Kuching matkavinkit

Matkaopas
Kuvan toimittaja: Tourism Malaysia

Kuching: Matkaopas

Sarawakin osavaltion pääkaupunki Kuching on pullollaan palatseja, linnakkeita ja temppeleitä, ja se sijaitsee lähellä upeita kansallispuistoja ja orankiensuojelualuetta.

Lomalla Kuchingissa voit tutustua Borneon malesialaisalueiden historiaan, sillä kaupungista löytyy monia historiallisia rakennuksia ja kulttuurinähtävyyksiä. Läheisissä kansallispuistoissa voit puolestaan tutustua Borneon luonnon moninaisuuteen kosteikkoalueista ja sademetsistä kädellisten suojelukeskukseen. Jotta et eksyisi kissakaupungissa (kuching tarkoittaa kissaa malaijin kielellä), seuraa Sarawakjokea reunustavaa rantapolkua. Polun varrelta löytyy 1800-luvulta peräisin oleva linnoitus, kiinalainen paviljonki, buddhalaistemppeli sekä katuruokakojuja ja ravintoloita, joissa voit maistaa muun muassa osterimunakasta ja paikallista kuivanuudelia, kolok meetä. Main Bazaar on kaupungin vanhin edelleen olemassa oleva katu, ja sen varrelta löytyvistä kaupoista voit bongata edullisia antiikkiesineitä, puukäsitöitä, keramiikkaa ja koruja. Vietä matkalla Kuchingissa päivä tai kaksi tutustumalla kaupungin moniin museoihin. Sarawakin museo avattiin vuonna 1891, ja siellä on näytteillä heimoesineistöä sekä runsaasti luonnonhistoriallista esineistöä. Sarawakin islamistisessa museossa voit tutustua islamin vaikutukseen Malesian historiassa. Näytteillä on muun muassa aseita, arkkitehtuuria, kirjallisuutta ja vaatteita. Kiinalaisia vaikutteita puolestaan on nähtävissä upeassa joen varrella sijaitsevassa Tua Pek Kongin temppelissä, joka on rakennettu vuonna 1843. Monet varaavat halvan matkan Kuchingiin myös päästäkseen nauttimaan upeasta luonnosta. Bakon kansallispuisto sijaitsee vain 30minuutin bussimatkan päässä kaupungista. Viidakosta löytyy monen mittaisia patikkareittejä, joiden varrelta voit bongata uhanalaisia nenäapinoita ja lentäviä liskoja. Voit myös lähteä veneretkelle Kuching Wetlandsin kansallispuistoon, jossa voit nähdä saukkoja ja iravadindelfiinejä. Semenggoh Orangutan Sanctuaryssa voit tutustua lähemmin Borneon kuuluisimpiin kädellisiin, orankeihin. Keskuksessa kuntoutetaan myös muita uhanalaisia lajeja. Kuchingissa on tarjolla runsaasti aurinkoa ympäri vuoden, ja siellä on helppoa ja turvallista kulkea jalan tai polkupyörällä.

Discover neighborhoods in Kuching

Default Image

Tabuan Jaya

Vaikka Tabuan Jaya ei tarjoa suurta määrää nähtävyyksiä, hieman kauempana sijaitsevat Vivacity Megamallin ostoskeskus ja Taman Sahabat tarjoavat lisää nähtävää ja tekemistä.

Tabuan Jaya
Default Image

Tabuan Dayak

Vaikka Tabuan Dayak ei tarjoa suurta määrää nähtävyyksiä, voit tutustua lähiseudun nähtävyyksiin, joihin kuuluu City One Shopping Mall ja The Springin ostoskeskus.

Tabuan Dayak
Default Image

Kampong Segoleng

Vaikka Kampong Segoleng ei tarjoa mitään huippunähtävyyksiä, voit tutustua lähiseutuun, jonka nähtävyyksiin kuuluu Kuchingin kaupungin moskeija ja Sarawakin museo.

Kampong Segoleng