittaa jalkaan tilavat ja matalakantaiset kengät, koska jalkasi saattavat turvota matkan aikana. Korkokengät ja vaelluskengät kannattaa jättää kotiin.
  • Pitkillä lennoilla voi olla riski saada syvä valtimotukos, joka on seurausta huonon verenkierron aiheuttamasta verihyytymästä. Jalkojen venyttely ja matkustamossa kävely niin usein kuin se on mahdollista ovat loistavia tapoja ehkäistä tätä tapahtumasta. Kannattaa myös käyttää tukisukkia tai -sukkahousuja lennon aikana.

Kuinka pääsen lentokentän turvallisuustarkastuksesta läpi nopeasti lentäessäni kohteeseen Savonlinna?
Olemme koonneet listan vinkkejä, joiden avulla pääset ongelmitta läpi turvatarkastuksen. Pääset lentoasemalta kohteeseen Savonlinna ennen kuin huomaatkaan:

  • Sinun tulee esittää ensin maihinnousukorttisi sekä passisi tai henkilöllisyystodistuksesi turvallisuustarkastuksessa. Pidä ne ulottuvillasi, jotta sinun ei tarvitse etsiä niitä turhan kauaa.
  • Kaikki tavarasi, kuten vyösi, takkisi, avaimesi ja muut pikkuesineet, kuten kolikot, pitää asettaa läpivalaisulaitteeseen. Helpota elämääsi ottamalla ne esiin ennen turvatarkastukseen menemistä.
  • Kaikki elektroniikka, kuten puhelin ja läppäri, menevät myös erikseen läpivalaisulaitteen läpi.
  • Haluatko ottaa lomallesi mukaasi hajuveden? Se ei ole ongelma, kunhan tuote on korkeintaan 100 millilitran kokoisessa pakkauksessa ja pakattu läpinäkyvään minigrip-pussiin, voit ottaa sen mukaan lennolle käsimatkatavaroissasi.
  • Ballerinat ja muut kevyet kengät ovat paras vaihtoehto matkustettaessa, koska niitä tarvitsee harvemmin poistaa jalasta turvallisuustarkastuksessa. Vaelluskengät ja muut tukevammat kengät skannataan yleensä erikseen.
  • Vältä pakkaamasta kiellettyjä tavaroita käsimatkatavaroihisi. Jos aiot ottaa mukaasi mitään teräviä esineitä, pakkaa ne ruumaan menevään matkalaukkuusi, koska niitä ei sallita matkustamoon.

Tietoa lennoista kohteeseen Savonlinna
Kohdelentokenttä
Joensuu
Kohdelentokentän IATA-koodi
JOE
Kohdekaupunki
Joensuu
Menopaluumatkan hinta
185 €